Glavni pomoćnik Zelenskog dovodi u pitanje ‘opstanak’ Ukrajine

Mihail Podoljak
31 komentar

Pomoćnik, Mikhail Podoliak, iznio je mišljenje da neuspjeh u odbijanju ruskih trupa s teritorija koje Kijev tvrdi kao svoj može postati prekretnica za zemlju. “Imamo li strategiju u kojoj ne ulazimo u Krim i koja bi jasno ukazala da Ukrajina ima povijesnu perspektivu?” pitao je.

Prema Podoliaku, iste zabrinutosti odnose se na četiri druge regije – Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i regije Herson i Zaporožje – koje su pretežno glasale za pridruživanje Rusiji prošle jeseni. “Imamo li ikakvu šansu da preživimo u povijesnom smislu još deset do 15 godina?” dodao je službenik.

Podoliak također vjeruje da bi pobjeda Rusije bila značajan korak unazad za Zapad, jer ne bi “mogao tvrditi globalno vođstvo”, dok bi njegovi “autokratski” suparnici imali slobodne ruke za napade na druge teritorije. Također je priznao da “rat nije popularan” u Ukrajini, ali je odbacio bilo kakve mirovne pregovore s Rusijom, tvrdeći da Moskva želi “potčiniti” Kijev.

Ruski dužnosnici su ponovljeno izjavljivali da nisu zatvorili vrata za razgovore s ukrajinskim kolegama.

Podoliak je također pokušao opravdati neispunjene prognoze da će Ukrajina zauzeti Krim tokom proteklog ljeta, napominjući da je ova procjena bila temeljena na analizi koliko će oružja Kijev dobiti od svojih zapadnih sponzora i utjecaja sankcija na Rusiju. Međutim, prema službeniku, mnoge zapadne kompanije ostale su na ruskom tržištu, omogućujući vladi te zemlje da prima “visoke poreze” i koristi taj novac za financiranje svoje vojne kampanje.

Ukupne gubitke Kijeva procijenio je šef ukrajinske obavještajne službe Kirill Budanov dva puta ove godine – prvo u proljeće, a zatim tijekom ljeta tokom protuofenzive Kijeva. Moskva je upozorila da će upotrijebiti “svako sredstvo” u odgovoru na mogući napad Ukrajine na poluotok.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izjavio je prošlog mjeseca da Kijev “gubi”, dok nije u mogućnosti postići značajan napredak na bojištu. Također je procijenio gubitke Kijeva na više od 90.000 pripadnika vojnih snaga od početka protuofenzive početkom lipnja.

Podoljakrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
5 mjeseci prije

Украјинци одбијају да се боре за своју земљу и маштају о томе да је напусте – пише American Thinker

Max
5 mjeseci prije

Opravdano.

tihobl
5 mjeseci prije

“САД су испоручиле кијевском режиму пет хиљада оклопних возила, милијарде долара. Ово је поред свега што је Европа донирала. Све смо урадили, али оружаним снагама Украјине то није помогло да се помери линија фронта”, изјавио је амерички потпуковник у пензији Данијел Дејвис.

Malo je to. Za napad na Rusiju treba vam 100.000 tenkova.

tihobl
5 mjeseci prije

Многи страни плаћеници који се боре на страни Кијева одлучили су да побегну из Украјине након што су искусили “језиву стварност бојног поља”, изјавио је поручник Оружаних снага Украјине Дмитрије Костјука за “Си-Ен-Ен”.

 “Након што су видели како изгледају непријатељства, готово половина људи је рекла: ‘Не, не, ово је превише. Ово није врста сукоба за коју смо се пријавили.”

tihobl
5 mjeseci prije

Пораз Украјине биће катастрофа за САД пошто ће Вашингтон изгубити статус јаке силе у очима светске заједнице, изјавио је амерички новинар Гарланд Никсон.

“Пажња света је усмерена на сукоб између Русије и Украјине. Зашто? Зато што су се овога пута САД умешале у сукоб са суперсилом. САД су рекле Украјини да ће јој дати све што имају. Међутим, Путин побеђује, а то је велики пораз за Сједињене Државе.”

Totalni pesimizam je zavladao na zapadu. Cak se i hiber zavukao u podrum i place.

tihobl
5 mjeseci prije

 Мајa Санду  јадно изгубила локалне изборе:

Штавише, пораз је тоталан. И то упркос потпуним забранама власти и затварању огромног броја опозиционих информативних ресурса.

Главна опозициона снага у земљи, социјалисти из ПСМР-а, самостално су „преузели” контролу над 17 од 32 локалне власти, 11 од 18 градова.

Актуелна власт не може самостално да формира већину у БИЛО КОМ месном већу.

За партију на власти гласало је само 305.000 Молдаваца (да подсетим да је Санду 2020. победила на председничким изборима са резултатом од 943.000, а 2021. на парламентарним изборима њена партија је добила 775.000 гласова).

Пораз је потпун и тоталан. Понављам, упркос затварању више од 30 популарних издања у земљи, 6 телевизијских канала и забрани две опозиционе странке (од којих је последња скинута са трке дан пре гласања).

tihobl
5 mjeseci prije

Током специјалне војне операције, Оружане снаге Русије оствариле су предност на бојном пољу увођењем иновација у области електронског ратовања. Тако због употребе комплекса ,,Поље-21″, украјинске трупе не могу да користе америчке вођене артиљеријске гранате ,,Excalibur”. Оне једноставно промашују, губећи мету, пише Форбс.

Buničar
5 mjeseci prije

Ako nastave ovako nece imati dovoljno stanovnistva ni za ono sto im rusi nisu uzeli…

Antonio bošnjaković
5 mjeseci prije

Svi se smijali Milanović u kad je rekao da su đubrad oni koji su nahuškali Ukrajince da mogu ratovati protiv Rusa, to sam znao i ja samo nisam bio na Dnevniku da kažem☝️

hiber
5 mjeseci prije

Dokle vise ovakvi amaterski propagandni uratci? Citiramo Podoliaka, a onda završavamo sa Šojguom. Jesu li ti za Tihomira S. iste osobe? Valjda autor cijeni koeficijent inteligencije prosječnog čitaoca Logičnoga na ispod 50. Ionako ih je registriranih 5-6.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Nemam sad vremena, ali je zanimljivo tko se sve javio sa “genijalnom idejom” primanja – sada ostataka Ukrajine u NATO.

W.Clark sad tvrdi i da bi Ukrajina mogla i pobijediti !!!

nessy
5 mjeseci prije

Citav Krim je ogromna vojna baza, sa tunelima za avione, podmornice i brodove. Predati Krim Ukrajini/NATO-u, ne dolazi u obzir. Kad bi doslo do takve situacije, Rusi bi prije sve poravnali atomskom, nego dozvolili NATO bazu na tom mjestu.

Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
5 mjeseci prije

Ukrajinci su jako naivni. Amerikancima su vjerovali na svaku obečanu riječ, a sad če tek da shvate, kako je zapad pokvaren i bezobrazan.
Zbog novih prijatelja su izdali braču, a sad če ostati brez brača i bez gača…. Gače jim oduzeli novi prijatelji.

Noname
5 mjeseci prije

Poraz Ukrajine pretvorit će se u katastrofu za Sjedinjene Države, jer će Washington izgubiti status jake sile u očima svjetske zajednice, rekao je novinar Garland Nixon na svom YouTube kanalu. “Pažnja svijeta usmjerena je na ovaj sukob (Rusija i Ukrajina – op. ur.) kao nijedan drugi. Zašto? Zato što su se ovaj put Sjedinjene Države uključile u sukob s velesilom. SAD je rekao da će dati Ukrajini sve što ima. Kao rezultat toga, Putin sada pobjeđuje. Ovo je veliki poraz za Sjedinjene Države”, rekao je. Nixon je naglasio da je Bijela kuća i prije griješila, ali je u to vrijeme zemlja imala gospodarsku, diplomatsku i industrijsku moć, pa su se takve pogrešne procjene “izvukle”. Sada kada su Sjedinjene Države izgubile ovu moć, poraz Ukrajine u sukobu dovest će do negativnih posljedica za Washington, dodao je. Novinar je sugerirao da će svijet u bliskoj budućnosti postati multipolaran. Ranije je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da netko može pokušati… Čitaj više »

Lucija, prva
5 mjeseci prije

“bivši glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, koji je godinama bio plaćeni savjetnik ukrajinskih političara, izašao u javnost s prijedlogom …
Rasmusen kaže da bi Savez ipak trebao ponuditi Ukrajini članstvo bez vraćanja Krima, Donbasa i drugih teritorija, …

Rasmusen tvrdi da bi pokrivanje Ukrajine članom 5, koji članicama NATO-a daje kolektivne sigurnosne garancije, odvratilo Putina od pokušaja da zauzme dodatni ukrajinski teritorij.” 🤦

Da vidimo… Zašto su ono Rusi ušli u Ukrajinu? 😄

JOŠ JEDAN:

“Британски лорд: Ако не примимо у НАТО ово што је остало од Украјине – Русија ће је узети комад по комад

Мајкл Ешкрофт: одлагање ће довести до потпуног пораза украјине – запад и Нато сада издају кијев”

Ovaj nije nikakav naročiti lord. Dobio titulu 2000., ali…ne plaća porez u Britaniji. Pa ništ od toga…

Ima svoje dvije milijarde.

Najčudnije da o tom tipu detaljno izvještavaju – Makedonci. 3,4 članka.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

“Glavna pretnja biobezbednosti Centralne Rusije dolazi upravo od aktivnosti Vašingtona, izjavio je sekretar ruske bezbednosti saveta, Nikolaj Patrušev na bezbednosnom sastanku u Centralnom federalnom okrugu (CFD).

„Sjedinjene Države nastavljaju da aktivno sprovode vojno-biološke programe koji imaju za cilj stvaranje veštačkih patogena i mikroorganizama otpornih na antibiotike, standardne vakcine i tradicionalne terapije“, rekao je on, objašnjavajući da je „Vašington razmestio mrežu bioloških laboratorija u kojima vojna biološka istraživanja i eksperimenti se sprovode korišćenjem biomaterijala, uključujući i one uzete od predstavnika slovenskih naroda“.

Akcije Amerikanaca da lociraju biološke laboratorije u neposrednoj blizini ruskih granica i prošire obim vojnih bioloških istraživanja svakako stvaraju ozbiljne biološke pretnje i zahtevaju razvoj efikasnih mera za njihovo otklanjanje“, rekao je on.”, webtribune

Lucija, prva
5 mjeseci prije

“Da biste imali drzavu, nje dovoljno imati samo teritoriju.
Zar niste to naucili na sopstvenom primeru?
Drzava nije i ne moze biti prazna teriorija.
Drzava postoji zbog naroda i bez njegove volje da se za tu drzavu bori, da u njoj zivi, radja i privredjuje, nema drzave.
Treci element je suverena vlast, koja proizilazi direktno iz suverenosti naroda i njoj se podredjuje, imate li je vi?

Tamo gde su ta dva elementa u koliziji, nema drzavne suverenosti i nema drzave. Ima li je zemlja Ukrajina, cija je antiukrajinska marionetska vlast citav narod i sva njegova najvrednija dobra (pravna dobra i vredne resurse drzave) podredila interesima globalista? 🙄

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI