Elon Musk utvrđuje očevu kuću zbog straha od otmice

Elon Musk
24 komentara

Dom penzionisanog inženjera Errola Muska u zapadnom Kejpu u Južnoj Africi podvrgnut je skupoj sigurnosnoj preobrazbi, zahvaljujući njegovom sinu milijarderu Elona, ​​koji je izrazio sve veću zabrinutost zbog potencijalnih napada na njegovu porodicu. 76-godišnji otac je u subotu The Sunu opisao ‘prvoklasni’ sigurnosni sistem – i razloge za to.

Mlađi Musk je ” odlučio, nakon nedavnih prijetnji upućenih njemu, da i meni treba zaštita “, rekao je Errol za britanski list, priznajući ” ako kidnapuju nekog od nas, to će biti najbržih 20 miliona dolara koje je iko ikada zaradio u životu. ”

„ Zaista se bojim da bi se nešto moglo dogoditi Elonu, iako ima oko 100 čuvara oko sebe “, priznao je Errol, opisujući svog sina kao „ malo naivnog u vezi s neprijateljima koje stvara, posebno sa Tviter fajlovima “.

Errol je opisao kako su “ Elonovi ljudi ” prošlog mjeseca poslali vrhunsku sigurnosnu kompaniju da “ potpuno osigura ” kuću. Nekih 15.000 dolara kasnije, Muskovo imanje je opremljeno električnom ogradom, devet kamera koje rade 24/7 koje se mogu nadzirati sa Muskovog telefona, i „ danonoćno praćenje od strane čuvara koji su naoružani do zuba. ”

Dok je stariji Musk priznao da nije baš uživao u visokobezbednom načinu života, shvatio je potrebu za tim, otkrivši da je njegov dom provaljen četiri puta samo u poslednjih godinu dana. Dok su uljezi u tim slučajevima bili samo za njegovim televizorima, ” rizik da se nešto loše desi ili da bukvalno čak bude pucano je prilično značajan “, rekao je on.

“ Nije me tako teško ubiti da je neko htio, pa se nadamo da neće. ” Errol je ubio tri naoružana osvajača domova 1998. kada je Elon još bio dijete.

Otkako je Elon Musk postao izvršni direktor Twittera, oko 80% zaposlenih u kompaniji je ili otpušteno ili napušteno. On je također procurio hiljade internih poruka u kojima se detaljno opisuje dosluh platformi s više vladinih agencija SAD-a radi cenzure narativa koje su smatrali nepoželjnim, od ‘laptopa iz pakla’ Huntera Bidena do skepticizma u pogledu sigurnosti i efikasnosti vakcina protiv Covid-19.

Zabrinut zbog neprijatelja koje stvara, suspendovao je nalog na Twitteru koji je pratio njegov privatni avion, optužujući korisnika da je objavio ” koordinate atentata “.

elon muskErrol Musksigurnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Strah.

Schroder
1 godina prije

Gadan je strah Covjek koji posteno zivi ne treba se nicega plasiti U Davosu je bilo 5 tisuda policajaca, to znaci necg su se plasili..Ako su imali dobre namjere zasto bi se plasili? Ako su planirali kako da nas uniste coronom vakcinom geoinzenjeringom gdje nas prase i izazivaju susu na zemlji ili poplave ili zagovaraju nove ratove ONDA TREBAJU PUNO CUVARA JER IMAJU U PLANU DA NAS POROBE:Nece to lako ici kako su oni zamislili Mask je isto njihov igrac koji je zaradio veliku lovu na vakcinama i pomaze Ukraini satalitima Sta rade njegovi sateliti na nebu? Njemu nista ne vjerujem .

Metabaron
1 godina prije

Nisam znao da je stariji Musk tako zajeban da odradi trojicu naoruzanih provalnika …
Nadam se da zna s kim ima posla …

MKD
1 godina prije

Umisljeni ludjak

dupla kamilica
1 godina prije

Čaća oženio pokćerku i napravio joj dijete. Znači Elonova polusestra mu je ujedno i maćeha, a Elon je djetetu tetak i polubrat. Ovi su zamršeniji od serije Dark.

Blatanko
1 godina prije

Puno crnaca ima u JAR-u naravno da je nesigurno, nikakva paranoja ili zamjeranje nekome nemoraju biti uzrok povečanju osiguranja.

tihobl
1 godina prije

A zasto je uzeo vagnerovce za obezbjednjenje?

Weteran
1 godina prije

Izuzetno ekscentričan čovek!
Uzgred:
Žali se na mrežama da je imao neželjenih i neprijatnih problema nakon primljene antiCovid vakcine!?

borjana
1 godina prije

Ne vezano uz temu

Ma šta to Rijeka više nije poslidnja u ligi.
Ogromnim koracima grabi prema vrhu, već je na fantastičnome osmome mistu.
Tako se to radi, bravo Fiume ! Samo avanti – tutta forza!
Nek dušmani pate.

John Q
1 godina prije

Je je , tata mu je prije Von Braun nego li nekakav eror .

Emiliano Zapata
1 godina prije

samo 15k dolara?
Pa vise sam ja placao i to po kuci…

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Mr. Musk … Word of advice —- go to space and stay there .

Aha?
1 godina prije

Ljudi mogu dugo trpjeti oskudicu ali ne mogu nejednakost.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI