EU mrzi Erdogana, ali ga treba i mora ga slušati

Bashar al assad
8 komentara

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad je nakon duže pauze iznova počeo razgovarati s medijima, iako za sada samo za sirijsku državnu televiziju i najnoviji intervju kojeg je dao za RT, čiji ćemo transkript objaviti u cijelosti nakon što razgovor bude išao u eter u ponedjeljak, 11. studenog.

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad je u razgovoru s novinarom  Afshinom Rattansijem rekao da je strah europskih naroda da će im Turska poslati izbjeglice licemjeran i optužio je Europsku uniju da nastavlja sponzorirati terorizam u Siriji.

Sirijski vođa tvrdi da bi najveća briga Europske unije trebala biti stotine tisuća boraca s kojima je EU u savezu, a ne izbjeglice iz Sirije za koje turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan prijeti da će pustiti u EU.

„Kako se možete bojati tih nekoliko milijuna, koji su većinom umjereni i među kojima je malo terorista, dok direktno podržavate na desetine, možda i stotine tisuća terorista u Siriji i ne bojite se da će se oni vratiti u vaše zemlje?“, rekao je Assad u intervjuu za ruski kanal RT.

Assad je rekao Afshinu Rattansiju s kanala RT Arabic da, iako može biti ekstremista među onima koji su izbjegli iz zemlje razorene ratom, većina izbjeglica ne predstavlja nikakvu akutnu prijetnju, za razliku od tvrdokornih džihadista koji im se mogu obratiti.

„Recimo da je slanje tih Sirijaca i drugih izbjeglica opasno, ali je za Europu još opasnije podržavati teroriste u Siriji. Ovo je najopasniji dio“, rekao je Assad.

„Odnos Europe i Turske je odnos od ljubavi do mržnje“, rekao je sirijski vođa i napomenuo da „iako EU mrzi turskog lidera, europske nacije ne mogu učiniti ništa drugo već slušati ono što on ima za reći“.

„Zapravo, odnos između Erdogana i EU je dvosmjeran. Oni ga mrze i trebaju ga“, rekao je vođa Sirijske Arapske Republike u intervjuu kojeg ćemo uskoro objaviti u cijelosti.

RT Arabic

IntervjuSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Turska, Erdogan
4 godine prije

Pa tako je, EU treba da slusa Erdogana

NSU
4 godine prije

Svu lovu koja ide Erdoganu EU treba potrošiti za zatvaranje vanjskih granica i stvar riješena!

28.juni
4 godine prije

Sama politika je odnos od ljubavi do mržnje.Čisto licemjerje!

krezubi glasac
4 godine prije

Assad must go hahahahahahahahahahaah

varjag
4 godine prije

Živio Asad!!!!!!!!!!!!!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI