fbpx

Hrvatski policajac je zbog humora ZLOČINAC, a zapadni zbog zločina HEROJ

Hrvatska policija

Ne komentiramo često dnevna događanja u zemljama bivše Jugoslavije, međutim oštru osudu hrvatskih policajaca koji su “natjerali” migrante da skandiraju “Dinamo Zagreb”, a što je vrlo oštro osudio Centar za mirovne studije, nismo mogli ignorirati. Portal Logično nastoji biti logičan, objektivan i na strani pravde.

Hrvatski policajci su u Cetingradu zaustavili migrante koji su pokušali ilegalno ući u Republiku Hrvatsku. Tom su prilikom nagovorili migrante da skandiraju “Dinamo Zagreb“. Nakon što je snimka ovog “strašnog maltretiranja” ugledala svjetlo dana, MUP Hrvatske, stisnut Centrom za mirovne studije želi disciplinski kazniti hrvatske policajce, a policajcu koji je snimao događaj uručiti otkaz.

Portal Logično je vrlo kritičan prema radu policije. Nije nam drago kada štite sustav ili nelegalne deložacije u Republici Hrvatskoj. Kritiziramo ih kada vide samo ono što im je dozvoljeno da vide. Ovaj put smo ipak na njihovoj strani.

Pogledamo li pažljivo snimku vrlo lako ćemo vidjeti da se ne radi o nikakvom maltretiranju, čak što više neki od migranata imaju osmjeh na licu. Sve jasno govori da maltretiranje vidi samo Centar za mirovne studije čija će percepcija uništiti život jednog mladog policajca koji se želio samo našaliti.

Brza reakcija Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske na mig jedne udruge, doista iznenađuje. Dok vlasti Francuske brane svoje policajce, čak i onda kada su učinili kaznena djela, Hrvatska Policija se baca pred noge jedne udruge, jer Bože moj ipak su to jadni migranti koji skandiraju strašne riječi i to još uz osmijeh.

Ipak da pogledamo kako francuski policajac može mirno spavati iako njegova djela ne izazivaju osmjeh na licu onoga koga “nagovaraju” da bude miran. Do sada niti jedan policajac za slična zlodjela nije kažnjen, a kamoli suspendiran.

Francuski policajci pronađene migrante izbacuju iz kamiona i tuku ih. Policija se pravda da su migranti sami padali i da je policija i pored dokaza postupala po zakonu, te da nije tukla migrante.

Premlaćivanje Žutih prsluka u Parizu. Niti jedan policajac nije kažnjen.

Da članak ne završimo morbidno, nudimo vam par sličnih “rasističkih maltretiranja” koje nitko normalan ne može osuditi:

Jedna nogometna gdje se “maltretiraju” afrička djeca

Žalosno je vidjeti kako MUP Hrvatske efikasno reagira i na najmanju šalu, dok zapadna ministarstva ne reagiraju i onda kada je to prijeko potrebno. Za izbijene oči, slomljene vilice, ubojstva i otkinute ruke, Zapad ima opravdanja. Svi koji nešto kažu protiv takvog ponašanja su pobornici teorija zavjere. U Hrvatskoj će za humor policajac dobiti otkaz, a na Zapadu medalju.

Voljeli bih čuti što Centar za mirovne studio misle o agresivnom ponašanju zapadne policije. Hoće li uputiti prosvjednu notu ili pak pokrenuti peticiju za smjenu ministra Francuske.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
129 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Čuj šala, neka se tako šali sa tatom svojim!!!

28.juni
Gost
28.juni
2 godine prije
Reply to  Siniša

Zapadna demokratija! Neka im je daleko lijepa kuća.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Siniša

Dabogda se svako”agresivno ponašanje”policije svodilo na navijanje privedenih za nogometni tim…Centar za “mirovne” studije,…neko njurgalo po vokaciji ili plaćenik za izazivanje nepostojećih konflikata oko nepostojećih problema.. Događaj je realno smiješan(ukusi se razlikuju),ali sigurno nije ponižavajući za imigrante… Imigranti se ubijaju u domicilnim zemljama,guše u švercerskim kamionima i utapaju u švercerskim brodovima,…Njihovim se organima trguje,njihovim se tijelima trguje,njihove se žene i djeca prodaju u lancima prostitucije…Ima posla za centar za mirovne studije preko glave ako ih stvarno zanimaju njihove sudbine…Baviti se ovim bezveznim slučajem je farizejstvo na kvadrat…Policija ,ako su normalni i ne nasjedaju na “politički korektne” provokacije…,…ne bi se na… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  nonwo

Nije samo Dinamo u pitanju, a volim plavu boju, ima još nečega….
“… Kako se navodi, u Ministarstvu su rekli da je i povik „Za dom spremni“ takođe bio „deo neprimerene komunikacije policijskog službenika i zatečenih migranata“.”

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Siniša

Je*u policajca, a predsjednica tek neki dan saznala da to nije stari hrvatski pozdrav.
Ustvari, još nije baš sigurna…… jel je…… ili nije.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Siniša

Siniša@poanta je,žele nas ocrniti pod svaku cijenu….
I tko to?najgori svjetski licemjeri i “fašisti” po vokaciji..
Ako nam je ostalo i malo ljudskog dostojanstva nećemo se stalno prigibati,lomiti kičmu…
Pa ti koji nas prozivaju za svaku beznačajnu budalaštinu kao što je ova su uzrok što su migranti ,između ostalih i na našim cestama…Ne možeš događaje izvlačiti iz konteksta..djosip je lijepo rekao…na svim radnim mjestima rade samo ljudi i tko je nevin po pitanju bezazlenih grešaka neka prvi baci kamen…
Jedino ZLO ovdje je ono koje nam na leđa nastoji navaliti soroseva družba..

Fash
Gost
Fash
2 godine prije
Reply to  nonwo

Nisu “fašisti” nego antifašisti po vokaciji odnosno komunisti, marksisti, koliko god to komunističkim apologetima i simpatizerima bilo mrsko. Isto kao što je ispranim mozgovima antifašizam nemoguće povezati sa zločinima i negativnostima.

Također je poznato tko takve grupacije financira i usmjerava te istovremeno stvara takozvanu migrantsku krizu i kao nevladine orgsnizacije primjerice u Grčku dovlači “druge i drugačije” ali to su “teorije zavjere” i “antisemitizam” usprkos dokazima.

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  nonwo

“Da sam šef policajcima…”
Tko zna koliko je stručnost a koliko politička podobnost utjecala na to tko će biti šef; naročito onih koji su upali u onu redakciju, ‘jer nisu mogli pronaći novinarku’.
A kad je Bandić (!) otpustio onog jadnika što ga je kaznio zbog vožnje pod utjecajem alkohola…
Btw, i policajci bježe van tražeći posao.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Lucija

Luce, srce…..
di’š veće sposobnosti
od političke podobnosti.
P.S.
Vidiš da već traže policajce s tri razreda srednje.
Na godinu s dva……….
I, šta’š Ti vidit, evo skoro nama Schwarzeneggera.
Policajac iz dječjeg vrtića.
I’ll be back

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Lucija

Znam,..svima je pun kufer “političkih” korektnosti na poslu,…koja nikome ne dozvoljava da radi svoj posao profesionalno korektno..Rezultat je da većina ide na posao s grčem u želucu i jedva čekaju da ga napuste,…glavom bez obzira…Motivacija i zadovoljstvo na radnom mjestu su važniji čak i od plaće…Tako kristalno jasno no za budalu nedostižno…
Kako objasniti politički podobnim,uglavnom nesposobnim “šefovima”…Da uništavaju struke i službe koje “vode”…

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  nonwo

Istu tu vlast nisu smetali poicajci povezani s kriminalom i prostitucijom,ili policajci šefovi koji sami obijaju svoje sefove…Baš bi njih briga bolila što se ekipa zabavlja da im politička korektnost iz farizejskog zapada ne puše za vrat..za potrebu opće hajke na homofobna,antisemitska,”fašistička” “balkanska plemena”..

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije

Portal Logično, koje su to nelegalne deložacije štitili hrvatski policajci?
Budite precizni molim!

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  L. R.

Poštovani L.R., da bi nešto bilo nelegalno mora biti neutemeljeno na pozitivnim pravnim propisima. Budući je svaka deložacija u RH provedena temeljem pravomoćne sudske odluke hrvatskog nadležnog suda onda nije nelegalna!!! O tome sto bi bilo na zapadu nije argument u zastupanju Vaše tvrdnje. Pripazite kada bilo koje pravomoćne odluke sudbene vlasti u bilo kojoj drzavi u kojoj se čita ovaj portal prozivate nelegalnim. U konkretnom slučaju postoji osnovana sumnja da ste tvrdnjom kako hrvatski “policajci sudjeluju u nelegalnim deložacijama” počinili kaznena djela …. prema….. neću pisati koja i prema kome da nekome ne bih dao ideju. Savjetujem da se… Pročitaj više »

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  L. R.

Poštovani L.R.,
čemu takva arogancija?
Zar sam rekao da ću Vas ja tužiti? Odakle Vam takva ideja? Moj dobronamjeran savjet Vi uzimate kao zlonamjeran.
Ustrajem u svojoj tvrdnji da niste u pravu kada tvrdite da hrvatski policajci sudjeluju u nelegalnim deložacijama i da takvom tvrdnjom krsite propise RH.
Smirite se i pokušajte shvatiti da niste ovlašteni tvrditi da su pravomoćne sudske odluke hrvatskih sudova nelegalne dok god ih nije poništio Vrhovni sud, Ustavni sud ili Europski sud za ljudska prava.
Činite kaznena djela takvim tvrdnjama.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Točno, pravno su valjane, ali pravo nije pravedno. Npr, osobno za nekakav dug od 230 kn, kojeg nisam htio platiti, odnosno, htio sam platiti odmah i sve, a ne nekakve izmišljene dodatke (koji su kasnije ukinuti), 2015. sam dugovao oko 5000 kn, sada vjerojatno 15, a za pet godina i 50 000 kn. Pravno valjana presuda bi bila da me izbace i naplate se s nekretninom. Ali to ne znači da su pravedne. Uostalom muriji je muka kada moraju to raditi, najrađe bi tog dana uzeli bolovanje, ali posao je posao.

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije

Laki, tako je, pravo i pravda su stari antagonizam.
Radi svicarca ce pasti neke presude i bit ce tada nelegalne-nezakonite, a dok ih se ne ponisti one su pravovaljane i delozacije u ovrsnom postupku na temelju takvih su pravno valjane.
Dakle, neke ce se presude ponistiti, ne glavnina, pa tvrdnja da su policajci sudjelovali u nelegalnim delozacijama i da je vecina delozacija u RH nelegalna prosto nije točna.
Čudi me ovaj L.R., ne želi razmotriti napisano i zakljuciti da je tvrdnja pogrešna.
Ponos je zeznuta stvar heh.

djosip
Gost
djosip
2 godine prije

Kako definiras “legalno”? Definicija kaze da je to ono sto je po zakonu. Po toj definiciji odluka suda moze biti u suprotnosti sa zakonom. Na primjer ako je sudac pogrijesio ili ako je sudac podmicen ili ako je sudac donio odluku pod prijetnjom ili ako sudac nije u dobrom mentalnom i psihickom stanju. Upravo zbog toga sto odluka suda moze biti u suprotnosti sa zakonom imamo vise stupnjeva sudova koji pokusavaju umanjiti tu mogucnost (ne ju potpuno ukloniti jer je to nemoguce). U trenutku kad subjekt nije zadovoljan odlukom suda i mozda se planira zaliti na odluku suda, sasvim je… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  L. R.

Poštovani L.R.
Ima tu više stvari. Navest ću samo jednu. Uloga javnog bilježnika koja nije nigdje drugdje takva u ovršnom postupku odnosno uvid u javne isprave.
Vjerojatno i sudovanje/ procesno pravo.

djosip
Gost
djosip
2 godine prije
Reply to  L. R.

Zaista se ne bih uzdao u HR sudstvo da donese ispravnu odluku u bilo kojem, ma kako nebitnom slucaju. Jednostavno sam vidio i cuo previse da bih imao IKAKVO povjerenje u taj sustav.
Negdje sam procitao da je netko rekao i to zaista stoji: nasi sudovi donose odluke po istom principu po kojem rade igre na srecu.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  djosip

ja sam jednom austijancu, koji je bio poceo graditi kucu u opcini labin, prevadjala advokatske i sudske papire, dolazila s njim dolje na razgovore. imao je ugovor sa jednim poznatim domacim graditeljem. tek je bio zavrsen podrum, kad ovaj njega tuzio, da mu klijent nije platio sve troskove. ispalo je, da mu je austrijanac cak i preplatio koju tisucu kuna vise. cista racunica. sud u labinu presudio u korist austrijanca, protivnik se zalio, pa sud u puli dosudio sve troskove na teret austrijanca. ovaj, iznerviran, platio je sve da se rijesi tog olosa, imobilija je na prodaju. ne znaju li… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Zanimljivo….na ovim se prostorima uzdati u pravdu suda? Desetine, stotine žrtava ratnih zločina nije dočekalo satisfakciju na sudu jer je sud i pored svih dokaza nekoga oslobodio svake odgovornosti a ti pričaš o nekakvom sudskom legatu na ovim prostorima;desetine kriminalaca Policija obradi ali sud i tužilaštvo ih oslobode. Pa pre par sedmica ste u Hrvatskoj imali težak slučaj zastare zločina, doktor uništio nečiji život a slučaj zastareo a da se nije ni pokrenuo.

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  Siniša

Siniša, bojim se da niste shvatili sto sam napisao bas kao ni L.R.
Nije riječ o sudskoj ucinkovitosti…

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Učinkovirost ili ne rad je nešto drugo, ovo šta sam ja shvatio je nepravda u “palati pravde”.

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  Siniša

Siniša,
ali nije riječ ni o nepravdi…

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Priznajem…zbunjen sam.

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  Siniša

Siniša, ma to je zato jer su ti pojmovi, ne bih rekao zeznuti, nego toga ima dosta i velike su razlike od sinonima kojima mi baratamo u svakodnevnom zivotu. Aj sad da objasnim na primjeru: Ne dugujem uopce nekome Milanu 100 k eura, ali on ima papir i kaze da mu nisam vratio i taj me tuzi i dobije, zalim se, odbija mi visi sud zalbu i presuda je pravomocna. Taj moj vjerovnik Milan sad na temelju presude ishodi ovrhu moje kuce i na javnoj drazbi je kupis TI, a on dobije pare i on je rijesen. Ali ja i… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Pljenidba je već neka sasvim stota kategorija…zvučat će glupo ali sve je po zakonu, ko je i za koga pisao taj zakon moglo bi se na daleko i na široko. Sud i Policija su dve različite stavke, čak i ne pripadaju istim ministarstvima a sve šta si naveo potvrđuje moju tezu da u balkanskim palatama pravde ne stanuje pravda….stanuje,ali po potrebi.

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  Siniša

Siniša, slažem se da pravda ne stanuje u našim palačama pravde, daleko smo mi od toga.

neko
Gost
neko
2 godine prije

Poštovani Brave; samo ti traži pravdu i bori se protiv sistema pa ćeš dobiti ono što tražiš. Preporučujem svima da si pročitaju knjigu od Vadima Zelanda Transurfing, zanimljivo da razumemo zašto se sve dešava (politika, ekonomija) jer nažalost kakav je narod takva je vlast. Treba si to priznati.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  neko

ja sam negdje procitala o 10 glavnih metoda manipulacije drustva, u svrhu njegovog unistenja. jedna od tih metoda jest i neucinkovito sudstvo, koje gusi pravo i pravednost. u hr su sve te metode manipulacije vec gotovo zavrsene. slijedi treznjenje.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 godine prije

Nisi ti shvatio! U nacistickoj Njemackoj su potpuno po zakonu Zidovi bili proganjani, bolesne bebe itd. Shvacas li sada?

Avatar
Gost
Avatar
2 godine prije

B.n.w. ako je nešto po zakonu ne znači da je pravedno što bi trebala biti prvenstvena intencija svakog zakona, znamo tko i kako kod nas donosi zakone.

Alphonse Gabriel Capone
Gost
Alphonse Gabriel Capone
2 godine prije
Reply to  L. R.

Točno tako, iako ne volim L. R. zbog brisanja komentara moram priznati da je u pravu a Brave New World je možda upetljan u to pa se malo boji. Stvar je vrlo jednostavna. Ako se vršio pritisak ili podmićivanje ili kombinacija to dvoje na pravosudne organe tu nema govora o legalnosti već o kaznenim djelima samih pravosudnih organa. Dokaza ima ali u Hrvatskoj to nema tko procesuirati jer samo zbog nelegalnih deložacija bi osim pola FINA-e i pravosuđa i mnogi članovi svih vlada zadnjih godina ležali dugogodišnje robije. Pernar malo cirkusira ali jako dobro je upućen kad su deložacije u… Pročitaj više »

Rokokoko
Gost
Rokokoko
2 godine prije
Reply to  L. R.

Slazem se.U RH je pravosudje daleko najveci problem koji djeluje i na policiju demotivirajuce.Pa onda imamo ocaj i depresiju na svakom koraku

Običan tip
Gost
Običan tip
2 godine prije

@Brave new world
Vjerojatno misle na one koji su dizali po kredite u švicarskim francima da bi kupili drugu, treću… nekretninu pa ih zeznule kamate i tečaj!

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  Običan tip

Običan tip, bilo je tu svakakvih sudbina… Nije bas crno bijelo

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  L. R.

Poštovani L.R., Vi ste kao Borg iz zvjezdanih staza pa u realnom vremenu odgovarate u množini. Nemojte me sad banirati radi ove izjave, salim se. Ali i dalje Vas molim da razmotrite spornu tvrdnju jer doista niste u pravu. Pitanje je tehničke prirode ajmo reć jer deložacija nemože kao radnja u ovršnom postupku biti nelegalna ukoliko se temelji na prethodnoj pravomoćnoj odluci, a uvijek se temelji jer inace ne bi ni moglo doc do ovrhe izuzev kada zalba ne odgađa izvršnost neke odluke ili akta. Vjerujte mi da znam o čemu pričam. Dajte dopustite mogucnost da jos jednom bar preispitate… Pročitaj više »

djosip
Gost
djosip
2 godine prije

Kad je odluka donesena i sudac ju potpisao i pecatio i kad su istekli rokovi za zalbu ako ih ima, policija nema drugog izbora nego postupiti po odluci.
Kasnije se mogu dizati tuzbe i kojesta.

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  L. R.

Poštovani L.R., pokusavam Vam objasniti da ovrha nemoze biti nelegalna dok god nije ponisten njem TEMELJ, a ta sudska odluka ili neka druga bla bla bla da nepisem sve. Poceli smo od vaseg da su policajci sudjelovali u “nezakonitoj delozaciji”. Delozacija je radnja unutar ovrsnog postupka, a znaci prisilno ispraznjenje neke nekretnine. Korijen rijeci je strana rijec i zakon je ne poznaje pod tim nazivom. Dakle, dok god postoji sudska odluka koja nije ponistena, ovrha je zakonita-legalna i delozacija kao radnja prisilnog ispraznjenja je legalna-zakonita. Ovrha je postupak prisilnog izvrsenja tražbine koja je utvrđena presudom ili nekim drugim papirom, a… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Naravno, zato sam ja i rekao da Francuz radi po naredbi ali i tu postoji mogućnost prekoračenje ovlaštenja.
Elem…čini mi se da pričamo o dvije različite stvari.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije

Brave new world
Očito je nekima važnijee što bi rekao vrli zapad ( premda stalno kritikuju zapad) od važečih zakona RH.
Slažem se da je zakonodavstvo u RH obična sprdačina sa zakonima koji su proturječni, s potpunom zbrkom u vezi internih pravilnika koji proturjeće zakonima, sa sudstvom koje je po presudama u najmanju ruku veoma egzotično, no važeći zakon je važeći zakon dok se ne zamjeni drugim ili ga se ukine. To mnogima u Hrvatskoj nije jasno ili se barem prave da im nije jasno dokle god im se može.

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

Dub, nije hrvatsko zakonodavstvo toliko lose koliko su losi kadrovi koji ga provode.
Onda stalno mijenjaju zakone umjesto da mijenjaju kadrove.

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije

Potpuno je suprotno. Samo ljudi vide desetak eksponiranih slučajeva.
Želim reći, suci s kojima sam ja imala posla su O.K.
A poznato je tko piše zakone. Navodno novi ovršni – Hanžekovićev ured.

djosip
Gost
djosip
2 godine prije
Reply to  Lucija

Zanimljivo kako se iskustva razlikuju. Od prilike dvije trecine sudaca koje sam vidio na djelu (o onima o kojima citamo po novinama uopce necu govoriti niti ih sad uzimati u obzir) ne bi trebali biti arbitri ni u vrticu, a kamoli donositi nekakve sudske odluke. Ovo tvrdim jer: ne postupaju po zakonu odnosno interpretiraju ga na nevjerojatne nacine, nisu se u stanju emocionalno distancirati od slucaja, zauzimaju stranu u slucaju, nemaju zivaca odraditi posao kako treba, nemaju volju ni zelju da donesu odluku u interesu pravde ili barem u skladu sa zakonom, jedva da su pismeni (unatoc diplomama) i imaju… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije

Brawe@hr zakonodavstvo je loše,…a kadrovi koji ga provode (čast iznimakama),služe da izvrnu i ono što u zakonima valja,na korist podobnih.. Zakone kojima se “zemaljske vrijednosti otimaju” su servirani od “elita”i korisni idioti ih samo “predlažu” a drugi korisni idioti izglasavaju…Čitav lanac ima od toga izuzetne financijske koristi…. Mi nismo iznimka,…U usa “svaki čovjek dnevno krši najmanje tri zakona”…Naravno da se oni uopće ne primjenjuju u svakodnevnici…Ali ako se Pero Perić zamjeri nekome na položaju,…sigurno će se naći neki zakon kojeg je prekršio, a za njega postoji zatvorska kazna… https://www.youtube.com/watch?v=6YUcUoFveJc AMERICA UNDER SIEGE: THE DEEP STATE Deep State je stvaran,i postoji… Pročitaj više »

benty20
Gost
benty20
2 godine prije

Ok, dok se vi tu raspravljate o pravdi i pravičnosti, mnogi ljudi koji su ostali bez svojih domova i koji čekaju da im presude “U IME NARODA” budu poništene, su uz nekretnine izgubili i zdravlje! Naravno, ima i onih (to je valjda u našem balkanskom mentalitetu) koji su se precjenili i “iskoristili” prilike da ugrabe povoljne kredite za dodatne nekretnine, ali ima tu i mnogo onih koji su samo željeli imati svoj stan za svoju obitelj! Šta je sad s tim obiteljima? Trunu s roditeljima dok je netko tko ima lovu dobio povoljno NJIHOV stan! Ovdje se mora postaviti pitanje… Pročitaj više »

benty20
Gost
benty20
2 godine prije
Reply to  benty20

Da se nastavim, stali su na stranu NARODA! https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/spanjolska-policija-vise-ne-zelimo-provoditi-ovrhe-kuca/1361973/
To nikome u Hrvatskoj nebi palo na pamet! Svi amo mi legalisti i heroji na.papiru, a policija nam je definitivno rame.uz rame sa modernim zapadnim policijama, a kako one rade to bi bilo zanimljivo vidjeti…

istina boli
Gost
istina boli
2 godine prije
Reply to  benty20

Benty, na zalost moram te demantirati, jer stvari tako stoje. Svi su isli u rat da dobiju upravo ovo sto su dobili. I sta sad? Bilo bi bolje da nisu isli nikuda i da su pronasli bolji put, a ne ratni. Zbog cega ti to kazem? Da svi ti ratnici ne zele ovo sto je sada, ocigledno bi svi ustali zajedno u glas i promjenili ovakvo stanje stvari. Međutim, sute svi ko picke i ne poduzimaju nista.Ne pozivam na rat, ova kritika se odnosi na sve strane u ratu. Govorim o narodnoj revoluciji i okupljanju ljudi na ulicama. Inace, svi… Pročitaj više »

jezevakucica
Gost
jezevakucica
2 godine prije

I Njemačka je svojevremeno imala legalnu vlast,donijela je legalne zakone a i revno ih sprovodila.Jedan od tih zakona je bio i rasni. Njemački narod(čast iznimkama),podržavao je tu vlast (na čelu s Hitlerom) i te zakone.Znamo koliko su bili revni u sprovođenju tih zakona.One nepodobne i neposlušne su po zakonu,koji je za divno čudo ,bio pravno gledano na snazi,odvodili u logore smrtiPa i da su bili samo legalisti(a nisu)legalizam ih ne bi amnestirao od zločina.Slobodoumni svijet se digao protiv njih i pobijedio,valjda greškom ili…Ne poistovjećujem našu zemlju sa nacističkom Njemačkom ali kada iza svakog trećeg ugla iskoči netko tko je ideološki… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  jezevakucica

Ježy
Tako je. Pravo se osniva na moralu.
Početak svakog uvoda u pravne udžbenike, također.

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije

Ljudi, pa strpite se, covjek lijepo pise da ce o tome objaviti clanak pa onda mozemo divaniti o tome…

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije

Brave
Jednanost ljudi pred zakonom je ustavna kategorija.
Zašto mali dužnici imaju takav prioritet, a ne poduzeća dužna milione kuna. Štoviše, bogatima se i oprašta. Mene ganjaju zbog 150 kuna.
Sad ću ti reći zašto: Grad Zagreb plaća odvjetnike nekoliko desetina milijuna, a ukupni dugovi ‘malih’ su koja stotina tisuća. Jasnije?

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  Lucija

Lucija,
nisam pisao o nicemu sto ti sada navodis tako da nema smisla odgovarati… Malo pazljivije citaj…

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije

Brawe@ovršni zakon je pisan s LOŠOM namjerom oduzimanja nekretnina za dug koji narasta s NAMJEŠTENIM multipliciranjem iznosa na korist ODREĐENIH odvjetnika koji su i sudjelovali u DONOŠENJU zakona koji im je omogućio bogaćenje na TERET SIROTINJE…Ljudi koji su u pedesetima ostajali bez posla,zatvarali obrte radi nelojalne konkurencije i sl… pa jednostavno nakon par mjeseci ne mogu platiti ni najmanji dug ako nema prihoda…Fina je u taj lanac ušla kao karika PRISILE a radi dobre zarade… ,sjedanja na račun a da uopće za naplatu u nekim slučajevima ne čeka sudsku odluku(što je protuzakonito, ali su to radili) ….samo na nalog vjerovnika…pa… Pročitaj više »

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  nonwo

Nonwo, nisam pricao o tim temama, nesto sasvim drugo je bila tema. Sto se tice tvojih navoda slazem se djelomicno. Ovrsni zakon ne tice se samo nekretnina, ima tu mnostvo toga. Fina nije ustanovljena radi zarade nego radi provedbe na novacanim sredstvima, a sto su prije radile banke duznika i taj proces je bio skuplji. Primitak preporucene plave koverte reguliran je pravilima o dostavi i ako ti nesto nije dostavljeno ne moze odluka postati izvrsna, a ako i postane moze se ponistiti, bas kao sto je to u gotovo svakoj drzavi na svijetu. Ovrhe nisu samo teret sirotinje nego svakog… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije

Brawe,u zabludi si da ima slučaja u ovrhama..ali,čekati ću da se sam uvjeriš…

Maja
Gost
Maja
2 godine prije

svaki covjek prema uno konv. ima pravo na zivot i nepovredivost tijela. tu spada i pravo na krov nad glavom, zdravstvena zbriga, informacija i druga osnovna ljudska prava. ako jedna drzava putem svojih zakona sprovodi rigidnu delozaciju, u praksi i zbog par stotina kuna – a ne osjeca se obaveznom osigurati tim ljudima i djeci najnuzniji privremeni smjestaj, vec ih prepusta ulici – mozemo li u takvim slucajevima uopce govoriti o nekom pravu? dalje, ako se dokaze, da uz sve ” drzavne” kontrolne institucije u nizu sudova na presudama leze falcificirani pecati, jesu li te presude i dalje pravno vazece?… Pročitaj više »

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije

Htio bih kazati jednu stvar svim kolegama citateljima (s kojima dijelim misljenja i onima drugima) te urednistvu portala. Nije problem komentirati i pozivati se na svoje argumente nego je problem da se tema razvije na sto drugih podtema koje nisu predmet rasprave, a koje komentator inicijalno nije niti spomenuo niti ih problematizirao. Moja rasprava s autorom teksta ticala se pocetno samo jednog terminoloskog problema, a otisla je od jucer s drugim komentatorima u tri p.m. na kraj galaksije i samo sto nismo dosli na raspravu sto je prije bilo jel kokoš ili jaje. Hajdemo kad komentiramo ne stavljati u usta… Pročitaj više »

zime
Gost
zime
2 godine prije

brave(če) new world order.

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije

Brawe
Mislim da ne moraš potpisat primitak koverte.
Dovoljna je objava na e- ploči suda.
Pa ti vidi.
A zašto ovršni zakon ne predviđa zatvorsku kaznu?
Pa postojali su nekad i dužnički zatvori.
Oduzimanjem nekretnina kažnjava se cijela obitelj koja postaje socijalni slučaj.
Bilo bi u redu da netko odradi 100 ili 200 kuna.

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  Lucija

Lucija,
komentiraš tematiku o kojoj malo znaš i stoga redovito pišeš krive stvari kao i sada.
Ti mislis da ne treba potpisati kovertu!!
Ma krivo mislis bas kao i ostalo sto si napisala jer sve pise jasno u zakonu glede dostave poste.
Moj princip je da ne komentiram teme o kojima neznam dovoljno i mog komentara na takvim temema nema pa i tebi savjetujem isto jer sam primjetio da si strucnjak za sve živo.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije

Sam postupak prijema pošte “složen” je s lošom namjerom i tako da u praksi lako nadrljaš…Sve što sam ranije navela je točno…Sudsko vijeće može odlučivati o istinitosti potpisa i zaključiti da si u pravu,da nisi baš ti zaprimio poštu(trojica vještače potpis,nakon ULOŽENE ŽALBE(na vrijeme)-kako,ne znam),Za to je potrebno izuzetno poznavanje procedure i snalaženje u njoj a to je većini špansko selo i nedostižno..To sve pohvatati a bez odvjetnika za koji masa nema sredstava,mogu samo izuzetno spretni…a takvih je zanemariv broj….U praksi je rezultat da uglavnom nadrljaš…A ako uopće nisi potpisao,niti je itko drugi potpisao,nakon osam dana ide obavijest na sudu… Pročitaj više »

RoPe
Gost
RoPe
2 godine prije

Centar za mirovne studije?! Jel ih plaća Soros ili iz proračuna?

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  RoPe

I Soros i proračun ih hrani.

DONATORI

• Europska unija
• Ured za udruge Vlade RH
• Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
• TRIALOG
Open Society Foundations
• UNHCR
• European Union Agency for Fundamental Rights
• Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
• Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške
• Ministarstvo znanosti i obrazovanja
• Agencija za mobilnost i EU programe
• Grad Zagreb

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije
Reply to  RoPe

Treba se malo ufurati u jezik moderne politike.
Neki kažu da bi to otprilike izgledalo nekako ovako;
centri za mirovne studije – centri za špijunažu
nevladine udruge – strane agenture
neprofitne organizacije – strani plaćenici
tranzicija – okupacija, pljačka
ekonomija – korporatizam
europejstvo – novi nacizam
preventivni napad – bezočna agresija
promjena – bolest
sigurna kuća – nesposobno pravosuđe
ljudska prava – propaganda politiziranih seksualnih preferencija
………….itd……itd

zime
Gost
zime
2 godine prije
Reply to  RoPe

formula RH je ova: 10 ljudi = 100 udruga

Zax
Gost
Zax
2 godine prije

Ovom sto je snimao momentalno dat otkaz. Ovi sorosevi paraziti jedva cekaju i najmanji razlog za sotoniziranje policije jer zaustavlja jadne imigrante. Trebao je bit pametniji. Kad bi imali politicare s kicmom onda bi mogli izbaciti taj sljam iz drzave pa neka negdje drugdje sire svoju bolesnu ideologiju. Ali to je znanstvena fantastika

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Zax

Otkaz je možda pretjeran ali da ga zbog ove “šale” treba kazniti treba i to rigorozno;malo što su ih onako kao stoku poslagali već našao i šale s njima praviti…..
Po čemu je on bolji od onih Francuza, čak na protiv jer Francuz radi po naredbi.

otpisani
Gost
otpisani
2 godine prije
Reply to  Siniša

Siniša , daj olabavi !
…pa bolji je od francuskog policajca zato što ih nije tukao i pokazao je da ima smisla za humor.
A, šta bi ti radije da policajac sa tobom zbija šale ili da ti izbija zube ?

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  otpisani

Ni jedno ni drugo….

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  otpisani

Ni jedno ni drugo otpisani.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  otpisani

a otklanjaje policijskog inspektora kajkica zbog istrazivanja zlocina na ovcari? hrvatska gazi po kostims, jamama ( ca 950 legalnih jama u zagrebu 40), svojih zrtava iz poraca 2. svj. rata, one su u statusu ” smeca” nisu otkopane niti pokopane kao zrtve. hrvatska ne otkriva nove jame i ne osudjuje pocinioce, cak ne smije niti pisati svoju povijest. pa imamo i takvo sudstvo. baka bosiljka je takodjer dokaz. cija je ovo drzava? kad banana izraste u krivulju, nemres ju ispravit, bez loma.

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  Zax

Tko je snimao?
Jesmo sigurni da je policija?
Izbacilo me 4-5 puta s portala pa sam pročitala na brzinu.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Pa jasno da je maltretiranje da uzvikuju Dinamo Zagreb. Pa ne bi ime te pokvarene mafijaške prćije izgovara ni da je zadnje na svijetu. Može biti da je policajac jedan od mnogobrojnih “kumčeta” koji su za slobodno vrijeme tukli ‘ulgane. Ako ste već spomenuli policajce, mogli ste spomenuti onog sirotog momka koji se zafrkavao na bećarcu. Policajki je bilo neugodno, ali ne toliko da bi tužila. Ali kad su se digle mnogobrojne udruge, onda je i ona stavljena na gotov čin. Epilog: momak mora platiti globu. Po meni više to zaslužuje temu, ali ja sam samo obični električni impuls koji… Pročitaj više »

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije
Reply to  Zvrk

Na čemu si ti, lakrdijašu Zvrk? Jeli ti Luka Modric vratio novac koji ti duguje, nisi mi rekao… Sve mafijaši, samo ti pošten. Hrvatski nogomet je daleko najuspješniji hrvatski proizvod i daleko najpoznatiji u svijetu. Kad sam bio na svjetskom prvenstvu u Rusiji znam da su ljudi, Rusi i svi ostali, skakali od oduševljenja kad sam im spomenuo Hrvatsku.
A ti kukaj…

samo tako
Gost
samo tako
2 godine prije
Reply to  Bruno

Klanjali ti se, moleči da ti plate večeru, nudili ti svoje cure….

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  Bruno

samo sam čekao čuvara domoljubne časti koji i dalje nastavlja s vrijeđanjem. No to dovoljno govori o tebi, bez obzira koliko si svijeta prošao. Ostalo nije ni vrijedno odgovora. Sad bi se mogao vratiti klanjanju lažnog kumira.

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije
Reply to  Zvrk

Tko to koga vrijeđa, čuvaru svojih zabluda. Ja čuvam samo svoju čast, ničija me drugo ne zanima. Ali volim malo spustiti, lakrdijašima i propalicama, makar je i to nekad samo gubljenje vremena…

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  Bruno

Divna prispodoba. Šteta što ti kumir neće dati ništa osim lažne važnosti. 🙁

GanicusPrvi
Gost
GanicusPrvi
2 godine prije

Lijepa ona stara Jugoslovenska policija u toj sluzbi morao si dobro voditi racuna kako ces upotrijebiti silu protiv obicnih ljudi.To su bili humanitarci naspram ovih demokratskih zapadni.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  GanicusPrvi

Xahax veoma uspješan sarkazam…..

GanicusPrvi
Gost
GanicusPrvi
2 godine prije
Reply to  Siniša

Nije sarkazam ja se ne sjecam da je primjenjivana ovakva brutalnost prilikom radnickih strajkova ili trazenja nekih socijalnih prava,

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  GanicusPrvi

Ajoj…i ja se sjećam čovjeka kojemu je Milicija odbila bubreg, čoveku je bubreg strunuo od udaraca a nije bio kriv;Milicija je daleko učinkovitija bila od današnje Policije baš zbog jednostavnijih metoda koje izuzetno efikasno donose rezultate….Milicija je pored toga bila daleko poštovanija kod naroda, država ih je štitila daleko više, imali su mnogo više benifita i plate su im bile daleko veće a danas svak piša po Policiji.

jezevakucica
Gost
jezevakucica
2 godine prije

Centar za mirovne studije navija za strani klub?

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije

Tzv. nevladine organizacije se u Rusiji moraju registrirati kao strani agenti zato jer za svoj politički rad primaju novac iz inozemstva. Država ih strogo drži pod nadzorom. To su najveći paraziti društva i moralni otpad čovječanstva, zajedno sa svim neradničkim propalicama koje država financira za njihov nerad, “znanstvenicima” iz ovih ili onih društvenih studija, ovim ili onim “ugroženim” manjinama, kvazi – umjetnicima, kvazi – kulturnjacima, i ostalim parazitima. Raditi i plaćati porez da se hrani ovakav ološ i ljudski otpad…

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Bruno

@Bruno, svaka udruga građana koja nije financirana iz državnog proračuna je nevladina organizacija, ako za svoj rad primaju novac iz inozemstva onda ih netko može staviti pod povečalo, što rade, kako, zašto. Da ne bi ispalo da su projekti financirani iz EU fondova zapravo financiranje domačih izdajnika od strane stranih agentura. Bilo bi to nezgodno, strani novac je strani novac nebitno za što ga koristiš jer su tu i strani interesi.

djosip
Gost
djosip
2 godine prije

Ljudi koji ovo vide kao incident ili maltretiranje i sad zahtijevaju ostro kaznjavanje policajca trebaju znati sljedece… Ako trazite od policajaca da se ne smiju, da nemaju osjecaj za humor, da postupaju iskljucivo profesionalno i po zakonu bez koristenja mozga i srca, vrlo brzo cete imati robote koji ce vas nauciti sto znaci strogoca i drzanje slova zakona koji nije bez greske. Jednoga dana cete ici po kruh, a u glavu ce vas *legalno* pogoditi ampula suzavca ili ce vam neki policajac bez osmijeha na licu *profesionalno*, onako kako su ih ucili, poravnati rebra. Njihovi sefovi i gazde su vec… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  djosip

bravo djosip…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Ovo je glupost, kakvo maltretiranje. Sad vikali su Dinamo Zagreb, pašta, što se mene tiče mogli su i Crvena Zvezda , bar bi bio veći hit na netu, RH policajac i migranti navijaju zajedno za Zvezdu. 🙂

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

Ne samo da je glupost već oni koji su i ako su suspendirali policajca su malo veći glupsoni. Na snimci vidimo nasmijane ljude koji baš nemaju razloga za osmijeh pa ako ih je jedan policajac kako kažu natjerao na osmjeh na licu treba mu dati nagradu a ne otkaz. I tako je, drugi puta će ih netko nagovoriti da viću hadeze, hadeze, tada će ih valjda primiti kao delegaciju u Banskim Dvorima. Ova zemlja tone i tone a zahvaljujući svakoj vlasti od 1990. do dana današnjega. Srećom su ljudi još donekle normalni i radišni pa sve skupa još nekako ide,… Pročitaj više »

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Mikojane, a u redu ti je suspendirati referendum sa 399 999 ispravnih potpisa radi samo jednog neispravnog, a sasvim ti je svejedno i ko ce se u familiji zvati ocem a ko majkom….
Kako se tvoja perfektnost onda ovdje nije okomila na policajce i radi takve male zanemarive greskice?
Zato jer si licemjer i u rangu si tih koje nazivas glupsonima a koji su suspendirali policajce.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

@Brave new world
a da, ti si “hrabar novi svijet”, valjda su ih policajci trebali prebiti i to snimiti, tada bi ti bio sretan a oni opet suspendirani. Ovo nije nikakva greškica to je odgojna mjera integracije u društvo. Ah, da, vama referenumlijama obiteljašima hrastovskim smetaju migranti iz Afganistana, Sirije, Iraka ali vam iz Bosne domoljubne ne smetaju, pa kako to?
Sljedeći puta navijače Hajduka odgojno naučiti Dinamovu himnu i obratno, pošteno?

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Mikojan, nisam ja nista rekao protiv ovih policajaca, niti sam ista rekao protiv nesretnih ljudi koji bježe od rata.
Slozit ces se da mi stavljas u usta rijeci koje nisam rekao.
Navijači hajduka vjerujem da znaju dinamovu himnu kao i obratno.
Tvoj komentar sam samo vagao tvojom vagom, ne svojom.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije

Jbg, da se samo sjetio učiti ih vikati HDZ poštenjačine?
Možda bi dobio promaknuće.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

pa zato sto CMS pripada ciohazarskoj dubokoj drzavi, koji je vlasnik i gospodar Hrvatske pogledjte tko financira CMS: Sorosevo Otvoreno drustvo, EU, European Union Agency for Fundamental Rights, UNHCR (Visoki komesarijat UN-a za ibjeglice)… itd Hrvatska jer zadnja rupa na svirali a Plenkoviceva vlada su cionisticke pudlice. Ta djubrad su potpisala marakeski sporazum, i sve sto gospodaro traze od njih. Nitko zapravo ne zna koliko migranta baulja po Hrvatskoj, o tome se suti, citao sam na neovisnim portalima, da svakog tjedna slovenska policija sa granice vrati najmanje 60-70 migranata u Hrvatsku, pa sad racunajte, 52 tjedna u godini x 60,… Pročitaj više »

Maja
Gost
Maja
2 godine prije
Reply to  alan ford

od bosne preko hr je upravo priptemljeno ca 70.000 migranata, sad ce se policija pobrinuti po narudzbi za siguran protok. osobno smatram da je neobicno toplo vrijeme izmamipulirano haarp- om bas za te rabote.

Math
Gost
Math
2 godine prije

Centar za mirovne studije, jesu li to oni koji su pozivali na mirno okupljannje za “spas” oslobođenog Aleppa krajem 2016.

https://www.logicno.com/politika/cms-hrvatske-i-novi-apel-za-spas-oslobodenog-aleppa.html

Stvarno dobra i humana ekipa, samo kad su dobrota i humanost trendovski i dobeo se placaju. Cekam da pozovu na mirno okupljanje za stradale u Jemenu uslijed agresije Saudijske Arabije.

PS. nadam se da nece biti provjere vlastitog linka

samo tako
Gost
samo tako
2 godine prije
Reply to  Math

Math
Nisu plačeni ni upučeni za pozivanje na mirni prosjed za jemenske stradalnike
Što gazda naredi to i odrade

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Math

@Math- Ma poanta i jeste u tome da je taj Centar za mirovne studije (koje pretenciozno ime, nešto poput Međugalaktička nevladina udruga za bolje sutra) potpuno uspio. Skrenuo je pozornost sa pravog problema, ilegalnih migranata, na benigni, duhovitost (uspješnu ili ne) policajca.
Predložio bih gospodi iz tog Centra da, samo eksperimenta radi, probaju ilegalno ući u neku od zemalja iz kojih su došli dotični migranti. Pa ako prežive prelazak granice (npr. Iraka, Pakistana ili Libije) neka nam jave svoja iskustva s tamošnjom policijom. Jedva čekam.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Piretis

@Piretis
Ne bi Ti se mogli javiti.
U zatvoru nema interneta.
I za krevet nisam siguran.
A i dugo bi se zadržali.
Jedno pola svijetlosne godine.

Duki
Gost
Duki
2 godine prije

U poremećenom društvu,vlasti i institucija ,bez imalo moralnih ljudskih i sistemskih skrupula,čak se i ova šaljiva epizoda upotrebljava za skretanje pažnje sa suštinskih problema ove naše devastirane države !
Do kada će biti tako ? Pa sve dok na voljenojHrvatskoj ima mesa za glodanje tj.dok je od pretjerane ljubavi ne izglođu do kosti !
A nisu razmislili da će prekosutra (četvrtak)
Ako Dinamo prođe Benficu po zagrebačkim birtijama ti isti koji daju otkaze urlati Dinamo
Dinamo-zagreb !!

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

Ko sve nosi uniformu nije ni čudo kakvom seljakluku i amaterizmu svjedocimo.Dakle ,ti si profesionalac,štitiš državne granice i ustavni poredak zemlje ,štitiš njene građane ,ne da glumiš komediješa dok si na radnom mjestu i kačiš to na fejs ili gdje već.a Ekipa je prekršila zakone tvoje zemlje ,zna se procedura : vrati ih nazad ili natovari u kombi i vozi ,pod uslovom da počinitelji nisu nasilni.Ukor i kazna da ali otkaz nikako.

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije

Tadmure
Tako je. Jest povreda procedure, ako ćemo se inatiti, ali za otkaz nije sigurno.

Krešimir
Gost
Krešimir
2 godine prije

Portal Logično mi je sa ovim člankom dokazao da stvarno vode brigu o zdravoj pameti i logici.Svaka čast i dalje tako nastavite i ukazujte i na “lijeve” i na ” desne” nebuloze.

Histrion
Gost
Histrion
2 godine prije
Reply to  Krešimir

Uf, svaka čast svim komentatorima, ali nakon čitanja komentara
nekako sam se zaželio “odabrao Djelo Hadžiselimović”
dokumentaraca.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Histrion

Dokumentarce sad uglavnom odabire Mira Vočinkić,Đelo je u penziji…
A Mira to radi izvrsno,…POHLEPA bilionera i utjecaj na društvo,od neki dan…Tako se radi posao profesionalca..

Alphonse Gabriel Capone
Gost
Alphonse Gabriel Capone
2 godine prije

Uvijek sam za dobru šalu ali nije trebao snimati jer sad će imati problema. U Jugi bi za pokušaj ilegalnog prelaska granice mogao komotno dobiti metak što je sasvim opravdano ali eto ovo je jako strašno što su uzvikivali ime nogometnog kluba umjesto da se rafalno djelovalo u zaštiti granici. Baš me zanima što će FIFA i UEFA reći na ovaj skandal jer nogomet je pod njihovom ingerencijom. Ako su ovako ostrašćeni kao Sorosevska udruga još će Dinamo popušiti kaznu u švicarskim francima i koju utakmicu bez publike.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 godine prije

A sto su trebali? Isukati pendreke pa da se ovi razbjeze? Barem kad bi ovako i nogometne hooligane hapsili uz pjesmu bez upotrebe sile…

kremit
Gost
kremit
2 godine prije

Masoni se sprdaju sa nama pudlicama malim. To vam je EU.

Pixi
Gost
Pixi
2 godine prije

L.R. žao mi je, ali meni ovo njie smijesno.

Wtf
Gost
Wtf
2 godine prije

Ti zapadnjaci non stop djele neke lekcije a daleko su od Balkana. A mi to pušimo i pušimo.

Direktor
Gost
Direktor
2 godine prije
Reply to  Wtf

@Wtf, tim zapadnjacima treba isporučiti te migrante a ne ih zaustavljati na granici, u tišini bez kamera/mobitela utovariti ih u zatvorena vozila, očistiti ih od svakog mogućeg dokaza da su bili u Hrvatskoj i istovariti ih u Sloveniji pa nek se europčani igraju sa njima. Nazad ih ne primamo jer ne mogu dokazati da su došli iz Hrvatske, sa osmijehom ili bez.

Ana
Gost
Ana
2 godine prije

Bilo je puno policajaca koji su pretukli građane do skoro na smrt i oni nisu udaljeni. Udaljeno je ovo žrtveno janje s ciljem pokazivanja da smo društvo prava, a jedina prava koja imamo je slijepo slijediti obrasce ponašanja koje su nam nametnuli i živjeti s misli da smo slabi, siromašni i bezvrijedni.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
2 godine prije

Centar za sirenje kaosa i sukoba u drustvu je jedna iz jata nevladinih udruga Otvorenog drustva iza kojeg stoji Soros.To su paracentri stranih centara moci koji vrseci pritisak na legalne institucije,zapravo provode agendu tih centara moci.Njih se mora zabraniti i protjerati iz drzave iako u porobljenoj drzavi kao sto je RH to i nije realno,barem u dogledno vrijeme.

Rokokoko
Gost
Rokokoko
2 godine prije

Da je Al Capone imao priliku konzumirati nas kazneni zakon,nikad ne bi umro u zatvoru niti bi bio osudjen.

Alphonse Gabriel Capone
Gost
Alphonse Gabriel Capone
2 godine prije
Reply to  Rokokoko

@Rokokoko da je Al Capone imao priliku krojiti kaznene zakone suđenja pravim kriminalcama bi trajala minutu i još jedna minuta da Thompson model iz 1928 izvrši presudu. Inače Al Capone nije umro u zatvoru nego u svojoj kući u Miami Beachu. Osuđen što nosatim šestokrakim spodobama nije platio reket kojeg porez zovu. Od ekipe koja je izazvala Veliku Depresiju nitko nije osuđen. Imali ste Tita koji se furao na Al Caponea, pušio kubanske cigare, bio ženskaroš, gazio neprijatelje i davao narodu. Dok je bio živ pjevali su “Druže Tito mi ti se kunemo” a sada nekadašnji pioniri pljuju na svoje… Pročitaj više »

Amater
Gost
Amater
2 godine prije

Pa ipak se tu radi o vojnicima zapadnih partnera i njhovih službi ….čiji dignitet naravno , kao iskreni vazali ,moramo štititi … 🙂 🙂 🙂

Ivica T
Gost
Ivica T
2 godine prije

Ma šala ljudi,daj Bože da ima sve više sporta,da sport povezuje ljude i da se o sportu priča.Ako je u pitanju samo ovo onda je ok.Zapad,a ko ih pita za ovakve malenkosti,pa nemogu se mešati baš u svaki detalj svakodnevnog života…

Quake
Gost
Quake
2 godine prije

Uhljebi na našim jaslama..nek se prime motike..niš koristi

Ko to tamo kurcu svira
Gost
Ko to tamo kurcu svira
2 godine prije

Ljudska bića, pročitajte “PAŽLJIVO”jer “OVO” ću napisati samo jednom!!! Svi vi ljudska bića nešto palamudte i pametujuete i kenjate i mlatite praznu slamu, i … Zašto se ne zapitate kako to da nas sistem kara, a mi ne možemo ništa? Samo prepucavanja ko je u pravu više, ja ili ti?! Odgovor na “ono o karanju” je taj da u državi od 3miliona stanovnika ima 1milion kojima je”dobar život” a oni su predstavnici vlasti, sudstva, zdravstva, i ostalih ustanova i oni su vodeće pozicije… A ostala 2milona ili 2/3 zemlje su ovi ostali koji se ili uvlače u guzice ovima na… Pročitaj više »

Prvoslav
Gost
Prvoslav
2 godine prije

U ovom specifičnom slučaju ne radi se o nikakvom omalovažavanju niti vrijeđanju, niti maltretiranju izbjeglica radi se o humoru, sprdačini a policajcima je to bilo smiješno po najviše kako izgovaraju oni kao navijači, kada su vidjeli kako se policajci njima smiju i oni su se počeli smijati, dakle svima je to bila duhovita sprdačina što se vidi i na snimku, tu se nevide nikakvi prekršaji za sankcioniranje ovih policajaca.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik