Hrvatska liječnica Mirela Jakupanec: “Vidjela sam svojim očima žrtve kijevskih krvnika”

Mirela Jakupanec
156 komentara

Hrvatica i zdravstvena radnica Mirela Jakupanec smogla je hrabrosti ići protiv mainstream ideologije. Odrekla se života u Hrvatskoj kako bi spašavala ranjene u Donbasu pod ukrajinskim bombama.

“Suprotno propagandi i javnom mnijenju, Mirela Jakupanec skupila je onoliko lijekova koliko je mogla ponijeti i na vlastitu odgovornost otišla u Donjeck”, pišu ruski mediji.

Vlastitim očima svjedočila je zločinima kijevskih krvnika. Naučila je ruski i razumije bol i očaj žrtava režima Zelenskog. Pribravši se, podijelila je s novinarima informacije na temelju osobnog iskustva gdje je vlastitim očima svjedočila zvjerstvima razbojnika Zelenskog.

Mirela Jakupanec: “Ove rane koje mi tamo previjamo će zacijeliti. Ali mentalna rane i mentalna trauma nikada neće zacijeliti.”

U prošlom, prijeratnom životu, Mirela Jakpanac bila je u Hrvatskoj uspješna zdravstvena radnica s prestižnom diplomom. Mirella je mogla pronaći dobro plaćeni posao u Austriji ili Velikoj Britaniji. Svaki dan nakon posla, ona je, poput milijuna Europljana, gledala televiziju na kojoj se vrtjela ista ploča: “Rusi cinično granatiraju sami sebe”.

Mirela Jakupanec: “Ovo je psihološki rat koji se događa posvuda – u medijima, na televiziji, posvuda.”

Dok su susjedi hipnotizirano upijali svaku riječ, ona je htjela doprijeti do istine.

Mirela Jakupanec: “Nisam to mogla čuti jer sam osjećala i znala da to nije istina. Kako bi oni to znali? Rusi, ruska vojska, ali i oni uopće nisu bili u Kijevu.”

Jednom je na internetu naišla na snimku koja joj se zauvijek urezala u sjećanje – mučeništvo ruskog zarobljenika od banderovaca.

“Vidjela sam na jednom portalu – izašla je snimka na kojoj se vidi mučenje ruskog vojnika od strane Azova. Ne znam je li ruski vojnik ili vojnik Donjecka. Pribijali su ga na križ i onda živog spaljivali… Vidjela sam i sebi rekla, to je to, kraj. Kap je prekrila čašu, da tako kažem. I rekla sam mojoj mami, ‘Odlazim pomoći’.”

Nakon što je prebrodila sve poteškoće, stigla je do Donjecka. Mirela Jakupanec već poznaje tisuće proruskih ratnika. Bolnica joj je postala drugi dom. Mirela živi u sobi sličnoj ćeliji. Za nju je to osobna spavaća soba, ured i skladište lijekova. Ovdje je Mirela prošla vatreno krštenje. Kad su militanti Zelenskog otvorili vatru na bolnicu, ona nije potražila utočište u podrumu, već je požurila spasiti svoje pacijente. Najgore je, kaže Mirela, kada u bolnicu dođu tužni roditelji umrle djece.

“Sve vrijeme dok je Mirela spašavala ljude, u rodnoj Hrvatskoj nije bila zanemarena. U njenoj kući došlo je pretresa, nakon čega su počele prijetnje i pravo maltretiranje. Mirela je sigurna da će, ako se vrati u Hrvatsku, odmah završiti iza rešetaka. Stoga će zatražiti rusko državljanstvo. No, to će učiniti nakon pobjede, a zasad jednostavno nema vremena.”, završava svoj intervju Mirela Jakupanec za ruske medije.

 

donbasMirela JakupanecRatukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
156 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gnostik
1 godina prije

Moj naklon.

Jere
1 godina prije

Neka vidu i Rusi da ima i Hrvata koji vole istinu i simpatizoraju se s Rusijom. Ona je nas hrv. ambasador u Rusiji

Kleopatra
1 godina prije

Bravo za ovu hrabru ženu. Tragedija je da je Hrvatska i dalje na krivoj strani povijesti i slavi ukrajinske i američke nacističke zločince, te da se žena koja ide pomagati ljudima u Donbas mora bojati zatvora i da joj pretresaju stan… Toliko o “demokratskom zapadu”, “diktaturi u Rusiji” i našoj “suverenoj, demokratskoj državi”… U ovom “demokratskom svijetu jednakosti i slobode” prema Rusima se može odnositi na najstrašnije načine i to je ok, ali riječ se ne smije reći protiv “prava” migranata, Ukrajinaca, lgbtq+xyžnj zajednice i ostalih “diskriminiranih” (čitaj privilegiranih) skupina… Očito je da u ovom društvu postoje jednaki i jednakiji, samo što to većina populacije ne vidi i ne želi vidjeti, nego su obožavatelji zelenoprogresivnihsoroševaca…

Keks
1 godina prije

OK, propagandno djelo…koga je to vidjela? Neki dokaz? koja je to prestižna diploma? Jel’ Esma? itd…itd…Bilo tko mogao je ovo propagandno djelo bez ikakvih dokaza načiniti…ali u Harovu autobusima publika i narod došli.”’ZAR NE???

Dingač
1 godina prije

(K)eks… isti K*..

Jomla
1 godina prije

Mirela je ponos ljudskog roda! Malo ih je, ali drže nadu u budučnost ljudskog roda budnom!

yyszyzyz
1 godina prije

Hrvati su izabrali opet krivu stranu povijesti. Ne kazem da treba podrzavati zidove na vrhu ruske vlasti to nikako jer njih briga za slovene, ali ruski narod je nas bratski narod, najstarije Ruske kronike jasno govore da su Rusi dosli sa Balkana, i da vuku korjene od nas

Hrvatima b ibolje bilo da prestanu lizat dupe germanima i da se izmire sa Srbijom i Bosnom kako znaju i mogu i da udju u novu uniju sa bratskim narodima.

Ipak to se nece desiti i Hrvati zajedno sa Slovencima ce prvi nestati

BordoDNK
1 godina prije

Zapad, prije svih ” kolijevka demokratije” preko bare, su pomno i perfidno gurnuli Ukrajinu u besmisleni rat. Nasilno su svrgnuli legalno izabranu vlast, kreirali Majdan, obučili ukronacističke jedinice Azov, Desni sektor i ostalu kukasto krstašku gamad. I nakon što su ti zlikovci počinili monstruozne zločine, živu lomaču u Odesi, pribijanje Rusa na križ, vezanje zarobljenika za bandere i spaljivanje istih, bivaju za nagradu uključeni u regularne jedinice ukrajinske vojske. I ja sam pogledao odvratan video gdje Azovci pucaju u koljena zarobljenim Rusima. Sve dogovore, sporazume sa Rusima ukrajinska vlast je na mig svojih mentora pogazila. A NATO se naslonio na tarabu i viri u dvorište Rusije. Naravno da su reagovali, šta su drugo mogli. Samo za razliku od ” časnih i zločinom neokaljanih” ukrajinskih snaga, sam Lavrov je jasno rekao da i Rusi u ovom ratu nisu anđeli, da je bilo zločina i sa njihove strane. U ratu je to… Čitaj više »

Jasna
1 godina prije

Ima moj naklon do poda

Zdenko
1 godina prije

To je njena istina, viđenje s jedne strane, no obje su strane krive a nevini civili stradavaju također i vojnici poslani da stradavaju. Do sada 100.000 sa svake strane samo vojnika.

Max
1 godina prije

Progonit će je zbog istine.

Miki
1 godina prije

Ajde Lucika ne zvoni. Rusija srlja u ambis. Cijeli svijet je osuđuje i prekida suradnju s njom.

Mlata
1 godina prije

Na krivoj si strani, opet..i opet!

R M
1 godina prije

Ne želim da izazivam zlu krv, naprotiv i ne mislim da svi Hrvati mrze Srbe. Ali jedan bivši kolega, davno u penziji dok sam još živeo i radio u Bgd mi je rekao: ako misliš da Hrvati mrze Srbe, nemaš pojma koliko Ukrajinci mrze Ruse.

Mlata
1 godina prije

Neka neka, nije loše s vremena na vreme pročistiti malo sopstvene redove! Na muci se poznaju junaci…ni jednom društvu nisu potrebni slabići koji preko noći, očas dakle promene stranu! Takvi u principu nisu nikom potrebni, ni ovoj “drugoj strani”, pogotovo ne njima! Uvek će biti pod prismotrom, uvek će se pitati:-” šta će sutra s nama uraditi kada su tako lako digli ruke od svojih”! Kapiraš li išta? Neee..a?

CroExit
1 godina prije

Svaka čast.👏

Mlata
1 godina prije

Ti još ne razumeš šta je to specijalna operacija, vidim! Ništa se ti ne sikiraj za Moskvu i Vašington…brini se ti i moli boga da ne izaberu neki novi poligon, neko novo nebo! Mi ovde smo im sigurica…kad zafali poligona eto ih

Гавран
1 godina prije

Čovek se posrami kada vidi ovu junačku ženu. Pitam sebe a šta si ti radio osim pričao.

eks
1 godina prije

Šta ćemo sa onima koji su od 2014.god. rušili Donbas i ubili 14.000 ljudi? To su činili oni koje ti podržavaš. Zato ne treba žaliti Ukronaciste . Žalim one koji su silom naterani u rat od strane idiota Zelenskog i njegovih gazda USA-VB-NATO . Problem je u tvom mozgu, koji to ne može shvatiti .

eks
1 godina prije

Oglasio se Dugin oko toga i demantovao . Rekao je da je to “fake” – zapadna propaganda . Za tebe to nije bitno, jer sve laži i neistine zapadne propagande rado primaš i veruješ u to.

Tamarino
1 godina prije

Istina je iznad svega,kakva god bila.

JoeP
1 godina prije

Ako je točno to što ti pišeš i ti koji zazivaju likvidaciju Putina, a još im je glava na ramenima i nisu kao na primjer Assange u zatvoru, onda to znači kako više slobode ima u Rusiji nego na zapadu, u prvom redu Americi gdje se može vidjeti kako Amerika postotno ima nekoliko puta više zatvorenika nego Amerika kao što Amerika ima nekoliko puta više od američke policije ubijenih Amerikanaca nego Rusa koje je ubila ruska policija. Do sad nisam čuo kako bilo koji čelnik ijedne države zaziva nasilnu smjenu vlasti u Americi kao što je to napravio Joe Biden prije pola godine kad je bio u Europi i urbi et orbi zazivao “regime change” u Rusiji dok je njegov ministar obrane izjavio kako je zajednički cilj, obraćajući se Europljanima i Ukrajincima, “to weaken Russia”. Kako bi u Americi prošao onaj za kojega bi se moglo “isčitati” o likvidaciji američkog… Čitaj više »

BTK
1 godina prije

moj duboki naklon i postiđen sam hrabrošću i srcem ove žene.

JoeP
1 godina prije

Bez obzira na izvore iz kojih si to izvukao, za 60% podrške bi se svaki vođa bilo koje zapadne države tukao nogama u guzicu od sreće.

JoeP
1 godina prije

Prvo fizičko rušenje Ukrajine je izvršila ukrajinska avijacija bombardirajući Lugansk 2014 godine, a sad nastavila oružjem sa zapada. A nešto prije toga ukrajinska država je kao pravni entitet srušena državnim udarom početkom 2014 godine. Sorry.

tihobl
1 godina prije

Red je bio da objavite nesto o njoj. Dejan Beric mjesecima prica o Mireli. Koga zanima moze pronaci na YT.

Boško
1 godina prije

Zašto takva vrijeđanja ? Mislim da se iza vaše neočekivane svadljivosti krije preplavljujuća depresija neprihvatljiva za vlastitu osobnost, pa se od tuge bježi u ljutnju. Osoba je ljuta prije svega na sebe, jer ne podnosi bespomoćnost, nemogućnost uticaja na događaje, nezadovoljna je sobom pa nepodnošljive autoakuzacije (optuživanje sebe) pretvara u prebacivanje drugima, odnosno unutrašnji konflikt prebacuje u vanjski. Prihvatite ovo kao besplatni savjet,
a ne kao napad na vas.

Throne
1 godina prije

Moj naklon,
Pameti i habrosti ti ne manjkaju, za razliku od mnogih hrvatskih politicara koji lizu dupe usrancima u buzinu koji kroz represivne aparate hrvatske maltretiraju tvoju obitelj. Zelim Ti puno srece, Ti si ambasador dobre volje mnogih hrvata koji isto misle i ne slazu se s eu i nato narativima i vlastima domacih izdajica u vladi Rh i saboru.

Vojni analitičar
1 godina prije

Gledam komentare i osim nekolicine dežurnih portalskih “disidenata” koji mazohistički uživaju u vrijeđanju koje prati njihove komentare svi pjevaju hvalospjeve ovoj ženi i bezrezervno vjeruju u njenu priču iako, iskreno rečeno, ni ovdje nismo vidjeli nikakav dokaz njenih navoda. A da je ikako moguće ovu istu priču objaviti na imbexu ili nekom drugom režimskom portalu reakcija bi bila potpuno suprotna. Svi bi ju pljuvali i njenu priču proglasili za propagandu i ne bi im palo napamet povjerovati nijednu riječ pa čak i kad bi predočila konkretne dokaze. Ovdje uopće ne ulazim u njene motive ili istinitost njene priče. U ratovima uvijek ima zločina i bolesnih psihopata i sadista koji rat koriste za iživljavanje svojih najnižih nagona bez posljedica. I takvih ima na svim stranama. Jednako kao što na svim stranama ima izuzetnih ljudi, heroja i humanih i dobrih ljudi spremnih pomoći i po cijenu vlasitog života. Ono što mi je… Čitaj više »

Stook
1 godina prije

@Admin – Jel ovaj troll KEKS pronasao nacin Kako SEBI nabiti plusove?

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Prvo moramo znati da Hrvatsku ne predstavljaju istinski domoljubi slavenskoga roda već NAZISTI predvođeni fuirerom von Anemičnom kojega treba javno objesiti i ostaviti vranama da dovrše posao.
Nitko nema nije dao za pravo da zaboravimo 60 miliona žrtava nacizma u Drugom svjetskom ratu. SLAVENI CIJELOG SVIJETA UJEDINITE SE
Likvidirajte sve domaće i uvozne NAZISTE I FAŠISTE. Svaki Hrvat humanista ima svetu obavezu likvidirati barem jednog NAZISTU.

Mrčikola
1 godina prije

Ova doktorica ostavlja dojam da joj je mozak uključen, ali bitnije je to što joj ne nedostaje hrabrosti…jer mogla se na ovoj strani, koju, eto, igrom slučaja?! 😁 , i većina nas oko ovoga portala na neki način podržava, naći, čak, i da joj je mozak djelomično isključen. Naime, one (dr) kod kojih plomba na mozgu, koju su dobili zajedno s diplomom, dobro drži, a uspjeli su, unatoč naporima “obrazovnih institucija” koje su pohodili, sačuvati nešto empatije, na svoju stranu pridobije onaj koji im prvi ispriča svoju priču. Hoće li podrška, toj “ispravnoj” strani, bit samo deklarativna ili u vidu stvarne pomoći, ovisi o tome imaju li (ti dr.) hrabrosti ili ne. Oni, “treći” (a njih je ponajviše), kod kojih plomba dobro drži, i nemaju niti kapi empatije (to, jeli imaju hrabrosti ili ne, nije ni bitno jer im , uglavnom, služi za bildanje ega i samodopadnosti) prepuštaju sustavu da… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Što misliš, koliko je pala podrška Zelenskom u Ukrajini?

Na predsjedničkim izborima 2019. osvojio je 79% glasova.
A tada su glasale i ove oblasti/republike koje su se anektirane od Rusije.

Nije da se može slobodno pričati tko nije za njega, ukinuo je oporbene stranke.
Ali to tebe ne zanima, ti gledaš samo jednu stranu priče – Putin zlo, Zelenski dobro.

Ukri komičara neće pamtiti po dobrom, to je sigurno.

Dešava se rasprodaja Ukrajine, teritorij joj se smanjuje, država bankrotirala, zadužuje se takvim svotama koje neće moći nikada vratiti, a tvoj liebling ne želi ni pregovarati o primirju, želi da se rat proširi na Europu.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Za cijeli ovaj trenutni rat ili borbu su krivi Rusi jer nisu na kraju Drugog Svijetskog rata pobili sve NAZISTE i fašiste , kao i njihove obitelji i prijatelje. Nekako im ovo bude škola i neka sada ne odustaju dok ne likvidiraju i zadnjeg nacistu i ili Nacističku državu.

mali jere
1 godina prije

Bog dragi neka ti da zdravlje i snsgu da izdrzis i da prezivis sve to i da se zna da pravi Hrvati stoje na strani Ruskog naroda u Dombasu i da ih podrzavamo u njihovoj borbi za samostalnost i slobodu.Bar mi Hrvati trebali bi razumiti zelju Rusa u ukrajini da imaju svoju samostalnost.

tihobl
1 godina prije

Nisu rusi ubili vec tvoji ukri pogubili zarobljenika:

Пригожин :
 „Више волим да гледам историју у позоришту.
Што се тиче маља, у овој емисији је јасно да он није нашао срећу у Украјини, већ се срео са нељубазним, али поштеним људима.
Чини ми се да се овај филм зове „Псу – псећа смрт”.
Одличан редитељски рад, гледа се одједном.
Надам се да ниједна животиња није повређена током снимања.”

Lik je prebjegao ukrima, predao se i odveden u Kijev. Izrazio je zelju da se bori protiv rusa.

Neces valjda reci da vegnerovci setaju Kijevom i ubijaju ruske zarobljenike. Prigozin je prokomentarisao umjetnicku vrijednost novog filma SBU na kome se vidi sta se desilo sa dezerterom iz njegove jedinice. Odgovara mu da je CVK Vagner svemocan i da moze kazniti dezertera bilo gdje u svijetu.

Ringo10
1 godina prije

Ukrajinci su u svojoj mrznji otisli u propast. To je izgubljen narod
Staljin je pogrijesio kad je od Poljske uzeo Zapadnu Ukrajinu I Galiciju.
To je otrov koji je zarazio cijelu Ukrajinu

Milan
1 godina prije

Pravednika ce uvek biti,nevezano za religiju ili veroispovest.Veliko postovanje za Mirelu.

Mat
1 godina prije

Nadam se da ce gospon Budj anec,pozvati gore navedenu osobu da svjedoci u Bujici.

Garo
1 godina prije

Mirela zna svoje korene.
Svaka joj cast i bog da je pozivi.

Roccos
1 godina prije

Svaka čast,taj zločin koji Mirela opisuje vidio sam i ja,kao i totalno izbodenu trudnicu iz okolice Donjecka,sva okupana u krvi.Tada sam zbilja pobjesnio i yebavo mater banderaškim gownima,usput se čudeći zašto Rusija ne prekine taj košmar i agoniju.Prije toga je bio onaj pogrom u Odesi,gdje nitko nije odgovarao.Zato kažem još jednom,proslaviću kad ta nazovi država ukra bude pošteno raspačana i konačno izdahne.Dobili državu na pladnju sa ogromnim mogućnostima prosperiteta,a napravili apsolutno lopovsko-zločinačko ruglo,fašingtonski papet koji će nas sve zajedno odvesti u provaliju.

Partizan
1 godina prije

Svaka Čast ženo! Divim ti se!

Vojni analitičar
1 godina prije

Priču o Mireli Jakupanec donio je ruski TV kanal “Zvezda” 5. studenog. Moram napisati još nešto. Prije svega, kako sam u prethodnom upisu napisao nemam povjerenja prema ovim “spasiocima” i “humanitarcima” koji po bijelom svijetu “pomažu potrebitima”, a onda se naslikavaju po medijima. Nadalje, još bih shvatio da je u pitanju Ruanda ili Jemen ili neka druga siromašna, ratom razorena zemlja trećeg svijeta. Ali Rusija ima više nego dovoljno liječnika i medicinskog osoblja da bi zbrinula svoje ranjenike i nije im potrebna pomoć liječnice iz Hrvatske. Iako, našao sam tekst na ruskoj stranici u kojem piše da ona nije liječnica nego medicinska sestra koja je u “Velikoj Britaniji magistrirala na ozljedama”. Rusiji nije potrebna pomoć hrvatskih medicinara jednako kao ni Ukrajini. Također Ukrajini koja ima preko 40 milijuna stanovnika sigurno nije potrebna pomoć nekolicine dragovoljaca iz male Hrvatske koja nema ni 4 milijuna. Ni jednoj ni drugoj strani ustvari nije… Čitaj više »

Drazen
1 godina prije

Da li si ti peder…?

Karma
1 godina prije

Svaka cast. Puno srece dobra zeno.

Zvrk
1 godina prije

Kome se da, može je pratiti na telegramu.
t.me/s/medsestra_mira

komšija
1 godina prije

Toliko pozitivnih komentara i potvrda,znači da smo mi van zapada još ostali normalni.

Rustam
1 godina prije

Hrvatska opet na krivoj strani povijesti. Gubi velike ljude zbog svrstavanja uz svjetske zločince.
A ova drugarica će imati lijepi život u Rusiji čije vrijeme upravo dolazi.

Fabijan
1 godina prije

BRAVO Mirela! Veliko poštovanje! Ima nas ne mali broj Hrvata koji smo svjesni zapadnih,demokratskih i civilizacijskih laži!

Darko
1 godina prije

Ova žena uopće ne postoji

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI