Fauci pod kritikom zakonodavaca nakon izvještaja o novcu poreskih obveznika SAD potrošenom na okrutne eksperimente na psima

Faucijeva kompanija vrsila eksperimente na stencima
13 komentara

Članovi Kongresa zahtijevaju odgovore od medicinskog savjetnika Bijele kuće dr Entonyja Fauchija nakon što se saznalo da je njegova agencija finansirala eksperimente koji su uključivali presijecanje glasnih žica štenaca bigla kako bi se utišalo njihovo cviljenje.

“Pišemo sa ozbiljnom zabrinutošću zbog izvještaja o skupim, okrutnim i nepotrebnim eksperimentima na psima koje finansiraju poreski obveznici, a koje je naručio Nacionalni institut za alergije i zarazne bolesti (NIAID)”, rekla su u četvrtak 24 republikanska i demokratska poslanika u pismu Fauciju. U pismu se napominje da je kao direktor NIAID Fauci usmjerio 1,68 miliona dolara novca poreskih obveznika za finansiranje medicinskih ispitivanja na najmanje 44 štenca bigla u 2018. i 2019. godini.

Faktura poslata u NIAID uključivala je stavku za „kordektomiju“, proceduru u kojoj su glasne žice životinje presječene „kako bi se spriječilo da laju, zavijaju ili cvile“, navodi se u pismu.

Ova okrutna procedura, kojoj se, uz rijetke izuzetke, protive Američka veterinarska medicinska asocijacija i drugi, izgleda da je izvedena kako oni koje izvode eksperimente ne bi morali da slušaju bolne krikove štenaca bigla. Ovo je uvredljiva zloupotreba sredstava poreskih obveznika.

Potpisnici pisma, uključujući predstavnike u Kongresu kao što su Nancy Mace (R-Južna Karolina) i Ted Lieu (D-Kalifornija), istakli su da je FDA rekla da eksperimentisanje na psima nije potrebno za odobrenje novih lijekova.

Tražili su da znaju koliko je takvih testova NIAID finansirao od 2018. godine i koliko je novca potrošeno. Predstavnici su takođe zatražili od Faucija da objasni zašto je nastavio da naručuje testiranje na psima, pošto to nije potrebno, i šta je njegova agencija uradila da pronađe alternative koje nisu na životinjama. Osim toga, tražili su više detalja o kordektomijama, poput troškova i obrazloženja nepotrebne procedure, kao i informacije o tome da li su psi stavljeni na raspolaganje za usvajanje po završetku testiranja.

Testiranje na biglovima je otkriveno u avgustu, kada je neprofitna grupa pod nazivom White Coat Waste Project (WCW) dobila dokumente o eksperimentima prema Zakonu o slobodi informacija. Grupa je tvrdila da je Fauci usmjerio finansiranje „rasipničkih i brutalnih“ eksperimenata na biglovima u laboratorijama u Tunisu, Kaliforniji i Džordžiji. Takvo istraživanje je takođe sprovedeno u sjedištu Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH), roditelja NIAID.

Nazvavši kontroverzu “BeagleGate”, WCW je rekao da je istraživanje koje su finansirale SAD u tuniskoj laboratoriji uključivalo drogiranje štenaca i zaključavanje njihovih glava u mrežaste kaveze ispunjene gladnim pješčanim mušicama kako bi ih inficirali parazitima koji izazivaju bolesti. Istraživači su takođe zaključali biglove u kaveze preko noći u pustinji kako bi ih koristili kao mamac za privlačenje pješčanih mušica.

Cilj je bio testirati eksperimentalni lijek na oboljelim biglovima. Psi su imali šest do osam mjeseci i svi su ubijeni i secirani po završetku testova, navodi WCW. Istraživanje koje je podržala NIAID na Univerzitetu u Džordžiji uključivalo je ubrizgavanje  eksperimentalnih vakcina biglovima i njihovo inficiranje parazitima, rekla je grupa.

WCW takođe tvrdi da je prvi otkrio da je novac američkih poreskih obveznika finansirao istraživanje povećanja funkcije virusa na kineskom Institutu za virusologiju u Wuhanu. Oluja oko testiranja pasa pojačava kontroverze oko Faucija, koji je svjedočio Kongresu da nije finansirao istraživanje pojačanja funkcije. NIH je ove nedelje priznao kao odgovor na pismo Kongresa da je njegovo finansiranje iskorišteno za sprovođenje istraživanja u laboratoriji u wuhanu.

Kao najplaćeniji zaposleni u američkoj vladi, Fauci nadgleda budžet NIAID od 6 milijardi dolara, uključujući bespovratna sredstva za istraživanje. Vijest o kongresnom odgovoru na eksperimente na biglovima izazvala je u subotu novo ogorčenje na mreži.

Za neke posmatrače, eksperimenti na štencima koje su finansirali poreski obveznici postavili su pitanja o testiranju na ljudima. „Sačekajte dok ne saznaju za ljudske eksperimente“, rekla je konzervativna naučnica Candace Owens svojim 2,9 miliona pratilaca na Twitteru.

Anthony FaucieksperimentFauciPsi
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Osnovna karakteristika ovih psihopata, okrutnost i neljudskost, uz još niz teških poremečaja.
Zanimljiv video iz Kanade:
https://awakecanada.org/the-complete-documentary-of-what-is-happening-in-this-world/

Jednostavno receno
2 godine prije

U kur.. smo! Kritikuje se zbog eksperimenta na životinjama a velič se zbog eksperimenta na ljudima. I šutimo kao slobodna ljudska vrsta. Nismo mi ni slobodni ni ljudski, više smo kao amebe već ljudi.

Karma
2 godine prije

RADITI POKUSE NA MONSTRUMA FAUCIJA. KABALA CUDOVISTA 666

Dupla Kamilica
2 godine prije

Slijedeća su djeca na redu.

Lara
2 godine prije

onima koji nemaju osjećaj za drugo živo biće niti za patnju koju mu izazivaju svojim manipulacijama je povjereno da brine o zdravlju svih nas, neovisno koja politicka opcija je na vlasti, oni idu dalje

Max
2 godine prije

Fauči je čisti psihopat

duki
2 godine prije

Kada bi glavu ovog štakora tako zatvorili ne vidim načina da pustinjske mušice prežive !😜😜😁

..Perun
2 godine prije

Fauci pod istragom Kongresa nakon izvještaja o novcu poreskih obveznika SAD potrošenom na okrutne eksperimente na psima…..P.S…U kavez sa majmunom sto prije to bolje …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI