Erdoganov rival uputio je upozorenje Rusima

Kemal Kılıçdaroğlu
30 komentara

Kemal Kilicdaroglu, šef glavne opozicione stranke u Turskoj, upozorio je Rusiju da se ne miješa u poslove zemlje samo nekoliko dana prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora, koji će se održati 14. maja.

„Dragi ruski prijatelji“, napisao je Kiličdaroglu, lider Republikanske narodne partije (CHP), u četvrtak na Tviteru na turskom i ruskom jeziku,  „vi stojite iza montaža, zavera, dubokih falsifikata i snimaka koji su juče razotkriveni u ovoj zemlji, ” tvrdio je, ne iznoseći nikakve detalje koji bi potkrijepili svoju tvrdnju.

“Ako želite naše prijateljstvo nakon 15. maja, maknite ruke od turske države”, upozorio je političar i dodao da je “i dalje za saradnju i prijateljstvo” sa Rusijom.

Kilicdaroglu trenutno vodi ankete ispred aktuelnog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji je na čelu zemlje od 2014. godine, a bio je premijer 11 godina prije toga.

Izjava opozicionog lidera dolazi nakon što je još jedan predsjednički kandidat, šef Domovinske stranke Muharrem Ince, ispao iz utrke u četvrtak, tvrdeći da je   protiv njega vođena “kampanja klevete” . Prema pisanju turskih medija, Ince je svoju odluku objavio nakon što je na internetu procurio video na kojem se navodno vidi kako ima vanbračnu vezu i vozi se u skupim automobilima.

“Ovo je djelo Gulenističke terorističke grupe”, rekao je Ince, misleći na pristalice prognanog svećenika Fethullaha Gulena, koji živi u SAD-u.

Upitan o predstojećim izborima u Turskoj prošlog mjeseca, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da se Moskva “nikada ne miješa u unutrašnje poslove” drugih zemalja. Ankara je kupac ruskog gasa i oružja, kao i popularno mjesto za odmor ruskih turista. Dvije zemlje imaju bliske ekonomske veze i imaju nekoliko zajedničkih projekata, uključujući i oblast nuklearne energije.

erdoganKemal Kılıçdaroğluturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
11 mjeseci prije

Samo se USA smiju miješati u unutarnje poslove svih zemalja. To im je pravo dao Jahve osobno.

gostgost
11 mjeseci prije

još jedno zapadnjačko govance

Grdi
11 mjeseci prije

Big mistake …..sad rusi znaju na cijoj je strani …..

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Taj je Armenska podrijetla 😁 !

abc
11 mjeseci prije

Ovaj je američki paja patak….

404
11 mjeseci prije

Ovog prozapadnog lakrdijaša če brzo uzeti magla.

Ante
11 mjeseci prije

Sada znam sa tko će zamijeniti Erdogana. Politički poslušnik broj 2.

yxz
11 mjeseci prije

Amerikanci rade sve, da na vlast u Turskoj uguraju svog čovjeka, a posle toga če tursku vojsku ugurati u rat protiv Rusije odnosno izvršiti invaziju na Krim. Turci bi tako opet dobili strateški važan Krim, a Amerikanci bi na njemu postavili svoju jaku pomorsku i raketnu bazu. Turska bi preko Krima vršila pritisak na Rusiju, slala islamske teroriste i destabilizovala sav ruski teritorij naseljen ruskim muslimanima.
Sve je to več najavio ešatolog šejk Imran Hasan u svojim obrazloženjima sudnjeg dana i napomenuo, da če Turska u ratu sa Rusijom nestati i umjesto nje če nastati jaka kurdska država, koja če sklopiti pakt sa Armenijom, Sirijom i Rusijom. Tome če slediti ratovi po cjeloj Europi i sveopšte uništenje.

yxz
11 mjeseci prije

Budu li se Turci previše kurčili prema Rusiji, Rusi če naoružati i podržati Kurde, da razbiju cjelu Tursku. A tu je i Iran, koji jedva čeka da se osveti Turcima.

tatamata
11 mjeseci prije

ovi ko da je iz filma “green Lantern”

tuf
11 mjeseci prije

Tipična američka posla. Pumpaju tobožnje kandidate koji onda jedan po jedan povlače svoje kandidature i predaju podršku jednom jedinom koji je cijelo vrijeme i predviđen za pobjedu na izborima. A onda Kilicdaroglu još besramno ide projektirano povlačenje kandidature pripisivati kao krivnju Rusa, makar zna da će upravo on profitirati od toga. Patetično i prozirno poput stakla.

Ringo10
11 mjeseci prije

A kako se to Rusi mogu miješati u te izbore
Budala. Ovo je proamerički agent

tihobl
11 mjeseci prije

Zapad je upotrijebio sve trikove da srusi Erdogana. Ali kad su vidjeli onoliku masu na Erdoganovom mitingu okrivili su ruse (kao da su rusi nagovorili onoliki svijet da da podrsku Sultanu). Ta prica procice na zapadu, jer je prosla i prica da su rusi doveli Trampa na vlast. Kod inteligentnijih takve price odavno ne prolaze.

Hattori Hanzo
11 mjeseci prije

Nadam se da ce nas u bosni opet okupirati turci,za 500 godina okupacije naucili su nas praviti pekmez i ispeći ovcu na ražnju.Mozda ovaj americki vrtni patuljak to sad zna bolje.

Ivan
11 mjeseci prije

Cim cujes izjavu ovakvog supka odmah ti je jasno odakle vjetar puse..

Otpornik
11 mjeseci prije

Erdogane pobijedi ovog na izborima pa zbuksaj doživotno njega i još par tisuća njegovih pristaša. To je sada u skladu s američkom i EU demokracijom.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Svi komentatori su u pravu, ALI. Erdo je malo tome i sam doprinio.

Erdo je imao loše reakcije kod onog potresa.
Što znači da je okružen nepametnim ljudima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI