Hunterov pokrovitelj umjetnosti je insajder Bijele kuće

Hunter Biden
6 komentara

Izvještaji američkih medija otkrivaju da je jedan od pokrovitelja koji je sinu Joea Bidena pomogao skupiti 1,3 milijuna dolara za svoje početničke slike bio veliki donator Demokratske stranke koji je posjetio Bijelu kuću više od desetak puta i kojeg je predsjednik imenovao u prestižnu umjetničku komisiju.

Elizabeth Hirsh Naftali, investitorica u nekretnine iz Los Angelesa koja je pridonijela s više od 200.000 dolara predsjedničkoj kampanji Joea Bidena 2020., bila je među kupcima umjetničkih djela Huntera Bidena, izvijestio je u utorak Business Insider. Izdavanje navodi da nije jasno je li njezina kupnja obavljena prije ili nakon što ju je predsjednik Biden imenovao u Povjerenstvo za očuvanje američke baštine u inozemstvu u srpnju 2022.

Prodaja umjetnina Huntera Bidena donijela je najmanje 1,3 milijuna dolara prihoda od njegova debija 2021., što je izvanredan uspjeh za mladog umjetnika bez formalnog obrazovanja. Saznao je identitet najmanje dvojice kupaca, uključujući Hirshu Naftali i odvjetnika iz Los Angelesa Kevina Morrisa, rekao je Business Insider pozivajući se na tri osobe upoznate s tim slučajem.

Izvješće je u suprotnosti s prijašnjim tvrdnjama Bijele kuće da kupci umjetnina ne bi mogli steći politički utjecaj plaćanjem pretjeranih cijena za slike Huntera Bidena jer ni umjetnik ni administracija njegova oca nikada ne bi saznali njihov identitet. “Vjerujemo da je ovo razuman sustav koji je uspostavljen koji omogućuje Hunteru Bidenu da radi u svojoj profesiji uz odgovarajuće zaštitne mjere”, rekla je novinarima tadašnja tajnica za tisak Bijele kuće Jen Psaki u srpnju 2021.

Otprilike u to isto vrijeme, Walter Shaub, koji je bio šef za etiku u administraciji Obama-Biden, tvrdio je da je “apsolutno užasno” što je Hunter Biden iznenada plasirao svoje slike nakon što je njegov otac postao predsjednik. “Ovo je tip koji je očito nastojao zaraditi na tome što je njegov otac političar, a ne kročiti vlastiti put”, rekao je Shaub.

Obitelj Biden uhvaćena je u optužbama za trgovinu utjecajem, koje su izašle na vidjelo u listopadu 2021., kada je New York Post dobio kopiju tvrdog diska s prijenosnog računala koje je Hunter Biden ostavio u radionici za popravak u Delawareu.

Predsjednik Zastupničkog doma Kevin McCarthy, republikanac iz Kalifornije, izjavio je u ponedjeljak za Fox News da se novi dokazi o poslovanju članova obitelji Biden “dižu do razine istrage o opozivu”.

Devon Archer, bivši poslovni partner obitelji Biden, navodno će svjedočiti da se tadašnji potpredsjednik Biden pridružio pozivima Huntera Bidena s inozemnim suradnicima nekoliko desetaka puta.

Hirsh Naftali donirala je više od 13.000 dolara za reizbornu kampanju Joea Bidena i dala 29.700 dolara demokratskim kandidatima za Kongres 2022., objavio je Business Insider. Prošle je godine bila domaćin akcije prikupljanja sredstava na kojoj je sudjelovala potpredsjednica Kamala Harris. Fox je rekla da je posjetila Bijelu kuću najmanje 13 puta otkako je Biden postao predsjednik, uključujući nekoliko sastanaka jedan na jedan sa suradnicima na visokoj razini.

Najveći pojedinačni kupac umjetnina Huntera Bidena, koji nije javno identificiran, kupio je 11 slika za ukupnih 875.000 dolara. Mediji su Morrisa nazivali odvjetnikom “šećernog brata” Huntera Bidena. Navodno je posudio Hunteru Bidenu oko 2 milijuna dolara kako bi platio zaostali porez i izbjegao kazne za kaznena djela prema nagodbi sa saveznim tužiteljima.

Morris je također dopustio predsjednikovom sinu da koristi njegov privatni zrakoplov za let do i od zgrade suda u Arkansasu za saslušanja u slučaju uzdržavanja djeteta u vezi s kćeri koju je dobio s bivšom striptizetom. Fox je izvijestio da je Morris viđen kako puši iz bonga na balkonu svoje kuće u Malibuu tijekom prošlotjednog posjeta u vili Huntera Bidena.

BidenBijela kućaHunter BidenKorupcija
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ljena bitanga
9 mjeseci prije

Kaj!? Topla voda!? Pokrijte se ušima!!

Max
9 mjeseci prije

Pokriće za pranje novca.

Ostro
9 mjeseci prije

Hunter Biden napravi neki crtez, recimo veliki penis I proda crtez za 200 000 Dollara, njegov otac podijeli s njim novac i napravi neku uslugu kupcu, sve po zakonu, pravna drzava kao I Hrvatska. To nije jedan crtez, Hunter ih napravi koliko trazi korupcija. Joseph Biden, dakle njegov otac, ne priznaje svoju unuku i podrzava sina da ne placa alimentaciju.

Roccos
9 mjeseci prije

Hirsh Naftali,opet neka jew veza.

nessy
9 mjeseci prije

Hirsh Naftali? Posto u cifutskoj vladi imamo Benetona Naftalija, mogu li pokusati pogoditi, onako neobavezno, iz kojeg je plemena ova ‘pokroviteljica umjetnosti’. Siguran sam da su zvrljotine mladog Bidena nemjerljive vrijednosti, i da ce tek u buducnosti ljudi shvatiti “ma zamisli, koji idiot, a cak je drzao kist koji mu nije puno puta ispao”. Ona to kupuje iz ljubavi prema umjetnosti, to nema veze sa lobiranjem, i novcima za kampanju senilnog pedofilcuge.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI