Covid je “najvjerojatnije” pobjegao iz laboratorija u Wuhanu

Laboratorija
55 komentara

Dopis američkog State Departmenta iz 2020. kojeg je Department dobio od američkog ”Prava na znanje”, pokazuje da je vlada Sjedinjenih Država bila svjesna da je koronavirus iz Wuhana (Covid-19) “najvjerojatnije” pobjegao iz laboratorija u Wuhanu u Kini, čak i kada su mediji tvrdili da dolazi od šišmiša s vlažne tržnice.

“Nesreća u laboratoriju”, sugerira se u dopisu, vjerojatno je rezultirala time da je Faucijeva gripa pobjegla iz ustanove i proširila se u Wuhanu, prije nego što se na kraju proširila do velikog dijela ostatka svijeta.

“Porijeklo izbijanja: laboratoriji u Wuhanu ostali su najvjerojatniji, ali najmanje ispitani”, stoji na gornjoj liniji dopisa.

Dopis je napisan kao BLUF, ili “donja linija naprijed”, što je stil komunikacije koji se koristi u vojsci. Identitet autora ili autora dopisa ostaje nepoznat.

Nakon što ga je novinar ispitao, glasnogovornik State Departmenta uputio je američko pravo na znanje na neuvjerljivu 90-dnevnu reviziju obavještajne zajednice koja je objavljena 2021.

“BLUF: Ne postoje izravni dokazi koji bi dokazali da je curenje iz laboratorija u Wuhanu uzrokovalo pandemiju, ali postoje posredni dokazi koji upućuju na to da je to slučaj”, objašnjava se u dopisu.

Međunarodni virolozi, koji su informacije o laboratorijskoj nesreći označili kao “teoriju zavjere” izloženi su sukobima interesa

Sastavljen u nekom trenutku u proljeće 2020., dopis također sadrži posredne dokaze koji podupiru teoriju “laboratorijskog curenja”, kako je postala poznata, izazivajući zabrinutost zbog “ogromne količine” istraživanja koja su se provodila o novim koronavirusima u zloglasnog ”Wuhan Institute of Virology” ili wuhanskog Instituta za virologiju (WIV), kao i u obližnjem laboratoriju wuhanskog Centra za kontrolu bolesti.

“Središnje pitanje uključuje opsjednutost WCDC-a i WIV-a prikupljanjem i testiranjem ogromne količine šišmiša koji nose virus”, dalje stoji u dopisu.

Dopis također poziva na propuste u biološkoj sigurnosti u oba laboratorija, posebno nazivajući WIV-ovo “upravljanje smrtonosnim virusima i laboratorijskim životinjama koje prenose virus” kao “užasno loše i nemarno”.

Dopis nadalje pruža sjajan uvid u druge zabrinutosti iza kulisa oko laboratorijske nesreće među američkim čelnicima vanjske politike, što su međunarodni virolozi smatrali “teorijom zavjere”, od kojih su neki imali neotkriveni sukob interesa.

Jedan od tih korumpiranih međunarodnih virologa je zloglasni Shi Zhengli, također poznat kao “Batwoman”, istraživač koronavirusa koji je radio u WIV-u i održavao široku međunarodnu suradnju, uključujući i s prestižnim zapadnim virolozima.

“Sumnja ostaje da Shi ima važnu i moćnu poziciju u Kini i da ima opsežnu suradnju s mnogim [međunarodnim] virolozima koji bi joj mogli uslugu”, stoji u dopisu.

Još jedan korumpirani istraživač s vezama s WIV-om je predsjednik Eco Health Alliancea Peter Daszak, koji je možda najistaknutija osoba koja se javila i tvrdila da je “razotkrio” teoriju o curenju iz laboratorija.

Druga zabrinutost izražena u dopisu bilo je odbijanje Kine da surađuje s bilo kakvim istragom o tom pitanju, iako je ta zemlja “najlogičnije mjesto za istragu podrijetla virusa”.

“Naredba izdana je [1. siječnja 2020.], a general-bojnik iz [Narodnooslobodilačke vojske] preuzeo je WIV od početka siječnja”, objašnjava se u dopisu.

Od početka epidemije, Komunistička partija Kine (CCP) bila je šutljiva u svim raspravama o podrijetlu virusa, uključujući i zabranu pristupa rudarskom oknu gdje je otkriven jedan od virusa, koji je najbliži SARS-CoV-2.

CCP je također vršio pritisak na Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) da objavi pogrešno izvješće o svojim nalazima.

“Sve druge teorije (osim teorije curenja iz laboratorija) vjerojatno će biti mamac za sprječavanje istrage [u] WCDC-u i WIV-u”, zaključuje se u dopisu.

CovidlaboratorijaState DepartmentWuhan
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

“Dopis također poziva na propuste u biološkoj sigurnosti u oba laboratorija, posebno nazivajući WIV-ovo “upravljanje smrtonosnim virusima i laboratorijskim životinjama koje prenose virus” kao “užasno loše i nemarno” Ako je ovo tačno kako je onda moguće da su dobijalu dozvolu za rad? Institut u Vuhanu je među pet u svetu sa dozvolom za rad sa najopasnijim patogenima – ni Rusija nema takav!!! Ne možete ni da zamislite kakve procedure, ispitivanja, konstantne provere mora da prolazi da bi dozvola bila obnavljana… Cetkica za zube mora da bude sigurna za upotrebu, napravljena od dokazano neškodljivih materijala a da se u takvom institutu radi “nemarno”??? Ono što je najverovatnije (i na šta smo od samog početka ukazivali) je da virus nije pobegao, da je namerno pušten kako bi se optužila Kina. Toga je sve vreme svesna i KP Kine tako da sve radi kako bi minimizirala štetu. ———————- Ostaje pitanje zašto Ameri nisu… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

još od 2020. dvije pajdaške kabale, ona ciobanksterska u SAD-u, i onda kvazi crvena u Kini, se međusobno optužuju, da je ona druga strana kriva za “curenje” i za izazivanje pandemije.
kineski vlastodršci sa svoje strane optuživali su SAD., da je virus pobjegao iz njihovog vojnog instituta USAMRID u Fort Derricku, savezna država Maryland. Baš u onom istom USAMRIDU, u kojem je prije 20-ak godina boravila Markotićka, na usavršavanju..

ove priče međusobnog optuživanja, služe samo za održavanje narativa da postoji nekakav koronavirus, nekakva bolest kovid i nekakava pandemija.
Dakle dvije kabale, optužuju međusobno jedna drugu, međutim, ni jedna strana ne dovodi u pitanje lokdaune, maske i druge mjere ograničavanja i totalirizma, kao ni plan cjepljenja..Sve to se lijepo i dalje održava i nastavlja

dakle, samo još jedna predstava za Trumanov šou…

čudila se aman ja
1 godina prije

…koja razlika je između lab.u Wuhanu i onih (što bijahu) u Ukraj.’?

držnedaj
1 godina prije

Izgleda da su ono bili “kineski laboratoriji biloških agensa što su Rusi pronašli u Ukrajini ..he he kad bi se zaheba li

Zoki
1 godina prije

Nisam znao da planiranje pustanja u promet/opticaj se danas zove “bijeg”. Ptice na grani znaju da su ovo planski uradilo kako bi pokrenuli ono sto su i pokrenuli. Plandemiju. Jedino gdje su se zeznuli, je da plan pomora stanovnistva je propao pa su presli na cjepiva, a sada je toliko ocita nakana da su se isprofanisali, ali ce nakon sezone odmora krenuti jos agresivnije.

1 godina prije

znamo kakvi su posredni dokazi na koje se pozivaju zapadni mediji ( a i nasi )i nato ,,a to bi bilo ,,”pozivajuci se na izjavu jedne informirane bakice sa placa ” imaju saznanje i povjerljivu informaciju ….itd itd

Max
1 godina prije

Nema dokaza tko je ali ima da je slučajno.

1 godina prije

Nije taj virus pobjegao nikome nego je pušten namjerno pošto je dio plana “velikog reseta”! (NWO)
Nestašica hrane ili igre gladi također je dio toga plana jer su ameri i anglosaksi isprovocirali Rusiju kako bi Putin bio glavni krivac za sve zlo pa tako i cijene naftnih derivata! Onaj koji je budan razumijet će a koji spava, uzalud mu je objašnjavati!!

tihobl
1 godina prije

Jedno znam: africka svinjska kuga se proisrila iz Rumunije na Madjarsku i Bugarsku prije 4 godine, a poclea je da zahvata Srbiju i Hrvatsku. Sad se otkrilo da se laboratorija kod Odese bavila bas africkom svinjskom kugom.

Keki
1 godina prije

Samo jedan od američkih laboratorija. Mogu oni vikat Vuhan Vuhan, ali zna se da je američki.

Hash
1 godina prije

Кључна питања:
Вирус је случајно или намјерно “побјегао”?
Ко је газда лабораторије?

andrej
1 godina prije

Pobjegla iz labosa zvanog CNN, a zatim
se ostalim TV postajama proširila cijelim svijetom.

1 godina prije

“BLUF: Ne postoje izravni dokazi koji bi dokazali da je curenje iz laboratorija u Wuhanu uzrokovalo pandemiju, ali postoje posredni dokazi koji upućuju na to da je to slučaj”
Aha…
Posredni dokazi?
To su oni koje smo čuli od onih, vjerujte mi na riječ, komentatora.
Izravni dokazi…e, tu već imamo problem.
Niko još uvijek nije vidio registarsku tablicu.
Ali je neki savjesni gradjanin prijavio Wuhu za brzu vožnju. Niti ga je uslikao, niti snimio…majke mi mile…to je bio Wuha.
Čak ne znamo ni ko je bio taj gradjanin.
Ali znamo ko ga je saslušao i odlučio kako dalje.
Ili…znamo li? Svi?

Praetorian
1 godina prije

A simulacija pandemije krajem 2019 i sve one izjave o pandemiji korona virusa prethodnih godina, nekoliko prije 2019 su samo puka slucajnost.
Je, isto kao sto je u Hrvatskoj u 2 mjeseca umrlo 8600 penzionera. Bas slucajno

Antonija
1 godina prije

Nije pobjegao, nego lansiran iz Wuhana.

Tri doze do tromboze
1 godina prije

Ma nije. Virus koji ima djelove HIVa je sigurno nastao iz prirode, nikako umjetno

nepoželjni
1 godina prije

Džaba smo krečili ! Uzaludan nam posao… dvije godine ovdje, nas nekoliko, slomismo se da objasnimo kako nije bilo nikakvih šišmiša, da nije bilo nikakvog curenja, da nije bilo ni namjernog sijanja “virusa”, da su to samo stare respiratorne bolesti koje je propaganda i lažna statistika učinila novima a zločinački protokoli liječenja (neliječenja) prehlade, gripe i upale pluća učinili da postanu fatalne – a sve kako bi smantano i izblesirano roblje povjerovalo i pristalo na “spasonosno” “cjepivo” … …a onda se svakih par tjedana netko od novinara ovog portala nađe da prenošenjem ovakve propagandne prljavštine, uprlja ono što smo rasčistili i učinili logičnim i jasnim…. Dakle Nermine, ako je tako, da je virus pobjegao iz laboratorija (ili je “posijan” ili kako god) i prouzročio pandemiju onda je jedino logično da se svi cijepimo i liječimo po njihovom programu, pa ako prvo drugo ili treće cijepivo ne djeluje onda moramo uzimati… Čitaj više »

Xam
1 godina prije

Priča ide ovako:
polovica rudara u rudnicima bakra je oboljela, od te polovice umrla je polovica, daklem, smrtnost virusa je 25% što je odličan postotak i to je svratilo pozornost kineske komunističke partije, koja je tražila da se virus izolira i malo pojača. Sve to je i urađeno u Wuhan institutu kojeg je još veliki vođa Mao dao izgraditi. Ostalo je ušlo u legendu.
Ah te žuće i njihov kineski zid.

Komunist
1 godina prije

“Dopis američkog State Departmenta”
I ovdje sam prestao čitat

Detektor
1 godina prije

Pa nije nikakvo čudo što je virus pobjegao iz wuhanskog labosa kad je taj virus nevidljiv. Ne mislim sitan, nego doslovno nevidljiv, jer ga nitko nikad nije vidio.

Sardelino
1 godina prije

Fauci: Mogu ja puno reć o tome al nesmim kazat.

Sve samo HDZ NE
1 godina prije

Čak i pod pretpostavkom da je ovo o Vuhanu točno, kako objasniti da su se prije pojave epidemije u Vuhanu šest mjeseci ranije pojavili pacijenti sa istim simptomima u Italiji i Jameriki?

Smećar
1 godina prije

Na suđenju koje je pokrenuo odvjetnik Reiner Fuelmich svjedočili su češki genetičari koji kažu da su pratili virus ovako – u drugom valu vide određene mutacije u odnosu na prvi val, a u trećem valu vide da se jedan dio virusa vratio na postavke iz prvog vala, a to se u prirodi ne može desit, nemoguće je jer kažu – virus ne zna kakav je bio prije. To znači da Wuhan vjerojatno nije izvor, nego se i dalje izbacuju novi sojevi iz nepoznatog tajnog laboratorija. Tko to radi? To mora biti vrhovni poglavar tajnih društava, jer svi su se oni povinuli u slijeđenju naputaka – kako da reaguju na pandemiju. Nema izlaza iz ovoga

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI