FT: Ivanka Trump bi mogla predsjedati Svjetskom bankom

Ivanka Trump
23 komentara

Kćer predsjednika Donalda Trumpa, Ivanka Trump, koja radi kao savjetnica u Bijeloj kući, jedno je od imena koje se smatra zamjenom za odlazećeg predsjednika Svjetske banke, Jim Yong Kima, izvijestio je Financial Times u petak.

Svjetska banka sa sjedištem u Washingtonu DC, službeno je osnovana nakon Drugog svjetskog rata za financiranje projekata ekonomskog  razvoja u gospodarstvima u nastajanju, a tradicionalno su je vodili Amerikanci. Iznenadno odlazak Jim Yong Kima s mjesta čelnika Svjetske banke bilo je iznenađenje za zaposlenike i za sobom je ostavio neizvjesnu budućnost banke.

Trumpova administracija, koja je bila oprezna, čak i neprijateljska prema zapadnim međunarodnim institucijama kao što je Svjetska banka, sada će biti zadužena za podnošenje preporuke upravi banke o novom čelniku ili čelnici.

Drugi mogući američki kandidati za upravljanje bankom uključuju podtajnika ministarstva financija za međunarodne poslove David Malpassa, ravnatelja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Marka Greena i bivšu veleposlanicu u Ujedinjenim narodima Nikki Haley, prenosi Financial Times.

Za razliku od nekih drugih predloženih kandidata, Ivanka Trump nema iskustva u ekonomiji i međunarodnoj trgovini, ali je poslovna žena. Prije dolaska u Bijelu kuću je radila kao potpredsjednica za akvizicije u organizaciji Trump. Također je režirala vlastitu modnu liniju, brand Ivanka Trump, koji je prošlog ljeta zatvoren.

Predsjednik Trump je kćer Ivanku htio kao zamjenu Ujedinjenim narodima za Nikki Haley, ali je na kraju, zabrinut zbog optužbi nepotizam, na to mjesto nominirao glasnogovornicu State Departmenta Heather Nauert.

“Tako je lijepo i svatko želi da Ivanka Trump bude nova veleposlanica u Ujedinjenim narodima. Ona bi bila nevjerojatna, ali već mogu čuti napjeve o nepotizmu. Imamo druge sjajne ljude koji žele taj posao”, rekao je Trump u to vrijeme.

Glasnogovornica američkog ministarstva financija je izjavila za Financial Times da je odjel dobio “značajan broj preporuka za dobre kandidate” i “počeo je proces interne revizije kako bi odabrao kandidat ili kandidatkinja, a odluka će biti upućena Upravnom odboru Svjetske banke”.

FT / Business Insider

Brandon Smith: Donald Trump je „čarobna frula“ Novog svjetskog poretka

Ivanka Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mladen3x
5 godine prije

Svjetskom bankom ionako predsjeda marioneta a kako se ta marioneta zove to je manje bitno.Jedino što je bitno u imenu jest to da se zna za čiji tabor vodi kolo.Da mene postave za guvernera HNB-a mislim da bi trajao toliko dugo dok nebi podigao optužnice za bivše guvernere a to bi bilo u roku od 24 sata.Toliko o imenima…..i ljudima.

Ivo
5 godine prije

Pomagala je tati i lansirala vlastitu modnu liniju.. Hebi ga, kvalifikacije za vođenje svjetske lihvarnice su joj besprijekorne. Trump i njegovi kao da su članovi hdz-a.

Kolega 105
5 godine prije

Njoj bi najbolje bilo da prenadsijeda na necemu; tvrdom, jedno 20 cm dugom i 7 cm promijera, za to je talentirana, sposobna i iskusna.

spartak
5 godine prije

Bit će, ako tako odluči Šlomo, vlasnik

Laki Topalović
5 godine prije

Ovaj Brandon Smith iz članka dolje, nimalo nije lud. Konzervativac, alt-right, i sve što hoćeš, ali je to opširno opisao u tom Brandon Smith: Donald Trump je „čarobna frula“ Novog svjetskog poretka

giordano bruno
5 godine prije

Zasto je Donald Trump uspesan, jer iza svakog uspeŠnog muskarca stoji zena, Melanija.
Kada hoces nekoga da sklonis sa dosadasneg polozaja, a da se ne naljuti, ti ga unapredis.
Ivanka je pomagala Trumpu, lojalna osoba svom ocu, ostaje mu jedino naŠa Melanija u koju se i mi uzdamo.
Ako cita ovaj portal neka joj to bude k znanju.
Zna da smo se svi zaj******, pa neka nam pomogne.

igi
5 godine prije

…svaka budala može predsjedavati svjetskom bankom..pričao mi stari gege kosovski albanac,pametna starina da je jednom bio osobno na isporuci robe za predsjednika banke onog španjolca kako se zvaše….kaže gege da glupljih ljudi nije vidio…mješao mu i sodu bikarbonu i dječiji puder a ovaj godinama ništa nije primječivao.

Tupko Glupko
5 godine prije

Moze predsjedati prvim linijama manekenskih pista.
Njezin CV bez tate ne bi imao ni sadasnjih podataka.

shumadinac
5 godine prije

Nema veze ni ako ne prođe – namestiće joj mesto šefa NASA-e.

panStje
5 godine prije

Banka za međunarodna poravnanja (BIS) sa sjedišem u Baselu. Otac i majka svih banaka pa tako i Svjetske banke. Malo se o BIS-u piše ali da se naći koja informacija. Izvadak iz knjige “Baselov toranj: sjenovita povijest tajne banke koja upravlja svijetom” Adama LeBora. Najekskluzivniji klub na svijetu ima 18 članova. Oni se okupljaju svakog drugog mjeseca nedjeljom u sedam sati navečer u sali za konferencije E u kružnom tornju čiji zatamnjeni prozori gledaju na centralnu željezničku stanicu u Baselu (grad na sjeveru Švicarske). Njihove rasprave traju oko jedan sat, ponekad sat i pol. Neki od njih povedu svog kolegu, ali oni rijetko govore za vrijeme ovih povjerljivih sastanaka. Kada se sasatanak završi, svi koji su došli s članovima odlaze, a ostali se povlače u salu za večeranje na 18. katu gdje uživaju u odličnoj hrani i još boljem vinu. Večera traje do 11 sati navečer, ponekad i do ponoći.… Čitaj više »

Krkan
5 godine prije

MILF…

Emiliano Zapata
5 godine prije

Ona je idealna za taj posao. Obozava slusati zapovijedi bogatih staraca!

Amater
5 godine prije

Sprdacina 🙂

Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

Toliko bitna je ta funkcija. Iz nekog razloga bilo bi to i dobro. Ko želi gledat smežuranog kima!

alan ford
5 godine prije

ona zadovoljava glavni uvjet za šefa SB: hazarka je.Iako ne od rođenja, ali udajom za hazara Kushnera je primila hazarstvo i postala je član kabale… Kao i ona ružna Chelsea Clinton, kći Hilarije i Billa, također udata za hazara i također primila hazarstvo… dok hazari svakom prodaju svoju lažnu priču, kako su oni tolerantni, multikulturalisti, kozmpoliti, antinacionalisti, za različitost, itd.. međutim u stvarnosti, se oni većinom žene i udaju samo međusobno, tako da mafija “kosher nostra” ostaje sve u istoj obitelji.. a ako hazar oženi djevoku koja nije hazarka, ona u 99% slučajeva mora prihvatiti hazarstvo i kabalu. Ali ako mislite, da je to samo u sluačju muškarac-hazar i partnerica-nehazarka, varate se. I u obrnutom slučaju: dakle muškarac nehazar, a partnerica hazarka, opet se mora povinovati volji hazara. Najnoviji primjer: Glumac Ashton Kutcher oženjen je kolegicom Milom Kunis. Ona je hazarka, obitelj podrijetlom iz Ukrajine. Nedavno je Ashton Kutcher prešao… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI