Etnička Ukrajinka kandidatkinja za čelnu poziciju u NATO-u

Chrystia Freeland NATO
33 komentara

Zamjenica kanadskog premijera Chrystia Freeland mogla bi zamijeniti Jensa Stoltenberga na mjestu glavnog tajnika NATO-a, javlja CBC

Kanadska ministrica financija i zamjenica premijera Chrystia Freeland jedna je od vjerojatnih kandidatkinja za zamjenu glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga, koji napušta svoju dužnost sljedeće godine, navodi se u članku CBC-ja objavljenom u srijedu. Freeland, etnička Ukrajinka, još nije dala nikakve službene izjave o tome. Međutim, CBC je citirao “najmanje četiri različita izvora” koji su rekli da se ime dužnosnice nekoliko mjeseci spominjalo u međunarodnim obrambenim i sigurnosnim krugovima, koji su željeli zamijeniti Stoltenberga.

Mandat Stoltenberga, koji je na čelu NATO-a od 2014., trebao je završiti 30. rujna, ali je prolongiran do kraja 2023. zbog sukoba u Ukrajini.

Potraga za njegovom zamjenom traje od početka 2020., prema visokom izvoru unutar NATO-a. Freeland je navodno otprilike u “sredini čopora” žena, koje bi mogle biti prepuštene vladavini vojnom bloku, predvođenim SAD-om. “Postoji nekoliko vrlo kvalificiranih žena koje bi bile vrlo dobri kandidati”, rekao je visoki dužnosnik NATO-a za CBC prošlog mjeseca pod uvjetom anonimnosti. “Čini se da postoji neki zamah da žena bude sljedeća glavna tajnica.” Prema članku Politica objavljenom prošle godine, Bruxelles razmatra i tri bivše predsjednice članica NATO-a, a to su Hrvatica Kolinda Grabar-Kitarović, Litvanka Dalia Grybauskaitė i Estonka Kersti Kaljulaid. Izvori u Bruxellesu rekli su za CBC da se ime Freeland pojavilo na popisu kandidata prošle jeseni.

Za Freeland se kaže da je upućena u istočnoeuropsku politiku i povijest, kao i “unutarnje funkcioniranje Kremlja” i navodno govori engleski, ukrajinski, ruski, poljski, francuski, španjolski i talijanski, što bi je potencijalno moglo činiti idealnom kandidatkinjom usred eskalacije napetosti između Zapada i Rusije.

Chrystia FreelandNATOukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
emmi
1 godina prije

“Etnička Ukrajinka”…to je ipak premalo, pogledajte, ko su zapravo bili njezini ukro preci, na koje(ga) je, kako kaže, jaaako ponosna.

eks
1 godina prije

Čelnica koja se ništa ne pita. Klasičan metod globalista psihopata. Svuda postaviti marionete, po mogićstvu ženske, kako bi se zamazale oči naivnim i diletantskim politikantima, koji će to hvaliti kao politiku “rodne ravnopravnosti” .

Ringo10
1 godina prije

Ukrajinci u Kanadi su listom potomci Banderovaca

Max
1 godina prije

Rođačko pomaganje.

Tupko Glupko
1 godina prije

Glavnoj američkoj igračici u izvedenom puču u Ukrajini 2014. godine kada je svrgnut legalno izabrani predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič svi znamo kao Victoriu “fuck the EU” Nuland.

Ali dotičnoj je pravo ime – Sherwin B. Nudelman, dijete imigranata – otac joj je bio ukrajinski Židov, a majka britanska kršćanka.
Još je zanimlljivo da je studirala i diplomirala u osamdesetima rusku književnost, političke znanosti i povijest.

Svi znamo da je Zelenski ukrajinski Židov po oba roditelja.

Ključni ljudi koji odlučuju o budućnosti Ukrajine ukrajinski Židovi, a čine 0,2% stanovništva Ukrajine.

Čista slučajnost, naravno.

Vojni analitičar
1 godina prije

Evidentno je nastojanje da se na sva vodeća mjesta političkog odlučivanja u zapadnim zemljama i njihovim satelitima postavljaju žene i to žene najnižih moralnih i intelektualnih kvaliteta čak do razine karikaturalnosti. I svi se prave da to ne primjećuju jer se boje optužbi za “seksizam”. Evo baš čitam kako se Višnja Starešina. ne može nahvaliti finske premijerke partijanerice Sanne Marin jer je uspjela Finsku ugurati u NATO što kao, njenim prehodnicima desetljećima nije uspjelo. Dobra stara Višnja to smatra kolosalnim uspjehom. vjerojatno onda isto misli i za identičan “uspjeh” švedske premijerke Magdalene Andersson koja je stoljećima neutralnu Švedsku također ugurala pod “zaštitničko krilo” natota. Novu pak britansku premijerku Liz Truss već hvale što u njenm užem kabinetu nema nijednog bijelog muškarca što je znak velike “osvještenosti”. Premijerka pak velike supersile Estonije je najžešća zagovornica zaoštravanja s Rusijom. Premijerke u ovom trenutku imaju i doslovno sve skandinavske zemlje (Norveška, Island i… Čitaj više »

Darko
1 godina prije

Stvarno Ukrajinci su se više popeli cijelom svijetu na kurac..

Valter
1 godina prije

Uf, ovo je posve bezočna kuja.
Sjećam se kako se počela cerekati kada je govorila o zamrzavanju bankovnih sredstava vozačima kamiona u Kanadi. Jeste primjetili trend postavljanja psihopatskih kuje kao zadnja faza ponižavanja?

nessy
1 godina prije

Ako cemo posteno, etnicke Ukrajinke su poznate samo po jednoj profesiji. Ima izreka “po nacionalnosti Ruskinja, po profesiji Ukrajinka”. Za ovu babu gore, losa vijest, ne bi prosla kriterije da bude po zanimanju Ukrajinka. Mozda se zato i bacila u politiku? Moralni kriteriji su vrlo slicni, tj., nema ih. Kamenjarka ostaje kamenjarka, kako god se nazvala.

Rabotnik
1 godina prije

Ne da mi se trusiti o ovome ali on je krajem 80-ih, kao studentica, posjećivala sssr, donosila materijale disidentima i bila poznata kgb-u. Imali su i kodno ime za nju. A tako šta ne radi sam pojedinac.

Josip
1 godina prije

Ukrajinci su nam se popeli na omu stvar.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta , valja netko i za navuc , poklopac na lijes . Dobrodosla .

Kio
1 godina prije

A da Amerika prizna Ukrajinu za svoju saveznu drzavu pa da zavrsi taj igrokaz?

imee
1 godina prije

kokošlinda na sedativima.

mrdo
1 godina prije

Izgleda da je to zlo stvorenje porijeklom iz Galicije, naravno – legla ukro-nacista.

———————–
Freeland’s mother, Halyna Chomiak, was born at a hospital administered by the US Army

Halyna’s Ukrainian Catholic parents were Mykhailo Khomiak (anglicized as Michael Chomiak), born in Stroniatyn, Galicia, and Alexandra Loban, originally of Rudniki, near Stanislaviv (now Ivano-Frankivsk)
———————–

Nekoime
1 godina prije

United States of Askhenazies je podržavaju.

ZZ Top
1 godina prije

A sto ce sa kolindom, pa zar joj nisu obecali upravo tu poziciju zbog balticke uspravnice i mirne reintegracije Donbasa?
Pazi ovo,van der lajen-berbok- freeland-kolinda.

Praetorian
1 godina prije

Sve “odabrani” dirigiraju

Lucija, prva
1 godina prije

A…nitko ne primjećuje na koga ova liči?
Malo skrolajte niže po naslovima od juče ili prejučer…jest da je ova starija više od deset godina, i ima manji nos (ona druga, preciznije, ima kljun), i usta, ali, bome, sličnost je tu.
Mogu biti familija. Bliska.

kio
1 godina prije

A da Ukrajina postane 51 savezna država pa da svakom sve bude jasno?

Revolution
1 godina prije

Jel i vi svi vidite svastiku u nato simbolu,ili samo po slucajnosti tako izgleda🤭

mnc
1 godina prije

zasto mi je komentar obrisan

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI