Francuska zabranjuje ulazak za necijepljene putnike iz SAD-a i Izraela, uklanja zemlje sa ”zelenog” popisa

Stop turistima
8 komentara

Francuska vlada skinula je SAD i Izrael s popisa “sigurnih” zemalja u smislu rizika od Covida-19, uvodeći ograničenja za dolazak necijepljenih turista iz oba mjesta.

SAD i Izrael premješteni su s takozvanog „zelenog“ popisa sigurnih zemalja Francuske na popis „narančastih“ država u kojima postoji znatna cirkulacija virusa. Taj potez znači da će Francuska od subote biti učinkovito zatvorena za turiste iz obje zemlje.

Ako žele posjetiti Francusku, necijepljeni Amerikanci i Izraelci morat će navesti ”bitan” razlog putovanja, podnijeti negativan test na Covid-19 napravljen manje od 72 sata prije polaska te se staviti u karantenu sedam dana po dolasku.

EU je savjetovala zemlje članice da ograniče nebitna putovanja iz SAD-a i Izraela krajem prošlog mjeseca, a obje je uklonila sa svog ”bijelog popisa” sigurnih zemalja. Baš kao i europske nacije, obje su pogođene zaraznijom i smrtonosnijom varijantom virusa Delta.

U četvrtak je američki predsjednik Joe Biden predstavio plan o nametanju mandata cijepljenja za nekoliko kategorija radnika, uključujući i one koji rade u tvrtkama sa 100 ili više zaposlenih, u nastojanju da potakne 80 milijuna necijepljenih Amerikanaca da dobiju injekciju. U međuvremenu, Izrael je krajem prošlog mjeseca proširio svoju kampanju za poticanje cijepljenja na sve u dobi od 12 i više godina kako bi suzbio nagli porast infekcija.

Nakon što su u Francuskoj, cijepljeni putnici će se također morati registrirati kako bi dobili kontroverznu francusku “zdravstvenu propusnicu”, koja odobrava pristup mjestima kao što su barovi, restorani i neka turistička mjesta.

cijepljenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

znajuci koji je broj cijepljenih i,nakon toga,oboljelih posebno u izraelu,jasna je stvar da ovo nema nikakve veze sa brigom za javno zdravlje vec obrnuto..ovo je briga javnu bolest i sveopcu segregaciju zdravorazumnih.mercie.

Metabaron
2 godine prije

Znaci, tu smo .

AJeTo
2 godine prije

Kako se na francuskom kaže fakju?

Nina
2 godine prije

Bolesti umne.

Legendarni Grk
2 godine prije

Njihove kontradiktorne priče i akcije su upravo vozanje idiota, naročito onih koji su se cijepili – na kraju ispadne po onoj poznatoj: džaba ste krečili! To je glavni razlog zašto potpuno treba izbjegavati njihov korona cirkus koji se sastoji od testiranja, liječenja i cijepljenja. Vidjeli smo isti cirkus 2009. na 2010. kada su se isto svi trebali cijepiti protiv fiktivne svinjske gripe, inače su prijetili da će biti milijuni mrtvih – ništa od toga se nije dogodilo, jer je sve bilo fiktivno i gotovo nitko se nije cijepio, pa su morali sva ta neiskorištena cjepiva platiti austrijancima da ih unište. Porezni obveznici su prvo platili cjepiva, a onda su još platili i uništavanje tih cjepiva. Jedini koji su zaradili od tog fiktivnog cirkusa su farmaceuti i političari koji su dobili pinku na tajni strani račun. To je njihov klasični recept za pljačku tzv. “poreznih obveznika”. Ljudi u neznanju bezveze plaćaju… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Koliko posjetilaca sajta dolazi iz Izraela, a koliko iz SAD, a da ih interesuje posjeta Francuskoj?

Bolje da ste napisali da Merkelova dobja ruski gas za 220$, a trenutna cijena u EU je tri puta veca. Ide zima, to je daleko vaznija tema.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI