Guverner države Georgia zabranio Covid pasoše – “To je lična odluka, a ne državne vlade”

Brian Kemp
21 komentar

Brian Kemp pridružio se redovima republikanskih guvernera koji se protive takozvanim pasošima vakcina, rekavši da državnim entitetima neće biti dozvoljeno da traže dokaz o statusu vakcinacije protiv Covid-19.

Kemp je u utorak potpisao izvršnu naredbu kojom se državnim vladinim agencijama, pružaocima usluga i javnim školama zabranjuje da zahtjevaju pasoše vakcina. „Iako nastavljam da podstičem sve stanovnike države Georgia da se vakcinišu, kako bi nastavili suzbijati pandemiju, vakcinacija je lična odluka svakog građanina i medicinskog radnika – a ne državne vlade“, rekao je guverner.

Naredba zabranjuje svim državnim entitetima da zahtjevaju dokaz o vakcinaciji protiv Covid-19 kao uslova za ulazak u prostorije, poslovanje sa agencijom, primanje usluga, zapošljavanje ili uživanje bilo kojih drugih prava ili privilegija. Takođe zabranjuje pasoše vakcina potrebnih za ulazak u državu Georgia – odredba koja bi mogla da utiče na aviokompanije i druge pružaoce prevoza – a državne agencije ne mogu drugačije da se odnose prema zaposlenima na osnovu statusa vakcinacije.

Kemp nije spriječio preduzeća iz privatnog sektora da zahtjevaju pasoše vakcina, ali je naredio da se nikakvi državni zdravstveni podaci ne dijele sa javnim ili privatnim entitetima kako bi se olakšao program pasoša.

Kemp je primjetio da po zakonu građani ne moraju da budu vakcinisani, a njihovi kartoni vakcinacije su privatne medicinske informacije. Program pasoša vakcina narušio bi pojedinačne slobode i primorao stanovnike da otkriju svoje privatne medicinske informacije, rekao je on.

Dvije susjedne države, Florida i Alabama, su među državama koje predvodi GOP koje su usvojile zakone kojima zabranjuju upotrebu pasoša vakcina i vladinim subjektima i preduzećima. Texas takođe ima takvu zabranu, dok je guverner Iowe Kim Reynolds prošle nedelje potpisal zakon kojim se uskraćuju državne dotacije i ugovori kompanijama i lokalnim vlastima koji zahtjevaju od stanovnika da dostave dokaz o vakcinaciji protiv Covid-19.

Nekoliko drugih država, kao što su Arizona, Idaho i Utah, blokirale su vladine organe da zahtjevaju pasoše vakcina. Poput Kempa, guverner Arizone Doug Ducey donio je izvršnu naredbu o zabrani pasoša. Zakon koji bi zabranio preduzećima da traže dokaz o statusu vakcinacije nije usvojen prošle nedelje u Domu u Arizoni.

Kempu bi naredba od utorka mogla pomoći u rehabilitaciji njegovog položaja među konzervativnim glasačima, od kojih su se mnogi naljutili kada je odbio da podrži tvrdnje bivšeg predsjednika Trumpa o širokoj prevari na izborima 2020. godine. U martu je potpisao kontroverzna nova pravila glasanja i prošle nedelje se izjasnio protiv upotrebe kritičke teorije rase u obrazovanju. Ranije ovog mjeseca obišao je dijelove američko-meksičke granice kako bi naglasio krizu ilegalne imigracije.

Brian KempcjepivoGeorgiavakcinavakcina pasoš
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ratm
2 godine prije

Da se bar hoće međusobno posvađati (po mogućnosti malčice i da se zakrvi) , to bi možda potaklo mase na otpor protiv NWO a .

Jack Shadow
2 godine prije

zabranil žig zvijeri,a zvijer je u bibliji,u riječi božjoj,u otkrivenju…znate tko. lucifer,sotona,princ tame.

ratm
2 godine prije

Jadan Brian Kemp! 💨 Toliko nam je zanimljiv, da smo mi otvorili potpuno drugu temu na članak o njemu! Hahaha! 😁

jhbgvdedrftgbhgfdfgh
2 godine prije

Ako zabrani cjepljenje onda je pravi, ovako samo glumi dobrog policijota a takovih u čemerici nema jer svi rade za ono što ih plaća zelenim papirom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI