Elon Musk izazvao pomutnju na društvenim mrežama nakon što je obećao da će na Mjesec doslovno staviti kriptovalutu pod nazivom ”Dogecoin”

Elon Musk - Zemlja
11 komentara

Dogecoin je stvoren 2013. kao vid žale, nakon što je Bitcoinov uspjeh potaknuo val kopiranja kripto valuta. Kriptovaluta koristi pseći meme shiba-inu kao svoj logotip. Musk je veliki zaljubljenik u kriptovalute i često šaljivo tweeta o dogecoinu. Međutim, jedna takva šala povećala je cijenu kriptovalute za 25 posto.

Tehnički stručnjak Elon Musk izazvao je pomutnju na društvenim mrežama nakon što je otkrio jedan od svojih ciljeva za SpaceX. Prema Musku, tvrtka koja provodi komercijalni svemirski program, namijenjen odvođenju astronauta amatera na Mjesec i na kraju na Mars, stavit će “doslovnu” dogecoin kriptovalutu “na doslovni Mjesec.”

Mnogi su korisnici ambiciju dočekali s oduševljenjem, a neki su se i narugali fotografijama koje prikazuju što bi dogecoin želio na Mjesecu.

Drugi su, međutim, izrazili sumnju u mogućnost ostvarivanja Muskovih želja i pitali su se je li to Musk samo dao prazna obećanja. Treći su se pitali što bi još moglo biti poslano na Mjesec. Neki su bili zabrinuti zbog svemirskog otpada, kao i zbog toga što će budući naraštaji misliti o čovječanstvu nakon otkrivanja dogecoina na Mjesecu. Neki su pak naznačili da je Musk ovu vijest napisao na današnji dan, odnosno na 1. travnja.

Musk je veliki ljubitelj kriptovaluta, a posebno dogecoina. Tehnološki stručnjak prethodno je proveo istraživanje o budućoj valuti Zemlje, tijekom kojeg je upravo dogecoin zasjenio stabilne valute kao što su dolar, euro i britanska funta.

SpaceX planira poslati misije na Mjesec i Mars u bliskoj budućnosti. Tvrtka je ranije najavila izvođenje letova s posadom do Zemljinog satelita 2022. godine, a nedavno je Elon Musk rekao kako postoji mogućnost da se SpaceXova nova generacija raketa Starship uputi na Crveni planet 2024. godine.

Musk je, međutim, primirio svoj entuzijazam u pogledu Marsa. Krajem prošle godine, 49-godišnjak je rekao da će vjerojatno umrijeti prije nego što SpaceX pokrene misiju s posadom, koja će se otisnuti na Crveni planet te je pozvao znanstvenike neka ulože dodatan trud u inovacije.

elon muskKriptovalute
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Histrion
3 godine prije

Nećeš, razbojniče!

tihobl
3 godine prije

Jedna dobra vijest: svedjani uskratili dovolu Bilu Gejtsu da zaprasuje stratosferu iznad Svedske. Sami narod (svedski indijanci) su se pobunili, pa svedjani odustali.
Jadni Bil sad mora traziti neku drugu liberalnu zemlju da zapocne svoj eksepriment.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Dovoljno da koncentrirano pogledate video u kojem salje automobil u svemir i sve daljnje sumnje ce biti otklonjene…

Eto i mene
3 godine prije

“Krajem prošle godine, 49-godišnjak je rekao da će vjerojatno umrijeti prije nego što SpaceX pokrene misiju s posadom, koja će se otisnuti na Crveni planet te je pozvao znanstvenike neka ulože dodatan trud u inovacije.”
A ja bih pozvala “vizionara” da ostvari to sto je napisao cim prije…. Mislim na umiranje, da ne bude zabune

Boba Lazarević
3 godine prije

S ovom tehnologijom ionako može zaboraviti bilo šta dalje od Mjeseca.

Iako su nove rakete daleko naprednije od Saturna i Shuttlea, u odnosu na zadatak koji se stavlja pred njih, izgledaju smiješno neadekvatno. Ali rade dobar vatromet za nas pratitelje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI