Hladna poruka oružanog, školskog napadača, otkrivena u isto vrijeme kada je Putin zapovjedio istragu o nošenju oružja zbog devetero ubijenih u školskoj pucnjavi

Osumnjiceni za pucnjavu u skoli u Kazanu
17 komentara

Snage sigurnosti u ruskom gradu Kazanju privele su tinejdžera nakon krvavog napada na lokalnu školu, koji je izvršen prvog dana nakon desetodnevnog državnog praznika. Napad je završio s barem devet mrtvih i više od desetak ranjenih.

Mediji u zemlji osumnjičenog su imenovali kao 19-godišnjeg Ilnaza Galyavieva, identificiranog kao bivšeg učenika Škole broj 175, u kojoj se napad dogodio u utorak ujutro. Ilnaz je navodno otišao studirati na obližnjem sveučilištu za upravljanje TISBI, ali glasnogovornik fakultetu rekao je moskovskom RBC-u da je izbačen s fakulteta zbog nepolaganja ispita.

Izvor je novinarima rekao da se Galyaviev “tijekom studija pokazao kao tih i nenametljiv student. Uvijek je bio uredan i smiren. Iskazivao je poštovanje prema kolegama studentima i profesorima.” Mladić je očito prestao pohađati nastavu u siječnju. “Čini se da nije branio svoj projekt industrijskog iskustva niti je položio tri državna ispita, zbog čega je izbačen”, dodao je tiskovni ured.

Prošlog tjedna je otkriveno da je Galyaviev otvorio kanal na usluzi Telegram, s porukama koje navodno dolaze od “Boga”. U nizu komentara napisanih prošlog četvrtka, u naslovu je pisalo: „Ja sam poput Boga.“

U izvještaju se dalje tvrdi da su stanovnici svijeta zapravo nejgovi “robovi” i da bi se trebali međusobno poubijati. Dodao je da na svijetu ne bi trebalo ostati života i da je život “pogreška svemira.”

Prije pucnjave, navodno je napisao da bi ubio velik broj ljudi prije nego što je okončao vlastiti život. Na fotografiji objavljenoj na kanalu prikazan je čovjek nalik onom kojeg je policija privela, dok je pozirao za selfije u borbenom prsluku i s pokrivalom za lice, na kojem je pisalo ”Bog”.

 

Očevici izvještavaju da su iz škole čuli eksploziju i pucnjavu. Kasnije su se pojavile snimke učenika na kojima su prikazani učenici koji bježe kroz prozore škole kao i oni kojima je pružana hitna pomoć zbog ranjavanja.

Medij Baza citira oca Galyavieva, koji je rekao da njegov sin “nije bio religiozan i nikada nije izrazio ili pokazao bilo kakve loše misli ili ideje”.

Rustam Minnihanov, predsjednik većinsko muslimanske ruske regije Tatarstan, gdje se nalazi Kazanj, rekao je da je Galyaviev registrirani vlasnik vatrenog oružja.

U razgovoru s novinarima kasnije u utorak, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin izdao zapovijed za hitnom revizijom zakona o kontroli oružja. “Činjenica je da se ponekad vrste malokalibarskog oružja registriraju kao lovačko oružje, što se u nekim zemljama definira kao puška i tako dalje”, rekao je. “Ruska garda će i ovo hitno razraditi.”

KazanNapadrusijaŠkola
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

“… glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin izdao zapovijed za hitnom revizijom zakona o kontroli oružja…”

Samo sam cekao na ovo!
Rusi su odlicno naoruzani…. (mozda cak i kao Ameri)…
Upravo ta naoruzanost Rusa je odlucila u 2ww (koji je i onako organiziran i sproveden od danasnjih Gospodara tzv ZONE zvane “Rusija”)…

hehe…
Sada ce ih Nosferatu, po naredbi Gazde – jos i razoruzati
Nije dovoljno sto im Rotschildi bukvalno – otimaju stotine tona zlatamejsecno

stalin
2 godine prije

odmah u sibir neka kopa uranijum do kraja života i razmišlja o obogačivanju istog

Dokurčilomi
2 godine prije

Ode mali u rudnike volframa. Pošteno. Niti jedan odvjetnik ga neće izvući, kao u Americi, znate on je puno igrao GTA San Andreas pa se eto zaigrao.

Siniša
2 godine prije

A šta ako je bio bolestan!?

BanOvan
2 godine prije

Nije pio Alpsko mlijeko kao ti da mu proširi jodlerse vidike

Emiliano Zapata
2 godine prije

Izmedu ovog “boga” i onog kojemu se klanjaju maki i starina pokusajte naci razlike!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI