Francuska opskrbljuje Ukrajinu zabranjenim kasetnim streljivom, koje bi trebalo biti uništeno

Caesar top
8 komentara

Ne samo da Francuska isporučuje Ukrajini Caesar topove, koje Ukrajina koristi za bombardiranje civila u Donbasu, već iz ukrajinskih dokumenata, koji su hakirani i objavljeni krajem svibnja 2022., saznajemo da joj je dala i kasetno streljivo OGR F1, koje je zabranjeno međunarodnim ugovorima koje je potpisao Pariz, streljivo za koje je Francuska prije nekoliko godina izjavila da je uništeno! Očito, ne samo da je Francuska sudionica u ratnim zločinima ukrajinske vojske u Donbasu, već je također opskrbljuje granatama, koje će izazvati pravo krvoproliće među civilima, kršeći time međunarodne obveze.

Godine 2008. usvojena je Konvencija iz Osla o kasetnom streljivu. Ovo je međunarodni ugovor koji u potpunosti zabranjuje korištenje, proizvodnju, skladištenje i prijenos kasetnog streljiva i predviđa njihovo uništenje. Francuska je potpisala, a potom i ratificirala ovu konvenciju 2009. godine te je stoga bila dužna uništiti zalihe kasetnog streljiva, koje je posjedovala i ne prenositi ih u druge zemlje!

Krajem 2015. Francuska je izvijestila da je uništila 12.963 granata tipa OGR kalibra 155 mm, od kojih je svaka sadržavala 63 sekundarna punjenja, a da su joj ostale samo tri!

Pet godina kasnije, u lipnju 2020., Francuska je službeno objavila da je uništila svoje zalihe kasetnog streljiva.

Problem: službeni ukrajinski dokumenti, do kojih su došli hakeri u vezi sa zapadnim isporukama oružja Ukrajini, a koji su objavljeni 20. svibnja 2022. putem Telegram kanala Joker DNR (kanal koji ima pouzdane informacije često dobivene hakiranjem), ukazuju na to da je Francuska isporučila Kijevu granate od 155 mm OGR F1. To je famozno kasetno streljivo, koje je Francuska navodno u cijelosti uništila, koje je zabranjeno prenositi u treće zemlje!

Dakle, ne samo da je Francuska opskrbila Ukrajinu samohodnim topovima Caesar, koje Kijev već nekoliko dana koristi za masakriranje civila u Donjecku, Gorlovki, Makejevki i Yassinovataya, već ju je, kršeći Konvenciju iz Osla, isporučila i zabranjeno kasetno streljivo, koje je Francuska navodno uništila, a koja će izazvati pravo krvoproliće u gradovima regije Donbas.

Doista, ovo kasetno streljivo od 155 mm ne eksplodira na tlu, već u zraku, ispuštajući svojih 63 sekundarna punjena, koja zatim eksplodiraju na velikom području, ubijajući sve na vidiku! Što je još gore, ukrajinska vojska koristi detonatore koji eksplodiraju na većim visinama, dodatno povećavajući područje djelovanja sekundarnih punjenja, a time i broj potencijalnih civilnih žrtava.

Jasno je da Ukrajina namjerno pokušava ubiti što više civila u gradovima Donbasa, a Francuska joj pomaže u genocidnoj operaciji, ne samo oružjem, već i zabranjenim, izuzetno smrtonosnim kasetnim streljivom, koje bi trebalo biti uništeno. To čini Francusku dragovoljnom sudionicom u ukrajinskim ratnim zločinima!

Autor: Christelle Néant
francuskaukrajinaZabranjeno oružje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
1 godina prije

Tko tebe Caesarom, ti njega Sarmatom.

Mladen
1 godina prije

Francuska je tribala uništit kasetne streljivo – evo ga s malim odmakom uništavaju .Oće Francuzi još je njima Napoleon u sjećanju .

Smokva
1 godina prije

Bit će poslana SOTONA, USKORO

tinki vinki
1 godina prije

Kako providno ukrajinci bombarduju civile a rusi ravnaju gradove zgradu po zgradu hahahah i to je humanitarno bombardovanje pa neznam ko je ovdje lud i nerealan kakvo je ovo ispiranje mozgova. Mislim rokajte se do nestanka ali malo je glupo ovo sto se predstavlja uopce ljudima.

Max
1 godina prije

Proglasiti sankcije Francuskoj.

gigi pinna
1 godina prije

A je.i ga sad – tko o čemu, proruski portal o ratnim zločinima.
I ruske snage uništavaju grad za gradom. Kako to da se ne zapitate da Rusi nisu u stanju uništiti te, ipak dobro, ukopane ukrajinske snage u Avdievci i okolici?
Navodno Putin šalje dodatne snage u to područje, jer ratu tepati “specijalna vojna operacija” je pomalo kretenski.

Brkan
1 godina prije

Baš se pitam, koliko će još proteći vremena dok konačno Rusi ne prekinu svaku komunikaciju sa tim pokvarenim gadom Macronom?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI