fbpx

Ignoriranja i napadi u zemlji C(r)ovidiji

Hrvatski 1984

Sve skupa corona kriza pretvara se u corona diktaturu, odnosno virus se koristi za ukidanje ljudskih prava i sloboda.

U Hrvatskoj postaje sve zanimljivije. U medijima postoji samo jedan svijet. Taj svijet zove se zove Covidov svijet. Sve naše tegobe, sve naše nepravde, svu našu energiju, sav naš strah, sva naša nada, sve naše smrti su u njemu i vezana uz njega. Takva je službena mantra.

Mantra dalje kaže da je taj virus opak, opasan, tajnovit, nepredvidiv, razara ekomomiju, tržište, institucije… Ne može ga ugroziti čak ni potres u Zagrebu, koji je napravio ogromnu štetu na kulturnim, vjerskim, znanstvenim, stambenim i gospodarskim objektima. Gotovo i nema analiza o šteti izazvanoj potresom, o budućnosti Grada, o sudbini centra grada, o opasnostima koje na Zagrepčane vrebaju s krovova zgrada.

Postale su nebitne iseljene bolnice, zgrade fakulteta i sveučilišta, sudske zgrade…. Sve to pada pred nevidljivim i strašnim neprijateljem, protiv kojega se bori mudri i neustrašivi Stožer civilne zaštite, na čelu s drugom Božinovićem koji sve zna, koji predviđa sudbinu Covida, cjepiva protiv tog strašnog neprijatelja, zna kako i kada nas treba zatvoriti, kada popustiti, a zna i do kada će sve to trajati. Sve zna naš mudri Božica, utjelovljenje sveznalice medicinskih znanosti, pravnih znanosti, filozofije, a i vrhunski je teolog. Naime, tko može zatvoriti crkve nego najvrsniji teolog, prorok i filozof kraja starog svijeta i početka novog, Božinićanstvenog svijeta.

Usput, osobno se pridržavam svih mjera koje je, po mom shvaćanju, nelegalno, nadržavno tijelo, zvano Stožer civilne zaštite, donijelo. Tek toliko da mi ne kažu da pozivam na nekakav građanski neposluh, iako i o građanskom neposluhu treba razmišljati kao legalnom i legitimnom. Na kraju, bune u zatvorima nisu nepoznate, a mi smo u zatvoru.

No, ovdje se želim osvrnuti na dva zviždača. Jedan je pravnik i sudac Ustavnog suda RH, g. Andrej Abramović, drugi je dr. Lidija Gajski. Oni zaslužuju posebnu pozornost zbog “ograđivanja” od njih njihovih institucija u kojima rade (Abramović), odnosno snažnih strukovnih organizacija kojih su članovi (Gajski).

Slučaj suca Andreja Abramovića je vrlo interesantan. Naime, kada sam pročitao njegov članak na pravnom portalu Isuinfo, pod naslovom Ustavnost u doba virusa, odmah sam shvatio da je u Ustavnom sudu došlo do jedne vrste raskola. U navedenom članku, očito izazvan ignoriranjm kolega, sudaca Ustavnog suda, da se na Ustavnom sudu otvori tema ustavnosti i zakonitosti postupanja tijela javne vlasti u ovim  izvanrednim okolnostima vezano uz mjere radi suzbijanja COVIDA-19.

Sudac Abramović ne negira postojanje i opasnost od COVIIDA-19, nego nastoji ukazati na nužne pravne okvire u kojima se moraju kretati svi sudionici i u takvim okolnostima. Osvrće se na to koliko se smiju i trebaju ograničiti ljudska prava i slobode, te koje tijelo je zaduženo, prema Ustavu i zakonima, ograničavati tako masovno i sveobuhvatno prava i slobode. Pojednostavljeno rečeno za uvođenje ovakvih ograničavanja prava i sloboda nikako nije ovlašten Stožer civilne zaštite, nego Sabor RH budući da se može sastati. Upravo to je izbjegao Sabor i Vlada.

Dakle, Ustavni sud odbija raspravljati o tome je li došlo do grube povrede Ustava i zakona, te ima stav da će o tome, možda, raspravljati kada sve prođe, odnosno, praktično, kada ovo izvanredno stanje prođe, a može trajati praktično beskonačno. Ministar Božinović život izvanrednog stanja prorokuje nam do pronalaska cjepiva, odnosno do nekog neodređenog i neizvjesnog događaja, koji se nikada i ne mora dogoditi. Tada će biti kasno. Štete će biti nepopravljive, a ustavnosudski, eventualni, pravorijek, potpuno besmislen.

Na ovaj članak Ustavni sud nije reagirao na način da pobije teze i tvrdnje koje sudac Abramović iznosi, nego je, dana 30. ožujka 2020., izišao s priopćenjem u kojem, kako kaže Abramović, visoko, k’o oblak il’ tron, da ne dopre do njeg’ niskog tornja zvon, Ustavni sud, kažu, prati sve mjere i radnje koje poduzimaju državna tijela.

Ostaje potpuno nejasno zašto Ustavni sud nije poslao izvješće Saboru u kojem bi, u ovom, mirno možemo reći, izvanrednom stanju, potvrdio da je ono što čini Vlada i Stožer civilne zaštite, u skladu s Ustavom i zakonom, ili ukazao na određena odstupanja i vratio sve u okvire istih. Interesantno je da je i iz navedenog priopćenja jasno da sudac Abramović nije bio jedini sudac Ustavnog suda koji je imao takav stav, budući da samo priopćenje navodi da stav suca Abramovića “nije podržala velika većina sutkinja i sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske “. Što je to “velika većina” nije baš jasno. Radi li se o 13 ili o 10. I jedno i drugo su “velika većina”.

Drugi primjer je dr. Lidije Gajski (a indirektno i dr. Srećka Sladoljeva i drugih koji nisu na pravom putu) koja se oglasila na poratalu Logično s člankom Tri pitanja za one koji upravljaju korona krizom u Hrvatskoj. U navedenom članku dr. Gajski postavila je slijedeća pitanja u svezi bolesti COVID 19:

  • O kakvoj se bolesti radi?
  • Koji su točno podaci o broju zaraženih, oboljelih i umrlih?
  • Gdje su dokazi o efikasnosti uvedenih mjera?

No, umjesto odgovora na ta pitanja dobila praktično prijetnje u neuobičajenom zajedničkom istupu Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog zbora. Iako se ne spominje njezino ime jasno je o kome se radi, usprkos činjenici da pitanja nije uputila navedenim strukovnim organizacijama.

Podsjećam da Hrvatska liječnička komora i Hrvatski liječnički zbor nisu znanstvene institucije, nego praktično udruge. Radi se o granskim organizacijama koje ne utvrđuju znanstvene činjenice, a osobito nekakve znanstvene istine. Hrvatska liječnička komora daje licence za rad liječnika. Ona utvrđuje formalnopravne pretpostavke za davanje tih licenci, no ne može procjenjivati znanstvene i stručne radove svojih članova, a osobito ne može javno blatiti svoje članstvo, a o tome je ovdje riječ. Javni istup ne potpada pod stručni nadzor nad radom pojedinog liječnika.

Što se tiče Hrvatskog liječničkog zbora on je dobrovoljna organizacija (udruga) liječnika i članstvo u njemu nije obvezujuće, pa nije jasno kakvom se to idejom Zbor vodio kod diskreditiranja svog člana.

Interesantno je da navedene strukovne organizacije (u kojima su snažni privatni interesi, te razni lobiji) ne prezaju pred javnim blaćenjem jedne ugledne liječnice i njihovog člana. Oni bi, zapravo, trebali štititi svoje članstvo od javnih harangi, a, evo, u njima sudjeluju na poticaj nekakvog Faktografa.

Ovakav istup teško je kršenje slobode javnog izražavanja, ali i slobode znanstvenog istraživanja i propitivanja uspostavljenih dogmi moćnika. U biti, radi se o pristanku na pritisak nekakvog Faktografa, koji je, uostalom intervenirao na sve facebook profile i stranice koje su prenijele njen članak Tri pitanja za one koji upravljaju korona krizom. Tako je i s mog profila uklonjen navedeni članak, s obrazloženjem da se radi o netočnim informacijama koje su navodno provjerili “neovisni kontrolori”. Dakle, radi se o medijskoj cenzuri. Pitam se kakvi li to ugledni znanstvenici sjede u jednom Faktografu?

Sve skupa corona kriza pretvara se u corona diktaturu, odnosno virus se koristi za ukidanje ljudskih prava i sloboda. Ustavni sud odbija uraditi onaj posao za koji ga plaćamo, a to je bdjeti nad zaštitom ustavnosti i zakonitosti. Istovremeno liječničke organizacije diskreditiraju svoje članove koji nisu sageli svoja koljena pred corona-diktaturom. Da će se corona-dikatura nastaviti i dugo trajati iz dana u dan izvješćuje nas ministar Božinović, koji trenira strogoću na hrvatskom narodu, iscrpljuje njegove materijalne, psihičke i duhovne snage, te mnoge tjera u očaj. Baš zato su intelektulaci, koji se usuđuju javno iznijeti svoje stavove, dragocijeni za opstanak naše slobode. Naime, sloboda je u pitanju.

Izvor: Odvjetnik Mate Knezović

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
78 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
crna guja
Gost
crna guja
2 godine prije

bravo mate naftasi bi krepali kad bi culi tomu bebica kako piva srica nije piva stranin jezikon

goost
Gost
goost
2 godine prije

Ma više vjerujem Ivanu Djikiću nego Lidiji, Mati, Andreju…..

Savonorola1
Gost
Savonorola1
2 godine prije

Osjećam poniženje da moram tražiti dozvolu za posjetiti majku, otići u svoj maslinik, ukrcati se u svoju jedrilicu.Sve to jer moram otići u drugu administrativnu zajednicu koja je prije bila ista općina i osim uhljeba nema nekih sadržaja.I ja sad trebam od istih tražiti dozvolu. U ime čega ?Za sve… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
2 godine prije

Kontrola virus radi ono za šta je namijenjen. U velikoj pljački vlasnici medija sigurno dobivaju svoj dio kolača, i zato šalju najgluplje novinare na konferencije pokvarenih, podmićenih državnih službenika I nema talasanja. Ti službenici trebaju služiti narodu a ne uvoditi diktaturu i pljačku nad njime. Zašto nitko ne pita: ako… Pročitaj više »

Zoran
Gost
Zoran
2 godine prije

Bar su mogli ograničiti kretanja izvan županija a ne ovako po općinama. Ljudima utjerali strah u kosti a naravno svi kao Ovce. Netko će i na ausvajsima zaraditi. Neznam kome pisati da barem omoguće kretanja unutar županija jer ovo je presmiješno, svaka selendra općina, katastrofa. Dobro da neuvedu zabranu totalno… Pročitaj više »

Uno
Gost
Uno
2 godine prije

Ne koristi se virus samo za ukidanje ljudskih prava i sloboda Sad kad su ljudi u kućama je moment da se završe sve mutne radnje koje bi eventualno mogle izazvati negodovanje naroda. Tako i ovo: “Fond za financiranje razgradnje 31. ožujka 2020. godine preuzeo je od Ministarstva zaštite okoliša i… Pročitaj više »

liberal
Gost
liberal
2 godine prije

Slažem se sa tekstom napisanim na portalu logično i to u potpunosti.
Kraj je zaista blizu.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
2 godine prije

Croyova bi bila idealna da sprovede NWO. U to ne sumnjam nimalo.

Faust
Gost
Faust
2 godine prije

Država nastala na genocidu,projekt sila koje traže izdajnike da zastupaju njihove interese u pojedinim dijelovima svijeta pa i na području bivše propale države.Nikad nije funkcionirala na demokratskim principima nego na diktaturi vođe,partije i represivnog aparata.Završila je na smetištu povijesti gdje i pripada.

Zdravko
Gost
Zdravko
2 godine prije

A šta će ti sloboda bez čovjeka.

Nik
Gost
Nik
2 godine prije

Zanimljivo kada izadje ovakav clanak onda nema potpis novinara nego se stavi redakcija logicno, isto tako je zanimljiv clanak o Orbanu koji se brani od ovog portala, a neke zemlje ga proglasavaju Diktatorom ali ovoga puta zna se ko je autor clanka (da ne bi bilo zabune podrzavam Orbana jer… Pročitaj više »

Zoran
Gost
Zoran
2 godine prije

Ovdje je sve rečeno o tzv korona virusu.
https://youtu.be/gI_Lh2x1Vwk

neznanje
Gost
neznanje
2 godine prije

Da se ljude pusti da žive uobičajenim ritmom imali bi puno mrtvih i vjerovatno , iste aktere, kako se bune što država nije poduzela korake koji se sad osporavaju. Švedi su sve po zakonu dok ih nije počelo kačiti. Sad mijenjaju priču. Vidjet ćemo dokle ćeje promijeniti. Ukoliko je nekome… Pročitaj više »

sokre
Gost
sokre
2 godine prije

za što će vas prijaviti da ste šetali vani a bila zabrana. tko je donio zabranu? stožer civilne zaštite. pa zar nekakvi stožeri smiju i mogu donositi zakonske odluke????? koji sud će to prihvatiti???? jel proglašeno izvanredno stanje????? ljudi ne dajte da vam ova šaka jada utjera strah u kosti

Argamedon
Gost
Argamedon
2 godine prije

Savonorola1 Upravo tako , Ovo je Udar na lljude njihovih slobodu i privatnost ……. a ne borba protiv sirenja virusa. Kako drugacije razumiti sve zabrane koje nemaju smisla ni sa bolescu ni sa izolacijom , pri cemu se ne vodi racuna o psihicom stanju Ljudi i dijece , a tek… Pročitaj više »

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
2 godine prije

,,Hrvatska je najdemokratskija zemlja na svijetu posle Amerike
Franjo Tudjman

Abe 04
Gost
Abe 04
2 godine prije

Pismenost u minimalnoj mjeri da se poima važnost ove teme je bitno ipodpolovična. Morat ćemo čekati jedan jači tresak u procesu probijanja do nekih novih dubina dna. Da damo znakove života, jelte.
Krotko pozdravljam!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

PITANJA I ODGOVORI NUŽNI ZA PREŽIVLJAVANJE U DOBA KORONAVIRUSA Tko su neprijatelji? Virusi. Gdje su? Svugdje oko nas. Tko im je pomagač? Svaki čovjek koji nam se približi. Je li potencijalni neprijatelj u ženi, mužu, ocu, bratu,susjedu, prijatelju? Jest. Tko nas brani od neprijatelja? Naša Vlada i Stožer civilne zaštite.… Pročitaj više »

Bosanac
Gost
Bosanac
2 godine prije

Ovi koji su smislili projekat virus…odradili su to ‘momački’ …sve je u sivoj zoni (parlament, kako da se sastaje ako su recimo ‘piramide (civilna zastita)’ zabranile okupljanja veceg broja ljudi …itd.

mario
Gost
mario
2 godine prije

U Hrvatskoj se od 2003. godine kontinuirano provodi kontrola prisustva GMO na tržištu, a dr. Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo uvjerava nas da takve hrane nema na tržištu, te da ona nije opasna po zdravlje potrošača. Ako nije opasna, zašto onda nema dozvolu prodaje? Pritisci US Vlade su… Pročitaj više »

emi
Gost
emi
2 godine prije

Kad nema države, to znači, državljanki i državljana, kad nema gradova, znači nema ni građanki i građana, to znači, da nema etike, politike, ostaje samo patetika klovnova, koji su krenuli frontalno, a zašto i ne bi, pa nemaju više posla sa ljudima, preostali su automati i servisi za njihovo brzo… Pročitaj više »

BLuka
Gost
BLuka
2 godine prije

Gledano na okrug Hrvatska ima najbolji odnos oboljeli/mrtvi, ne više od 1,5% i sumnjam da lažu.
Ljudska prava?
Čime se vi zabavljate, baš ste smiješni.

CAN
Gost
CAN
2 godine prije

I na kraju maskenbal će da plati hrv.narod;
-krvlju i znojem kao rob
-budućnosti (sadašnjosti!!) naše dijece
-zemljom svojih dijedova,koja će se rasprodati
kao otplata duga koji se UPRAVO gomila
Narodj e (postao) kontrolirana gomila preplašenih,ništa,baš ništa ne odlučiva,ali u ovoj priči još manje!
Hvala

Alex
Gost
Alex
2 godine prije

Tipično ponašanje nesposobnjakovića…idemo sve strpat u izolaciju, pa ako se lujdi porazboljevajh, to će biti zato šta se nisu pridržavali naputaka. To što je ionako slabašna ekonomija , otišla u pm i što je država pred bankrotom, optužit ćemo višu silu…i mir u konjušnici. Ljudi ostaju svakodnevno bez posla, ali… Pročitaj više »

aeofvnfaqnfvrncjewcfqewcfsdvesfrgv
Gost
aeofvnfaqnfvrncjewcfqewcfsdvesfrgv
2 godine prije

Mate, badava, sila je to kojoj se čitav svijet povinuje, nje je strah samo jače sile, asteroida.

Max
Member
Max
2 godine prije

I ja se također pridržavam svih mjera ali svi imamo pravo na svoju slobodu koja se samo zakonom može ukinuti nikako samovoljom.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
2 godine prije

Hrvatska i Poljska ce uvjek biti “DEČKI ZA PRIMJER”u Briselu, Berlinu, Londonu i Washing-ton, Telavivo itd. Ovi će ih tapsati po ramenu sa podugnutim palcom a sarkasticno se iza leđa ceriti i kesiti.. Jedne prilike njemacki novinar se čudu cudio koje naloge je Hrvatska ispunjavla prema Hagu.. tako kad su… Pročitaj više »

Rusofil
Gost
Rusofil
2 godine prije

Srećom u rusiji je sve fino, bog vas mazo retardirani

Pero
Gost
Pero
2 godine prije

Ne razumijem ove propusnice, 500000 propusnica izdaju za hodanje po zemlji. Koji je onda smisao “ostani doma”?

Giuseppe
Gost
Giuseppe
2 godine prije

ČESTITAM! Gospodi Plenkoviću, Berošu i HR kriznom stožeru te svim kriznim stožerima svijeta na efikasnosti i učinkovitosti sprovođenja mjera zaštite građana od opasnosti Corona Covid-19 virusa. Ovim se pokazuje kad države nešto stvarno žele i imaju interes onda se i može. TAKOĐER vas sve prethodno navedene molim i inzistiram da… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI