fbpx

Seksualnim prijestupnicima, uključujući pedofile, trebalo bi omogućiti posvojenje, predlažu u Velikoj Britaniji

Djevojčica

Pravila koja zabranjuju seksualnim zločincima rad s djecom su „nepoštena“, pa bi čak i osuđeni pedofili trebali imati pravo usvajanja, izjavila je vodeća pravna akademkinja. Helen Reece, čitateljica sa Londonske škole ekonomije, pozvala je Theresu May da olakša pravila koja automatski zabranjuju seksualnim prijestupnicima brigu o djeci, rekavši kako se time krše njihova ljudska prava.

U članku Zakona o djeci i obitelji, gospođica Reece sugerirala je kako stope ponovnog zlostavljanja nisu visoke među seksualnim zločincima, dodajući: “usprkos rastućoj zabrinutosti javnosti zbog pedofilije, broj ubojstava nad seksualno zlostavljanom djecom je vrlo nizak.”

Trenutno je u tijeku Preispitivanje sheme za ispitivanje i zabranu, nakon ubojstva iz Sohama iz 2002., uslijed zabrinutosti ministara da je previše težak. Uz zabrane određenim prekršiteljima, zakon trenutno zahtijeva vršenje provjere odraslih osoba koji dolaze u redoviti kontakt s tuđom djecom.

Gospođa May naredila je pregled zakona uslijed zabrinutosti zbog provjere običnih volontera, poput roditelja koji vode djecu na nogomet.

U svom je članku gospođica Reece predložila da se u pregled treba uvesti i pretpostavka kako seksualni prijestupnici, uključujući nasilnike nad djecom, nisu predstavljali nikakvu prijetnju nakon što su izdržali kaznu.

Rekla je: “Nema razloga da sve seksualne prijestupnike ne uzimamo za potencijalno nepogodne kod usvajanja ili udomljavanja djece, te za rad s njima.”

“Shema za provjeru slobode i zabrane, te druge zakonodavne mjere izdvajaju seksualne prijestupnike i uništavaju načelo da zatvorenik „otplaćuje svoj dug“ izdržavanjem kazne prije ponovnog ulaska u društvo pod jednakim uvjetima.”

Pojedinci se stavljaju na “listu” i zabranjuje im se rad s mladima ili ranjivim odraslim osobama, ako su osuđeni za seksualno ili nasilno kazneno djelo ili zlostavljanje djeteta.

Gospođica Reece kritizirala je propise zbog kojih su svi seksualni prijestupnici bili “obilježeni istim kistom”, rekavši kako je je bitan “pažljiv pregled”, te kako su izdavanjem “zabrane pokrivanja” (Balnket ban) prekršena prava kriminalaca koji su htjeli usvojiti ili raditi s mladima.

Istaknula je slučaj djeda koji je bio osuđen za seks s 15-godišnjakom i to iz vremena kada je imao 29 godina, a kojem je odbijeno odobrenje za usvajanje vlastitih unuka.

Zabrana bi mogla biti u suprotnosti s načelom nediskriminacije utvrđenim u Europskoj konvenciji o ljudskim pravima, upozorila je gospođica Reece.

Uspoređujući seksualne prijestupnike s bračnim parovima koji žive u zajednici, ona je sugerirala da će, ako se dozvole zabrane, imati smisla zabraniti posvajanje onima koji nisu bili u braku, jer su manje šanse da se roditelj koji je bio u braku razdvoji od djeteta, što bi predstavljalo štetne posljedice za dijete.

Također je istakla slučaj četiri medicinske sestre koje su nedavno pobijedile na Višem sudu nakon što su imale zabrane zbog prethodne presude. Jednoj je sestri postavljena zabrana zbog policijskog opreza jer je vlastitu djecu ostavila samu u njihovoj kući.

“Umjesto da pretpostavljamo kako su svi potencijalni rizik za djecu, treba ih provjeriti. Svako provjeravanje ili zabrana se treba temeljiti na vrlo jakim dokazima da oni predstavljaju rizik”, rekla je akademkinja.

“To bi značilo pobjedu ne samo ljudskih prava, nego i najbolju zaštite interesa djece.”

Odvjetnica Reece je u LSE-u od rujna 2009., a prethodno je radila na London University, University College London i Birkbeck College, a nagrađena je Knjižnom nagradom Udruženja društveno-pravnih studija za monografiju pod naslovom “Odgovorno razvođenje”. Također je tvrdila da se žrtvama silovanja više ne smije dodijeliti anonimnost.

“Sa sigurnošću možemo reći da nećemo razmatrati dopuštanje usvajanja pedofilima. To ne bi baš dobro prošlo u javnosti”, tvrdi glasnogovornik matičnog ureda.

Je li ovaj teatar zbog javnosti ili interesa djeca, postavlja se logično pitanje? Očito im je mišljenje javnosti bitnije od sigurnosti njihove djece.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
22 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
mars
Gost
mars
11 mjeseci prije

Kad’ će više taj asteroid?

Math
Gost
Math
11 mjeseci prije

Ni to više ne može proći.
Aktivan je ruski S-500 koji obara i svemirske pridošlice (meteori, asteroidi). A rusi, na svoju (i našu) štetu imaju dušu i zaštitiće i te britanske degenerike.

šijgvweoirfiewfwefwdceidicidw
Gost
šijgvweoirfiewfwefwdceidicidw
11 mjeseci prije

Vidim mars da si dođao do istog zakljućka, trubim o njemu 15 godina.

mars
Gost
mars
11 mjeseci prije

@ sijgvw,,,,, – nije to nikakav moj poseban zakljucak vec pusta cinjenica da oganj i vatra najbolje i temeljito ciste tlo od korova i bolesti stvarajuci na taj nacin prostor za ponovno nicanje i rast onoga sto je zdravo. Spali on pri tom i ono sto je trenutno zdravo a ugrozeno je bolescu i korovom a sto bi takodje moglo postati bolesno. Oganj to radi temeljito ne ostavljajuci ni najmanju sansu bolesnom i korovu da prezivi.

Ante
Gost
Ante
11 mjeseci prije

Uskoro će zapadni novinari arlaukati o pravima pedofila i manijaka. A policija će čuvati parade ponosa.

cogo
Gost
cogo
11 mjeseci prije

pa dobro da idu iz evrope ,,ta degenerirana nacija je stvarno u k.r.c.u. neka se hebu i rastu i ostanu na svom hebenom otoku,,

nessy
Gost
nessy
11 mjeseci prije

@ Ante
Da, slijedece treba ocekivati parade ponosa pedofila (u Nizozemskoj vec postoji stranka), zoofila, nekrofila, i ostalih ljubitelja egzotike. Pa, to su gradjani, kao ja ili ti, sa malo cudnim preferencama, i drustvo svakako, treba dati sve od sebe, da oni svoje potreba zadovolje.
Citam, u nekim skandinavskim zemljama, ako kazes da si ‘bijelac, heteroseksualac’, i da nikada nisi imao homoseksualni odnos, gledaju te kao nekoga ostecenog, tko je zaostao u razvoju. Na zdravlje degenericima, radije biram biti primitivni Balkanac.

Zax
Gost
Zax
11 mjeseci prije

Citam u hr novinama prijedlog novog obiteljskog zakona. Jos sad i ovakve vijesti koje se pojavljuju svako malo. I ne mogu se oteti dojmu da obiteljske zakone pisu ljudi koji nikad nisu niti ce ikada biti u braku. Koji nemaju djece ili eventualno usvojeno ili iz epruvete koje odrasta uz samo jednog roditelja. Nekad su se takvi zvali cudacima i poremecenima. Danas takvi zele zakonima regulirati obiteljske odnose. Kazu da iza svakog ludila postoji logika. Ali ja je ovdje ne vidim

Majk Majers
Gost
Majk Majers
11 mjeseci prije

Polako, korak po korak psihopati sebi pripremaju teren za legalizaciju bolesne rabote.

šijgvweoirfiewfwefwdceidicidw
Gost
šijgvweoirfiewfwefwdceidicidw
11 mjeseci prije

Overtonovim prozorom.

šijgvweoirfiewfwefwdceidicidw
Gost
šijgvweoirfiewfwefwdceidicidw
11 mjeseci prije

Bio je skoro gusarski film na tv, briljantno je opisao borbu malog čovjeka protiv gusarske birokracije. Sadizam su izbacili kao bolest a uvrstili one koji štuju t….. u…, znači uskoro će i pedofiliju skinuti sa popisa a vrtići već odavno djecu seksualiziraju i eto gozbe za stvorovu djecu.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
11 mjeseci prije

Slažem se s njima ali prvo predlagatelji i podržavatelji takvih ideja moraju dati svoju djecu po mjesec dana kod navedenih i u vrtiće u kojima takvi rade.

DažBog
Gost
DažBog
11 mjeseci prije

Za ovu zapadnu bolest lijeka nema, jedino ako Rusi ne izmisle kav lijek od Sarmata jaci

nessy
Gost
nessy
11 mjeseci prije

@ DazBog
Evo dobra vijest! Danas, znanstvenici, vec mogu napraviti bojne otrove, koji napadaju, samo, recimo, plavooke, ili samo crnokose, ili crnce. Nadam se, da je onda moguce, ili ce biti uskoro moguce, napraviti BO, koji napada samo degenerike?

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
11 mjeseci prije

ok definitivno mi je dosta interneta za danas,valja sačuvati ovo još malo zdrave pameti što je ostalo pored ovakvih debila !

basso
Gost
basso
11 mjeseci prije

Njima treba onemoguciti pravo na zivot.

Duki
Gost
Duki
11 mjeseci prije

Fuj ! Ali što fuj zar ste iz kolijevke najvećih zala očekivali nešto pametnije,ljudsko smeće koje bi da dođe do sekunde popularnosti,gazilo i preko leševa-dječijih ?ma nema veze !fuj bljak !!
Ne bih se začudio da su im prsti-pardon papci okrvavljeni i sa ovim jadnicima u onom Irskom šleperu !
Gadnuu kuhinju kuhaju ,ali onaj gore sve vidi !
BREXIT ma idite u pizdu materinu!!!!!

tihobl
Gost
tihobl
11 mjeseci prije

Cim okrive ruse znas iz cuje je kuhinje onaj sleper.

nessy
Gost
nessy
11 mjeseci prije

Tako je, svim ortodoksnim pedofilima, treba dati pravo na usvajanje barem 3-5 djece, tako da svoje ‘sklonosti’, mogu upraznjavati ispod svog krova, bez potrebe da smetaju cijelu zajednicu. Pored toga, sve osudjene piromane, pridruziti vatrogasnim drustvima, opremiti ih napalmom, bacacem plamena, a ako sve zataji, da imaju barem pet kutija sibica. Jebiga, treba postivati njihova ljudska prava, bez obzira na sve. Evo, ja, primitivni idiot, kakav vec jesam, smatram, da nakon sto si silovao dijete, da si se odrekao svih prava, koja ljudska bica zasluzuju, samim tim cinom. Ali eto, ja sam ocito nazadan, i pretpostavljam dobrobit drustva, dobrobiti, dokazanih stetocina, koji drustvo samo koriste, a ne da ne pridonose zajednici, nego odnose, i to drasticno.
Politicka korektnost, naprijed, ostali, stoj!

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
11 mjeseci prije

U Britaniji je pedofilija folklor i navika kraljeva, lordova i ostale monarhističke elite. To jim je kao neki poseban status.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
11 mjeseci prije

To vuku još iz doba Šumera, priko Egipta…

Kuga
Gost
Kuga
11 mjeseci prije

Dobro tko je ovdije lud ili se pravi lud, onaj tko to predlaze ili onaj to to treba usvojiti. Sexualne prestupnike siledjije i pedofile fizicki i kemijski katsrirati tako da im sex buse nesto na sto nece ni omisljati a niti cime upraznjavati.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
22
0
()
x