Europskoj uniji potrebne su vlastite nuklearne bojeve glave

Nuklearna bomba
63 komentara

NATO ne može zauvijek ovisiti o zaštiti SAD-a, izjavila je istaknuta članica stranke kancelara Scholza

Američki saveznici u Europi ne bi se trebali i dalje oslanjati na Washington za nuklearno odvraćanje, rekla je u utorak glavna kandidatkinja njemačke vladajuće stranke za predstojeće izbore za Europski parlament. Katarina Barley vodeća je europarlamentarka iz Socijaldemokratske stranke (SPD) kancelara Olafa Scholza. Od nje je zatraženo neka komentira nedavne izjave kandidata za predsjednika SAD-a Donalda Trumpa o tome da Washington ne bi trebao braniti one saveznike u NATO-u koji ne ispune svoje ciljeve plaćanja.

”S obzirom na nedavne izjave Donalda Trumpa, više se ne možemo oslanjati na zaštitu SAD-a, rekla je Barley za njemački dnevnik Tagesspiegel. ”Europska bomba” mogla bi postati korak na putu prema ”europskoj vojsci”, dodala je.

Ako SAD prestanu opskrbljivati Ukrajinu oružjem, EU će “morati preuzeti ovu odgovornost” jer “moramo ozbiljno shvatiti prijetnje ruskog predsjednika Vladimira Putina i ponašati se u skladu s tim”. Optužila je ruskog predsjednika za “javno dovođenje u pitanje teritorijalnog integriteta Poljske i Litve”.

Izjave Barley osudio je Martin Schirdewan, vodeći kandidat Die Linke (ljevica) za EP. Rekao je za AFP da odgovarajući odgovor na “gluposti” koje dolaze od Trumpa nije nuklearna proliferacija, već de-eskalacija.

”Bilo bi razumnije imati EU koja je predana politici pomirenja, razoružanja i socijalne pravde preko granica”, rekao je Schirdewan, optuživši SPD za ”huškanje na rat”.

“Više atomskih bombi neće učiniti svijet sigurnijim”, dodao je Schirdewan, ističući da trenutni globalni arsenal može uništiti planet 50 puta. Umjesto sanjanja o nuklearnom oružju, SPD bi trebao pogurati Njemačku na “konačno potpisivanje Ugovor o zabrani nuklearnog oružja”, rekao je čelnik Die Linke.

SAD i EU poslali su Ukrajini oružje, streljivo i opremu u vrijednosti od nekoliko desetaka milijardi dolara u posljednje dvije godine, no ipak nisu zadovoljili sve zahtjeve Kijeva. Trumpovi komentari izrečeni su na predizbornom skupu, kada je govorio o tomu da desetak članica NATO-a nisu uspjele izdvojiti 2% BDP-a na svoje oružane snage. Jedan američki komentator pozvao je na davanje nuklearnog oružja Poljskoj, što bi bio pokazatelj odupiranja Trumpovoj politici za Europu. Varšava još nije službeno komentirala tu ideju. Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je Zapad da bi bilo kakva izravna konfrontacija s Rusijom brzo postala nuklearna, pozivajući čelnike SAD-a i EU neka budu iskreni prema svojim građanima u vezi s tim umjesto da se prema njima odnose kao ”prema praznoglavim budalama”.

eunjemačkaNuklearno oružjeOlaf ScholzSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rudar
2 mjeseci prije

Nego šta da jesu, barem 200tinjak komada, 100 odmah usmjeriti na USA, 50 na RF a ostale na Izrael, pa neka se onda sprdaju sa EU !

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Nastave li po istom..I dobiti će ih . Po glavi 🤷

tihobl
2 mjeseci prije

Pa dobice IV rajh bombe.
III rajh je kapitulirao prije nego sto su ameri zavrsili A bombu. i dan danas zale sto nisu bacili na Berlin i Hamburg. Ispravice propust tako sto ce baciti na IV rajh.

Nekoime
2 mjeseci prije

Pogotovo Švabama treba dati nuklearne glave. Na svaki grad po jednu.

No.1
2 mjeseci prije

EU je američki degenski isprdak, a gazda tog isprdka neče nikad dozvoliti da EU odlučuje sama o sebi.

Gad
2 mjeseci prije

A što biste vi jadnici s nuklearnim oružjem, daj nemojte se šaliti.

Max
2 mjeseci prije

Dildo Ursule Van der Leyen.

tuf
2 mjeseci prije

Biti će zabavno pratiti mentalnu gimnastiku kojom će EU krenuti objašnjavati međunarodnim akterima da ista ima pravo pregaziti NPT iz 68-e, za razliku od ostalih država (Pakistan, Sjeverna Koreja, Indija) kojima su itekako spočitavali njihove vojno-nuklearne programe.

Bruno
2 mjeseci prije

Rat u Ukrajini je njemačko maslo, baš kao i kravlje ludilo, rat u Jugoslaviji. Samo sada rat vode američkim parama i ukrainskim vojnicima. POginuti će i koji Rus. Sve da bi mogli ponovo početi proizvodnju naoružanja i dizati vojsku. Kako kaže narod: “Vuk dlaku mijenja , ali ćud nikada.”

Tupko
2 mjeseci prije

Onda neka francuska bude centralna zemlja eu-a i garant sigurnosti. nijemci muk i glava dolje, proizvodit aute. Problem rijesen. Samo treba nijemcima u skole uvesti francuski, to bi bio zenit europskog jedinstva.

Adriana
2 mjeseci prije

EUropskoj uniji su potrebne pametne glave, koje nikako ne može naći.

Zlovenac
2 mjeseci prije

Spasiče nas Ursula, Scholz, Bearbock, a i čato.

Grdi
2 mjeseci prije

Da, da svabi bi nuklearno oruzje, dva svijetska rata gdje su oni igrali glavnu ulogu nisu bili dovoljni … ajde glupa europa dajte im ……

gargamel
2 mjeseci prije

Pošteno govoreči, mi ne znamo ko šta ima, to čuvaju ko zmija noge. Onda dobiješ članak sa maltene cijelim nuklearnim resursima i silama.

borislav
2 mjeseci prije

a da rspredimo ku.e glave…možda glave glave sirotinje….ili pametne glave….a ne majmune na sadašnjoj političkoj ceni

borislav
2 mjeseci prije

rusi i ameri igraju istu scenografiju…jebati sirotinju,nisu oni nama prijatelji

borislav
2 mjeseci prije

možda sirotinja i voli biti je.ana pa zato i ćuti….i opet narodna…žuti žuti utero pa ćuti

Zoro
2 mjeseci prije

Rusi mi nisu jasni, da li je neki plan u pitanju koji ja ne razumin, ili trulost elite koja i dalje gleda na zapad ili naivnost, svakako ova njihova mekoća u odnosu na evropu mi nije normalna, ta ista evropa ih je prije 80 godina napala, uz punu podršku anglosasi, pobila im miljune ljudi i spalila zemlju i sada bi se opet spremali za napast Rusiju i to još sa atomskim oružjem da dovrše šta nisu uspili 41-45, prvo evropa zarati atomskom razmjenom uništi veliki dio Ruskog potencijala za odvračanje a onda anglosasi dovrše posao, Rusija uništena evropa uništena, anglosasi vladari svita, to je plan, potpuno jasan i proziran trebaju oni ako misle preživit postavit stvari drukčije, počet se ponašati kao vojno i moralno najjača sila na svijetu, rezultati drugog svjetskog rata joj daju to prvo mjesto, a treći svjetski rat za promjenu odnosa snaga još nije završen a ni… Čitaj više »

Dawor
2 mjeseci prije

U potpunosti se slažemo !!!!
I neka budu usmjerene prema gradu na rijeci Potomac !!!

Bosanac
2 mjeseci prije

EU će završit svoju karijeru u međusobnom hvatanju za vratove kad budu optuživali jedne druge ko je kriv za propast.

Ico
2 mjeseci prije

Martin Schirdewan je notorni udiot, kao i svi ljevičari. Evropi je potrebno nuklearno oružje, ali ne američko, nego evropsko.

dupla kamilica
2 mjeseci prije

Bolje da nađu pametne glave.

Darko
2 mjeseci prije

Krmača Ursula je pehala gdje je nije trebalo i dovodi nam nuklearni rat samo kako bi popušila kurac olinjalom Bidenu i Swabu.

Darko
2 mjeseci prije

Krmaču Ursulu treba što prije zgaziti ko drek na kiši..

Name
2 mjeseci prije

Atomske bombe NE postoje.

Profesor Živago
2 mjeseci prije

Europskoj uniji su potrebne vlastite PAMETNE glave…

Hogar strasni
2 mjeseci prije

Incest manijacima u briselu dati atom bombe hahahaha

Josip
2 mjeseci prije

Jebate, a di su sada zelena agenda, klimatske promjene, prdez krava i kukci na tanjuru :):)

Гавран
2 mjeseci prije

Nedavno su ukrajinski izvori pokazali snimke velikog kratera nakon dolaska ruske rakete. Lijevak formiran u šumovitom području. Njegove dimenzije su toliko impresivne da ne podsjeća toliko na lijevak koliko na kamenolom.

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Nuklearkama na gladne, zedne, bose i lopatama naoruzane ruse,europo dze vam je nestalo cojstvo i junastvo :))

zoran
2 mjeseci prije

EU više su potrebne pametne glave nego nuklearne.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI