Indija uvodi vlakove na hidrogenski pogon

vlak na vodikov pogon
9 komentara

Prvi indijski vlakovi na vodikov pogon su u izradi. Više od 11 metričkih tona manje ugljičnog dioksida emitirat će se svake godine zahvaljujući ovim vlakovima.

Ballard Power Systems, tehnološka tvrtka za gorivne ćelije, primila je narudžbu modula gorivih ćelija od Medha Servo Drives, integratora željezničkih sustava, za izradu prvih indijskih vlakova na vodikov pogon.

Dva modificirana dizel-električna prigradska vlaka dizajnirana za Indijske željeznice imat će osam FCmoveTM-HD+ motore od 100 kW. Oni će biti učinkovitiji i imati veću gustoću snage od prethodnih generacija modula.

Vlakovi bi trebali ući u promet 2024., s mogućnošću daljnjih preinaka nakon početnog postavljanja.

Zbog činjenice da je vodik trenutno jeftiniji od dizela, približna investicija u pothvat s vodikovim gorivim ćelijama isplatit će se za manje od dvije godine. Korištenje vodika također će smanjiti godišnje emisije CO2 za više od 11 metričkih tona i eliminirati gotovo metričku tonu čestica.

“Željeznički prijevoz kritičan je dio infrastrukture diljem Indije i ponosni smo što poduzimamo prve korake za dekarbonizaciju ovog aspekta našeg gospodarstva. Uz vodeću tehnologiju i snažnu ekonomiju projekta, optimistični smo u pogledu budućnosti željezničkog prijevoza s nultom emisijom”, rekao je Kasyap Reddy, direktor tvrtke Medha Servo Drives.

“Naš napredak u dekarbonizaciji željezničkog tržišta tek počinje, budući da surađujemo s vodećim proizvođačima željezničkih vozila, integratorima i operaterima diljem svijeta. Uzbuđeni smo što razvijamo posao s gorivnim ćelijama u Indiji i što pokrećemo prve putničke vlakove s pogonom na vodik i nultim emisijama na indijskom tržištu”, rekao je David Mucciacciaro, glavni komercijalni direktor tvrtke Ballard.

Organizacija indijskih željeznica za alternativna goriva (IROAF) pozdravila je ponude u siječnju 2021. za stvaranje hibridnog pogonskog sklopa na bazi vodikovih gorivih ćelija za naknadno opremanje dizel-hidrauličkih lokomotiva od 700 KS koje voze dionicom uskog kolosijeka Kalka-Shimla u Himachal Pradeshu.

Indijske željeznice nadaju se uštedjeti ₹23 milijuna (~309.718 USD) godišnje pretvaranjem višestrukih dizel-električnih jedinica na dizelski pogon u vlak na vodikovo gorivo. Tehnologija će se procijeniti na modificiranim dizel-električnim jedinicama na 89 km dugoj dionici Sjeverne željeznice Sonipat-Jind.

Ballard i Adani Group potpisali su memorandum o razumijevanju za procjenu potencijala za komercijalizaciju gorivih ćelija u različitim aplikacijama u Indiji. Za proizvodnju gorivih ćelija u Indiji, dvije strane će istražiti svoje mogućnosti.

Hidrogenski pogonIndijavlakovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
1 godina prije

Očekuje se da Amerikanci uvedu cijelome svijetu porez na vodik, obzitrom se smatraju gospodarima kopna, mora i zraka.

Mari
1 godina prije

Ugljični dioksid nikad nije niti će biti problem za Zemlju. Kad god je CO2 bio visok u atmosferi, (npr. Trijas i Jura), vegetacija je bujala, život je fantastično napredovao. Ograničenje CO2 je another element reduciranja proizvodnje hrane.
Rimljani su bili mudri ljudi, za vladati svijetom, trebali su samo kruha i igara.
Današnji ‘Gospodari rata’ vode samo krvave igre. Ništa kruha.

Max
1 godina prije

To je vrlo nestabilno.

Sale
1 godina prije

Zasto sam cijeli život mislio da vozovi idu na struju

Rimtutituki
1 godina prije

Koliko mjesta na krovu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI