fbpx

Ignoriranja i napadi u zemlji C(r)ovidiji

Hrvatski 1984

Sve skupa corona kriza pretvara se u corona diktaturu, odnosno virus se koristi za ukidanje ljudskih prava i sloboda.

U Hrvatskoj postaje sve zanimljivije. U medijima postoji samo jedan svijet. Taj svijet zove se zove Covidov svijet. Sve naše tegobe, sve naše nepravde, svu našu energiju, sav naš strah, sva naša nada, sve naše smrti su u njemu i vezana uz njega. Takva je službena mantra.

Mantra dalje kaže da je taj virus opak, opasan, tajnovit, nepredvidiv, razara ekomomiju, tržište, institucije… Ne može ga ugroziti čak ni potres u Zagrebu, koji je napravio ogromnu štetu na kulturnim, vjerskim, znanstvenim, stambenim i gospodarskim objektima. Gotovo i nema analiza o šteti izazvanoj potresom, o budućnosti Grada, o sudbini centra grada, o opasnostima koje na Zagrepčane vrebaju s krovova zgrada.

Postale su nebitne iseljene bolnice, zgrade fakulteta i sveučilišta, sudske zgrade…. Sve to pada pred nevidljivim i strašnim neprijateljem, protiv kojega se bori mudri i neustrašivi Stožer civilne zaštite, na čelu s drugom Božinovićem koji sve zna, koji predviđa sudbinu Covida, cjepiva protiv tog strašnog neprijatelja, zna kako i kada nas treba zatvoriti, kada popustiti, a zna i do kada će sve to trajati. Sve zna naš mudri Božica, utjelovljenje sveznalice medicinskih znanosti, pravnih znanosti, filozofije, a i vrhunski je teolog. Naime, tko može zatvoriti crkve nego najvrsniji teolog, prorok i filozof kraja starog svijeta i početka novog, Božinićanstvenog svijeta.

Usput, osobno se pridržavam svih mjera koje je, po mom shvaćanju, nelegalno, nadržavno tijelo, zvano Stožer civilne zaštite, donijelo. Tek toliko da mi ne kažu da pozivam na nekakav građanski neposluh, iako i o građanskom neposluhu treba razmišljati kao legalnom i legitimnom. Na kraju, bune u zatvorima nisu nepoznate, a mi smo u zatvoru.

No, ovdje se želim osvrnuti na dva zviždača. Jedan je pravnik i sudac Ustavnog suda RH, g. Andrej Abramović, drugi je dr. Lidija Gajski. Oni zaslužuju posebnu pozornost zbog “ograđivanja” od njih njihovih institucija u kojima rade (Abramović), odnosno snažnih strukovnih organizacija kojih su članovi (Gajski).

Slučaj suca Andreja Abramovića je vrlo interesantan. Naime, kada sam pročitao njegov članak na pravnom portalu Isuinfo, pod naslovom Ustavnost u doba virusa, odmah sam shvatio da je u Ustavnom sudu došlo do jedne vrste raskola. U navedenom članku, očito izazvan ignoriranjm kolega, sudaca Ustavnog suda, da se na Ustavnom sudu otvori tema ustavnosti i zakonitosti postupanja tijela javne vlasti u ovim  izvanrednim okolnostima vezano uz mjere radi suzbijanja COVIDA-19.

Sudac Abramović ne negira postojanje i opasnost od COVIIDA-19, nego nastoji ukazati na nužne pravne okvire u kojima se moraju kretati svi sudionici i u takvim okolnostima. Osvrće se na to koliko se smiju i trebaju ograničiti ljudska prava i slobode, te koje tijelo je zaduženo, prema Ustavu i zakonima, ograničavati tako masovno i sveobuhvatno prava i slobode. Pojednostavljeno rečeno za uvođenje ovakvih ograničavanja prava i sloboda nikako nije ovlašten Stožer civilne zaštite, nego Sabor RH budući da se može sastati. Upravo to je izbjegao Sabor i Vlada.

Dakle, Ustavni sud odbija raspravljati o tome je li došlo do grube povrede Ustava i zakona, te ima stav da će o tome, možda, raspravljati kada sve prođe, odnosno, praktično, kada ovo izvanredno stanje prođe, a može trajati praktično beskonačno. Ministar Božinović život izvanrednog stanja prorokuje nam do pronalaska cjepiva, odnosno do nekog neodređenog i neizvjesnog događaja, koji se nikada i ne mora dogoditi. Tada će biti kasno. Štete će biti nepopravljive, a ustavnosudski, eventualni, pravorijek, potpuno besmislen.

Na ovaj članak Ustavni sud nije reagirao na način da pobije teze i tvrdnje koje sudac Abramović iznosi, nego je, dana 30. ožujka 2020., izišao s priopćenjem u kojem, kako kaže Abramović, visoko, k’o oblak il’ tron, da ne dopre do njeg’ niskog tornja zvon, Ustavni sud, kažu, prati sve mjere i radnje koje poduzimaju državna tijela.

Ostaje potpuno nejasno zašto Ustavni sud nije poslao izvješće Saboru u kojem bi, u ovom, mirno možemo reći, izvanrednom stanju, potvrdio da je ono što čini Vlada i Stožer civilne zaštite, u skladu s Ustavom i zakonom, ili ukazao na određena odstupanja i vratio sve u okvire istih. Interesantno je da je i iz navedenog priopćenja jasno da sudac Abramović nije bio jedini sudac Ustavnog suda koji je imao takav stav, budući da samo priopćenje navodi da stav suca Abramovića “nije podržala velika većina sutkinja i sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske “. Što je to “velika većina” nije baš jasno. Radi li se o 13 ili o 10. I jedno i drugo su “velika većina”.

Drugi primjer je dr. Lidije Gajski (a indirektno i dr. Srećka Sladoljeva i drugih koji nisu na pravom putu) koja se oglasila na poratalu Logično s člankom Tri pitanja za one koji upravljaju korona krizom u Hrvatskoj. U navedenom članku dr. Gajski postavila je slijedeća pitanja u svezi bolesti COVID 19:

  • O kakvoj se bolesti radi?
  • Koji su točno podaci o broju zaraženih, oboljelih i umrlih?
  • Gdje su dokazi o efikasnosti uvedenih mjera?

No, umjesto odgovora na ta pitanja dobila praktično prijetnje u neuobičajenom zajedničkom istupu Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog zbora. Iako se ne spominje njezino ime jasno je o kome se radi, usprkos činjenici da pitanja nije uputila navedenim strukovnim organizacijama.

Podsjećam da Hrvatska liječnička komora i Hrvatski liječnički zbor nisu znanstvene institucije, nego praktično udruge. Radi se o granskim organizacijama koje ne utvrđuju znanstvene činjenice, a osobito nekakve znanstvene istine. Hrvatska liječnička komora daje licence za rad liječnika. Ona utvrđuje formalnopravne pretpostavke za davanje tih licenci, no ne može procjenjivati znanstvene i stručne radove svojih članova, a osobito ne može javno blatiti svoje članstvo, a o tome je ovdje riječ. Javni istup ne potpada pod stručni nadzor nad radom pojedinog liječnika.

Što se tiče Hrvatskog liječničkog zbora on je dobrovoljna organizacija (udruga) liječnika i članstvo u njemu nije obvezujuće, pa nije jasno kakvom se to idejom Zbor vodio kod diskreditiranja svog člana.

Interesantno je da navedene strukovne organizacije (u kojima su snažni privatni interesi, te razni lobiji) ne prezaju pred javnim blaćenjem jedne ugledne liječnice i njihovog člana. Oni bi, zapravo, trebali štititi svoje članstvo od javnih harangi, a, evo, u njima sudjeluju na poticaj nekakvog Faktografa.

Ovakav istup teško je kršenje slobode javnog izražavanja, ali i slobode znanstvenog istraživanja i propitivanja uspostavljenih dogmi moćnika. U biti, radi se o pristanku na pritisak nekakvog Faktografa, koji je, uostalom intervenirao na sve facebook profile i stranice koje su prenijele njen članak Tri pitanja za one koji upravljaju korona krizom. Tako je i s mog profila uklonjen navedeni članak, s obrazloženjem da se radi o netočnim informacijama koje su navodno provjerili “neovisni kontrolori”. Dakle, radi se o medijskoj cenzuri. Pitam se kakvi li to ugledni znanstvenici sjede u jednom Faktografu?

Sve skupa corona kriza pretvara se u corona diktaturu, odnosno virus se koristi za ukidanje ljudskih prava i sloboda. Ustavni sud odbija uraditi onaj posao za koji ga plaćamo, a to je bdjeti nad zaštitom ustavnosti i zakonitosti. Istovremeno liječničke organizacije diskreditiraju svoje članove koji nisu sageli svoja koljena pred corona-diktaturom. Da će se corona-dikatura nastaviti i dugo trajati iz dana u dan izvješćuje nas ministar Božinović, koji trenira strogoću na hrvatskom narodu, iscrpljuje njegove materijalne, psihičke i duhovne snage, te mnoge tjera u očaj. Baš zato su intelektulaci, koji se usuđuju javno iznijeti svoje stavove, dragocijeni za opstanak naše slobode. Naime, sloboda je u pitanju.

Izvor: Odvjetnik Mate Knezović

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
78 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
crna guja
Gost
crna guja
1 godina prije

bravo mate naftasi bi krepali kad bi culi tomu bebica kako piva srica nije piva stranin jezikon

crna guja
Gost
crna guja
1 godina prije
Reply to  crna guja

mate je matildu pogodia u sridu

goost
Gost
goost
1 godina prije

Ma više vjerujem Ivanu Djikiću nego Lidiji, Mati, Andreju…..

Quds
Gost
Quds
1 godina prije
Reply to  goost

Ti si kreten.

goost
Gost
goost
1 godina prije
Reply to  Quds

@ Quds: moguće i to… al’ barem ne uvrijedih nikog.

gost1983
Gost
gost1983
1 godina prije
Reply to  goost

Otkad Logično portal prenosi desničarske tekstove? Hrvatska vlast po prvi put od 1991. radi nešto aktivno za narod, a sve po uzoru na Kinu, šta je ispravno. Alternativa kineskom pristupu bila bi prepuštanje slobodnom tržištu pa da prežive samo oni koji se snađu, a to sigurno nije ono šta ovaj portal želi.

Savonorola1
Gost
Savonorola1
1 godina prije

Osjećam poniženje da moram tražiti dozvolu za posjetiti majku, otići u svoj maslinik, ukrcati se u svoju jedrilicu.Sve to jer moram otići u drugu administrativnu zajednicu koja je prije bila ista općina i osim uhljeba nema nekih sadržaja.I ja sad trebam od istih tražiti dozvolu. U ime čega ?Za sve zabraniti i ne treba neka velika pamet.Racun dolazi na kraju.

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije
Reply to  Savonorola1

Kao što napisah mogli su ostaviti slobodu kretanja po Županiji a tko ide u drugu županiju, njemu Ausvajs izdati. Ovako iz mjesta u mjesto treba ti ausvajs ali bitno da tzv stožer sve zna.

guzičetinica
Gost
guzičetinica
1 godina prije
Reply to  Savonorola1

…od samog početka krize oni traže “naš pristanak” na mjere koje uspostavljaju. Stalno pozivanje na solidarnost, zajedništvo… tu je trik. Time pretpostavljaju naš pristanak na sve posljedice koje slijede nakon epidemijice.. A što slijedi….što drugo nego dužničko ropstvo naše djece. Sjećate se onih bizarnih pljeskanja po balkonima, skakanja po Indiji, pljeskanja bolničarima i doktorima koji nas spašavaju, u nas se čak balalo “moja domovina” s jebenih balkona nakon potresa u Zagrebu ( srceparajuće morbidno )…. e to je simboličan pristanak na sve što nam se događa. Poslije, kada se sistem koji žele uspostavi, govoriti će mantru o novom društvu koje… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  guzičetinica

Guza
Kod mene nije nitko balao.
Jedino su lupali po tećama protiv banditosa.
Da se proglasilo izvanredno stanje, taj isti bi morao odmah u zatvor. > pad vlade. Tehnička?
Ali taj isti je proglasio elem.nepogodu (a za koju je uzimao po 22 milijuna) – znači, opet treba u – zatvor.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Lucija

Da je drzao jezik za zubima i nije spominjao vlast u negativnom kontekstu zbog “Andrije Stampara” i imunoloskog zavoda,sigurno biste umjesto teca i lonaca dobili preporuku za gromoglasan pljesak sa balkona uz prigodno revanje “Hvale”.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Mucke

Mucke
Ajde se lijepo mani “what aboutisma”.
Poznato je puno toga što je tko radio oko Imunološkog…
Ono kad lopov viče “drž’te lopova!”
Ova kriza je pokazala koliko je Bandić opasan. I vratit će svaki od onih 22 milijuna što je ‘podjelio’.

aeofvnfaqnfvrncjewcfqewcfsdvesfrgv
Gost
aeofvnfaqnfvrncjewcfqewcfsdvesfrgv
1 godina prije
Reply to  guzičetinica

Guzičetinica, bingo, dobro kužiš stoku sitnog zuba.

Argamedon
Gost
Argamedon
1 godina prije
Reply to  Savonorola1

Savonorola1 Upravo tako , Ovo je Udar na lljude njihovih slobodu i privatnost ……. a ne borba protiv sirenja virusa. Kako drugacije razumiti sve zabrane koje nemaju smisla ni sa bolescu ni sa izolacijom , pri cemu se ne vodi racuna o psihicom stanju Ljudi i dijece , a tek slijedi mozda i najgore , a to ce bit neimastina i glad , jeli to cilj? Jer kako drugacije razumit ako ti ne dadu biti sam ni u polju ni u maslinicima ni na barki (brrodu)? Ne dadu ti doci u posijed vlastitog izvora hrane , vec te tijera da… Pročitaj više »

Euro
Gost
Euro
1 godina prije
Reply to  Savonorola1

-VRLO VAZNO-
da sramota. ali ima advokat koji je tuzio “sve pametne” zbog neutemeljenog smanjivanja prava ljudi. pa tako se može pokrenuti kolo koje ce na kraju izdati bar nesto istine i vjerovatno zaustaviti plandemiju.

Istrian
Gost
Istrian
1 godina prije
Reply to  Euro

Nadam se da je ovo istina! Upravo sam to htio preporučiti.
Zbog nepoštivanja procedure….jedine razlike između diktature i demokracije!

Trt
Gost
Trt
1 godina prije
Reply to  Savonorola1

Neovisni stručnjaci u Faktografu su procijenili da je kombinacija majke, masline i jedrilice smrtonosan spoj za prijenos korone za one koji jesu i koji nisu u rizičnim skupinama. A šta da svi imamo majku, maslinu i jedrilicu to ti nije palo na pamet?! I svaki dan ih obilazimo? Pa da tako širimo koronu i smrt oko sebe…U ime čega pitaš? U ime života! Čega drugog??? Pa nisu zabrane bezveze nametnute valjda…

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Trt

Trt …”Neovisni stručnjaci u Faktografu su procijenili da je kombinacija majke, masline i jedrilice smrtonosan spoj za prijenos korone za one koji jesu i koji nisu u rizičnim skupinama”

A s koka na koga ce se preniti virus ? Sa masline na covika , i sa covika na jedrilicu …Ti stvarno vrijedas ljudima intelegenciju ! Procitaj i promisli jos jednom sto si napisa od tih tvojih “nezavisnih ” iz Frankfurta …Da nije zalosno bilo bi smijesno .

Starina
Gost
Starina
1 godina prije

Kontrola virus radi ono za šta je namijenjen. U velikoj pljački vlasnici medija sigurno dobivaju svoj dio kolača, i zato šalju najgluplje novinare na konferencije pokvarenih, podmićenih državnih službenika I nema talasanja. Ti službenici trebaju služiti narodu a ne uvoditi diktaturu i pljačku nad njime. Zašto nitko ne pita: ako se vi toliko brinete za narod zašto niste kupili naftu po 12 dolara barel i napunili skladišta, i spustili Dizel na 3 kune?! Gde je ta vaša briga, koja se obavi sa dva telefonska poziva?!

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije
Reply to  Starina

Nije da je zagovaram , ali to se zove tržišna ekonomija , tj. trošarina je dio na koji može država utijecati, ali si ne želi pilati granu na kojoj spokojno sjedi . Drugi dio cijene je stvar uvoznika , i kako je rekao g.Dragičević(bivši pred. INE) “gdje vi u cijeni goriva vidite naftu” ili ti prevedeno nije važno kolika je cijena nafte već koliko nama treba novaca!

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije

Bar su mogli ograničiti kretanja izvan županija a ne ovako po općinama. Ljudima utjerali strah u kosti a naravno svi kao Ovce. Netko će i na ausvajsima zaraditi. Neznam kome pisati da barem omoguće kretanja unutar županija jer ovo je presmiješno, svaka selendra općina, katastrofa. Dobro da neuvedu zabranu totalno nekretanje i postave snajperiste po krovovima pa tko izađe metak u glavu. Naravno pridržavam se odredaba centralnog komiteta jer strah kod ljudi se osjeti u zraku a trajat će dokle god partija odluči.

Uno
Gost
Uno
1 godina prije

Ne koristi se virus samo za ukidanje ljudskih prava i sloboda Sad kad su ljudi u kućama je moment da se završe sve mutne radnje koje bi eventualno mogle izazvati negodovanje naroda. Tako i ovo: “Fond za financiranje razgradnje 31. ožujka 2020. godine preuzeo je od Ministarstva zaštite okoliša i energetike na uporabu lokaciju bivšeg vojnog skladišta „Čerkezovac“ u Općini Dvor. Nacionalnim programom provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva (Program za razdoblje do 2025. godine s pogledom do 2060.) (NN 100/18) navedena je lokacija Vojno skladišnog kompleksa Čerkezovac kao preferentna lokacija za uspostavu Centra za… Pročitaj više »

liberal
Gost
liberal
1 godina prije

Slažem se sa tekstom napisanim na portalu logično i to u potpunosti.
Kraj je zaista blizu.

gost1983
Gost
gost1983
1 godina prije
Reply to  liberal

Protiv ovih mjera, čini se, govore i liberali i ljevica i desnica. Čini mi se da je mnogima krivo reći da HDZ radi dobro. Evo ja, koji nikad o HDZ-u nisam imao dobro mišljenje prije krize niti ću nakon krize, ću reći da HDZ, po prvi put, je napravio nešto dobro za nas.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

Croyova bi bila idealna da sprovede NWO. U to ne sumnjam nimalo.

Faust
Gost
Faust
1 godina prije

Država nastala na genocidu,projekt sila koje traže izdajnike da zastupaju njihove interese u pojedinim dijelovima svijeta pa i na području bivše propale države.Nikad nije funkcionirala na demokratskim principima nego na diktaturi vođe,partije i represivnog aparata.Završila je na smetištu povijesti gdje i pripada.

Euro
Gost
Euro
1 godina prije
Reply to  Faust

faust
bilo je slobode i svega , samo ne za one koji su htjeli to unistiti

Kgfjč
Gost
Kgfjč
1 godina prije
Reply to  Faust

Juga je bila dobra komunjarama koje su dobile stanove đabe. Nama kojima je zemlja otimana da bi se ti stanovi sagradili baš i nije.

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Kgfjč

Kgfjč … na Jugi prestaje normalno rezoniranje cinjenica , meni su isto oteli zemjun i oca proganjali i cijelu famiju ali cu isto rec da je u jugi bilo pozitivno skolstvo , zadruge , zdrastvo , pa i radne akcije takoder sto je drzva imala sve bitne grane privrede ,Ludi su se pomagali izmedu , ima jos stvari , to nikad necu opovrc , ali s druge strane je bilo jednoumlje i ako si bi u partiji bila su ti otvorena vrata u svemu. Ako si hodi u crkvu i na dotrinu bili smo matretirani u skoli , ja sam… Pročitaj više »

Kile
Gost
Kile
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Ne lupaj brate, ko ti je branio da ideš u crkvu ahhaha, to možeš prodavat klincima u selu, kitio sam bor, stavljao žaruljice na kuću u vrt sve se blještilo nitko ni riječi nije rekao, u crkvu si mogao ići, ali većina nije jer nije htjela i imala je pametnija posla, znalo se di im je mjesto bilo i to ih najviše boli, zato se sada iživljavaju popovi i ostali

Zdravko
Gost
Zdravko
1 godina prije

A šta će ti sloboda bez čovjeka.

Nik
Gost
Nik
1 godina prije

Zanimljivo kada izadje ovakav clanak onda nema potpis novinara nego se stavi redakcija logicno, isto tako je zanimljiv clanak o Orbanu koji se brani od ovog portala, a neke zemlje ga proglasavaju Diktatorom ali ovoga puta zna se ko je autor clanka (da ne bi bilo zabune podrzavam Orbana jer je vec jednom imao takve ovlasti kada je bila migracijska kriza, kada je prosla vratio sve u normalu). Po mom misljenju clanak je katasrofa i ako je ovo diktatura onda stvarno nemate pojam sta je diktatura “Redakcijo Logicno”

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije
Reply to  Nik

Poštovani Nik,

Mi vam nismo krivi što ne čitate pažljivo. Na kraju članka je jasno naveden autor članka.

Svako dobro.

Nik
Gost
Nik
1 godina prije
Reply to  L. R.

Moja greska stvarno nisam vidio da dole pise o doticnom odvjedniku i da su ovo njegove rijeci pa se iskreno ispricavam.
Dalje nisam citao komentatore ali evo posto je Argamedon pita kako izgleda diktatura da odgovorim…

Argamedon
Gost
Argamedon
1 godina prije
Reply to  Nik

Nik , zasto mislis da ovo nije diktatura , ,a kako po tebi izgleda diktatura ? Ukidanje svega sto je privatno , ti zoves sloboda , opravdavas? Tebe ne muci sto neko ko je priznat naucnik i strucan progovori i rece istinu a onda ga medijski lincuju? Tebi to nije diktatura. Zasto ljudima se zabranjuje doci do hrane na vlastiti nacin ako ne ugrozavaju nikoga? Tebi to nije diktatura? (Sigurno je nesto u toj hrani koju vi i tvoje gazde zelite da ih narod jede.) Toliko se napravilo nelogicnih poteza koji nemaju veze sa borbom protiv bolesti ,ne imajuci u… Pročitaj više »

Nik
Gost
Nik
1 godina prije
Reply to  Argamedon

Tvoja pitanja: Zasto ljudima se zabranjuje doci do hrane na vlastiti nacin ako ne ugrozavaju nikoga? Koliko ja vidim nikome nije zabranjeno doci do hrane ja kada cekam u redu za ducan to radim i mislim se prije svega iz postovanja prema onim tetama koje pokusavaju i same sebe sacuvati u ovim situacijama. Evo radi brzih odluka stozera kao i u svakoj odluci dogadjaju se greske pa tako i zatvaranju trznica koje ce biti opet otvorene. Kao i u svakim brzim odlukama greske se dogadjaju. Ukidanje svega sto je privatno , ti zoves sloboda , opravdavas? Sta je to privatno… Pročitaj više »

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Nik

Necu ti ni citat ostali text jer vodis skroz na drugu stranu , Odma u pocetku si ukaka , ja ne govorim o trgovinama vec o ljudima na selu iz kojeg sam i ja koji su u mogucnosti prroizvesti hranu na svojim poljima. kapis Ako nisi zna sto ne virujem .. Zabranjeno je poci u polje obradivati svoju zemlju , ljudi idu ali rizikuju imati problem Pa lipo je pisalo u novinama , ne izlazite u dvorista u maslinike i na plaze … da te odma zaustavim oko plaza , imamo plaza toliko, da kad bi samo jedan covik bi… Pročitaj više »

Armagedon opet valdacija
Gost
Armagedon opet valdacija
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Nik ja takav u stvari nisam ali viruj mi UMORNI smo vise svi koji imaju svoje misljenje a pratmo neku logiku da nam stalno nabacivaju nelogicne stvari za istinu i ubijedivaju nas s tim , jeli ti citas ostale komentare , moga si nesto zakjucit , nisam ni ja uvik u pravu a ni drugi ali u globalu svi smo blizu. Mozda ti nisi los ali brate pitas pizdarije i okreni se oko sebe malo , zar ne vidis sto se dogada , ? Nik… sta je cili svit alo ovo se nikad u povijesti nije dogodilo jeli ti mislis… Pročitaj više »

Nik
Gost
Nik
1 godina prije

Ma gledaj ne mogu ja komentirat kako je na selu nije moje pravo jer san iz grada, mogu samo napisati ono sta vidin iz svog stajalista, da gledam medije i vidim probleme da ljudi ne mogu ic na njive i obradjivat svoja polja i naravno da to nije u redu tija san rec da stozer nije svemoguc i da se mora prilagodjavat kako ljudi traze na terenu i kako kazu doktori. Najveci problem je sta imamo toliko opcina gradova i sta ti ja znam da bi se mogli uhljebi uvalit u drzavne strukture..koliko cujem o tome i u saboru pricaju… Pročitaj više »

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Nik

Nik ja takav u stvari nisam ali viruj mi UMORNI smo vise svi koji imaju svoje misljenje a pratmo neku logiku da nam stalno nabacivaju nelogicne stvari za istinu i ubijedivaju nas s tim , jeli ti citas ostale komentare , moga si nesto zakjucit , nisam ni ja uvik u pravu a ni drugi ali u globalu svi smo blizu. Mozda ti nisi los ali brate pitas pizdarije i okreni se oko sebe malo , zar ne vidis sto se dogada , ? Nik… sta je cili svit alo ovo se nikad u povijesti nije dogodilo jeli ti mislis… Pročitaj više »

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije

Ovdje je sve rečeno o tzv korona virusu.
https://youtu.be/gI_Lh2x1Vwk

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije

Da se ljude pusti da žive uobičajenim ritmom imali bi puno mrtvih i vjerovatno , iste aktere, kako se bune što država nije poduzela korake koji se sad osporavaju. Švedi su sve po zakonu dok ih nije počelo kačiti. Sad mijenjaju priču. Vidjet ćemo dokle ćeje promijeniti. Ukoliko je nekome važnije okupljanje u kafiću od susjedova života svaki povik iz njegovih usta protiv liberalizma je nakaradno smiješan ( mislim na one koji se skrivaju iza imena autora).

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  neznanje

U jucerasnjem clanku (o Svedskoj i Madjarskoj)komentator @ermess je argumentirano demantirao svako slovo u tvojem komentaru i ti opet izvrces cinjenice,zasto.

Istrian
Gost
Istrian
1 godina prije
Reply to  neznanje

“Švedi su sve po zakonu dok ih nije počelo kačiti. Sad mijenjaju priču.”
Ne mijenjaju priču, i dalje rade po zakonu!!!
Nisi shvatio. Nije čalnak o tome da se ljude pusti da na miru ovo ono…, nego da se poštuje procedura! 😉

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  Istrian

Istrian
Donošenje zakona u redovnoj proceduri s koliko čitanja u redovnoj proceduri i 300 amandmana (nakon dvije godine i kusur)?!?

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  neznanje

ajde covjece-ovdje gdje sam .. vani sam u velikom gradu, samo sam vidio svega 5, 6 osoba danas sa maskom.. a na travnjsku koji je izmamio puno mladih i i majki sa djecom, funo vrijeme – nikog ziva s maskom.

sokre
Gost
sokre
1 godina prije

za što će vas prijaviti da ste šetali vani a bila zabrana. tko je donio zabranu? stožer civilne zaštite. pa zar nekakvi stožeri smiju i mogu donositi zakonske odluke????? koji sud će to prihvatiti???? jel proglašeno izvanredno stanje????? ljudi ne dajte da vam ova šaka jada utjera strah u kosti

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  sokre

Ovo se događa prvi put. Na žalost birali smo loše predstavnike u sabor pa se o ovakvim događanjima nije niti mislilo a kamo li raspravljalo. Do druge pandemije sve će imati debelu zakonsku podlogu. I sada se u načelima ustava i zakona o zdravstvu nalazi podloga za ovakvo ili čak rigoroznije postupanje. Sad kad se znaju manjkavosti i to će se srediti. Da se sve idealno sredi nebi imali na što gunđati i umrli biste od muke, a to se na Balkanu nesmije dogoditi. Ostali bi na pola stanovništva.

Argamedon
Gost
Argamedon
1 godina prije

Savonorola1 Upravo tako , Ovo je Udar na lljude njihovih slobodu i privatnost ……. a ne borba protiv sirenja virusa. Kako drugacije razumiti sve zabrane koje nemaju smisla ni sa bolescu ni sa izolacijom , pri cemu se ne vodi racuna o psihicom stanju Ljudi i dijece , a tek slijedi mozda i najgore , a to ce bit neimastina i glad , jeli to cilj? Jer kako drugacije razumit ako ti ne dadu biti sam ni u polju ni u maslinicima ni na barki (brrodu)? Ne dadu ti doci u posijed vlastitog izvora hrane , vec te tijera da… Pročitaj više »

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
1 godina prije

,,Hrvatska je najdemokratskija zemlja na svijetu posle Amerike
Franjo Tudjman

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  Mamajev Kurgan

Mamajev Kurgan
Samo mijena vječna jest. Evo sad smo naj demokratskija zemlja na svijetu. Ispred Amerike.

Abe 04
Gost
Abe 04
1 godina prije

Pismenost u minimalnoj mjeri da se poima važnost ove teme je bitno ipodpolovična. Morat ćemo čekati jedan jači tresak u procesu probijanja do nekih novih dubina dna. Da damo znakove života, jelte.
Krotko pozdravljam!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

PITANJA I ODGOVORI NUŽNI ZA PREŽIVLJAVANJE U DOBA KORONAVIRUSA Tko su neprijatelji? Virusi. Gdje su? Svugdje oko nas. Tko im je pomagač? Svaki čovjek koji nam se približi. Je li potencijalni neprijatelj u ženi, mužu, ocu, bratu,susjedu, prijatelju? Jest. Tko nas brani od neprijatelja? Naša Vlada i Stožer civilne zaštite. Tko još? Svatko pojedinačno. Kako? Promatranjem i uočavanjem neprijatelja u bliskoj osobi. Kako možemo pomoći Stožeru u obrani i samima sebi? Ostani doma. Možeš li ne ostati doma? Ne možeš. Zašto? Zato što su policijski punktovi i kontrole postavljene na svim izlazima/ulazima u mjesta, gradove. Znači li to da nas… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@Alerik- Sva su ti pitanja na mjesti, svi odgovori točni uključujući i vjerojatni odgovor na posljednje pitanje. Jednostavno ne mogu prepoznati ljude oko sebe. Poznajem ih desetljećima, sjećam ih se iz ratnih vremena kada su hrabro odlazili u neizvjesnost potpuno svjesni da se mogu i ne vratiti. Tada je samo nebo bilo granica naše težnje za slobodom, bili smo ponosni ljudi. Danas, manje od trideset godina poslije, ti isti ljudi su ustrašeni do neviđenih razmjera. Zatvoreni u četiri zida, prilijepljeni uz TV ekran u isčekivanju najnovijih izviješća. Nazivaju jedni druge, razmijenjuju savjete i strahove, tješe se međusobno. Strah u kombinaciji… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije
Reply to  Piretis

Piretis
Što misliš hoće li se Boris Johnson izliječiti ili će ga corona pokopati?

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

@Alerik- Kao i ostali strepim za njega. Neće nam valjda virus uzeti najboljeg od najboljih?

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Bravo SOA!

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

Ovi koji su smislili projekat virus…odradili su to ‘momački’ …sve je u sivoj zoni (parlament, kako da se sastaje ako su recimo ‘piramide (civilna zastita)’ zabranile okupljanja veceg broja ljudi …itd.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Bosanac

Bosanac
O tome i pričamo. Ovo su preozbiljne stvari a da se to Ustavom i Zakonima ne bi predvidjelo.
NEMA sivih zonapo zakonu. Ili ječl.17., izvanredno stanje ili – nije.

Većina je zaboravila još jednu nelegalnost: Glasanje za povjerenje Mariću. 76: 76. To nije većina. Ustav priznaje samo većinu.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije
Reply to  Lucija

Pravni poredak je kreiran za nas ovcice, da pomislimo da postoji neki red……dok za neke on ne igra nikakvu ulogu……a to se moze mjenjat jedino ako mi prestanemo bit ovcice i postanemo vukovi

mario
Gost
mario
1 godina prije

U Hrvatskoj se od 2003. godine kontinuirano provodi kontrola prisustva GMO na tržištu, a dr. Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo uvjerava nas da takve hrane nema na tržištu, te da ona nije opasna po zdravlje potrošača. Ako nije opasna, zašto onda nema dozvolu prodaje? Pritisci US Vlade su konstantni. Kad su pred turistički sezonu jedne godine uz autoceste postavljeni plakati koji su reklamirali GMO slobodnu zemlju, pod pritiskom US ambasade morali su biti uklonjeni. Mi, osim što smo mala zemlja, imamo mnoštvo ‘velikih Hrvata’, prodanih duša, koji bi za profit bili u stanju djelovati, a vjerojatno i djeluju,… Pročitaj više »

gg2
Gost
gg2
1 godina prije
Reply to  mario

Sada si me upravo podsjetio da ako zavlada nestasica hrane a samo je pitanje vremena kada? to ce biti riješenje uvođenje gmo, ništa se ovdje ne događa slučajno ipak smo eu-us kolonija i sve je spremno čekalo i čeka kada će doći na red jer je sve bilo pripremljeno! ali polako znade ovaj nas prodani sustav kakve su upute i kada što slijedi po redu imaju oni napismeno točke koje ispunjavaju jednu po jednu i kada mediji stvore dovoljan konsenzus kod nas ovaca i strah, tako se i uvode po crticama. eh ti lažljivci znaju sve unaprijed. riba uvijek smrdi… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  gg2

gg2

Priključite se velikoj vojsci francuske POLJOPRIVREDE!“, poručio je nedavno Francuzima Didier Guillaume. Osobito se osvrnuo na one koji zbog epidemije koronavirusa trenutno ne rade, pozvavši ih da se okušaju u sezonskom radu u poljoprivredi. Ciljao je prvenstveno na one koji su zaposleni u kafićima, hotelima, frizerajima, a koji – kao, uostalom, i u Hrvatskoj – privremeno ne rade. To je, valjda, ta nova realnost na koju se ovih dana privikla”
I. Gašparović, telegram .hr

Neće im proći gmo…više nego je već prošao.

aeofvnfaqnfvrncjewcfqewcfsdvesfrgv
Gost
aeofvnfaqnfvrncjewcfqewcfsdvesfrgv
1 godina prije
Reply to  gg2

Zato i nedaju nama našu hranu već čemo morati uzimati za kredite gmo jer naše neće ni biti, dobro njušiš, samo nastavi.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije
Reply to  mario

Pojeo si ti GMO-a bar 25%…i tu je siva zona odradila…recimo hrana za pilice ili za krave , telad i sl….preko te njohove ishrane meso koje jedes je GMO…onda ovi fancy proizvodi od poznatih brandova …slatkisi i sl…tu boga pitaj sta jedes

emi
Gost
emi
1 godina prije

Kad nema države, to znači, državljanki i državljana, kad nema gradova, znači nema ni građanki i građana, to znači, da nema etike, politike, ostaje samo patetika klovnova, koji su krenuli frontalno, a zašto i ne bi, pa nemaju više posla sa ljudima, preostali su automati i servisi za njihovo brzo zbrinjavanje-uklanjanje.

BLuka
Gost
BLuka
1 godina prije

Gledano na okrug Hrvatska ima najbolji odnos oboljeli/mrtvi, ne više od 1,5% i sumnjam da lažu.
Ljudska prava?
Čime se vi zabavljate, baš ste smiješni.

CAN
Gost
CAN
1 godina prije

I na kraju maskenbal će da plati hrv.narod;
-krvlju i znojem kao rob
-budućnosti (sadašnjosti!!) naše dijece
-zemljom svojih dijedova,koja će se rasprodati
kao otplata duga koji se UPRAVO gomila
Narodj e (postao) kontrolirana gomila preplašenih,ništa,baš ništa ne odlučiva,ali u ovoj priči još manje!
Hvala

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Tipično ponašanje nesposobnjakovića…idemo sve strpat u izolaciju, pa ako se lujdi porazboljevajh, to će biti zato šta se nisu pridržavali naputaka. To što je ionako slabašna ekonomija , otišla u pm i što je država pred bankrotom, optužit ćemo višu silu…i mir u konjušnici. Ljudi ostaju svakodnevno bez posla, ali ne oni zaposleni u administraciji i birokraciji. I u normalnim okolnostima ih je dva put više no što treba…a sada i 300%!

Istrian
Gost
Istrian
1 godina prije
Reply to  Alex

Istina! Rješenje problema koje se nudi izaziva teže posljedice nego problem!! Tipično za naše nekompetentne i nesposobne političare!

aeofvnfaqnfvrncjewcfqewcfsdvesfrgv
Gost
aeofvnfaqnfvrncjewcfqewcfsdvesfrgv
1 godina prije

Mate, badava, sila je to kojoj se čitav svijet povinuje, nje je strah samo jače sile, asteroida.

Max
Member
Max
1 godina prije

I ja se također pridržavam svih mjera ali svi imamo pravo na svoju slobodu koja se samo zakonom može ukinuti nikako samovoljom.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

Hrvatska i Poljska ce uvjek biti “DEČKI ZA PRIMJER”u Briselu, Berlinu, Londonu i Washing-ton, Telavivo itd. Ovi će ih tapsati po ramenu sa podugnutim palcom a sarkasticno se iza leđa ceriti i kesiti.. Jedne prilike njemacki novinar se čudu cudio koje naloge je Hrvatska ispunjavla prema Hagu.. tako kad su ovi trazili za neku nebitnu osobu iz čiste greske, ovi bi bezpogovorno slali-bar tako je to novinar komentirao..

Rusofil
Gost
Rusofil
1 godina prije

Srećom u rusiji je sve fino, bog vas mazo retardirani

Pero
Gost
Pero
1 godina prije

Ne razumijem ove propusnice, 500000 propusnica izdaju za hodanje po zemlji. Koji je onda smisao “ostani doma”?

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 godina prije
Reply to  Pero

Od njih je barem 200.000 bespotrebnih jer u svojoj beskorisnoj uhljebničkoj minijaturnoj općini nemaš bankomata, ljekarne, banke, prodavaonice hrane za životinje, doma zdravlja ili ti je dio zemlje za obrađivanje u susjednoj općini ili ti majka/otac/djed/baka žive u susjednoj isto tako maloj minijaturnoj općini od nekih 1.500 stanovnika.
Tko ne zna, Hrvatska od 4 milijuna stanovnika ima 428 općina i 128 gradova.

Giuseppe
Gost
Giuseppe
1 godina prije

ČESTITAM! Gospodi Plenkoviću, Berošu i HR kriznom stožeru te svim kriznim stožerima svijeta na efikasnosti i učinkovitosti sprovođenja mjera zaštite građana od opasnosti Corona Covid-19 virusa. Ovim se pokazuje kad države nešto stvarno žele i imaju interes onda se i može. TAKOĐER vas sve prethodno navedene molim i inzistiram da ovu efikasnost i način sprovođenja navedenih mjera pod hitno sprovedete, između ostalog i u spriječavanju pušenja i ovisnosti o narkoticima jer od poslijedica pušenja i konzumacije droga godišnje umiru milijuni ljudi, neusporedivo više nego od Corone. Isto tako, a posebice kod nas u Hrvatskoj spriječite daljnju i dosadašnju korupciju, nepotizam… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik