Erdogan traži od pape pomoć u zaustavljanju bombardiranja Palestine, traži međunarodne sankcije prema Izraelu

Erdogan i Papa-Situacija sa Izraelom i Palestinom
68 komentara

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan razgovarao je s papom Franjom o kontinuiranoj eskalaciji sukoba u pojasu Gaze, pozivajući papu na pomoć u okončanju “masakra” Palestinaca.

Njih su dvojica održali su telefonski razgovor u ponedjeljak, budući da je sukob između Palestinaca i Izraelaca Gaze ušao u drugi tjedan. Erdogan, osoba koja već dugo slovi kao zastupnik Palestinaca i njihove stvari za sukob je okrivio Izrael.

Predsjednik je rekao papi da “cijelo čovječanstvo treba biti ujedinjeno protiv” Izraela i da Izrael treba biti kažnjen zbog “divljaštva”.

“Palestinci će i dalje biti podvrgavani masakru ako međunarodna zajednica ne kazni Izrael sankcijama”, izjavio je turski predsjednik.

”Divljaštvo, koje čini Izrael, prijeti sigurnosti u tom području.”

Erdogan je također pohvalio papu Franju za poziv za okončanje sukoba, rekavši da je utjecaj pontifikata bio “od velike važnosti za mobilizaciju kršćanskog svijeta i međunarodne zajednice.”

Papa je bio vrlo glasan u vezi s tekućim sukobom, u kojem je već poginulo oko 200 Palestinaca, uključujući najmanje 58 djece. Na izraelskoj strani, poginulo je najmanje 10 civila, uključujući dvoje djece.

U nedjelju je papa Franjo opisao sve veći broj poginulih kao nešto “užasno i neprihvatljivo,” upozoravajući da bi sukobi lako mogli izmaći kontroli.

“Ovih dana zavladali su nasilni oružani sukobi između pojasa Gaze i Izraela, koji mogu vrlo lako prerasti u spiralu smrti i razaranja”, rekao je papa.

Kao i Turska, pontifikat je bio u kontaktu s Iranom, drugom državom koja je glasno podržala Palestince. U ponedjeljak je papa Franjo održao privatni sastanak s iranskim ministrom vanjskih poslova Javadom Zarifom, koji trenutno boravi u Italiji. Do sada nisu objavljeni detalji sastanka.

Ranije tijekom dana Teheran je ponovio potporu Palestini, osuđujući pritom “neprihvatljivu neutralnost,” koju su u tekućem sukobu pokazale više država širom svijeta.

„Islamska Republika Iran najoštrije osuđuje novi slijed brutalne agresije cionističkog režima na neobranjivi narod Palestine i pojasa Gaze, što je rezultiralo smrću na desetke civila, uključujući žene i djecu i uništenjem mnogih stambenih objekata“, rekao je glasnogovornik iranskog Ministarstva vanjskih poslova Saeed Hatibzadeh.

gazaPapa FranjoTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

hehe…
Braca varani se kao “dogovaraju” – za “dobrobit” ostalih ljudi…
Ovo je valjda ona alternativna “medjunarodna zajednica“… prije nego uleti UN/WHO/BRICS i “multi-kulti-ovo-ono” – “mirotvorac” Nosferatu…

nestabilni egzekutor
2 godine prije

Pih, obično kazalište lutaka 🙂

spark
2 godine prije

turčin je pucao na papu Ivana Pavla drugog i teško ga ranio.

Davor drugi
2 godine prije

Palestinci izuzev sto imaju moralno, ljudsko i svako drugo pravo, oni također imaju i obvezu na obranu.
Palestinci imaju pravo na aktivnu obranu i na svaki napad na njih od strane izraela najmodernijom i moćnijom ratnom tehnikom, da uzvrate onoliko koliko im to njihove neusporedivo manje mogućnosti dopuštaju.
U tom neravnopravnom sukobu, gdje su Palestinci još gusto zbijeni na malom prostoru, stati na stranu izraela i podržati njegovo pravo na “obranu” te u to ime izvjesiti izraelske zastave kao znak potpore, kao sto je to učinio Beč, ravan je zločinu kojeg ovoga momenta provodi izrael nad Palestinskim narodom.
Apsolutno je nemoguće i također zločin u tom sukobu biti suzdržan.

prolaznik
2 godine prije

Netanyahu Warns Biden Not to Get Involved

ttps://www.unz.com/pgiraldi/israel-tells-biden-to-get-lost/

LANTERNA
2 godine prije

MUPPET SHOW ZA KREZUBE BUDALETINE KAO I “CJEPLJENJE” GENETSKOM TERAPIJOM. SILOVANJA PCR TESTOVIMA ILI MANIPULATORSKIM STAPICIMA.
ZIVIMO U VREMENU ZLA I ZLIKOVCE GLEDAMO NA TV I NOVINAMA SVAKI DAN.
OVI RATOVI SU KRV ZA DEMONE KOJI SE HRANE PATNJOM LJUDI.
BUDITE SLOBODNI LJUDI NE VJERUJTE UPRAVAMA . BUDITE BOZJI BEZ DUSEBRIZNIKA I PASTIRA.

ratm
2 godine prije

Palestinci će nažalost završiti kao Američki Indijanci, samo što neće imati više ni rezervate za bijedan i jadan život. Loše vodstvo i razjedinjenost se skupo plaća.

2 godine prije zadnji put uredio ratm
SULE
2 godine prije

Sultancicu ajde udji u Gazu kako si uSao u Siriji i zaštitio one koljace? Zato treba imati muda i sad okolo tražiš pomoć a sam znaš da si nemocan-probajte poslat oružje posto je Hamas sve ispucao osim kamenja

peifunvioeubfrzebsfr
2 godine prije

Kako nas sviju zahebavaju varani, oni kao nešto pričaju a i ovi koji kao “pomažu” i ovi koji dolje odmažu iste krvi, koji cio proljev milenijski, fuuuujjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 godine prije zadnji put uredio peifunvioeubfrzebsfr
SULE
2 godine prije

Varane SUBARU kad će ustoličenje bebe evo prave se temelji za HRAM

Alen
2 godine prije

Neka iran i sirija raspale , šta se boje ,pa rusi su tamo..

Alen
2 godine prije

A rusi kazu :

Rusija smatra imperativom okončati oružani sukob između Izraela i Palestine, koji je već rezultirao velikim brojem žrtava, izjavio je u utorak, 18. svibnja, ruski predsjednik Vladimir Putin u razgovoru s veleposlanicima stranih država, akreditiranih u RF.

Imperativ tako je..

2 godine prije zadnji put uredio Alen
Sarmat
2 godine prije

već je jednom .Carigrad tražio popoč od pape u prvoj križarskoj vojni a znamo kako je to završilo…..što će tek bit sada .Vrane diži vojsku vrijeme je da .Konstantinu vratimo miran san ..a .Justinjanu crkvu

Rp4all
2 godine prije

Postoji jedno rješenje za prekid ovog sukoba ali i svih mogućih budućih. To rješenje je Elon Musk! Platite čovjeku neka napravi neke rakete i preselimo sve muslimane na Mars, problem rješen!

SULE
2 godine prije

Pozdrav navijačima Zrinskog i sve najbolje u borbi sa Erdoganovim simpatizerima

Praetorian
2 godine prije

Ne znam sto se cijeli muslimanski svijet ne ujedini i ne zrokaju ove zlocince i rijesen problem. Okruzuju ih sve zemlje od kojih ih nitko ne voli, zapravp suprotno i ne vidim kako mogu gledati da rokaju bracu im po vjeru. Pa da nase krscane tako netko dira, ne bi svi bas tako ravnodusno gledali

tango
2 godine prije

E jesi nasao ko cee pomoci ili si mutav ili je nesto drugo taj nesmije vionima nista ko ni ti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI