ICRC, osoblje UN-a ima slobodan pristup ukrajinskim ratnim zarobljenicima u LNR

Leonid Pasechnik
8 komentara

Više od 1.200 ukrajinskih ratnih zarobljenika nalazi se u LNR-u, a osoblje Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i UN-a može ih slobodno posjetiti, rekao je vršilac dužnosti šefa LPR-a Leonid Pasečnik u subotu.

„Trenutno se u LPR nalazi više od 1.200 zarobljenih ukrajinskih vojnika ne računajući one koji su oslobođeni kao rezultat razmene. Svi se drže u skladu sa normama međunarodnog prava i nema prepreka za pristup zarobljenicima od strane osoblja Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Ujedinjenih nacija“, rekao je lider LPR-a.

Ranije je ombudsmanka LNR Viktorija Serdjukova rekla za da je ukrajinska strana nepouzdana i da periodično podriva razmjenu zarobljenika. Prema njenim riječima, od početka eskalacije, zaključno sa 12. decembrom, oslobođeno je 150 pripadnika Narodne milicije LNR i skoro svi su ispričali o mučenju ukrajinskih snaga.

LNRrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Neki su i razmjenjeni.

Jomla
1 godina prije

svi su ispričali o mučenju ukrajinskih snaga.
… o mučenju od (strane) (pripadnika) ukrajinskih snaga.
Da ne bi netko pomislio da se ukrajinske snage muče! Jbg… 😛 😛

dulebg
1 godina prije

uh, pa sad se zna njihova lokacija (((

tihobl
1 godina prije

Sef Vagnera novu godinu je proslavio u LNR sa borcima. Obisao je i ratne zarobljenike i odnio im gajbu mandarina i jos nesto u kesama.

Sa druge strane sef Mocarta je novu godinu docekao u SAD. O ukropima prica sve najgore (najblazi izraz je korumpirani kleptomani). Zanimljivo je da je prije 20 dana snimio spot u kome trazi novcanu pomoc za borce da proslave bozic i novu godinu. Koliko vidimo pare su legle. On je otisao da slavi, a za borce ne znamo.

korisnik
1 godina prije

znači da imaju i gps koordinate.
kako je to zadnji put završilo?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI