FBI priznaje da je njegova mreža hakovana

Haker
9 komentara

FBI, vodeća federalna agencija za istraživanje sajber kriminala u SAD-u, i sama je hakovana. Biro je u petak potvrdio da istražuje “izolovani” proboj svoje kompjuterske mreže.

Hakeri su kompromitovali kompjuterski sistem u terenskoj kancelariji agencije u Njujorku, izvijestio je CNN ranije u petak, pozivajući se na neidentifikovane izvore koji su bili upoznati s tim pitanjem. Sistem je korišten u istragama seksualnog iskorištavanja djece.

“FBI je svjestan incidenta i radi na prikupljanju dodatnih informacija”, navodi agencija u izjavi za više medija. “Ovo je izolovani incident koji je suzbijen. Budući da je ovo istraga koja je u toku, FBI u ovom trenutku nema dalje komentare.”

Nije jasno kada je došlo do hakovanja, kako je sistem probijen ili šta su počinioci željeli postići. FBI navodno još uvijek pokušava utvrditi porijeklo upada.

Terry Cutler, izvršni direktor kompanije za kibernetičku sigurnost Cyology Labs sa sjedištem u Montrealu, rekao je da je haker u posljednjem incidentu možda provalio FBI sistem da bi mu prodao pristup.

Američke vladine agencije, uključujući FBI, često su bile na meti proboja sistema. Na primjer, u novembru 2021., neko je iskoristio ranjivost u sistemu e-pošte FBI-a da pošalje lažno upozorenje o sajber napadu sa adrese FBI-a hiljadama primalaca. Agencija je odgovorila rekavši da je ispravila softversku grešku koja je omogućila prevaru.

FBIHakerski upadSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Još će FBi ispasti nesigurniji od Mujinog laptopa.

alexosijek
1 godina prije

Hahahaha…koji ono put FBI, koji put? Ali kao da je i bitno, dok ima balona koji lete, lete…lp

NOVI STARI
1 godina prije

a kad rusi krenu???

Perun
1 godina prije

Haknuli ih kinezi sa transponderima na balonima ….nisu isli na servere nego direktno na mrezu….ameri nisu trebali obarati balone nego ih prizemljiti….Man-in-the-Middle attack je umjetnost hakiranja na najvisem nivou tu nema kenjaze sa serverima .nego udaras direktno na mrezu..P.S..ne bi me cudilo da im Kinezi posalju ne balone nego crne leptire sa transponderima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI