Erdogan i velika zamjena stanovništva u EU

Erdogan - EU - Muslimanska braća
76 komentara

Kako prenosi Daily Sabah, nedavno je turski predsjednik Erdogan pozvao sunarodnjake koji žive u Europi da svaka obitelj ima barem petero djece i kontinent će postati islamski.

Dakle, za, uvjetno rečeno, “kršćansku Europu” to bi značilo da će se progresivno “pretvoriti” u islamski kontinent. U prvom redu, složili se mi s Erdoganom ili ne, on govori o nespornim činjenicama i natalitetu koji je među narodima Europe rekordno nizak, toliko da ga demografski stručnjaci nazivaju “bijelom kugom”.

Ako nemate djecu ne proizvodite ni bogatstvo. Patološki pad nataliteta u europskih naroda i dalje raste, kako vješto primjećuje turski predsjednik, uz neizbježnu perspektivu “etničke zamjene”. Istina je da se bez novorođenih ne može stvarati bogatstvo i mladi i radno sposobni ljudi.

Ne mogu opstati javne usluge, neće se moći pružati adekvatna zdravstvena skrb i neće biti nikoga tko će plaćati mirovine za starije.

Ako države problem nastave rješavati katastrofalnim politikama mjera štednje i rezovima zdravstvene i mirovinske potrošnje, to znači da su se odlučile na auto-eutanaziju, koju će biti nemoguće izbjeći.

Mit o “sretnom smanjenju prirasta”

Ovdje govorimo o glupoj pretpostavci koja zanemaruje zakone prirode koja točno zna gdje je točka ravnoteže između nataliteta i mortaliteta. Zajednica koja uz aritmetičku stopu supstitucije, što znači dva djeteta po paru, želi ekonomski rast, mora barem potaknuti potrošnju. Međutim, ovaj izbor pretpostavlja loš ekonomski i socijalni model, jer povećana potrošnja sa sobom nosi povećano korištenje resursa i štetu po okoliš.

To je u stvari model kojeg definiramo kao potrošački maksimalizam, koji se u praksi temelji na sustavnom korištenju duga, koristeći štednju za potrošnju, što zahtjeva povećanje poreza kako bi se uspjeli nadoknaditi troškovi starenja stanovništva.

Ovaj model rezultira smanjenom ulaganja, koja se preusmjeravaju u potrošnju, ali i smanjenjem kupovne moći, što parove tjera na rad i time su manje sposobni da imaju djecu. Uz sve to, potreba za preseljenjem proizvodnje dovodi do gubitka kupovne moći, jer nestaje proizvodnja i gube se radna mjesta.

U ovih nekoliko redaka je ukratko opisan utjecaj provedbe ekonomskih politika i mjera štednje na svakodnevni život običnih Europljana, iako bi se o tome, potpuno nepotrebno, mogli pisati eseji i znanstveni radovi.

Demografski pokazatelji, koje iznose Instituti za statistiku, potvrđuju da je Europa u katastrofalnoj situaciji. Treba li strahovati od Erdoganovih “prijetnji”?

Da, ali ne toliko zbog islama kao religije, nego islama Muslimanskog bratstva kojeg propagira Erdoganov vladajući AKP.

Sve inicijative koje se tiču političkog okupljanja muslimanskog stanovništva isključivo na temelju religije, a tu imamo Muslimansku stranku u Italiji ili novoosnovanu makedonsku stranku BESA, podsjećaju na inicijativu iz dokumenta od 1982. godine u kojoj su ideolozi Muslimanskog bratstva naveli 25 točaka u islamizaciji Zapada.

Islam je na Zapadu prisutan stoljećima, od Arapskog carstva, koje je obuhvaćalo južnu Italiju, cijelu Španjolsku, do Osmanskog carstva koje je stiglo do Beča, a bilo je razdoblja kada se u tim carstvima živjelo bolje nego u ostatku kršćanske Europe. Međutim, to su bila potpuno druga vremena i nije se ni znalo za politički islam.

Između različitih strategija, Muslimansko bratstvo 1982. predlaže stvaranje mreža u različitim zemljama koje će stvarati privid umjerenosti, koje će biti spremne na koaliciju s drugim političkim snagama samo kako bi imale predstavnike na izborima. Brzinu realizacije točaka iz navedenog dokumenta treba pratiti i prirodna zamjena stanovništva, koja se u nekim zemljama odvija brže, a negdje prilično sporo, ali to nije ni važno, jer dokument izvorno planira zamjenu stanovništva u 100 godina.

Recep Tayyip Erdoğan nije glup i dobro je upoznat sa svime što dokument nalaže, što znači da njegova izjava nije slučajna, niti je izljev gnjeva prema Nizozemcima i Nijemcima, koji su svojim zemljama zabranili skupove turskih političara.

Muslimansko bratstvo računa i na priljev imigranata, ali tu dolazi u sukob sa Saudijskom Arabijom, koja ih želi pod svoje okrilje i da pristupe vehabijskom učenju islama.

Tijekom 2016. je samo u Italiju stiglo preko 180 000 imigranata, a ove godine se očekuje dolazak više od 250 000 ljudi. Ova je ruta postala ključna, od kada je presječena ona preko Balkana.

Sve to u se događa u svjetlu nedavnog sporazuma između talijanske vlade s marionetskom vladom Libije, koja se obvezala da će zaustaviti fenomen migracija. Italija će u ovom slučaju dati pomoć Libiji, uključujući i novac, a dolazak ljudi na talijanske obale se neće smanjiti. Talijanska se vlada hvali da se obvezala na jačanje libijske policije, obalne straže i agencija za provedbu zakona, kako bi se kontrolirao promet, a vlada u Tripoliju niti ima policiju, ni vojsku, niti odane ljude, jer su svi ili u plemenskim milicijama, islamističkim terorističkim skupinama ili Libijskoj Narodnoj Armiji generala Haftara. Cijela ova priča s Rimom i libijskom vladom, da nije tragična, bila bi jednostavno smiješna.

Dakle, sultan Recep Tayyip Erdoğan je u trenutku ljutnje otkrio da nije zaboravio na stari plan Muslimanskog bratstva, a profesionalni političari buncaju o preraspodjeli imigranata, koji se žele poslati neposlušnim državama i općinama.

Italija planira rasporediti 200 000 ljudi, što je već izazvalo prosvjede, a ako ih dođe više od 250 000 godišnje i ako ih ostale zemlje EU ne budu htjele primiti, Italija je osuđena na neizbježnu katastrofu.

No, koliko god se mi ljutili ili negodovali, Muslimansko bratstvo slijedi svoj cilj i ako većina turske dijaspore posluša prijedlog svog vođe, koji bi uz ustavne promjene to mogao ostati do 2029. godine, demografska i etno-religijska karta Europe će biti izmijenjena.

Umjesto toga, bilo bi bolje da narodi Europe zamijene svoje smiješne i nesposobne vlade.

Daily SabahMuslimansko bratstvozamjena stanovništva
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Michael Collins
7 godine prije

Radikalizacija po europskim džamijama i medresama je trenutno i puno gora stvar od broja .. Truli i hedonistički Zapad umjesto da je samo privremeno primao radnike (bez dovođenja obitelji na npr. 5 godina, pa da se jedni vrate doma, a dođu drugi itd.) bit će ugušen i ugašen na vlastitom teritoriju. Vidi se i po Siriji da sultanu ne treba vjerovati ni najmanje. Gotovo da mi je krivo da je ovo brkato đubre išao spašavati Gazda prošlo ljeto. Nisam primijetio da je Gullen išta radikalniji od ovog smrada. Možda i griješim.
A da su se uvukli i u politiku primjer su gradonačelnici Londona i Rotterdama, kao i par ministrica u britanskoj i francuskoj Vladi. A na islamizaciji Europe zdušno rade i Hazari, tako da će kršćanstvo otići u Božju mater vrlo brzo.

Alen
7 godine prije

E sad se ne mozemo ni hebati i imati puno djece jer nam vlada smeta….
Jesmo li zivi uopce..

Goran
7 godine prije

Imali neko da ne radi za hazare?? Marsovci možda? Ma vjerovatno i oni.

Weteran
7 godine prije

Neopaganska i kvazihrihrišćanska Evropa je osuđena na smrt!
Ne treba nam vremeplov? Ne treba nam Erdogan? Svedoci smo propadanja Rimskog carstva?!
Odavno se pišu eseji na temu: “Novi Srednji vek”.
Nije ekonomska situacija razlog Bele kuge? Naprotiv! Sirotinja ima najviše dece.
Ideja i Vera je ono što pobeđuje?!
Trenutno, ideja vodilja Impotentnoj EUniji je Končita Vurst!
Dosadan sam sa Končitom ?

Mikojan
7 godine prije

Europa to riješi za mjesec dana, zabraniti dvojna državljanstva.
Tko ne želi, sretan mu put i tu je snovima i prićama kraj !

Antonio
7 godine prije

Nema mesta za panike. Gej udruzenja ce pomoci da dignemo natalitet. Brisel ih zato i podrzava – jel da?
Nema mesta za panike. Liberalna demokracija je prava buducnost – to ce shvatiti i muslimani, jel da?
Nema mesta za panike. Nasa omladina ce prestati da se vucara po kaficima do 35-40-te godine, jel da?
Nema mesto za panike. Opasnost ce se dogoditi za 15 godina. imamo vremena, ajmo na tulum, jel da?
Nema mesta za panike. Muslimansko bratstvo je prijateljsko prema onim koji postanu muslimani, jel da?

Jenkison
7 godine prije

Svaka cast novinaru, ovo napisano je “reality”, a ne ono sto nam socijalisti i ljevicari, tj. globalisti prodaju.

Baba Vanga
7 godine prije

Nemoze to proci u Evropi gdje trenutno zivim jer je to jedan veliki projekat a muslimani nemogu ni za sto godina ovdje nesto promjeniti iz vise razloga,jedan je Evropljani se bude i to munjevito i do najkasnije 2020 ce expodirati mrznja i sve ce ih do jednog protjerati definitivno,malo grubo sam napisao ali osjecam pobunu kriscana jer jos jedino politicari ih drze na uzdama ali to ce sve uskoro da eksplodira ☺

yellow
7 godine prije

OFF TOPIC
U Rusiji, Majdanasi izasli su na demonstracije protiv vlasti a nato-vci su im dali ime – Demonstracije protiv korupcije – kao da na zapadu nema korupcije, kao da nema korupcije i u Hrvatskoj pa nitko ne zeli gubiti svoje vrijeme za ici na demonstracije.
Zato jer Soros i nato-vci ne placaju.
Lidere treba pohapsati kao u Bjelorusiji, tako ce i biti.
Nabiti im kriminalni rekord i pokrenuti preko medija slobodu govora o ovim Majdanasima koji zelu novu Ukrajinu, Siriju, Libiju, Jemen…
Nabijem ih na moj huj.
Smrt NATO paktu sloboda narodu.

Ivan
7 godine prije

@ Mikojan
Europa to riješi za mjesec dana, zabraniti dvojna državljanstva.

Problem je taj sto mi u EU nemamo EU putovnicu, to jest jedinstvenu putovnicu.
Neke EU zemlje dozvoljavaju vise nego jedno drzavljanstvo a neke ne.
Tu je isto problem.
Problem je i taj sto mi svi iz EU na osnovu putovnica nemamo ista prava.
Npr. Nijemci mogu ici u neke zemlje bez vize a mi Hrvati ne mozemo. E sad, gdje tu solidarnost?

bo9
7 godine prije

Sto je to Zircon raketa?

Ibn Sina iz Krajine
7 godine prije

Od ove mladomuslimanske turčadije najviše su nastradali Bosanci… još od XV st. taslače središnje Južne Slavene…

Weteran
7 godine prije

Ne treba meni ništa da kaže Erdogan?
Ne treba ja da čitam razne statistike ?
Video rođenim očima:
– Između Frankfurta i Vircburga ima fensi autlet “Wertheim Village”. Svratim, i vidim čudo: Švabica gura dečija kolica. U dečijim kolicima štene!! Sa sve mašnicom, odelcem (bilo je hladno) i malim povocem zakačen!? Valjda, da ne iskoči?!!
U isto vreme, u parku Frankfurta, Ajša šeta sa dva dečačića i nosi treće u stomaku!!
“Čije ovce, njegova livada”

gojco
7 godine prije

Belarusian President Alexander Lukashenko said that US and German funds, mainly through Lithuania and Poland, financed people preparing provocation in Belarus, his press service said Friday.

fenix
7 godine prije

Tesko da ce doci do zamjene stanovnistva u Europi natalitet jeste nizak ali bilo je perioda u historiji Europe kada je bilo i gore a Europa se jako brzo i potpuno oporavila. Europi netreba demografska ekspolozija zbog dobre med. skrbi i dugog zivotnog vijeka vec stabilan natalitet. Iako mnogi misle da Turska ima jak prirastaj grdno se varaju potrebno je detaljno pogledati kartu prirastaja i tfr Turski etnicki regioni imaju izuzetno nizak tfr na razini Europe neki cak i na nivou katastrofalne Bugarske i dalje padaju sto se ide istocnije prema kurdskim teritorijama imamo izuzetno jaku demografsku ekspoloziju. Erdoan bi trebao u buducnosti vise da pazi na samu Tursku.

Jupiter
7 godine prije

Vera muhamedanska koja propagira da muškarac može da ima više žena i dece što više , imala je u startu nameru da koji god politički sistem izmisli čovek , biće nemoćan i doživeće poraz pred velikim natalitetom.

marshal
7 godine prije

Nije problem u Islamu, problem je u ateizmu…

Brainstorm
7 godine prije

ateiziaciju muslimana treba ubrzati buduci da je ateizacija krscana vise odmakla. islam treba rusiti propagandom, argumentima, znanstvenim pobijanjima (materijala ima), prikazivati ga kao fasisticki, nazadni, neljudski, ismijavati ga, sprdati se sa islamom. do mjere da muslimanima postane sramota biti musliman. neka zakrabuljene, neka njene slobode odijevanja ali i djeca moraju imati slobodu zurenja i buljenja u nju. sloboda govora i sloboda crtanja se moraju vratiti. useljavanje se mora zaustaviti. “profesorima” dovoljno kruha, vode i lezaljka na nekom od sredozemnih otoka. socijalna davanja kroz prizmu djece obustaviti. eventualno da socijala ide kroz vjerska udruzenja tako da svatko financira svoje od prihoda svojih. model se da naci. uzdrzavanje starijih rijesiti uz pomoc tehnologije: toplinski zasticene kuce, nadzor i druzenje preko interneta, dostava kuhane hrane jednom dnevno, ciscenje stana jednom tjedno i slicno. jedan radnik moze skuhati i raznijeti hrane na 50 adresa u jednoj smjeni, kao postar. dosta ako se zna kako… Čitaj više »

Alen
7 godine prije

Naslov ovog teksta bi trebalo promjeniti u sarkasticno ” muslimani heb.anjem zele osvojiti evropu “,jer je sarkastican kao i sam tekst u kojem se insinuinira da ce isti natalitetom preuzeti evropu s porukom na kraju kako treba mijenjati vlast da se to ne desi ,medjutim ispada da je lakse protjerati muslimane nego mijenjati vlast ili sebe.. Jesu muslimani krivi za sva zla i probleme evrope ? Dalje erdogan koji ” heb.njem osvaja evropu ” je zajedno s evropom i ostalim napao iste te zemlje odakle su izbjeglice te ciljano kanalisao skupa s evropom muslimane u evropu..Erdogan i evropa su partneri !!!! Dodajmo tome i erdogansko-evropski igrokaz o kome se pise u tekstu i dobicemo jasnu sliku sta se je cilj.. Stvaranje islamofobije u evropi ! Preko koje ce oni koji i sad siluju muslimanske zemlje dobiti odobrenje od javnosti da se aktivno ukljuce u ” konacno rjesenje” muslimanskog pitanja i… Čitaj više »

mario
7 godine prije

Nazalost sve vodi prema tome da europska gospoda njemci,britanci,francuzi i slicni obrisu prasinu u auswicu i slucnim zabavnim parkovima i vrlo brzo ce past u vodu svi erdoganivi planovi.a kako je vojno inferioran europu moze nastaviti lajat na mjesec.realno onaj ko je vojno mocniji u konacnici lako pronade rjesenje,surovo i nekad i neljudsko rjesenje ali ipak rjesenje u svoju korist.

Alerik
7 godine prije

Danska je imala reklamnu kampanju koju je sponzorirala Vlada s naslovom Jebite se za Dansku pa su nekako uspjeli potaknuti natalitet. Istina je da dok se drugdje događa ekstreman rast stanovništva, Europa ubrzano stari i ne uspijeva potaknuti rast vlastitog stanovništva. Soros je financirao, organizirao i usmjeravao izbjeglički val sirijskih i inih izbjeglica u Europu krajem pretprošle godine (nakon čega smo mi u HR ostali izvan schengenske žilet žice koju su podigli na svojim granicama Slovenci i Mađari), Bilo bi u najmanju ruku čudno da Soros ne zna za planove spomenutog Muslimanskog bratstva. Ti planovi su i temelj Islamske deklaracije koju je napisao Alija Izetbegović, radi čega, između ostaloga i imamo ovakvu današnju BiH. Kao što postojanje ni jednog plana, ma kako dobro i precizno bio zamišljen, ne garantira i njegovo ostvarenje, tako je i ovaj plan o islamizaciji Europe manjkav. Možemo navesti sve stvarne razloge pada nataliteta, ali zaboravimo… Čitaj više »

Zvrk
7 godine prije

samo, ni u turskoj i to među etničkim turcima nije izrazito visok natalitet. vjerojatno kao posljedica rasta životnog standarda pa ljudi ne moraju biti zečevi

dalmata
7 godine prije

Ova imitacija sultana je karikatura,a pravi problem su psihopate koje se zovu Eu,NATO i vlade bivsih Evropskih drzava koje su postale logor i kolonija kapitala.Ako ima toliko glupo i pohlepno stanovnistvo da nece obori one koji su ovo skuvali zasluzuju da budu robovi bradatih imbecila,i idiota kakav je sultan

Bosanac, El
7 godine prije

Hazare mozes lako prepoznati, samo im pazljivo procitas imena: Hellmut Kohl, AngHella MerkHell (cak 2 x Hell ili medju znancima Doublehell), AHellija Izetbegovic, AHelleksandar Vucic… u estradi SevHellrina, HEllvis Presley…
Hazari najvise slusaju Rock Hell Roll.

Sardelino
7 godine prije

Što će se desiti od sada pa za 100 g. možemo samo pretpostavljati. Ali je sigurno da europa neće dozvoliti da dođe do izmjene njenog stanovništva sa muslimanskim na način kako to Erdogan predlaže i priželjkuje a niti na bilo koji drugi način. Što se babi htjelo to se babi snilo. Europa je stara licemjerna, dekadentna i prefrigana „kurva“ koja se nije libila niti će se libiti koristiti sva moguća sredstva da bi osigurala svoje interese i sačuvala kako se to u zadnje vrijeme nakon terorističkih napada zna reći, svoj način života. Europi nije problem ako to odluči, protjerati ili deportirati one muslimane za koje utvrdi da su joj nepotrebni višak. U tome ju neće spriječiti nikakve proklamacije o slobodi tržišta,slobodi kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, ljudska prava. Kako europljani shvaćaju pojam slobodnog tržišta. Prije rata u Libiji, Italija nije imala skoro nikakav priliv emigranata. Danas u Italiji na… Čitaj više »

Paradoks
7 godine prije

Samo bez panike. Nijemci su jako strpljiv narod. A kad se prelije čaša, konc logori su jos uvijek tu, samo malo prekrećit , malo remonta. Plin stize sjevernim tokom. A I iskustvo u “rjesenjima” je tu. Stoga kein stress… Malo crnog humora ne škodi

ivan
6 godine prije

bitno je da hazari vladaju

omer
6 godine prije

znase.kosu.hazari.ovistopisu.ohazarima.nek.preberu.svoje.potomstvo.otkogasu.nastali.panek.onda.pricaju.i.pisu.turci.nemaju.nista.sa.hazarima.postojbina.hazara.potjece.iz.ukraine.ima.pokraina.kojase.zvala.hazarija

Ljudevit Posavski
6 godine prije

U pozadini večih gradova u Hrvatskoj, dečki
se več u 80-tim godinama nisu ni pomišljali
ženiti se, jer su bili bez posla ili ako su i
radili, primanja nisu pokrivala vlastite
potreba. Kako onda, tako i danas.
U Njemačkoj, danas idu kupiti auto bez
novaca, jer kao garancija im služi, dječji
dodatak. Svakako, troje djece pa na više.
Za vrijeme Tita (na primjer), ako je
netko bio zaposlen i imao kod kuče 2-3
krave (vlasnik djed) – oni koji su bolje
upučeni, neka napišu kakva su bila pravila.

Ive
6 godine prije

Turci vec vise od 500 godina o Evropi stavraju islamsku petu kolonu. Ne interesiraju njih ni kulturne ni znanstvene ni ike druge vrijednosti do barabarski pokoriti i onda exploatirati. Vidio sam Bosnu i Kosovo vidio sam Istanbul i Ankaru vidio sam dovoljno od islama, mjesecima ljubio sam Turkinju osijetio sam i nesto od islama, a znam i stotinjak Turskih rijeci – izraza, nedovoljno mozda sam trebao nauciti vise.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI