Indija bacila lidere Kašmira u kućni pritvor i uvela policijski čas

indijska vojska Sikh laka pjesadijska regimenta
2 komentara

Napetosti u indijskom delu Kašmira rastu nakon što su istaknuti lideri ove oblasti stavljeni pod kućni pritvor, internetske veze su blokirane a proglašen je i policijski čas.

Tri istaknuta politička lidera u indijskom delu Kašmira stavljena su u kućni pritvor u nedelju uveče po lokalnom vremenu, potvrdili su lokalni indijski mediji.

Muftija Mehbooba i Omar Abdullah su bili bivši ministri u Kašmiru, dok je treći uhapšen Sajjad Leone, politički lider koji se takođe nalazi u kućnom pritvoru.

Usman Majid, lokalni lider opozicione stranke u Indiji i M.Y.Tarigami, lokalni lider Komunističke partije i član zakonodavne skupštine su uhapšeni.

Od početka najnovije eskalacije u Kašmiru su blokirane sve internetske veze, dok je proglašen četvorodnevni policijski čas. Stanovništvo se boji da bi moglo doći do potpunog prekida i svih telekomunikacijskih i mobilnih mreža.

Sukob između Indije i okupirane teritorije Kašmira eskalirao je tokom poslednjih nekoliko dana jer su lokalni indijski zvaničnici tražili od svih turista da napuste tu oblast, zatvorene su škole i fakulteti a raspoređene su jake vojne snage pod izgovorom terorističke pretnje.

Indijska vlada je saopštila da je poslala 100 000 dodatnih vojnika u Kašmir gde je već bilo stacionirano više od 500 000 vojnika. Ovo je drugo pojačanje budući da je tokom petka u ovu oblast poslato 25 000 vojnika.

eskalacijasukob
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mister NO
4 godine prije

Ovo izgleda kao priprema za rat. Prekid komunikacija i slanje dodatnih 100 000!!! vojnika. U najmanju ruku jedna izuzetno zahtjevna logisticka operacija. Zanimljivo bi bilo cuti sta se zbiva s “one” strane Kasmira.

Max
4 godine prije

Mister No internet je u Indiji cenzuriran i inače a nadam se da rata neće biti jer su to nuklearne sile. ali da jest opasno jest.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI