Elon Musk kaže da će dozvoliti Trampu povratak na Twitter

Elon Musk i Trump
7 komentara

Milijarder i novopečeni vlasnik Twittera Elon Musk rekao je da će nakon što kupovina bude završena poništiti zabranu giganta društvenih medija bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, koji je protjeran sa platforme nakon nereda na Kapitolu 6. januara. Musk je to dao virtualno u utorak na događaju Future of the Car u Financial Timesu.

“Mislim da je to bila moralno loša odluka, da budemo jasni. I krajnje glupo”, rekao je Musk, nazvavši to “greškom” koja je “otuđila veliki dio zemlje i nije na kraju rezultirala time da Donald Trump nema glas.” Daleko od cenzure predsjednika, istakao je, “moralno pogrešan i potpuno glup” potez Twittera zapravo je pojačao njegov glas među političkom desnicom.

Komentar je uslijedio samo nekoliko dana nakon što je sudija u San Francisku odbacio tužbu bivšeg predsjednika protiv Twittera, kojeg je optužio da je prekršio svoja prava iz Prvog amandmana radeći kao državni akter u ime Demokratske stranke.

Trumpu je gotovo istovremeno zabranjen pristup Twitteru, Facebooku, YouTubeu i drugim ”mainstream” platformama društvenih medija dok je još bio na vlasti, navodno iz zabrinutosti da će njegovi tvitovi o navodnoj prevari birača na izborima 2020. predstavljati “rizik od daljeg podsticanja nasilja”.

Musk je prošlog mjeseca postigao dogovor o kupovini Twittera za 44 milijarde dolara, što je potez za koji neki korisnici na platformi vjeruju da će najaviti povratak u dane otvorenije diskusije, s obzirom na status Teslinog tajkuna kao „ apsolutiste slobode govora “. Međutim, on je uvjeravao zabrinute vlade da nema namjeru da prekrši bilo koji zakon koji bi mogao biti donesen i ograničavajući govor na društvenoj mreži.

Tramp je ranije insistirao da se neće vratiti na Twiter čak i ako njegov nalog, koji je imao oko 89 miliona pratilaca, bude vraćen, tvrdeći da će se umesto toga držati sopstvene platforme Truth Social.

Donald Trumpelon musk
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Bilo bi to pošteno.

Vendetta
1 godina prije

Pazi koja vijest. Jedno kabalče će drugom kabalčetu dozvoliti povratak na Kabaleet.

Cisto me zanima dokad ljudi misle smatrati Trumpa nekim “neovisnim” likom. Koje droge uzimate? Ja sam trenutno samo na travi par puta tjedno, nisam lsd uzeo ima 15 godina, mozda bi trebao

Lara
1 godina prije

Predsjednik RH o Musku, Twitteru i američkoj “slobodi govora”: Za Muska mi uopće nije jasno odakle novac jer stvarnog proizvoda nema. Muskovo preuzimanje Twittera je opasno, takvima bih uzimao novac bez milosti. To je u Americi jedino moguće. Svakome tko ima bolesno puno treba to oduzeti, da budu obični milijarderi. Na Twitter neću ići nikad. Smatram da je to otrov. To otpušta ono najgore u ljudima.

Cvita
1 godina prije

U istoj toj virtualki Musk je rekao da trajno ukidanje računa ne bi značilo da se mogu pisati ilegalne stvari, nego da bi dotični tweet bio pobrisan ili da bi ga se učinilo nevidljivim (!!). Prvi problem je već taj što se danas gotovo sve smatra ilegalnim što se ne uklapa u ekstremne stavove i odluke dekadencije. Da nije tako, Trumpov profil uopće ne bi bio pobrisan, ali je linč rulja odlučila njegove tweetove interpretirati kao huškanje na pobunu. Trump je teški šund, ali to nije zločin niti daje nekom za pravo da ga se isključi s više nego nategnutim interpretacijama. Drugi se problem odnosi na instrumente kažnjavanja. Hajde, pobrisat nečiji tweet u kojem se prijeti nekoj osobi, to ima smisla, ali učiniti tweet nevidljivim, koji usto sadrži možda tek oštriju kritiku trenutne politike, čisti je kukavičluk i odraz totalnog nepoštivanja drugih zato što autor, nesvjestan da je napisao nešto… Čitaj više »

Boba Lazarević
1 godina prije

I Twitter i Trump će unutar dvije godine prestati biti relevantni. A možda i Elon. Tako da, što god mu se ćejfnulo neka radi dok može.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI