General Hayden pojasnio curenje povjerljivih podataka iz Bijele kuće

h2
0
0

”Curenje povjerljivih informacija se događa zbog atmosfere u američkoj administraciji”, rekao je bivši čelnik CIA-e, general Michael Hayden.

Hayden je dodao kako nikako ne opravdava curenje povjerljivih informacija

”Curenje podataka se događa kada određeni ljudi počnu vjerovati kako ne mogu prisiliti vladu da ih sluša ili kada su izgubili sve alternative”, rekao je Hayden.

Prema njegovim riječima, ”samo promjena atmosfere unutar američke administracije može zaustavi curenje povjerljivih informacija”.

General Hayden je priznao da su, kada je došao u CIA-u  svibnju 2006. godine, mediji često objavljivali povjerljive podatke, pozivajući se na izvore od kojih su mnogi, po njegovom mišljenju, radili za CIA-u.

On se tada odlučio na uspostavu komunikacije sa svojim zaposlenicima i dao im je adresu svoje elektroničke pošte.

”Ja ne savjetujem predsjednika na to, ali sam im dao moj e-mail i odgovorio na svako njihovo pitanje, a dobivao sam ih tisuće za nekoliko tjedana. Nakon toga je curenje podataka počelo opadati”, rekao je bivši načelnik CIA-e.

Podsjetimo, ulaskom u ured američkog predsjednika se Donald Trump suočio s problemom curenja povjerljivih informacija i iz Bijele kuće i iz obavještajnih službi. Ovaj problem traje sve do danas, što je ujedno razlog čestih sjena osoblja pod različitim izgovorima.

Problem je što Donald Trump nije ni profesionalni političar, niti je na vlast došao kao aparatčik ili odabranik jedne ili druge stranke. Kao takav, vjerojatno ne može imati povjerenja u nikoga tko je godinama u vrhu državnog aparata u Washingtonu i pitanje je kako će riješiti ovaj problem, posebice od kada je, još za vrijeme predizborne kampanje, odgovorio na objavu rata od strane medija, koji će koristiti sve svoje izvore kako bi imali pristup povjerljivim informacijama.

Bijela kućaCIAcurenje informacijaGeneral Haydenpovjerljivi dokument
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI