Estonka se sklonila u ruski manastir od muža Norvežanina, navodno „pedofila“

Anna Finseraasen
45 komentara

Državljanka Estonije Anna Finseraasen (35) sklonila se u samostan u Rusiji sa svoje dvije kćeri, stare devet i osam godina, kako bi bila na sigurnom od svog bivšeg norveškog muža i estonskog pravosuđa, prema kojem djecu treba dati ocu optuženom za silovanje.

Anna je pobjegla u Rusiju zbog odluke estonskog suda koji je djevojčice dodijelio bivšem suprugu, kojeg je estonski tužitelj optužio za silovanje vlastitih kćeri, ali ga je sud oslobodio zbog „nedostatka nepobitnih dokaza“.

Estonski sud Josteina Finseraasena nije proglasio krivim, usprkos svjedočanstvima samih djevojaka i stručnim izvješćima. Istodobno, otac muškarca, djed maloljetnih djevojčica, ima kaznenu prijavu prema kojoj je izdržavao zatvorsku kaznu za seksualne radnje s 13-godišnjom djecom.

U medijima se navodi kako je Anna Ruskinja i pravoslavka, rođena u Estoniji. Ona i njezina djeca pohađali su rusku školu u Tallinnu. Svog budućeg supruga upoznala je u Norveškoj, gdje je kao medicinska sestra radila u staračkom domu.

Anna je rekla da je obiteljski život narušen kada je vidjela kako se suprug kupao sa starijom kćeri.

„Kad sam pogledala u kupaonicu, bila sam šokirana. Bili su goli i nisu se kupali, već su stajali, a ona ga je povlačila za „uzbuđenu muškost“. Činilo se kao da se igraju i oboje su se smijali”, riječi su žene navedene u članku. Nakon toga se dogodio “užasan skandal”.

“On je vikao da je to normalno, a ja sam se tome usprotivila”, rekla je Anna, dodajući da ju je Jostein počeo tući. Ubrzo se par rastao.

Prema ženinoj priči, norveška služba za zaštitu djece prijavila je obitelj i tražila da “mirno žive”, ali ponašanje supruga i oca za njih nije bilo problematično.

“I tada mi je postalo potpuno jasno da mi nitko u Norveškoj neće pomoći i da ne želim da se moje kćeri odgajaju u takvim uvjetima”, rekla je Anna Finseraasen.

Žena i curice su pobjegle su u Tallinn, a suprug se obratio policiji. Anna je stavljena na popis traženih osoba. Sud je presudio da djeca trebaju ići k ocu u Norvešku. To je trajalo od 2013. do 2016. godine.

„Kad je Jostein još jednom došao vidjeti  kćeri, najmlađa se oprostila, potrčala je do njega i počela ga ljubiti u prepone“, kaže se u članku.

“Ana je, naravno, oprezno pitala svoju kćer igra li se često tako s tatom? Odgovor je bio “da”. Žena je kćeri odvela psihologu, a potom ginekologu. Šteta je mogla biti nanesena prisilnom penetracijom, ali anatomske značajke himena to ne mogu ni potvrditi, ni opovrgnuti”, rekli su stručnjaci.

Jostein Finseraasen, protiv kojeg je estonska policija pokrenula krivični slučaj, uhićen je kad je ponovno stigao posjetiti svoje kćeri. Međutim, oslobođen je unatoč mišljenjima struke. Sud je rekao da je majka djecu okrenula protiv oca ida ih je natjerala da ga lažno optuže i okleveću. Opet mu je bilo dopušteno vidjeti kćeri.

U članku se kaže da je, pokrivajući obiteljski sukob, estonski tisak naglasio da je Anna etnička Ruskinja. To jest, kao da je odmah identificirana kao inferiorna nacionalna manjina, unatoč činjenici da je državljanka te zemlje.

Anna nije čekala da joj odvedu kćeri i pobjegla je u Rusiju. Nakon što je dobila privremenu registraciju boravišta, živi u samostanu, a djevojčice idu u školu.

Kada završi privremeni azil, otvorit će se pitanje njezinog izručenja natrag u Estoniju.

„Misterij Google“

Harry Murey, direktor Centra za informiranje i ljudska prava u Beču, i Marius Reykeras, poznati norveški aktivist za ljudska prava, specijaliziran za zaštitu djece, uključili su se u priču. Također je i mitropolit Evgenij iz Tallinna i cijele Estonije govorio u prilog majke, ali njegova podrška Anni nije pomogla.

Ovdje imamo vrlo zanimljiv slučaj. Dok ruski segment interneta ima oko pedesetak članka o ovoj priči, a jedan je objavio i RT International na engleskom jeziku, na estonskom i engleskom nema niti jedne jedine objave na upit „Jostein Finseraasen“, čak ni u njegovu korist u kojoj bi se navelo da je estonsko pravosuđe donijelo taku i takvu odluku i da je sud utvrdio da je „sve bila samo igra“ kako tvrdi Norvežanin. Google je uklonio sve članke i fotografije koji su krajem veljače bili dostupni na internetu. Za Google slučaj ne postoji.

Komsomolska Pravda / RT / Tsargrad

Pedofili
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alex
4 godine prije

Jbe (l)ud zbunjenog..

Kgfjč
4 godine prije

Sve pedofile treba streljati na glavnom trgu glavnog grada dok državna televizija prenosi u živo. E da, i bičevati ih prije toga.

pravda
4 godine prije

Redakciji:
U Rusiji nema samostana nego manastira!
Budite korektni, u duhu vašeg pisanja mnogih reči u originalu, pa tako i ovu moju opasku shvatite.
Znači, manastir!

Moreno
4 godine prije

Zloglasni Barnevarn najžešći je na slavensku dicu i otima ih di god može i daje na čuvanje onima koji žive od čuvanja dice, a to su često pe#eri, pedofili i neśto rjeđe lezbe.
Norvežani u svojoj kulturi imaju te izraženije pe#derske, pedofilske i piromanske crte nego ostali skandinavci.

pravda
4 godine prije

Izvitoperen i bolestan zapad u kome Skandinavija čini perjanicu!
Nije zato čudo što Rusi menjaju ustav koji takve devijantne i krajnje odvratne navike zapada neće dozvoliti!
Takvo zlo treba saseći u korenu i Rusija upravo to i čini!

Ruskinja i pravoslavka
4 godine prije

jedino Katolicanstvene vrednote su najplemenitinije i najhumanije …

Crodaemon
4 godine prije

Zatucana ruskinja ne konta da je incest zabava za cijelu obitelj 😉

čičaToma
4 godine prije

Norveška, sad već država-slučaj.

Bart
4 godine prije

Barnevernet je ozloglasena organizacija koja se navodno bori za bolje djeteta. Sve se svodi na korupciju i nesposobnost. Vecina ekipe koja tamo radi mora dokazati zasto su zaposleni i onda otimaju djecu po nekim cudnim pravilima. Npr. ispituju djecu u skoli i vrticima sto roditelji rade itd. U exYU se zale na UDB-u, ali ne znam da li je UDB-a to radila po skolama i vrticima. Norvezani od kada su otkrili naftu pokusavaju dokazati da su bolji od ostatka Skandinavije jer su uvijek bili ili pod Svedskom ili pod Danskom. A sa svom naftom i dalje su Svedska i Danska naprednije drzave. Cak nemaju nit svoj jezik jer pisani jezik je Bokmål sto je danski, a govorni jezik je Bokmål plus sve i svasta, a to je 300+ dijalekata. Sto se tice Anders Behring Breivika (promijenio je ime u Fjotolf Hansen) njega je Barnevernet pokusao oduzeti majci negdje 80ih jer… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI