Facebook vodi kampanju vakcinacije u dosluhu sa zdravstvenim vlastima i Big Pharma

Facebook kampanja za vakcine
5 komentara

Gigant društvenih medija Facebook vodi kampanju u dosluhu sa institucijama koje promovišu vakcine protiv korona virusa iz Wuhana (COVID-19) koje su već povrijedile ili ubile milione.

U članku je navedena platforma koju je osnovao Mark Zakerberg kao dio Alijanse za unaprjeđenje zdravlja na mreži (AAHO). Brendirana kao „višegodišnja inicijativa“, AAHO nastoji da „unaprijedi razumjevanje javnosti o tome kako se društveni mediji i nauke o ponašanju mogu iskoristiti za poboljšanje zdravlja zajednica širom svijeta“.

Nekoliko entiteta je takođe dio AAHO, uključujući Svjetsku banku, Svjetsku zdravstvenu organizaciju, farmaceutsku kompaniju Merck i CDC fondaciju – ova posljednja je nezavisna od Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

U saopštenju za javnost o savezu iz juna 2021. navodi se da su Facebook i Merck izdvojjili po 20 miliona dolara za AAHO, koja je prvobitno osnovana da se pozabavi „oklijevanjem u vezi sa vakcinom i jednakošću vakcina“ među zajednicama koje nemaju dovoljno usluga.

Nekoliko zaposlenih u Bijeloj kući primilo je mejl u junu 2021. o formiranju AAHO. Među njima su viši savjetnik za reagovanje na COVID-19 Becca Siegel i direktorka za digitalno angažovanje Tericka Lambert odjeljenja za zdravlje i ljudske usluge. Predsjednica za inovacije u Bijeloj kući Georgita Dragoiu, koja je povezana sa Strategijom javnog obrazovanja Bijele kuće o vakcinama protiv COVIDA-19 i medijskom kampanjom, takođe je primila mejl.

Nejasno je kako je Bijela kuća odgovorila na mejl o AAHO. Epoch Times je poslao upite uključenim subjektima, kao što je Facebookova matična kompanija Meta, kancelarija za štampu Bijele kuće i pojedinačni primaoci. Međutim, do trenutka objavljivanja članka nije dobio odgovore.

Direktorka za komunikacije CDC fondacije Amy Tolchinsky je u međuvremenu objavila pisanu izjavu o svojoj povezanosti sa AAHO. „Iako nismo uključeni u njene operacije, nismo dobili bilo kakva finansijska sredstva za naše učešće ili obezbijedili bilo kakva finansijska sredstva, naše udruživanje sa AAHO – koje je javno objavljeno u junu 2021. – je način da edukujemo javnost o bezbjednosti i efikasnosti vakcina za širu publiku“, navodi se u njenoj izjavi.

AAHO označena kao propaganda koju sponzoriše vlada

Nekoliko stručnjaka, koje je Facebook cenzurisao zbog odbijanja da se pridržavaju narativa medicinskog establišmenta, izjasnilo se protiv AAHO, rekavši za Epoch Times da je to paravan za suzbijanje onoga što vlasti smatraju dezinformacijama u vezi sa vakcinama. Kritičar blokade dr Jay Bhattacharya rekao je: „Teško mi je da shvatim ovo kao bilo šta drugo osim vladinu propagandnu kampanju“.

Predsjednik Alijanse za kritičnu njegu Front Line COVID-19 dr Pierre Kory rekao je da ne postoji „naučno podržan cilj javnog zdravlja za vakcinisanje ljudi“. Prema riječima doktora, koji promoviše upotrebu ivermektina kao lijeka za COVID-19, on vjeruje da se Facebook potencijalno stavio u pravnu ulogu „državnog aktera“. Kory je dodao da bi promovisanjem vakcina i cenzurisanjem izvještaja o ozbiljnim reakcijama platforma društvenih medija mogla biti odgovorna za povrede vezane za vakcinu.

U međuvremenu, pronalazač tehnologije mRNA vakcine dr Robert Malone rekao je: „Ako Facebook želi da se igra doktora, onda mora da ispuni profesionalne i etičke obaveze profesije.“ Ovo uključuje otkrivanje potencijalnih rizika od vakcina protiv COVIDA-19.

Dodao je da AAHO „predstavlja direktno kršenje etičke odgovornosti u medicini“ – što uključuje otkrivanje opasnosti bilo kojeg preporučenog liječenja i bilo koje alternativne opcije liječenja. I lično žrtva Big Tech cenzure, Malone je zabranjen na Twitteru nakon što je izrazio zabrinutost za bezbjednost zbog vakcina.

Aaron Siri, advokat za Informed Consent Action Network, rekao je da je tripartitni savez između Velike vlade, Big Tech i Big Pharma „u najmanju ruku, mamutska kampanja“ za suzbijanje prava na slobodu govora zagarantovanih Prvim amandmanom. On je za Epoch Times rekao: „To stvara opasan presedan kada društveni mediji prenose vladinu poruku dok potiskuju poruke koje su u suprotnosti sa onim što vlada pokušava da promoviše.“

Big PharmacjepivoCovidkampanjavakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kopipejster
2 godine prije

Ma bravo. Trebalo ti je samo dvije godine ključnih 15 dana da to zaključiš.
Pardon, prekopiraš.

Max
2 godine prije

Fejsbukači.

Oli
2 godine prije

Fejsfejk

Lucija, prva
2 godine prije

Šta se svi toliko čude?
Nije bilo dugo čišćenja, pa se smeće nagomilalo.

Što se napravilo u onoj akciji u Hrvatskoj kada se otkrilo da stotinjak liječnika prima mito od Pfizer a?
Prije desetak godina?
Ništa?
A, što ste vi osobno napravili?
A, je li netko u Saboru pitao što je s tim?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI