Europa u rovovima protiv “izmišljenog neprijatelja”

Ukrajinska vojska
85 komentara

State Department je, “kao mjeru predostrožnosti protiv moguće ruske invazije na Ukrajinu”, naredio evakuaciju članova obitelji i dijela osoblja iz Veleposlanstva SAD-a u Kijevu, koje je s 900 dužnosnika među najvećim u Europi, te ga je podiglo na razina 4 rizika, maksimalna, upozorenje građanima SAD-a da ne idu u Ukrajinu. Odmah potom Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je, s istom motivacijom, povlačenje osoblja iz britanskog veleposlanstva u Kijevu. Ove operacije psihološkog ratovanja, čiji je cilj stvaranje uzbune zbog neposredne ruske invazije na Ukrajinu i tri baltičke republike, pripremaju se za daljnju i još opasniju eskalaciju SAD-NATO-a protiv Rusije.

Bijela kuća objavila je da predsjednik Biden razmatra “raspoređivanje nekoliko tisuća američkih vojnika, ratnih brodova i zrakoplova u zemlje NATO-a na Baltiku i u istočnoj Europi”. U početku se očekuje dolazak 5.500 američkih vojnika, koji će se pridružiti 4.000 koji su već u Poljskoj, a nakon toga slijede tisuće drugih, produžujući svoj stalni angažman na Baltik, kako je Latvija zatražila. Specijalni željeznički konvoji već prevoze američke tenkove iz Poljske u Ukrajinu, čije su oružane snage godinama obučavane, a zapravo njima zapovijedaju stotine američkih vojnih savjetnika i instruktora uz bok drugih iz NATO-a. Washington, koji je prošle godine Kijevu dostavio oružje za službeni iznos od 650 milijuna dolara, ovlastio je Estoniju, Latviju i Litvu da Ukrajini prebace američko oružje u njihovom posjedu, posebice projektile Javelin. Ostalo naoružanje osiguravaju Velika Britanija i Češka.

NATO izvještava da europske zemlje Saveza stavljaju svoje oružane snage u stanje operativne pripravnosti i šalju druge ratne brodove i borbene zrakoplove u istočnu Europu. Italija je, s lovcima-bombarderima Eurofighter, preuzela zapovjedništvo nad NATO-ovom misijom “pojačane zračne policije” u Rumunjskoj. Francuska je spremna poslati trupe u Rumunjsku pod zapovjedništvom NATO-a. Španjolska šalje u Bugarsku ratne brodove u sastavu NATO-ovih pomorskih snaga i lovce-bombardere. Nizozemska se sprema poslati lovce F-35 u Bugarsku. Danska šalje lovce F-16 u Litvu. Jučer je u Sredozemnom moru započela velika NATO pomorska vježba Neptun Strike ’22 pod zapovjedništvom viceadmirala Eugenea Blacka, zapovjednika Šeste flote sa sjedištem u Napulju Capodichino i bazom u Gaeti. U vježbi, koja traje 12 dana, sudjeluje američki nuklearni nosač zrakoplova Harry Truman sa svojom borbenom skupinom, uključujući 5 lansera projektila spremnih za nuklearni napad kako bi “uvjerili europske saveznike, posebno na istočnoj bojišnici kojoj prijeti Rusija”.

Neposredno nakon NATO-ovog Udara Neptuna ’22, u veljači će se održati vježba Mission Clemenceau 22. U “Operaciju tri nosača zrakoplova” uključit će francuski Charles de Gaulle na nuklearni pogon sa svojom borbenom skupinom, uključujući nuklearnu napadnu podmornicu, koja će ući u Jadran; Harry Truman sa svojom borbenom skupinom i talijanski nosač zrakoplova Cavour s F-35 na brodu. Ova vježba je, naravno, usmjerena i protiv Rusije.

Dok NATO nalaže Rusiji da “deeskalira”, upozoravajući da će “svaka daljnja agresija uključivati visoku cijenu za Moskvu”, ministri vanjskih poslova Europske unije, na sastanku u Bruxellesu i povezani telekonferencijom s američkim državnim tajnikom Blinkenom, su donijeli jučer druge mjere protiv Rusije. Europska unija od 27, od kojih 21 pripada NATO-u pod američkim zapovjedništvom, ponavlja upozorenje NATO-a Rusiji, izjavljujući da bi “svaka daljnja vojna agresija na Ukrajinu imala vrlo ozbiljne posljedice za Rusiju”. Tako EU sudjeluje u strategiji napetosti, kojom SAD stvaraju lomove u Europi kako bi je zadržali pod svojim utjecajem.

Autor: Manlio Dinucci
euNATOrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
85 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nagard
2 godine prije

Slaveni protiv slavena za racun germana uvijrk isto samo me cudi ta naivnost glupost ukrajinaca pa njih ce zapad ostavit ko krusku kako su ljudi glupi naivni da vjeruju da ima prijatelja nego da uvijek postoji samo interes

Dragačevac
2 godine prije

Hteli su ukri u Eu u Nato hteli su šengen hteli su nekakav brzi ekonomski razvoj od izvoza u zapadnu evropu koja je puna ekonomaki razvijenih zemalja koje su izvozno orijentisane.
Hteli su uredjenu demokrataku državu i pravno društvo ali jednu stvar nisu naučili a to je da se te stvari ne poklanjaju već su to promene za koje su potrebne decenije trud i rad a ne rusofobija.

Neznanje
2 godine prije

Samo da nitko ne upali šibicu.

Tupko Glupko
2 godine prije

Nevjerojatno kako u doba plandemije nije bilo ratnih sukoba.
Sada kako plandemija jenjava, opet se pojavljuju.
Dokaz da se sve planira iz jednog vrha.

Mrčikola
2 godine prije

900 “dužnosnika” u američkoj ambasadi? 😁

preseren3
2 godine prije

Hijenska posla.
Sirotinja bi se tukla. A nesme.
Traži nekog, preko koga bi se stvorila kavga.
Kao, “pomoči čemo ti”….
A vidjeli smo, koliko ta rulja znači, u Afganistanu.
Sa opankarošima…
Nikad u istoriji svijeta nije bilo tako nizkotnih…

Гавран
2 godine prije

Ako je reč o tenku Abrams, on je preterane težine, zastareo, sa turbinskim motorom koji se u Iračkom ratu pokazao nepouzdanim (Jugoslovenski su svi stizali na odredište, ne i svi Američki). U Makedoniji je nosivost mostova morala biti povečana. U slučaju pogodka u oklop od osiromašenog uranijuma dolazi do kontaminacije vojnika u okolini (zalivski sindrom?)
Ameri su ipak najbolji u neokortiškom ratu-čupanju duše iz tela.

Alen
2 godine prije

Vidljiv je decoupling ili odvajanje EU od drzava članica EU..Kao dva zasebna sistema funkcioniraju a ovaj EU je pod dominacijom amerike i definitivno gura evropu u raspad…
Ko zna mozda je to i cilj usa , rasparčati pa sa svakim odvojeno sklapati dilove , okretati jedne protiv drugih ..Tako su radili širom azije , afrike , no tamo im ponestaje prostora jer druge sile tu se pitaju..

Incog
2 godine prije

NIje im uspijelo cijepljenje, pa sad prelaze na drugu fazu, stvaranje većeg ratnog sukoba. Plandemičari u zamahu, i ne odustaju od svog plana, jer za svaki plan koji im ne uspije do kraja imaju razrađen scenarij za idući korak.

tuf
2 godine prije

Jelena Jurišić je dala zanimljiv intervju: “Ukrajinski predsjednik Zelenskij prvi je put prošli četvrtak rekao da nema rata, da nema razloga za paniku. Pozvao je građane da ne dižu novac i da ne kupuju hranu, brašno… Naravno da su preko vikenda to svi pohrlili kupiti. Ako Ukrajina govori da neće biti rata, ako Rusija stalno govori da nema razloga… Koji bi bio razlog? To ne postoji”, govori Jurišić. Na pitanje zašto se onda gomila vojska na granicama ovih dviju zemalja, Jurišić kaže: “Neki dan je Blinken rekao da se ruske snage nalaze 400 kilometara od granice. Onda su ruski vojnici u Moskvi na granici. … Tamo je 108 tisuća ruskih vojnika i 140 tisuća ukrajinskih, prema pisanju medija. Kad ste čuli za invaziju gdje je broj napadača manji od obrambenih snaga? To jednostavno ne postoji.” “Dizanje tenzija uglavnom odgovara SAD-u i Velikoj Britaniji koje su glavne u stvaranju te propagande.… Čitaj više »

Scorpiorex
2 godine prije

Mislili 2014 dobice Njemacke putovnice, a Merkel treba samo lose placene poslove neko da radi,nece igranti petu gdinu sa jobcentre socijalne pare uzimaju,ne mozes ih natjerat

xoxo
2 godine prije

Gdje nema neprijatelja, stvori ga, izmisli ga, gdje nema problema, napravi ga.

Ameri vole zakuhat, ali, samo da nije u njihovom dvorištu, traži se topovsko meso, ne vidim baš da se neko trga za rat i da gine za drugu državu, dok Amerika bjesomućno traži žrtvu..

Da mi je znati, tko će htjet ratovati, pa danas svaka država trguje, kome je u cilju prekinut trgovinske odnose a gdje se vrte milijarde eura..

Primitivan način ratovanja je uvijek bio IN, bar u ljudskoj civilizaciji, teško da će se čovjek toga odreći, ali, ekonomsko ratovanje isto dolazi u obzir, što je možda izglednije..

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Zašto ne evakuiraju obitelji diplomata iz Rusije…
Znaju li tko će pobijediti!?

Kad smo kod pobjeda, danski ministar vanjskih poslova Jeppe Kufud je rekao da će “Rusija biti potpuno izolirana u slučaju eskalacije situacije u Ukrajini”. Vrlo hrabro od predstavnika jedne beznačajne zemlje, koja je prije 82 godine pala na koljena pred nacistima za samo 2 sata. U stvari za 40 minuta. Toliko je trebalo njemačkom časniku, da s dvije promjene tramvaja, dođe do kraljevske palače…

P.S.
U Maliju se nalazi i satnija od 110 danskih vojnika. Službeni Kopenhagen izjavljuje da “brani demokraciju u Maliju”. Tako oni zovu to da su u Maliju treća po veličini nalazišta zlata u Africi. Toliko su dobri u čuvanju, da je tamo izvršen državni udar, pa su novi vlastodršci pozvali ruski Wagner. Da ih čuva od čuvara demokracije Danaca. I Francuza također… Što vrlo ljuti nekog malog. Macron se kliče…

Neznanje
2 godine prije

Polako počinju shvačati da je amerika spremna boriti se do zadnje kapi ukrainske krvi.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Sad opet ide hladni rat + nekoliko lokalnih da odvalci paznju…

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Zelensky je stjerao Bidena u kut, Macrona bacio na koljena, očitao bukvicu Merkel i baš kad je htio prihvatiti Putinovu predaju, pojavio se zaštitar i istjerao ga iz muzeja Madame Tussauds.

Max
2 godine prije

Oni žele rat ali bi ga mogli i dobiti a onda zbogom.

Roccos
2 godine prije

Eto tako to ispadne kad se nije na vrijeme zaustavilo nato mastodonta,čini se da je sad prekasno.U igri je ogromna lova vojnoindustrijskog kompleksa u sprezi sa korumpiranim političarima i ratnohuškačkim masmedijima.Kaže mi prijatelj koji radi u Austriji da ne može vjerovati svojim očima i ušima kako i većina austrijskih medija zagovara izlazak Austrije iz neutralnosti i traži svrstavanje uz antiruski nato jer,kažu,treba Putina naučiti pameti(!!!).Te dobro plaćene medijske bezmozgaše izgleda uopće ne zabrinjava da im Iskanderi preoru Beč.Ludilo caruje,evo upravo sam pročitao da su u Kijevu bile demonstracije protiv vladine politike povećanja poreza(!),a nigdje u cijeloj Europi ni jedan antiratni protestić.Živimo u opasnim vremenima totalnih apsurda.

Praetorian
2 godine prije

Ukrajinci nisu bas najbistriji narod ako na ovo nasjednu. A poznavajuci ih, nisu

Boba Lazarević
2 godine prije

Teatar za domaću upotrebu se nastavlja. Rusi se smiju.

abc
2 godine prije

Ruske rakete če da izlječe sve zapadne dekadentske i fašističke bolesti…..Samo bez brige.

Alen
2 godine prije

Prije par sati stigao je odgovor usa oreko ambasadora u moskvi na ruske zahtjeve..
Nato će takodjer sutra dostaviti svoj , mada niko to nije ni tražio…

Po prvim izjavama odgovor je NE po svim tačkama , što je bilo i očekivano..

Usa igra poker i ” platila ” je da vidi karte..

Mali zloco
2 godine prije

videces kad ih Rusi istamburaju a USrA ostavi na cedilu.

5G, 6G, ...
2 godine prije

Ovo možda bude posljednji rat svima?
Halo usijane glave, stanite!!!!!!!!!

blackmax
2 godine prije

Amerikanci ce se boriti za Ukrajinu do posljednjeg ukrajinca

Bosanac
2 godine prije

Rusija ima 150 miliona stanovnika na onoliku teritoriju. (a ima kvalitetno oružje da reaguje na pokušaje narušavanja iste). Dal postojala geopolitika ili bila dogovorna mafijaska svjetska organizacija, kako god okrenes tzv. ‘great reset’ provodit će se na ostalim dijelovima planete koje naseljava ostatak od 7,35 milijardi stanovnika.

Red Dog
2 godine prije

„Platice visoku cenu“ je isto sto i „reci cu tati“.
A on zivi samo sa majkom.

max
2 godine prije

900 službenika u ambasadi i to u Ukrajni šta je tu špijunčina nabijeno.

rengo
2 godine prije

Navijem za Rusiju
a ne znaci da sam slijep na ovo sto se dogadja.
Natovci su uspili sve okrenuti naopacke.
Rusija trazi sigurnosne garancije a natovci proglasavaju Rusiju agresorom.
Svaki dan dolazu ili engleski ili kanadski vojnici, novo oruzje s svih strana.
Prema najnovijim vijestima Rusija nije dobila nista, jos ce natovci udariti prvi po njoj.
Meni izgleda da je zasada 1:0 za natovce. Ako Rusija ne pokaze aduta, neku jacu kartu ovo ce biti za nju fijasko.
Negdje u dubini moga mozga vijerujem da Rusi imaju jaku kartu – ali mi je moramo vidjeti.

Beware
2 godine prije

Sada će zemlja čije granice godišnje prehoda 2 milijuna višemanje nenaoružanih ilegalaca pokazati i ‘pomoći’ drugoj zemlji kako se čvrsto čuvaju granice!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI