Interpol pokreće policiju za metaverzum

Interpol
9 komentara

Projekt će naučiti policajce kako se boriti protiv kriminala u virtualnom svijetu

Interpol je predstavio prvi metaverzum za provođenje zakona. Kako neki zločini počinjeni u fizičkom svijetu još nisu regulirani u virtualnom prostoru, počinitelji već iskorištavaju relativno bezakonje, zaključuje organizacija.

Interpolovo pokretanje platforme najavljeno je tijekom njegove 90. Opće skupštine u New Delhiju u četvrtak. U izjavi objavljenoj na svojoj web stranici, međunarodno policijsko tijelo objasnilo je da korisnici novog metaverzuma mogu krenuti u obilazak virtualne rekonstrukcije sjedišta Glavnog tajništva Interpola u Lyonu u Francuskoj, komunicirati s drugim službenicima i pohađati tečajeve obuke u forenzičke istrage s drugim policijskim sposobnostima. Interpolov izvršni direktor za tehnologiju i inovacije, Madan Oberoi, inzistira na tome da se “ne čine sva djela koja su kriminalizirana” offline “smatraju zločinima kada su počinjena u virtualnom svijetu.” Oberoi je naglasio važnost odsijecanja “budućih kriminalnih tržišta prije nego što se u potpunosti formiraju”.

Takozvani Metaverzum izgrađen je na ideji da internet evoluira u jedinstveni, sveobuhvatni virtualni prostor, koristeći tehnologiju virtualne ili izmijenjene stvarnosti, dostupne korisnicima putem VR ili AR slušalica.

Nekoliko je tvrtki već pokušalo stvoriti vlastitu verziju ovog online svijeta, uključujući Metu Marka Zuckerberga, koja razvija vlastitu platformu pod nazivom Horizon Worlds. “Kriminalci već počinju iskorištavati Metaverse”, upozorio je Interpol u priopćenju od četvrtka. Organizacija surađuje sa Svjetskim ekonomskim forumom, Metom i Microsoftom u pripremama za borbu protiv kriminala u novonastalim prostorima. Interpol kaže da kako raste broj korisnika Metaversea, tako će rasti i popis mogućih zločina, koji će potencijalno uključivati prekršaje poput krađe podataka, pranja novca, financijske prijevare, krivotvorenja, ransomwarea, krađe identiteta, pa čak i seksualnog napada i uznemiravanja.

Borba protiv kriminalaInterpolMetaverzumPolicija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Bože zašto to dopuštaš?

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ljepo . Promjenite platformu i to je to 😁 . Sto se tice Interpola , Europola i ostalih ” polova ” – te organizacije su na umoru na koncu kao i UN …

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

INTERPOOL KSO ZAŠTITNIK NSCIZMA I FAŠIZMA treba kompletno vodstvo nečasno ispusti a organizaciju preimenovati.

Гавран
1 godina prije

Da se ne čudimo kada nam metaverzum specijalci upadnu u kuću. Smart televizor, smart telefon, tablet, sve što ima kameru i zvučnik može se uključiti i daljinski i snimati dešavanja u vašem domu. Dok gledate riјaliti šou ili film na tv, možda ste vi pravi učesnici a neko gleda i navija: “Majku, opsuj majku premijeru pa da ti zamrznemo račun u banci!”

MKD
1 godina prije

Ma, playstation infinity za njih

grdelin
1 godina prije

tak i tak ne struje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI