Dronovi Hezbollaha, kako se izvještava, ušli su u izraelski vazdušni prostor i snimili lokacije ID

Hezbollah dronovi slika
16 komentara

Izrael i Hezbollah nemaju dobre odnose, jer jevrejska država, zajedno sa preko 20 zemalja i međunarodnih saveza, smatra da je ta grupa teroristička organizacija. Hezbollah ne priznaje Izrael kao nezavisnu zemlju.

Dronovi Hezbollaha ušli su u izraelski vazdušni prostor uprkos mjerama koje su preduzele izraelske odbrambene snage (ID) i napravili slike različitih vojnih sredstava ID, izvijestila je novinska agencija Mehr pozivajući se na dokumentarac koji je emitovao TV kanal Al-Manar, “Tajne drugog oslobođenja”.

U vrijeme probijanja granice, izraelska vojska je navodno bila „u pripravnosti, jer je izviješteno da izvodi vježbe“. Kako prenosi The Jerusalem Post, video je snimljen krajem oktobra, dok je ID izvodio veliku vojnu vježbu, nazvanu „Smrtonosna strijela“, koja je navodno simulirala rat sa Hezbollahom.

Snimke podjeljene u izvještaju navodno pokazuju “mjesta cionističke vojne komande na okupiranim područjima Galilee i Shebaa, zvanim Brannite i Rowaysat Al-Alam”.

 

Ranije tokom nedjelje, pres-služba libanske vojske saopštila je da su izraelski vojni avioni narušili vazdušni prostor te zemlje, napominjući da su izraelski borbeni avioni “intenzivne letove na srednjoj visini” izvodili iznad Kesrouanea, Beiruta i područja Bint Jbeil.

Izrael smatra libansku paravojnu političku grupu Hezbollah terorističkom organizacijom. Hezbollah ne priznaje Izrael kao suverenu državu i ima za cilj da okonča ono što opisuje kao izraelsku okupaciju južnog Libana.

DronoviHezbollahIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Da li se to nešto sprema na Bliskom Istoku?

Slovenija prije par dana Hezbolah proglasila terorističkom organizacijom. Nekoliko vojnika je u Libanonu, gdje su prošle godine bili napadnuti.

3 godine prije zadnji put uredio 4e 65 6b 64 6f 2e
kurkum
3 godine prije

Kakav mi je hezbolah po pitanju virusa maskica dezificijensa distanciranja

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Pohvala administratoru!
Iako sa zakašnjenjem, pokazali ste da primitivcima koji su onako ogavno vrijeđali Židove i Muslimane, osobito na vjerskoj osnovi, ovdje nije mjesto.

Mr.No
3 godine prije

Ma nemoguce da hezbolah ima dronove a nemoguce i da to odbrambene snage cionista nisu otkrili ahahahahahahaah.

Max
3 godine prije

“Hezbolah i Izrael nisu u dobrim odnosima” nepotrebna tvrdnja jer je to očito. Ali je očito i da se na Srednjem Istoku nešto sprema, A to sprema Izrael , Zato i ovi manevri o kojima je vrstan komentar napisao kolega Dalton koji su možda trebali služiti kao izgovot za gomilanje snaga i početak rata. Ali ova Hezbollahova operacija pokazuje da ta organizacija ima respektabilnu vojnu silu i raspolaže modernim borbenin i nadzornim sredstvima (u ovom slučaju dronovima) i bez razlike bili oni vlastite proizvodnje ili iz bratskog Irana u svakom trenutku vidi što radi nijhov neprijatelj (navodno svemoćni Izrael) te da nikakav napad na Libanon ne bi prošao nekažnjeno. Uostalom izrael je i to uvježbavao u manevrima: Pouka je to i onima koji ih nazivaju turbamdžijama pistacijama dilerima itd. Zašto se moćni Izrael boji tzv “dilera”?

Zorule
3 godine prije

Šta je Iron Dome zakazao?

Ruma
3 godine prije

Sad će Iranci da naprave maketu jedne izraelske baze i vežbat će napad na bazu s biciklima. Ako je nekom smešno nek se priseti rata s Irakom kad su doslovno slali decu na biciklama da jurišaju na iračke položaje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI