G20 bi mogla postati vodeća institucija uz UN

5 komentara

Indijski premijer navodno želi da Afrička unija postane dio G20

Indijski premijer Narendra Modi navodno je predložio uključivanje Afričke unije u Skupinu od 20 vodećih gospodarstava, prema anonimnim službenim izvorima koje je u nedjelju citirao Reuters. Geopolitički analitičar Gulrez Sheikh rekao je za RT da će, ako se prijedlog ostvari, G20 postati vodeći globalni forum, u rangu s Ujedinjenim narodima. Bivši glasnogovornik jedne od dvije glavne indijske političke stranke, Bharatiya Janata, istaknuo je da će “pristupanjem Afričke unije četvrtina svjetskih zemalja biti na forumu G20”. G20 trenutno se sastoji od 19 zemalja plus Europska unija, dok Afrička unija ima 55 država članica.

Odvojeno, zimbabveanski politički analitičar Kudzai Mutisi rekao je za RT da će se Kina i Rusija, koje su obje članice G20, zalagati za uključivanje Afričke unije u skupinu. Naglasio je njihovu dugogodišnju percepciju Afrike kao vrijednog partnera i predvidio da će nekoliko otvorenih europskih zemalja također podržati pristupanje afričkog bloka.

Odvojeno od toga, zimbabveanski politički analitičar Kudzai Mutisi rekao je za RT da će se Kina i Rusija, koje su obje članice G20, zalagati za uključivanje Afričke unije u skupinu. Naglasio je njihovu dugogodišnju percepciju Afrike kao vrijednog partnera i predvidio da će nekoliko otvorenih europskih zemalja također podržati pristupanje afričkog bloka.

Afrička unijaG20Indija
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
10 mjeseci prije

Nije da bi mogla nego ce sigurno ….. zapad i g7 moraju shvatiti i razumijeti svoje mjesto na planeti zemlja … jedino becki dodvor plenki nista nekuzi ….

Ivek
10 mjeseci prije

Dovode tu sirotinju u HR da rade poslove koje hrvati neće, a hrvati idu radit poslove koje švabo neće. Poredak za ku..c

Max
10 mjeseci prije

Umjetna svijetska nadvlada.

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Na čemu si tii…

tihobl
10 mjeseci prije

Imaju 10 zemalja u usponu i 7 gubitasa koji organizaciju vuku u rikverc. Ukupno gledano G20 nazaduje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI