Indija istražuje istražuje Amazon & Walmart

Amazon
1 komentar

Indijski antitrust regulator će, kako se izvještava, ubrzati istragu navodne antikonkurentske prakse giganta e-trgovine Amazon i Flipkart, lokalnog ogranka američkog maloprodajnog lanca Walmart.

Istraga koju je pokrenula Indijska komisija za konkurenciju (CCI) u januaru 2021. pokrenuta je nakon žalbe u kojoj se navodi da su kompanije promovisale odabrane prodavce na svojim platformama i da su visoki popusti ometali konkurenciju. I Amazon i Flipkart negirali su bilo kakvu nezakonitost.

Dvoje ljudi upoznatih sa tim pitanjem rekli su da indijski supervizor planira da pojača kontrolu slučaja dok država pojačava mjere protiv antikonkurentskog ponašanja Big Tech giganta.

Istraga je zaustavljena više od godinu dana zbog pravnih izazova dvije kompanije. Prošle nedjelje sud je dozvolio regulatoru da nastavi reviziju, odbacivši argumente da CCI nema dokaza.

Supervizor navodno planira da od firmi zatraži informacije u vezi sa navodima „što je brže moguće“.

CCI navodno ubrzava istrage u vezi sa svim slučajevima koji uključuju velike tehnološke kompanije, raspoređujući dodatne službenike za neke slučajeve i radeći pod strožim internim rokovima.

„Slučajevi koji uključuju digitalne kompanije postaju prioritet CCI jer mogu imati značajan uticaj na ekonomiju i indijske start-up kompanije“, rekli su neimenovani izvori.

„Plan CCI da se brže radi na takvim slučajevima u skladu je sa drugim antitrust regulatorima na globalnom nivou koji istražuju digitalna tržišta poput e-trgovine i onlajn pretrage koja su dinamična i brzo se razvijaju“, rekao je indijski antitrust advokat koji zastupa tehnološke kompanije.

Istraga o Amazonu i Flipkartu nastavlja se u trenutku kada kompanije pokušavaju da opovrgnu optužbe oflajn prodavaca da im njihove složene poslovne strukture omogućavaju da zaobiđu pravila inostranih investicija za e-trgovinu.

AmazonBig TechIndijaWalmart
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
CAN
2 godine prije

Istražuj istražuj…brena je brena

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI