Hitno upozorenje UN-a – Ukrajina mora prestati gađati nuklearnu elektranu Zaporoznya inače svijetu prijeti veće katastrofa od černobilske

Upozorenje UN o bombardovanju Zaporizhzhia
147 komentara

UN je objavio da gađanja artiljerijom nuklearne elektrane Zaporizhzhia mora hitno prestati, inače svijetu prijeti katastrofa veća od Černobilske. To je nažalost istina. Ali UN nije rekao da „Ukrajina mora prestati gađati elektranu“, nego su rekli da „gađanje mora prestati“ i da je nejasno ko gađa elektranu, jer se dvije strane međusobno optužuju.

Naravno ovakav narativ ne iznenađuje jer kao što znamo o Ukrajinskim zločinima se mora šutjeti i zato svi zapadni izvori „mute vodu“ na ovaj način i prikazuju kao da nije potpuno jasno što se dešava i tko napada elektranu. Ali dovoljno je samo pogledati na mapu i vidjeti na čijem se teritoriju elektrana Zaporizhzhia nalazi.

Izvor: BBC

Dakle jasno je da je elektrana sigurno u Ruskim rukama i da je Ukrajinci iz Nikopola bombardiraju već mjesecima. Ima li netko toliko glup ko može povjerovati da Rusi bombardiraju sami sebe? Pa vjerojatno ima, na Zapadu se ljudi cijepe protiv majmunskih boginja, takvi vjerojatno vjeruju u sve što im se servira.

KOLIKA JE OPASNOST

Elektrana Zaporizhzhia građena je u Sovjetsko doba i njezini reaktori su vrlo čvrsti, napravljeni da izdrže direktan udar velikog aviona. Nikaka artiljerija zapravo ne može probiti taj betonski oklop. I Ukrajinci to znaju. I tu dolazimo do onog najstrašnijeg dijela. Prema izvorima s terena, Ukrajinci pokušavaju pogoditi postrojenje za hlađenje – koje se nalazi kao odvojena zgrada izvan zaštićenog betonskog omotača reaktora.

Oštećenje tog postrojenja dovelo bi do problema sa hlađenjem reaktora, koji bi onda bili u opasnosti da se pregriju i da dođe to tzv. meltdowna što bi bila apsolutna katastrofa, vjerojatno veća od one u Černobilu. Zaporizhzhia ima čak 6 reaktora.

Naravno, kako je elektrana pod Ruskom kontrolom, oni bi bili optuženi za taj meltdown, a kako možemo vidjeti, zapadni mediji već tjednima vrše „pripremu terena“ optužujući Ruse da loše upravljaju elektranom, da otimaju radnike, maltretiraju ih itd.

Naravno to su sve laži, elektrana radi normalno, ali ovo su sada vrlo opasne laži. Jer ukoliko Ukrajinska artiljerija uspije u svojoj namjeri, i pogodi postrojenje za hlađenje, a rusi ne uspiju spriječiti katastrofu, svi ćemo platiti veliku cijenu. Najviše će platiti Ukrajinci i Rusi koji tamo žive, ali i mi u ostatku Europe. U tom slučaju ovo će biti ozbiljni nuklearni incident, a s obzirom da već znamo da Rusi biti optuženi, moglo bi doći do još veće umjetno proizvedene mržnje prema Rusima, kao i do eskalacije rata.

ŠTO KAŽE RUSKA STRANA

Ruska strana viče i upozorava, ali malo tko ih čuje, jer su Ruski mediji cenzurairani na „demokratskom“ Zapadu. U zadnjem proipćenju reklis su:

“Opet smo upozoravali naše zapadne kolege da bi, ako ne urazume kijevski režim, on poduzeo najgnusnije i najbezobzirnije korake koji bi imali posljedice daleko izvan Ukrajine”, rekao je Nebenzia Vijeću sigurnosti u četvrtak. “Upravo to se događa”, rekao je, dodavši da bi odgovornost za potencijalnu nuklearnu katastrofu morali snositi zapadni “sponzori” Kijeva.

Zločinački napadi Kijeva na objekte nuklearne infrastrukture guraju svijet na rub nuklearne katastrofe koja bi se mogla mjeriti s černobilskom.

Ako ukrajinske snage nastave s napadima na elektranu, katastrofa se može dogoditi “svakog trenutka”, upozorio je Nebenzia. Prema riječima ruskog izaslanika u UN-u, katastrofa u elektrani Zaporožje – najvećoj u Europi – mogla bi dovesti do radioaktivnog onečišćenja golemih dijelova teritorija, utječući na najmanje osam ukrajinskih regija, uključujući glavni grad Kijev, velike gradove poput Kharkov ili Odessa, te neki teritoriji Rusije i Bjelorusije koji graniče s Ukrajinom. Luganska i Donjecka Narodna Republika, kao i Moldavija, Rumunjska i Bugarska također će vjerojatno patiti, upozorio je.“

HITNI APEL VLADAMA BALKANA

Mi se možemo samo pridružiti hitnom apelu UN-a i Rusije, i tražimo od svih Vlada na Balkanu da hitno reagiraju diplomatskim putem i traže od Ukrajine hitan prestanak bombardiranja nuklearne elektrane Zaporizhzhia! U suprotnom, posljedice po Europu bi mogle biti nesagledive.

bombardiranjenuklearna elektranaukrajinaUNZaporizhzhia
Pretplatiti se
Obavijesti o
147 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
1 godina prije

Rugala se sova sjenici da ima velke oči.

Ime sa zvjezdicom
1 godina prije

Pa zašto Rusi ne ugase reaktore ako je elektrana pod granatiranjem?

Probuđeni
1 godina prije

Da parafraziramo putina – moja nuklearka, moja pravila 😀

Selena
1 godina prije

Pripremali su, dresirali, hranili i pustili zver s lanca. Sad mogu da upozoravaju do sutra. Uostalom, to im je plan – Oni koji budu patili i umirali, naći će mir u tišini groba (NVO; 2015 – Malezija, ako se ne varam).

Gogo
1 godina prije

Ma nek sve ide u pm… ako ce eu stradat radi toga brate nek gađa briga me tko gađa nek sjebu sve oa cemo ispocetka…mozda pametnije!

Atom
1 godina prije

Zapadne novine su najprije javili da je u ozujku ove godine nuklearka presla u ruke Rusa i da su Rusi dalje zadrzali ukrajinsko osoblje i da im daju placu iz ruskog budjeta. Zatim su zapadne novine javile prije jedan tjedan da Rusi garantiraju nuklearku. Tako je rekao Zelenski a oni bez provjeravanja od radosti odmah prenesu sto glumac rece. Tad je dosla vijest iz G7 nesto kao Club 7 Gangstera da Rusi moraju dati nuklearku Zelenskom ne shvacajuci da je njihovo vrijeme proslo. Sad nedavno je dosla izjava iz americke vlade da bi nuklerka morala biti demilitizirana. Kao da ce Rusi njih slusati ako sto treba biti demilitizirano to je cijela Ukrajina. Toliko o njihovom laganju i muljanju i pokusaju da love u mutnom. Vec se sad vidi da ovaj rat nema pobjednika, nesto kao iracko-iranski rat koji je trajao skoro 20 godina na radost kabale iz Washingtona i slanje… Čitaj više »

Tragac
1 godina prije

Sve ide po planu koji su ucrtali, uzalud alarm kad je dio plana za unistenje populacije

držnedaj
1 godina prije

Još Rusi nisu skontali s’kim imadu posla..! Černobil slučajni udes…?! Majstori matrixa davno su bacali po civilima i gradovima svjetleće gljive…Davno su kablci lll svjetski isplanirali, davno.

Siniša
1 godina prije

Putinova meka sila daje “rezultate”, nije htjeo da ovo brzo riješi a na kraju ćemo imato vatromet.
Ovo se otima kontroli.

eks
1 godina prije

Svakom normalnom je jasno da Ukrajinci i njihovi gospodari CIA, MI6 stoje iza toga. Nuklearka je pod kontrolom Rusa i oni neće sebe izlagati opasnosti .

alexosijek
1 godina prije

Da…ja se sjećam Černobila, nevremena i bujica koja su nakon toga bila…ali ovo je totalno odvratno: UN i njihova tumačenja, EU Barell koji izjavljuje da smo mi u ratu (tko smo to mi za te birokrate – birokratske političke elite ili oko pola milijarde stanovnika Europe)…odvratno je pratiti tijek izvješća ovog sukoba kroz plaćeničke MSM medije, ali dosta je dosta, sada i previše…jer da, objašnjenje je više nego realno: Rusi kontoliraju nuklearnu elektranu u Energodaru u oblasti Zaporoznye negdje od 3. mjeseca…sada su se dosjetili poslati svoje vojnike i ljude koji tamo rade u podrume i onda namjerno podići u zrak ili bombardirati (jer, nejasno je objašnjeno što se događa) iste. Ima logike i UN je to jasno shvatio..ali nema to granatiranje nikakve veze sa tim da ti isti Rusi prebacuju energiju iz te nuklearke u svoju energo-mrežu i miču iz ukrajinske…Dakle, sažetak: Rusi su preuzeli kontrolu nad nuklearkom prije… Čitaj više »

none
1 godina prije

“Granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje dovelo je do činjenice da je opterećenje minimalno, uskoro Ukrajina neće dobivati struju iz ove elektrane, spasit ćemo nuklearnu elektranu, sačuvati je” – kaže član glavnog vijeća uprave Rogovska regija

HOPE
1 godina prije

Član Vojno-civilnog vijeća regije Zaporizhzhia Vladimir Rogov rekao je za RIA Novosti, u intervjuu objavljenom u petak, da Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo naređuju Ukrajini da izvede napade na nuklearnu elektranu u regiji.

“Oni [SAD, UK] su ti koji nadziru režim [ukrajinskog predsjednika Volodimira] Zelenskog, koji je zapravo samo izvršitelj”, naglasio je Rogov.

Dužnosnik je izjavio da Ukrajina granatira to mjesto kako bi zaustavila daljnje napredovanje ruskih trupa i ucjenjivala Europsku uniju povećanjem rizika od nuklearne katastrofe. Ranije je Rogov upozorio da je Kijev bombardirao nuklearnu elektranu koristeći MLRS i teško topništvo.

Prle
1 godina prije

Cilj i jeste da se izazove katastrofa. Na tome predano rade i Rusi i Ukrajinci jer im je isti gazda,a gazda zna sta treba raditi,a ove dvije zaracene strane su samo izvrsioci radova. Gdje je sada to mocno oruzje kod Rusa da sprijece i eliminisu izvor odakle granate dolaze? Samo idioti puse ovakve price. Da je cilj da ne padne niti jedna granata u okolini nuklarke to bi do ujutro bilo sprovedeno,ovako nas samo pripremaju po sistemu kuhane zabe.

burt
1 godina prije

ovo je prvi put u povijesti da je nuklearna elektrana na prvoj crti fronta i da se oko nje vode sukobi, ukrajinska vojska povremeno granatira području elektrane da bi prisilila Rusiju da je isključi iz pogona i da struja ne ide na okupirani teritorij pod kontrolom ruske vojske, nema teorije da bi ruska vojska granatirala nuklearnu centralu jer bi oštečenjem nastao nuklearni oblak i prvo zahvatio područja pod ruskom kontrolom pa dole prema juga na Krim pa prema istoku prema Rusiji jer je to područje bliže nego zapadna granica Ukrajina

tuf
1 godina prije

Nemali problem stoji u činjenici da su nuklearne elektrane građene za mirnodopske svrhe i nisu projektirane kako bi izdržale duža borbena djelovanja. Dizajni se drže scenarija s terorističkim napadom, ali ne i otvorenog sukoba u kojemu se napadaju brojni parametri potrebni za stabilan rad elektrane. Najčešće stručnjaci i analitičari umiruju javnost podacima o reaktorskim zgradama, kao da su jedine bitne. Da, reaktorske zgrade uglavnom imaju dvostruke plašteve (s međusobnim razmakom) od armiranog betona debljine većom od 1m. Da, ako ne postoji propust ili štednja na betonu onda će spriječiti proboj većine projektila. No postoje druge (u ratnim uvjetima) slabe točke koje napadaču svakako olakšavaju zadatak: 1) Otpajanje od vanjske mreže je prvo što se izvodi – tercijarni sustav napajanja elektrane koji pod normalnim okolnostima opskrbljuje elektranu u periodima remonta 2) NE Zaporožje po onome što sam saznao nažalost nema zaštićene dizel-generatore, nalaze se izloženi vanjskim uvjetima. To je već ozbiljna… Čitaj više »

tata mata
1 godina prije

eto rusi drze nuklearku ,3 mjeseca ,pa je sad ponovo osvajaju i granatiraju , to samo hibler ,,probudeni ili profesor mogu smisliti

Matko
1 godina prije

Svicarska je poduzela mnogo mjera protiv Rusije. Jedna od mjera je zabrana u bilo kojemu obliku trgovine s ruskom zlatom. Rusi kazu da oni nece tretirati vise Svicarsku neutralnim zemljom. Napoleon je ukinuo dubrovacku i mletacku republiku a Amerikanci su ukinuli Svicarska neutralnost.

Alex
1 godina prije

Ma to je sve teško sra*e. Svi se*u! Rusi ,da se odluče,mogu Sarmatom poravnati ukrajinsku artiljeriju sa zemljom i priča završena. Dakle, očito da žele da Ukrajinci izazovu nuklearni incident,pa da imaju izgovor za upotrebu nuklearnog naoružanja.

Trgup
1 godina prije

Ne razumijem zašto Rusi ne počiste onda veci teritorij oko NE, to bi valjda trebao biti prioritet, a sredstava za to imaju

Bosna
1 godina prije

Glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova Ivan Nečajev rekao je u četvrtak da Rusija “više ne smatra Švicarsku neutralnom zemljom” i da stoga ne može djelovati kao posrednik između Moskve i Kijeva. Švicarska je ponudila da predstavlja Rusiju u Ukrajini i obrnuto, što je Moskva danas odbila.

“Bern se pridružio nezakonitim zapadnim sankcijama protiv Rusije”, dodao je Nečajev, komentirajući razloge odbijanja švicarske ponude.

U ožujku je Rusija uvrstila Švicarsku na popis “neprijateljskih zemalja” nakon sankcija, a nedavno je proširila popis, ograničavajući broj zaposlenika koje veleposlanstva i konzulati mogu zaposliti.

Oki nava
1 godina prije

Ma jedva cekan da je pogode pa da Rusi roknu svoje bestije na London i Wasington , da zavrsi vec jenom ovi kazin. Nek sve ode u mp3. Ovakav svit nima buducnosti, nima gusta ,boje ga satrt. 🥴🥂

Matko
1 godina prije

Za vrijeme drugog svj. rata, Svicarska je bila neutralna, nisu je mogli ni nazisti prisiliti da krsi svoju neutralnost a sad su to napravili Amerikanci.

Bu!
1 godina prije

Sve ce to tako polako ici dok se Evropa ne slomi do kraja, dok toliko ne osiromasi da ce politicari poceti promovirati Euroaziju kao jedini spas (za ekonomiju, naravno; ne za ljude).
A tek kad duginisticka, grob-za-Bijelu-evropsku-rasu-krscanstvo-i-etnicke-drzave Euroazija proguta sve do Gibraltara, tada ce se Euroazija i Oceanija u nastajanju udruziti u ratu protiv Istocne Azije (Eastasia).

Dobrodosli u “1984.”

Ivan
1 godina prije

Za Europu je ionako predviđena katastrofa. Ovakva ili onakva svejedno je. EU nema državnike (osim Orbana) koji bi se tome suprotstavili. Ima samo birokrate koji ju dosljedno uništavaju.

Starina
1 godina prije

Ako i dođe do havarije neće se ništa značajno dogoditi osim u bližoj okolici.Jer prirodni sisitemi savršeno reguliraju sve oblike zatrovanosti pa tako i radijacijom. Pojedine biljke kao konoplja čiste radijaciju iz tla, jod, boraks čiste ljude i životinje. Božja stvarstvo ima odgovor na sve od ljudi prouzročene katastrofe.
Ali to bi bio svakako ogroman izgovor za velike klimatske karastrofe koje bi sotonisti mogli prouzročiti Haarpom te tako osiromašiti ili čak pobiti milijune

JA,ja
1 godina prije

Kazu ne zna se tko gadja nuklearnu elektranu.Pa ako su je rusi zauzeli i ako su u njoj sigurno ne gadjaju sami sebe jebte!!!

Max
1 godina prije

Ako ne stanu. bit će katastrofa. Vjerojatno Ukrajinsko maslo.

Lopata
1 godina prije

nenormalni ukrajinci granatiraju NE Zaporožje jer su Rusi jako blizu trenutka kad će bit u stanju odvojit zapadni dio ukrajine sa nje bez da ugroze svoj teritorij da ostane bez struje. A kad to uspiju južno zapadna Ukraijna će biti u mraku par sati ili dana. U isto vrijeme to znači da više neće moći prodavati struju Eu-ropskoj uniji na čiju mrežu su spojeni preko Moldavije. Uglavnom, bolesnici su u potpunosti zbog toga izgubili razum i spremni su riskirati i nuklearnu katastrofu jer računaju da bi najviše nagrabusili isok, Krim i sama Rusija. Ludo.

From
1 godina prije

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev optužio je Ukrajinu i njezine zapadne saveznike da su “spremni organizirati novi Černobil” u vezi s napadima na nuklearnu elektranu Zaporizhzhia. Dodao je kako “ne treba zaboraviti da i Europska unija ima nuklearne elektrane. I tamo se mogu dogoditi nesreće”.

Medvedev je također odbacio tvrdnje Ukrajine da Rusija stoji iza incidenata u Zaporožju, koje je trenutno pod ruskom kontrolom, navodeći da su takve tvrdnje “glupost čak i za tupu rusofobnu javnost”.

tihobl
1 godina prije

Ovo je americki plan B – hoce da proguraju demilitarizovanu zonu od 80 km sa obe strane. To im je jedini nacin da zaustave rusko napredovanje.

Ico
1 godina prije

UN svojim postupcima pomaže komadanja Ukrajine

Ico
1 godina prije

dr Slavko Kulić:”Hrvacka i tzv EU su na krivoj strani povijesti. Hrvacka i EU trebaju biti na strani Rusije!”

nessy
1 godina prije

Zadnji pasus je posebno vazan. Kada se Balkanske vlade obrate Ukrajincima, ostro, ali diplomatski, ja sam siguran da ce napadi istog trena prestati. Bilo kakav drugi ishod je nemoguc. I, obavezno im skrenuti paznju na moguce posljedice, jer oni to ne znaju.

Buničar
1 godina prije

Milog ti boga, zar stvarno na ovom svijetu ima ljudi koji smatraju da bi Rusi u Ukrajini trebali upotrijebiti takticko nuklearno oruzje? Zar je netko stvarno toliko “naivan” da misli da bi sve stalo na tih par “taktickih nuklearki”?. Ne i dalje ne mogu vjerovati da je to netko napisao vjerujuci u to…..

From
1 godina prije

Udari na nuklearnu elektranu Zaporizhzhia mogli bi dovesti do zatvaranja reaktora, upozorile su u petak ruske regionalne vlasti. Tvornica je trenutno pod ruskom kontrolom, a incidenti na njenom teritoriju doveli su do međusobnih optužbi između Rusije i Ukrajine, a Kijev je pozvao na hitnu inspekciju.

“Udari terorista Zelenskog mogu dovesti do gašenja reaktora. Dovoljno je poremetiti proces opskrbe vodom nakon što se dalekovod onesposobi. To je ono što teroristi pokušavaju učiniti”, rekao je lokalni dužnosnik Vladimir Rogov za prvi ruski kanal.

000
1 godina prije

Bit ce bjezanije na sve strane kada roknu postrojenja. Onda neka mater svoju okupiraju ! Pa sta su kontali istjerati nekoga iz njegove kuce na ulicu i da te on samo posmatra. Izgorio bi i on i kuca

WELLE
1 godina prije

Amerika cesto nije u pravu i cesto ne govori istinu.
Americka CIA je rijesila taj problem tako da ljude napumpa mrznjom protiv odredjenog protivnika. U tom slucaju te osobe vise ne pitaju tko je u pravu i ne interesira ih, one se ravnaju mrznjom.

ergo
1 godina prije

Latvia, Estonia withdraw from China cooperation groupOve balticke zemlje su bile glavni incijatori rusofobije a sad se pokazuju kao prvi u lomljenju odnosa s Kinom.
U koju shithole smo mi Hrvatska upali, sljedeci njih.

Kurjaca
1 godina prije

Off topic index.hr vise nema boje ukrajine jel se to nesto mijenja

Lucija, prva
1 godina prije

Ukrajinska vojska, ako niste znali, je (bila) najbolja u NATO-u.
Na vježbama. U tri stvari. Takvih je ostalo Max. 100 000.

Samo ima jedan problem. Ne može se nazvati ukrajinskom. Ubijanje i mučenje civila, paljenje žita… Pa ni ovo sa nuklearnom nije iznenađenje.

Iskreno, sa količinama VRL koje su imali, sve po nekoliko stotina, 300 S-300, Točki, haubica, aviona…ja se čudim da su Rusi ovo uspjeli…

goran
1 godina prije

ja se samo nadam da če rusija preuzeti cijelu ukrajinu jer ovo što radi zelenski je za svaku osudu,taj tip je idiot i pod hitno mora otići

Darko
1 godina prije

Što prije ubiti Zelenskog i osloboditi Ukrajinu zla. Putin je debelo u pravu a ona luda krava Ursula je napravila Europi štetu kakvu niti Hitler nije napravio..

1 godina prije

Ide sad ofanziva velika …

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Kade gu UN uvede sankciji na pomoć do Ukrajinski NAZISTI I FAŠISTI.

Kihot
1 godina prije

MOSCOW, August 10. /TASS/. NATO will be eagerly fighting against Russia on the territory of Ukraine “to the last Ukrainian,” the first deputy chief of the Russian presidential staff, Sergey Kiriyenko, said on Wednesday.

“They (the leadership of Ukraine – TASS) have let their country, their territory and, worst of all, their people be used. They provided the territory of Ukraine and the people of Ukraine in an attempt to build a fundamental confrontation between the Western community against Russia on that territory. Of course, NATO will be eagerly fighting, as they themselves do not hesitate to declare, against Russia to the last Ukrainian and without a trace of remorse,” Kiriyenko said at the opening ceremony of a forum of Russia’s young political scientists, Digoria.

He noted that a “hot military operation” by the West against Russia was in progress.

Subaru avatar
1 godina prije

Javljam se preko posrednika jer nemam racunalo ili lapic. Tu na Logicnom sam par puta napisao od Majdana pa na dalje (prvi put sam to objasnio Ivi nuklearcu doktoru) da Rusijii Krim bez dubine teritorija oko njega od 500 km ne znaci nista. Mnogi ratnici su negirali tvrdnju no kao sto i sami vide da su ukrosi predvodjeni varanima zbombali vojnu zracnu luku na Krimu i samim tim dokazali moju tvrdnju o beznacajnosti Krima bez dubine teritorija oko njega. Napisao sam tih par puta da moraju uzeti sve do Dnjepra, Pridnjestovlja i Kijeva (najbolje bi bilo i njega osoboditi) ako zele obranjivu Rusiju. Kao sto vidimo klorofilni ima svu podrsku stvora i zapovjeda cijelom svijetu i svi ga slusaju a Nosferatu sve to dopusta jer ne smije zbombati istog i varanske postrojbe mu u vidu ukrosa koji ne kuze da se bore za Hazariju cvaj. Nosferatu bi mogao rijesiti sa… Čitaj više »

Viktor
1 godina prije

Mozda nakon ovoga, rusi simetricno odgovore po nalogodavcima? A, posle nije vise nista bitno.

Benty20
1 godina prije

Idealno! Rokne Zaporoška, radijacija se širi po svijetu i lagano sije bolesti i smrt po svijetu! Fenomenalan alibi za Pfizer, Modernu, Johnson… I njihove egzekutore…

Inzersdorf
1 godina prije

Rusi su zauzeli elektranu,i sada je bombardiraju??!?!?!?!?!?!….Ahahahahahahaha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI