”Imam neke loše vijesti.” Edward Snowden kritizirao bivšu dopisnicu CNN-a iz Bijele kuće zbog izjave o tome kako novinari ne očekuju da bi vlada mogla lagati i nekoga špijunirati

Edward Snowden
13 komentara

Američki zviždač Edward Snowden i mnogi drugi ismijavali su bivšu dopisnicu CNN-a iz Bijele kuće jer je insinuirala kako su laži i špijuniranje američke vlade bili jedinstveni za Trumpovu administraciju i da novinari takvo nešto ne očekuju.

Michelle Kosinski, koja je radila kao dopisnica iz Bijele kuće za CNN-a između 2014. i 2019., u subotu je tvrdila da “kao američka novinarka nikad ne očekujete da vas vlastita vlada laže, da skriva podatke koje javnost ima pravo znati ili da špijunira vaše sustave i načine komuniciranja.”

„Takvo nešto radio je samo Trumpov neamerički režim. Mi to nismo mogli očekivati“, zaključila je.

Kosinski je brzo ismijana, kako zbog sugeriranja da su američki novinari toliko naivni, tako i zbog svojih mišljenja da su se nadzor od vlade i dezinformacije događale samo za vrijeme kratke administracije Donalda Trumpa.

Zviždač i bivši zaposlenik CIA-e Edward Snowden , zviždač informacija o programu masovnog nadzora Agencije za nacionalnu sigurnost nad civilima, koji je zbog ”curenja” informacija morao pobjeći iz SAD-a, rekao je Kosinski: “Bojim se da imam neke loše vijesti za vas.”

“Izuzetno ste nekvalificirani za posao novinarke ako zaista mislite nešto ovakvo, dobri Bože”, napisao je još jedan komentator, dok je novinar Alan MacLeod nazvao misaoni proces Kosinski “razinom naivnog štovanja države, koja je potrebna za dobivanje odlično plaćenog posla u mainstream medijima.”

Unatoč žestokim kritikama, Kosinski je stala uz svoj stav, tvrdeći da Trumpovi “deseci tisuća otvorenih laži, veleizdajničke aktivnosti te napadi na demokraciju” nisu bili “ekvivalentni” masovnim kampanjama nadzora i dezinformacija iz prethodnih administracija.

CIAedward snowden
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

ona je poslusna ovca agende sa cnn-a i nitko vise ne pusi njihovu servilnost.zato im je toliko i opala gledanost.prosjecni amer se sigurno ne informira sa tog smeca gdje analize stvari rade zadojeni ljubitelji vrlog novog svijeta ili 20i nesho godisnjakinje sa masnom kosom i podocnjacima do poda.sve vlade lazu i spijuniraju svoje narode,ukljucujuci i novinare..tko tvrdi suprotno je ili glup ili dio tima.svakako,ne bi smio biti blizu niti papiru i olovci,kamoli mikrofonu.hvala.

Mali Ivica
2 godine prije

Upravo sam imao žestoku prepirku sa mojom drugom polovinom. Naime mjesecima možda i više od godine tražim istine. I došao sam do zaključka da je svijet satkana od laži i prevara.
U kontinuitetu me je lagao i varao rođeni otac, a rođeni brat me drsko, bezobrazno i podmuklo pokrao. Lagala me i mati ponavljajući čast, poštenje, istina bez laži i prevara, a ja sam tek sada na zalasku života shvatio da što si veći lopov, lažov i prevarant to si uspješniji. I da je glavni razlog mome relativnom neuspjehu u životu pridržavanje postulata pokojne majke.
Ma više ne vjerujem nikome mada je sada već kasno. Meni ne treba 1. April jer me ionako svaki dan netko slaže, prevari il’ pokra
de.

Abe 04
2 godine prije

Novinar dobije na papiru sta da pita i to je to. Talking head. Dobra plaća angažmani sa strane, novi stan, auto, lijepe stvari, putovanja, ugledna poznanstva.
Ili može biti kao istraživački, oni klošari. Koji može tu i tamo napisat koju antisistem knjigu i zaradit, ali ne znaju svi novinari pisat. Mogao bi se još provest kao g. Ulfkotte. Bolje dajte taj papir, g. uredniče!

Max
2 godine prije

Snoweden je u pravu . Špijuniraju sve.

mmne
2 godine prije

btw…usput procitam ponesto i sa portala koje “logicno.com” navodi kao komplementarni izvor…vase je pravo svakako, ali reklamirati ustasko fasisticki sadrzaj portala direktno.hr cini mi se porazavajucim za redakciju logicno.com

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI