Facebook navodno razmatra označavanje izraza ”cionistički” kao govor mržnje

Facebook cenzura
49 komentara

Posljednjih tjedana div društvenih medija obrisao je stotine računa iz političkog spektra, od računa bivšeg predsjednika Donalda Trumpa do američkih ljevičarskih skupina. Ovaj tjedan procurili su videozapisi razgovora koji se vodio između Marka Zuckerberga i drugih izvršnih djelatnika. Oni su otkrili Facebookove planove “suradnje s Bidenovim timom “na nekim od njihovih glavnih prioriteta.”

Facebook uz to razmatra označavanje termina “cionistički” kao oblik antisemitskog govora mržnje. Nova zamisao mogla se saznati iz e-poruke koju je zaposlenik poslao nepoznatoj vanjskoj stranci.

U e-poruci od 10. studenoga 2020. koju je poslao zaposlenik Facebookovog odjela za uključivanje sudionika u politiku sadržaja, piše da div društvenih medija “razmatra pitanje kako bi Facebook trebao tumačiti korištenje riječi ”cionist” kao i to znači li takva riječ izravan napad na izraelski narod ili Židove.”

Prema zaposleniku, pojam “cionist” sa sobom nosi mnogo povijesti i različitih značenja, a mi (Facebook) nastojimo povećati naše razumijevanje kako ga ljudi koriste na našoj platformi.”

„Željeli smo pitati biste li bili spremni razgovarati s nama o ”cionizmu” u kontekstu naših politika. Sa zadovoljstvom ćemo vam pružiti dodatne informacije nakon obavljenog razgovora”, dodaje se u iskazu upućenom nepoznatom primatelju.

E-pošta je objavljena na facebookweneedtotalk.org, novo-osnovanoj kampanji koju je organizirala židovska skupina Glasovi za mir, aktivistička skupina sa sjedištem u Kaliforniji, koja sebe opisuje kao neprijatelja “antižidovskog, antimuslimanskog i antiarapskog bigotizma i ugnjetavanja i koja traži ”pravedno rješenje” izraelsko-palestinskog sukoba.

Kampanja potiče korisnike na potpisivanje peticije koja će biti upućena izvršnom direktoru Facebooka Marku Zuckerbergu i izvršnoj direktorici Sheryl Sandberg te izražava “duboku zabrinutost” zbog navodne “predložene revizije politike govora mržnje tvrtke” zbog koje bi se riječ ”cionist” smatrala zamjenom za “Židova” ili za izraz “židovski”. “Skupina sugerira da bi” predložena politika previše olako mogla pogrešno okarakterizirati razgovore o cionistima i šire, o cionizmu kao antisemitske, nanoseći time štetu korisnicima Facebooka. Navodi se da bi tim izmjenama Facebook doprinio potkopavanju napora na uklanjanju stvarnog antisemitizma i svih oblika rasizma, ekstremizma i ugnjetavanja.”

Trenutno peticiju je potpisalo više od 30.000 potpisnika, dok je konačan cilj 50.000.

Facebook je The Vergeu potvrdio autentičnost e-poruke, ali je porekao da zasad planira označiti riječ ”cionizam” kao govor mržnje. “Prema našoj trenutnoj politici, dopuštamo pojam ‘cionistički’ u političkom diskursu, ali uklanjamo ga kada se koristi kao zamjenik Židova ili Izraelaca na neljudski ili nasilan način”, rekao je glasnogovornik Agenciji.

Tehnološka tvrtka već je revidirala svoju politiku u vezi s antisemitskim govorom mržnje prošle godine, nakon lobiranja velike koalicije američkih i izraelskih grupa, nakon čega je Facebook uklonio bilo kakav sadržaj koji negira ili iskrivljuje događaje vezane uz holokaust. Facebook je uz to zabranio korištenje brojnih oznaka i amblema koji ističu bijelu supremaciju. Krajem prošle godine, drugo ažuriranje politike obećavalo je da će automatski blokirati bilo kakve poruke kritike usmjeren protiv Židova, homoseksualaca i drugih manjina.

Sa židovskim Glasovima za mir, kampanja facebookweneedtotalk.org prikupila je potporu desetaka aktivističkih skupina, uključujući Nacionalni ceh odvjetnika, Američku kampanju za Palestinska prava i Neovisne židovske glasove Kanade, između ostalih.

Izraelska vlada i neke pro-izraelske neprofitne organizacije iznijele su argument da je upotreba izraza “anti-cionizam” “oblik antisemitizma” protiv kojeg se treba boriti poput ostalih oblika govora mržnje. Drugi, uključujući neke pripadnike židovske vjere, pozvali su ljude neka ne povezuju judaizam, religiju koja traje tisućama godina s cionizmom, nacionalnom i političkom ideologijom koja se pojavila krajem 19. stoljeća i koja promiče ideju židovske nacionalne domovine na geografskom području Palestine. Anti-cionističke židovske skupine postoje u Izraelu, Sjedinjenim Državama i drugdje, a redovito su se pridruživale pro-palestinskim i protu-ratnim skupinama u prosvjedima koji su se vodili protiv unutarnje i vanjske politike izraelske vlade.

Cenzuragovor mržnje
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Praetorian
3 godine prije

Cesu se tamo di ih svrbi. Znaci da i jesu cionisti iza njih i svih ovih podvala. Nije im prvi put

ZAGREPCANKA
3 godine prije

Ja nikad nisam imala FB i neću, kao niti ništa drugo slično.
Evo, sad vidimo kako je to bila dobra odluka.

Dokurčilomi
3 godine prije

Hoće li i izraz demokracija biti označeno kao govor mržnje jer je njeno uvođenje mnogo mrtvih ostavilo iza sebe.

jablan u žitu
3 godine prije

Židovska skupina “Glasovi za mir”, u kom kalibru su im ti glasovi? “Pravedno rešenje” Izraelsko – Palestinskog sukoba?! Šta je bilo, skupili su novce da plate odštetu ( koju nikada neće moći platiti jer su prolili krv ) Palestinskom narodu, pakuju se i svi odlaze u Ameriku, ionako ih oni finansiraju. A i meni lično ne trebaju u komšiluku, imam svoje razloge.

tenkić por grubera
3 godine prije

Joe “Ja sam cionist ” Biden.

kfvmsdogfnbpigisrpbg
3 godine prije

Hehehe…………..

habanero
3 godine prije

Simboli u logotipu govore sve pa tako i ovdje, na logu nije slovo “f” jer je pomaknuto iz centra u stranu i predstavlja nešto drugo… Tubal Kain.

JumpingJackFlash
3 godine prije

Pa sam Džo Bajden je otvoreno priznao da mu je sve u životu krenulo “u pravom smjeru” kad je shvatio da ne mora biti Židov da bi bio cionist. Isto za sebe u Njemačkoj govori glavni urednik novina Bild…
Baš me zanima: hoće li onaj mali pjegavi riđi ljigavac zabraniti i starom Džou da se deklarira kao cionist?

Komunjara
3 godine prije

Logično. Svi smo taj pokret prepoznali kao zločinački, i sad je na njima red da uzvrate onako kako samo oni znaju. Kako? Pitajte Palestince

Bezvezni Stranac
3 godine prije

Što ako netko sam za sebe izjavi, ja sam cionistički pristalica. Hoće li se i takve rečenice smatrati govorom mržnje???

Kera Kokot
3 godine prije

Ako zabrane uporabu pojma cionizam onda moraju zabraniti i uporabu pojma fasizam, staljinizam, komunizam, cetnici, ustase, partizani itd…

Boba Lazarević
3 godine prije

“Govor mržnje” je fašistički koncept.

tenkić por grubera
3 godine prije

Parazitovo cerekanje: Bibi Netanyahu pozdravlja Jonathana Pollarda, židovskog špijuna koji je u ime Izraela nanio ogromnu štetu svojoj “vlastitoj naciji” Americi Kao i svi pristojni ljudi, nepokolebljivo stojim uz nemoćnu židovsku zajednicu protiv gnusne pošasti antisemitizma i protužidovskog rasizma. A kako bih bolje obranio zbunjene Židove od njihovih silno moćnih neprijatelja, često sam se pitao: Koja je najizrazitija nacija na svijetu? Je li to možda Iran? Pa ne. Ne dalekim putem. Građani Irana nikada nisu glasno proslavili odvratan antisemitski stereotip, niti se iranski premijer fotografirao sa samozadovoljnim smiješkom jer i on slavi stereotip. Ali građani Izraela učinili su upravo to, a premijer Izraela fotografiran je upravo tako. Prema visoko cijenjenom Međunarodnom udruženju sjećanja na holokaust (IHRA), sljedeći je glavni primjer antisemitizma: „Optuživanje židovskih građana da su odaniji Izraelu ili navodnim prioritetima Židova u svijetu, nego interesima njihovih žitelja. vlastite nacije. ” Potkraj 2020. Donald Trump ponovno je slijedio židovske zapovijedi… Čitaj više »

tenkić por grubera
3 godine prije

Rođen u Americi, odan samo Izraelu Ali što su učinili građani i premijer Izraela? Oni su drsko slavili taj gnusni antisemitski stereotip o židovskoj nelojalnosti i izdajstvu. Irski Savant prijavio je Pollardov dolazak u Izrael ovako: Bila je to dobrodošlica koja je priličila ratnom heroju. I u određenom je smislu Jonathan Pollard doista bio takav heroj i domoljub. Pod znatnim osobnim rizikom ukrao je tajne kojima je njegova zemlja zauzvrat trgovala s velikim učinkom. U Tel Avivu ga je dočekao nitko drugi do premijer Benjamin Netanyahu. Dok se iskrcavao, poljubio je zemlju i izgovorio tradicionalni sheheheyanu blagoslov zahvalnosti. Ozareni Beni prokuljao je: „Blagoslovljen, Gospodaru, Bože naš, kralju svemira, koji si nam dao život, podržao nas i omogućio da dođemo do ove prilike. Oduševljen sam što sam danas dočekao Jonathana i Esther Pollard po dolasku u Izrael i dao Jonathanu izraelsku osobnu iskaznicu. Sad su kod kuće. Dobrodošli kući, sada ste… Čitaj više »

tenkić por grubera
3 godine prije

Nema brige za istinu ili objektivnu stvarnost Ali ne možete vjerovati IHRA-i, naravno. Poput Lige za klevetu (ADL) u Americi, Trusta za sigurnost zajednice (CST) u Britaniji i Ligue Internationale Contre le Racisme et l’Antisémitisme (LICRA) u Francuskoj, IHRA je tipična židovska organizacija u koju vjeruje u drskost lažljivosti. Kao i ADL i ostali, IHRA se ne brine za istinu ili objektivnu stvarnost. Umjesto toga, neumoljivo i nemilosrdno slijedi ono što je najbolje za Židove. Sloboda govora i otvorena rasprava nisu najbolje za Židove, stoga IHRA želi ušutkati sve kritičare židovske moći i subverzije. Zato ono govori smiješne stvari, a zatim zahtijeva da ih se shvati ozbiljno. Čuli ste za carevu novu odjeću. Sada upoznajte Carstvo s novom definicijom: Antisemitizam je određena percepcija Židova, koja se može izraziti kao mržnja prema Židovima. Retoričke i fizičke manifestacije antisemitizma usmjerene su prema židovskim ili nežidovskim pojedincima i / ili njihovoj imovini, prema… Čitaj više »

tenkić por grubera
3 godine prije

2005. Centar za praćenje rasizma i ksenofobije EU (EUMC), sada Agencija za temeljna prava EU (FRA), usvojio je „radnu definiciju antisemitizma“ koja je postala standardna definicija koja se koristi širom svijeta, uključujući i Europski parlament , UK College of Policing, američki State Department, američki Senat i 31 država koja čine Međunarodni savez za sjećanje na holokaust. 2016. godine moćni Odbor za unutarnje poslove Donjeg doma pridružio se Kampanji protiv dugogodišnjeg poziva antisemitizma da britanska vlada i njezine agencije, kao i sve političke stranke, formalno usvoje Međunarodnu definiciju antisemitizma, nakon čega je britanska vlada formalno usvojila definiciju . (Što je antisemitizam?, Kampanja protiv antisemitizma) Drugim riječima, tisuće pravnih i zakonodavnih stručnjaka pročitalo je definiciju IHRA-e i odgovorilo ne nevjerojatnim smijehom, već povicima “Čujemo i pokoravamo se!” Međutim, za sve zdrave i objektivne ljude definicija izlaže organiziranu židovsku zajednicu kao neumoljive neprijatelje ne samo slobode govora, već samih pojmova istine i objektivne… Čitaj više »

tenkić por grubera
3 godine prije

Zbunjujuća raznolikost svjetonazora” Ovi neslobodni Židovi sigurno nisu prijateljski raspoloženi prema bijelcima ili zapadnoj civilizaciji – Stephen Sedley, na primjer, želi otvorene granice za muslimane i sin je “doživotnog komuniste” – ali treba im odati priznanje da su iskreni prema definiciji i da se opiru vrlo jak pritisak ostalih Židova. Židovska kronika izvještava da su profesore Feldmana “ukorili” njegovi kolege s Instituta Pears. Sedley i Bindman suočit će se sa sličnim neprijateljstvom jer su “izvanredni”, kao što židovski komentator Harry Goldstein opisuje sve Židove koji se protive smiješnoj definiciji IHRA-e. Goldstein dalje izlaže “proturječnosti” antisemitizma ovako: Antisemitizam se razlikuje od ostalih rasizama po tome što sebe razumije kao ‘udaranje’. Svoju ciljnu skupinu konstruira kao zlokobnu elitu, za koju sebe smatra da hrabro prkosi. Ovo je duboko konspirativni svjetonazor. Antisemitizam nisu samo rasistički stereotipi o tome da Židovi imaju duge nosove, opsjednutost novcem ili da su općenito skliski likovi. Ti su… Čitaj više »

tenkić por grubera
3 godine prije

Opet, kakve gluposti! Zahvaljujući jednostavnoj, apriornoj logici, nemamo potrebu ispitivati ​​stvarni svijet zbog takvih mitskih bića kao što su “ličinke”. Konjići imaju krila i utapaju se u vodi. Ne bi mogle postojati kao ličinke bez krila koje žive pod vodom u barama i jezerima. Ali imaju, naravno. Napad Harryja Goldsteina na „proturječja“ antisemitizma je i pogrešan i neiskren: „Jer desničari su Židovi komunisti [zapravo, Židovi su bili vrlo neproporcionalno uključeni u komunizam veći dio dvadesetog stoljeća], za ljevicu (uključujući Marx) oni su suština novčane moći [Židovi su doista jako prekomjerno zastupljeni u financijskim institucijama, Wall St., hedge fondovima i bogatstvu općenito]. Za nacionaliste (i Staljina) oni su kozmopoliti bez korijena [organizirana židovska zajednica zagovarala je globalizam i otvorila granice u dijaspori na Zapadu], a za liberale uski nacionalisti [Židovi podržavaju etnonacionalizam u Izraelu]. ” Različita okruženja, različite strategije Nema kontradikcije u onome što Goldstein izvještava. Židovi slijede različite strategije i… Čitaj više »

tenkić por grubera
3 godine prije

Primjerice, “Židovska prijetnja” Josepha W. Benderskog rezimira njegove godine arhivskih istraživanja i dokumentira da je Schiffova financijska potpora boljševicima naveliko izvještavana u američkim vojnim obavještajnim spisima tog razdoblja, a britanska obavještajna služba zauzela je isti stav. Kenneth D. Ackermanova studija Trocki iz New Yorka iz 1917. godine opisuje gotovo isti materijal. 1925. godine britanski Guardian objavio je te podatke i o njima su ubrzo raspravljali i prihvatili ih mnogi veliki međunarodni mediji tijekom dvadesetih i tridesetih godina 20. stoljeća. Hagiografski svezak Naomi W. Cohen iz 1991. Jacob Schiff posvećuje nekoliko stranica sažimajući razne priče o snažnim Schiffovim boljševičkim vezama koje su ranije objavljene u vodećim američkim časopisima. Pišući gotovo stoljeće nakon događaja o kojima se raspravljalo, ova trojica židovskih autora ležerno odbacuju sve brojne izvještaje koje pružaju vrlo vjerodostojni promatrači – američki i britanski obavještajci i istaknuti međunarodni novinari – kao samo demonstrirajući zabludu krajnjeg antisemitizma. koja je zarazila toliko… Čitaj više »

tenkić por grubera
3 godine prije

Židovski kapitalist Jacob Schiff sa sjedištem u Americi doista je pomagao židovskom komunisti Leonu Trockom, sa sjedištem u Rusiji, u dugoj kampanji židovskih organizacija za svrgavanje cara zbog njegove židovske politike. U različitim okruženjima Židovi slijede različite strategije kako bi ispunili najvažniji cilj Što je najbolje za Židove. A da je komunizam također došao u Ameriku, kapitalizam bi bio srušen, ali židovska nadmoć ostala bi na mjestu. Zapravo, komunizam sada dolazi u Ameriku s predsjedništvom Bidena. Ali više nije neprijateljski raspoložen prema kapitalizmu. Pod senilnim i vjerojatno uskoro odlazećim Joeom Bidenom, nova demokratska administracija dodatno će obogatiti milijardere i velike banke, čak i dok nemilosrdno napada bijelce i zapadnu civilizaciju.

tenkić por grubera
3 godine prije

To je “demokratska” administracija samo u ime, naravno. U stvarnosti je to judeokratska administracija koja radi za židovske interese i Izrael. Zato će potaknuti sve ostale rase u Americi da nastave raditi za svoje interese. Osim jedne rase: utrke koja je zapravo izgradila Ameriku i zaslužna je za nevjerojatna američka znanstvena, tehnološka i kulturna dostignuća. Bijelci neće smjeti raditi za svoje interese. Svaki pokušaj bijelaca da to učine, naravno, nastavit će se anatemizirati kao “nadmoć bijelih”. To je još jedan primjer kako Židovi vjeruju u odvažnost lažljivosti. Židovi poput Janet Yellen i Anthony Blinken lažu jednako prirodno koliko i dišu. Napokon, laži su ono što je najbolje za Židove.

tenkić por grubera
3 godine prije

Zionists Lie As Naturally As They Breathe
Jewish Control, Zionist Subversion and the “Contradictions” of Anti-Semitism

tenkić por grubera
3 godine prije

unz*com/article/zionists-lie-as-naturally-as-they-breathe/

Max
3 godine prije

Cionizam je bio žiidovski pokret za stvaranje Izraela. Vodio ga je Theodor Herschl

tenkić por grubera
3 godine prije

Theodor Herzl bio je mađarsko-austrijski Židov, pravnik, novinar, feljtonist i osnivač modernog političkog cionističkog pokreta.

tenkić por grubera
3 godine prije

The Last Zionist
unz*com/gatzmon/the-last-zionist/?highlight=THEODOR+HERZL

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI