EU kritizirala Izrael zbog uvođenja smrtne kazne

Europski parlament
14 komentara

Europska unija je oštro kritizirala nacrt zakona o uvođenju smrtne kazne u Izraelu. Podsjetimo, zakon je u Knessetu u srijedu usvojen u preliminarnom čitanju i predviđa smrtne kazne za terorizam.

“Europska unija je protiv smrtne kazne, bez ikakve iznimke. Ovo je naš stav o tom pitanju”, izjavio je predstavnik Europske komisije.

Pretpostavlja se da će se smrtna kazna izricati počiniteljima terorističkih napada, odnosno za sve napade koje izraelski sudovi okvalificiraju kao takve.

Jednom izrečena smrtna kazna se neće moći ublažiti.

Izrael odobrio nacrt zakona za izricanje smrtne kazne teroristima

Opširnije: Izrael uvodi smrtnu kaznu za terorizam – ISIL i Al-Qaeda nemaju razloga za brigu

Smrtna kaznaTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Ne podržavam smrtnu kaznu ni u kojoj državi ni kulturi ni religiji ni u kojem sustavu vrijednosti. Nije suptilna i ne postiže zadani učinak i ne štiti socijalnu niti ikakvu pravdu a što se tiče ljudskih prava to je nepotrebno spominjati.. Izrael na ovaj način se zapravo poistovjećuje s društvima u svojem susjedstvu koje uvijek optužuje i kritizira kao antisemitske teokracije a ovo je ništa drugo do talmudski teokratski dekret. To što se izraelski državnici oblače u odijela i kravate kao i zapadni dužnosnici ili oni koje smatraju demokratičnima to ih ne čini manje ekstremnim.

Pizistrat Nelson
6 godine prije

Smrtna kazna svima, a ne samo njima!

Weteran
6 godine prije

Zalažem se za uvodjenje smrtne kazne!
Onaj Brejvik se svima smeje, polaže ispite i sa 45 godina izaće kao “Dr Anders Brejvik”?!
Ovde (Srbija) teški zločinci, za koje smrtna kazna nije adekvatna, uglavnom izvrše “samoubistvo” još u istražnom zatvoru!
Nešto teže i od Smrtne kazne treba pronaći ??
A svakako vratiti i “bičevanje”, “25 po turu”, “kamdžiju”, “šibanje”…..
Za kokošare, secikese, blaže nasilnike, pijandure, problematične i opskurne likove kojima je robija nagrada….
Podržavam odluku države Izrael !

Ivo
6 godine prije

Samo Bog ima pravo oduzeti život, smrtna kazna je ponižavajuća i za žrtvu i za izvršitelja. Ubiti u ratu ili čak u afektu, manje je demonski od hladnokrvnog i planiranog državnog ubojstva. Postoje doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja, postoji i prisilni rad, a hrane ima dosta za svakoga.

Da je netko od ovih što se zalažu za smrtnu kaznu na mjestu onog jednog nevinog od 25 osuđenih na smrt u usa demonkratiji (po njihovim statistikama), shvatio bi o kakvom je užasu riječ.

Georgij Žukov
6 godine prije

Ja sam protiv smrtne kazne ali sam isto tako za dobri stari goli otok ,tako da bi teroristicka i pljackaska gamad molila za smrtnu kaznu a ne bi je dobili , vec bi dobili veliku macolu i kramp i udri od jutra do mraka praviti rubnjake za ceste i sluziti narodu.

Zvrk
6 godine prije

Nisam nužno protiv smrtne kazne ako je zločin tolike razine da nije moguća nikakva rehabilitacija. A uvijek bolje dođe od skupog plaćanja nikakvog preodgoja najgorih zatvorenika.

Outsider
6 godine prije

Jos da presuda bude izvrsena kamenovanjem ,u skladu sa susjedima. Za teroriste ,odobravam.
Realno gledajuci Sirija I Rusija ih eliminraju svakodnevno.

NSU
6 godine prije

A kad EU misli “oštro kritizirati” USA zbog smrtne kazne?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI