Florida šalje vojsku da zaustavi ‘invaziju’ migranata

Ron DeSantis Guverner Floride
8 komentara

Oko 1000 pripadnika nacionalne garde pomoći će Teksasu u utvrđivanju granice SAD-a i Meksika

Guverner Ron DeSantis najavio je da će rasporediti pripadnike Nacionalne garde Floride da pomognu Teksasu u odbijanju “invazije” ilegalnih imigranata. Administracija američkog predsjednika Joea Bidena borila se da spriječi Teksas da zatvori granicu.

Otprilike 1.000 vojnika bit će poslano u Teksas, rekao je DeSantisov ured u priopćenju u četvrtak. Njima će se pridružiti pripadnici Državne garde Floride, te oko 90 pripadnika raznih agencija za provođenje zakona Floride koji su već na granici.

“Države imaju svako pravo braniti svoj suverenitet i drago nam je što možemo povećati našu potporu Teksasu dok država Lone Star radi na zaustavljanju invazije preko granice”, rekao je DeSantis. “Naša pojačanja pomoći će Teksasu da postavi dodatne barijere, uključujući žilet-žicu duž granice. Nemamo državu ako nemamo granicu.”

Tijekom svog prvog tjedna na dužnosti, Biden je potpisao niz izvršnih naredbi kojima se ukidaju imigracijska ograničenja bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Ilegalni prelasci su posljedično porasli, s rekordnih 302 000 ljudi uhvaćenih u prelasku granice od 2000 milja u prosincu, a više od 10 milijuna ušlo je u SAD od 2021. Prema Bidenovoj politici ‘uhvati i pusti’, uhićeni migranti odmah se puštaju u SAD-u, s naredbama da se pojavi na imigracijskim saslušanjima godinama u budućnosti.

Teksas – koji s Meksikom dijeli više od 1200 milja granice – rasporedio je pripadnike Nacionalne garde na granicu 2021. i počeo graditi prepreke od žilet žice na popularnim prijelazima. Bidenova administracija je odgovorila tužbom protiv države, a Vrhovni sud je prošlog mjeseca presudio da savezni agenti mogu pristupiti granici kako bi uklonili žilet-žicu.

Guverner Teksasa Greg Abbott obećao je da će prkositi presudi i postaviti više žica, tvrdeći da je Bidenova administracija zanemarila ustavnu obvezu provođenja saveznog zakona o imigraciji i da njegova dužnost da zaštiti svoje birače zamjenjuje sve savezne zakone.

Iako je Ministarstvo domovinske sigurnosti dalo Abbottu tri dana da počne uklanjati prepreke krajem prošlog mjeseca, dužnosnik američke carine i granične ophodnje rekao je za Fox News da agencija “ne planira” useliti se i uništiti prepreke nakon što je Abbott zanemario rok.

Nekih 25 republikanskih guvernera izdalo je zajedničku izjavu solidarnosti s Abbottom prošlog tjedna, optužujući Bidena da je “nezakonito dopustio masovno puštanje migranata koji su ilegalno ušli u našu zemlju diljem Amerike”.

Florida šalje službenike za provođenje zakona i vojnike u pomoć Teksasu od 2021. Trupe Nacionalne garde izgradile su prepreke i osmatračnice, dok su policajci Floridske autoceste uhitili gotovo 150.000 ilegalnih stranaca i optužili 2102 osobe za krijumčarenje ili trgovinu ljudima, DeSantisov ured rekao je.

FloridaMigrantiSADTeksas
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

“Prisegao sam da ću biti predsjednik koji ne želi dijeliti, već ujediniti.” – Biden u govoru dan nakon što je ušao u Bijelu kuću
Biden je obećao ujediniti zemlju…

P.S.
Šta bi rekli u Teksasu…
Dosta si nas ujedinio, ne ujedinjuj nas više matere ti…

2 mjeseci prije

Ima smisla ali ja jos vidim politicku promociju de santisa.
tako je rogoborio protiv kovida a onda, vidimo, planirao kandidaturu za predsjednika.

Max
2 mjeseci prije

Vitez dobra Ron De Santis.

Ringo10.
2 mjeseci prije

DeSantis je potomak migranata

trajko
2 mjeseci prije

NWO agenda ide dalje u haos i anarhiju u kojoj će slabiji stradati. Ostati će najmoćniji u sačuvanom prostoru za te odabrane…. naravno, ako ovi drugi ne skuže i budu pametniji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI