Francuski predsjednik planira ukloniti sva ograničenja za putovanja koja su nametnuta zbog Covid situacije, početkom svibnja

Macron-Popustanje Covid ogranicenja
8 komentara

Predsjednik Emmanuel Macron priprema se za ublažavanje postojećih ograničenja zaključavanja, nametnutih nakon što je Francusku pogodio treći val koronavirusa. Mjere bi trebale biti oslabljene do početka svibnja ako, kako očekuju zdravstveni službenici, slučajevi novozaraženih počnu padati.

Francuska je u ožujku započela s obrazovanjem na daljinu, zatvorila je sve prodavaonice, osim onih s najnužnijim potrepštinama i zabranila udaljavanja od domova, osim ako za takva udaljavanja postoje opravdani razlozi. Nove nametnute mjere rezultat su povećanog broja novozaraženih.

Govoreći na tiskovnoj konferenciji u srijedu, glasnogovornik vlade Gabriel Attal opisao je nedavni pad slučajeva kao “prve ohrabrujuće znakove,” ali je upozorio je da “treba više vremena kako bi došlo do pada broja zaraženih zbog prisutnih varijanti koronavirusa.”

Komentari Macronovog glasnogovornika prate u utorak izjave ministra zdravstva Oliviera Verana, koji je upozorio Francusku da “smo još uvijek na vrhuncu epidemije i moramo nastaviti s borbom.”

Ako se plan za uklanjanje ograničenja pomakne naprijed, vlada očekuje ponovno otvaranje škola i ukidanje pravila o 10 kilometara do 3. svibnja te ponovno otvaranje restorana i dopuštanje boravka na otvorenom u restoranima. Vlada planira dopustiti i otvaranje većih trgovina, kao i rad kinima, muzejima i kazalištima, ali sa smanjenim kapacitetima. Trenutno nema vijesti o tome hoće li se policijski sat, koji je na snazi, ukinuti.

Broj novozaraženih ipak se počeo smanjivati u travnju. Međutim, čak i uz smanjenje, nacionalne su bolnice i dalje pod pritiskom, zahtijevajući da ograničenja ostanu na snazi barem do kraja mjeseca.

COVID-19emmanuel macronograničenjaputovanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZriBra
2 godine prije

On namjerava ,planira drugi mu odobravaju dozvoljavaju

2 godine prije zadnji put uredio ZriBra
Max
2 godine prije

Jel se to Macron opametio.

hsbfvbswfvbswefbower
2 godine prije

Kako gale hebu u zakmo, uzmu im sve onda im vrate 10% a ovi sretni a onda sljedeći put uzmi od tih 10% 9% i tako dok ne postanu borgovi kao i svi ostali.

Krešimir
2 godine prije

Ma to je farsa. Mjesto mu je u zatvoru.

Zax
2 godine prije

Malo popusti da bi kasnije jos jace stisnuo.

Metabaron
2 godine prije

Ma laze koliko je dug i sirok ! On namjerava ….pusti , molim te …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI