Francuski predsjednik Macron kaže da su ruske i kineske vakcine presudne za pobjedu nad koronavirusom

Macron - Vakcine
19 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron insistirao je na tome da bi ruske i kineske vakcine trebalo da igraju veću ulogu u koordiniranim globalnim naporima za pobjedu nad pandemijom koronavirusa, koje je nazvao „svjetskim ratom“.

„Trebalo bi da radimo sa Kinezima i Rusima kako bi vakcine postale dio ovog velikog multilateralnog napora“, rekao je nedjeljniku Journal du Dimanche.

Makron je pojavu mutiranih sojeva uporedio sa „pandemijom unutar pandemije“. Upozorio je da je svijet u trci s vremenom da zadrži virusne varijante prije nego što “pobjegnu”.

„Još uvijek moramo pojačati napore jer je svaka nedjelja važna“, rekao je francuski predsjednik.

Ruska vakcina Sputnjik V dobila je zeleno svjetlo za upotrebu u više od 20 zemalja. Ruski suvereni bogatstveni fond RDIF procjenjuje da je to jedna od tri vakcine sa najviše odobrenja vlada.

emmanuel macronkinarusijaSputnik Vvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mislim
3 godine prije

Trebalo bi da radimo sa Kinezima i Rusima
dobro jutro kolumbo!

Starina
3 godine prije

Doktor i prorok u liku političara kaže što će biti, i šta će izliječiti mase. Ajajaj, kuda je ovaj svijet došao… Sad se vidi da su sve svađe i ignoriranje ruskih i kineskih cjepiva bile isto dio igre. Bitno je da se progura cjepivo kao lijek. Bitno je da se lažna teorija mikroba progura. Virus nije prenosnik nikakve bolesti!!! Jačajte svoj imunitet, koristite svoj razum, jačajte svoju duhovnost a ne slušati političare da bi imali zdravo tijelo, duh i um. A svjetski rat je tu, ali protiv čovječanstva. Spremaju nam veliku nevolju kakve nikad nije bilo. Uskoro će nastupiti najmračnije razdoblje ljudske povijesti. Tjeskoba i strah za vlastit život će nas sve zadesiti. Počet će se rušiti sve institucije za koje su mnogi dotad smatrali da ih ništa ne može poljuljati. Jedna za drugom. Jake i velike. A sve u skladu sa Isusovim proročanstvom iz Mateja 24:21: “Bit će velika… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Starina
Ana
3 godine prije

Srbija je druga u Europi po broju cijepljenih, a broj zaraženih i hospitaliziranih raste.Da nije mozda od cjepiva ?

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona/3979992/zatvaraju-kafice-i-restorane-srbija-je-druga-u-europi-po-broju-cijepljenih-ali-broj-zarazenih-i-hospitaliziranih-raste/

Malomorgen
3 godine prije

vidi makarona….. odjednom je rusko kinesko dobro?

3 godine prije

Evo Slavica sve objasnila po pitanju vakcina 🙂 🙂 🙂
comment image

3 godine prije zadnji put uredio Felix
Kos
3 godine prije

jedan veliki igrokaz ..

Joe
3 godine prije

Da li on prči babu ili baba njega???

Lurker
3 godine prije

Ma nije on za, ponestalo zapadnog cjepiva pa su i Ruska i Kineska dobra. Šteta što nema nikakvog političara s Ruske ili Kineske strane da kaže – jebeš pare, odjebite u skokovima, ukoliko se želite cijepiti našim cjepivom dođite u Moskvu/Peking.

Max
3 godine prije

Stalno optužuju Ruse i Kineze; za nešto A sad traže njihova cjepiva . Licemjeri.

Bosanac
3 godine prije

Ako Makron (kao bankarski potrcko) to kaze, znaci da se sve sipaju iz istog bureta.

Skitalica
3 godine prije

Meni je svejedno ja ću se cijepiti samo da mogu slobodno putovati. hebeš i nuspojave ako ne možeš putovati. bez putovanja ja bi završio u ludari. Ove godine je plan Istanbul;London,Napulj i Kuba ako Bog da.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI