Trump je ukazala na “poboljšanje ženskih prava u Saudijskoj Arabiji”

Ivanka Trump - prava žena u Saudijskoj Arabiji
37 komentara

Ivanka Trump, kćerka američkog predsjednika i supruga Jareda Kushnera višeg savjetnika Donalda Trumpa, koja se nakon obraćenja na ortodoksni judaizam sada zove Yael, izjavila je kako je vrlo impresionirana napretkom o pitanju prava žena u Saudijskoj Arabiji, prenosi AFP:

“Napredak u Saudijskoj Arabiji, posebno u posljednjih nekoliko godina, vrlo je impresivan. No, još treba učiniti puno posla da se izbore za slobodu i priliku”, rekla je Ivanka Yael Trump tijekom sastanka sa ženama u Rijadu.

Međutim, nije precizirala kakav je točno “napredak” postignut.

“Povijest saudijskih žena, kao i vaša, dovela je do promjene društva i potaknula me da vjerujem u mogućnost osnaživanja žena na globalnoj razini”, rekla je Ivanka Yael Trump.

Saudijsku Arabiju je u sklopu američkog izaslanstva posjetila i supruga američkog predsjednika, Melania Trump, koja, kao i njezina Ivanka, tijekom posjete nisu slijedile običaje zemlje i odbile su pokriti glavu.

6. svibnja je saudijski kralj Salman bin Abdul-Aziz Al-Saud potpisao uredbu prema kojoj je sustav skrbništva nad ženama u zemlji značajno oslabljen, ali su prava saudijskih žena još uvijek na najnižoj razini u svijetu.

Ivanka TrumpPrava žena
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
6 godine prije

Saudijke zive ko bubreg u loju… Dok amerikanke s svim pravima su robinje i vise ne raspoznajes jel musko il zensko…
Hebla vas prava zena.. Pravo da ih se iskoristava kao roblje kapitalistivko

gostgost
6 godine prije

nemaju prava da nose minice i jos neke gluposti ali zive 100 puta bolje nego tzv slobodne zapadne zenenisam pristalica saudijskog rezima ali mnoge nase zene bi rado zamjenile svoju slobodu za saudijsko ropstvo licemjernoj trampulji ivanki bi bilo puno pametnije da je sutila

Antonio
6 godine prije

Vidim ovde na forumu neko se ponasa prema zenama ko saudiski seik. Zalosno.
Evo kolko da znate = Saudijci imaju najstrozi zakon za oblačenja žena, na ulicu mogu da izađu jedino ukoliko im je pokriveno celo telo, osim oci. Kontrolu sprovodi surova religijska policija, koja one žene koje ne postuju pravila – bije na ulici. Kuce imaju zasebne ulaze za muškarce i žene, a ista praksa uvedena je u školama, univerzitetima i kancelarijama.
Ovo je bubreg u loju?
Ovo je za Ivanka Trump pobolsanje prava?
Ma Ivanka samo zeli njihove petro dolare. I prevrtljiva je ko i nezin otac?
I novinaru ona nije Melanijina, kako si napisao. Popravi to.

Osoba C
6 godine prije

Ništa kontra Ivanke. Čuje li Tata što mislite o ljubimici, mogao bi nam doletjeti koji ”tomahawk”.
A opet, ne mogu izdržati a da joj ne kažem da se bajke za djecu prodaju na drugom katu.

Sarajevo
6 godine prije

Hosteli su prepuni, a uskoro ce i nudiscke plaze biti preplavlenje samostalnim, poslovnim…udatim zenama koje putuju svijetom, vjerovatno sa sobom noseci “unique travel kit”

tuf
6 godine prije

Da li je Ivanka slobodno prosetala nekim manjim saudijskim mjestom i neometano popricala s nekom od lokalnih zena ? Ne ? Onda nema pojma o cemu govori ili su joj milijuni primljeni od saudijaca zamaglili pogled.

gostgost
6 godine prije

tzv slobode liberalnog zapada su lazna zastava astvarnost je robovlasnicki sistem koji je vec sad daleko prevazisao orwelovu 1984 mediji svjetskog poretka nas zasipaju svakog dana tisucama nevaznih poluizmisljenih dogadjja ratova zvijezda sportskih spektakala sapunca realitija zamagljuju nam umove i uspijevaju da vecin ljudi ne vidi pravu stvarnost drastican pad ljudske slobode najvece vrijednosti koju ljudsko bice moze imati mislim da je ova rasprva oko ivanke trump bila nepotrebna i kontraproduktivna ona nije osoba vrijedna naseg trosenja vremena

tabula
6 godine prije

Da, sada više ne kolju javno žene tupim nožem, naoštre ga…

Jupiter
6 godine prije

Novac Saudijskoj Arabiji daje moć da se i velesile u odnosima sa njima ponašaju preterano srdačno.Kada ne bi imale novca bombardovale bih 24 godine zbog kršenja demokratskih načela i ljudskih prava.

Zvrk
6 godine prije

Nitimalo se ne slažem s tvrdnjom da su prava žena na najnižoj razini na svijetu. Čak su i njihovi beduini mentalno dogurali do 18. stoljeća.

Tomica
6 godine prije

Obična glupačica.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI