Francuska: Vijeće za medije ne želi više ni nacionalnu zastavu ni himnu u izbornoj kampanji

Zastava - Francuske
11 komentara

Službena kampanja za izbor predsjednika Francuske počinje 10. travnja. To je momenat kada počinju video spotovi političkih stranaka. Ove godine CSA (Visoko vijeće za audio i video) ne želi nacionalne zastave u političkim spotovima, bez obzira na to što se radi o simbolu Francuske.

Prije početka kampanje, CSA šalje svim kandidatima striktna pravila koje treba respektirati pri izradi video i audio spotova, a koji će se emitirati u medijima. Sve do ovih izbora, nacionalni simboli u izbornim materijalima su bili tolerirani. Predstojeći predsjednički izbori u Francuskoj bit će zapamćeni po zabrani prikazivanja nacionalne zastave i pjevanja francuske himne “la Marseillaise”.

Rast nacionalizma, glavni je razlog zabrane korištenja nacionalnih simbola u kampanji predsjedničkih izbora u Francuskoj, tvrdi CSA.

“Radi se o nevjerojatnoj odluci CSA”, izjavio je Gautier Guignard, realizator video i audio materijala predsjedničkog kandidata François Fillona.

“Odluka je užasna”, izjavio je drugi čovjek Nacionalne fronte Florian Philippot, a najmlađa parlamentarna zastupnica Marion Maréchal Le Pen se pita hoće li nam CSA zabraniti govoriti o Francuskoj našim biračima Francuzima?

Očit je strah u svim zemljama zapadne demokracije. Strah koji više nije ni racionalan ni logičan. Komu je stalo i zašto da se brišu nacionalni simboli i da se brani pjevanje himne, budućnost će pokazati?

audioCSAhimnala Marseillaisenacionalni simboliPredsjednički izborispotovivideoZabranazastava
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Helena
6 godine prije

Sve je laz. Ne zna se ni ko je ko, ni ko koga, ni cime, ni zbog cega… Ne verujem vise ni da je belo belo. Niti verujem da ne znaju sta rade, ni da su glupi da ne shvataju posledice, ni da se iceg plase, najmanje u slucajnosti.

Kakav je divan kompost za rat do istrebljenja ovde u Evropi stvoren. Sve bi u jednom trenu nestalo. Imam vise scenarija u glavi, a opet verujem da ni jedan nije toliko mastovit koliko bi se stvarnost mogla pokazati.

wall
6 godine prije

Cirkus, jos cirkusa, dajte narodu cirkusa, zapanog cirkusa, cirkusa i igara.

rodoljub
6 godine prije

Vec sam govorio o tome da korporativna mafija sprovodi denacifikaciju, jer se time sprecava nacionalna homogenizacija, koja je najveci otpor globalnom robovlasnistvu. Jedan od metoda globalisticke mafije je ubacivanje migranata radi razredjivanja nacionalne “gustine” , drugi metod je etiketiranje patriotizma kao “opasnog nacionalizma”, treci metod je ovo sto je sada ucinjeno : zabrana isticanja nacionalnih simbola sopstvene drzave. Jos samo naivne budale i debili ne shvataju sta rade CIA-NATO “demokrate”.

Nikola Turajlić
6 godine prije

Na Zapadu ništa novo! U posljednjoj fazi poznatih društveno-ekonomskih sustava i imperija koji su na njima utemeljeni, elite gube kontakt sa realnošću i stvaraju svoju virtualnu stvarnost, koja se sastoji od perpetuiranja propagandnih floskula i mantri. Razlog ove regresije je u tome da korupcija razara sve strukture društva. Nisu Germani i ostali divljaci rasturili svojim umijećem Rimsko carstvo, već korupcija koja je vodila čak i u idaju nacionalnih interesa, pa je zbog borbe oko vlasti rimska carica otvorila gradske kapije, da bi Vandali poharali Rim, od čega se ovaj nije oporavio nikada više. Transatlanska imperija je preuzela, modernizirala i ozakonila (lobing) sve istorijski provjerene koruptivne instrumente, te je organizirana koruptokracija (svjetska financijska oligarhija), a istovremeno je provela socijalni inžinjering, kojim je ljude (narode, gradjane) kao društvene životinje (koje mogu u čoporima praviti probleme) pretvorila u medjusobno otudjene, proždrljive i pohlepne svinje, koje ne interesuje ni to što se dogadja u… Čitaj više »

Antonio
6 godine prije

Ovo je ona velika Francija?
ovo je ona zemlja koja ima pravo na veto?
E, Francuzi, Francizi.. zabranicete uskoro i da imate plave oci jer to iritira Arape.
Bas ste smesni…
Ali mene brine to sto u Makedoniju furate jos gori pravac – da promenimo ime, zastavu, himnu… izgleda da vi trenirate kod nas, a?

čitatelj portala
6 godine prije

Eto što nam globalističke svinje spremaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI