fbpx

EU mrzi Erdogana, ali ga treba i mora ga slušati

Bashar al assad

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad je nakon duže pauze iznova počeo razgovarati s medijima, iako za sada samo za sirijsku državnu televiziju i najnoviji intervju kojeg je dao za RT, čiji ćemo transkript objaviti u cijelosti nakon što razgovor bude išao u eter u ponedjeljak, 11. studenog.

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad je u razgovoru s novinarom  Afshinom Rattansijem rekao da je strah europskih naroda da će im Turska poslati izbjeglice licemjeran i optužio je Europsku uniju da nastavlja sponzorirati terorizam u Siriji.

Sirijski vođa tvrdi da bi najveća briga Europske unije trebala biti stotine tisuća boraca s kojima je EU u savezu, a ne izbjeglice iz Sirije za koje turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan prijeti da će pustiti u EU.

„Kako se možete bojati tih nekoliko milijuna, koji su većinom umjereni i među kojima je malo terorista, dok direktno podržavate na desetine, možda i stotine tisuća terorista u Siriji i ne bojite se da će se oni vratiti u vaše zemlje?“, rekao je Assad u intervjuu za ruski kanal RT.

Assad je rekao Afshinu Rattansiju s kanala RT Arabic da, iako može biti ekstremista među onima koji su izbjegli iz zemlje razorene ratom, većina izbjeglica ne predstavlja nikakvu akutnu prijetnju, za razliku od tvrdokornih džihadista koji im se mogu obratiti.

„Recimo da je slanje tih Sirijaca i drugih izbjeglica opasno, ali je za Europu još opasnije podržavati teroriste u Siriji. Ovo je najopasniji dio“, rekao je Assad.

„Odnos Europe i Turske je odnos od ljubavi do mržnje“, rekao je sirijski vođa i napomenuo da „iako EU mrzi turskog lidera, europske nacije ne mogu učiniti ništa drugo već slušati ono što on ima za reći“.

„Zapravo, odnos između Erdogana i EU je dvosmjeran. Oni ga mrze i trebaju ga“, rekao je vođa Sirijske Arapske Republike u intervjuu kojeg ćemo uskoro objaviti u cijelosti.

RT Arabic

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Turska, Erdogan
Gost
Turska, Erdogan
1 godina prije

Pa tako je, EU treba da slusa Erdogana

Radoznali
Gost
Radoznali
1 godina prije

ili Tursku ili Ameriku. Neznam što je “bolje”

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Radoznali

Ko im je kriv sto ne zatraze prijem u EAU?

Balkanska Unija
Gost
Balkanska Unija
1 godina prije
Reply to  tihobl

Mora se izgraditi BALKAN Unija: Turska, Romunska, Grcka, Albanija, Srbija, Makedonija, Crna Gora …

NSU
Gost
NSU
1 godina prije

Svu lovu koja ide Erdoganu EU treba potrošiti za zatvaranje vanjskih granica i stvar riješena!

28.juni
Gost
28.juni
1 godina prije

Sama politika je odnos od ljubavi do mržnje.Čisto licemjerje!

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
1 godina prije

Assad must go hahahahahahahahahahaah

varjag
Gost
varjag
1 godina prije

Živio Asad!!!!!!!!!!!!!!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik