FBI – Ciljani mediji, korišteni uređaji za geografsko praćenje

FBI
2 komentara

PROJEKT VERITAS: Izvor unutar Federalnog istražnog biroa javio se kako bi razotkrio FBI-jevu metu na članove „medijskih medija” uključujući informacije o onome što FBI naziva Specijalnim istražnim predmetom (“SIM”) u vezi sa njihovom istragom o Projektu Veritas zbog Napuštenog dnevnika Ashley Biden.

Prema dokumentu koji je pribavio i objavio Project Veritas, FBI je otvorio istragu o Projektu Veritas znajući da su oni novinari, jer je dokument označen pod klasifikacijom “novinskih medija”.

Ova klasifikacija je direktna suprotnost vladinom sudskom podnesku u kojem su oni tvrdili da su akcije koje je vlada preduzela da nadzire, upadne i zaplijeni materijale novinara projekta Veritas bile prikladne. U vladinom podnesku stoji: “Projekt Veritas se ne bavi novinarstvom u okviru bilo koje tradicionalne ili prihvaćene definicije te riječi”, jer je izvještavanje “bez saglasnosti”.

Zviždač, koji ima nekoliko godina iskustva kao specijalni agent FBI-a, došao je u Project Veritas jer: “Smjer u kojem je agencija krenula muči veliku većinu agenata.”

Nešto drugo što je zviždač nazvao “upozoravanjem” bila je činjenica da je FBI kategorizirao istragu dnevnika Ashley Biden pod Threat Band I, koja je obično rezervirana za “pitanja o prijetnjama koja će vjerovatno uzrokovati najveću štetu nacionalnim interesima ili javnoj sigurnosti u naredna godina.”

Dokument, kojem nedostaju određene informacije zbog ograničene klasifikacije dosijea, također pokazuje da je istraga pokrenuta istog dana kada je advokat Ashley Biden, Roberta Kaplan, rekao: „Ovo je suludo. Trebali bismo poslati u SDNY”, kao odgovor na zahtjev za komentarom sadržaja dnevnika Ashley Biden.

FBI je također koristio svoje alate Cellular Analysis Survey Team (CAST), koji uključuju ćelijsko geolokacijsko praćenje telefonskih uređaja, da tajno nadzire novinare projekta Veritas, prema zviždaču i kako je otkriveno u dokumentu koji je procurio.

Zviždač, koji je još uvijek na platnom spisku Biroa, sjeo je na intervju sa izvršnim direktorom i osnivačem Project Veritasa, Jamesom O’Keefeom. „Tiranija se dešava postepeno, a dešava se tako što gomila ljudi pristaje na male nepravde iznova i iznova jednostavno da bi zadržali svoje plate i penzije“, rekao je zviždač, dodajući: „Da biste zadržali svoju platu i penziju, to vam daje holokaust. ”

U vrijeme pisanja ovog teksta, FBI još nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Ashley BidenFBIMedijiProjekat Veritas
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

A da to ja napišem bila bi teorija urote.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Off Topic ali Sputnik News ponovo proradio , takodjer I njihova radijska postaja na istoj stranici . Istina , vezano je za Srbiju ali na button CIR imate I opciju LAT , tako da sve textove dobite na Latinici ! Mnogi novi video footage a pri dnu stranice imate I vjesti vezano za Hrvatsku —> rs.sputniknews.com. Sretno !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI