fbpx

Iran odbacuje izraelske optužbe o razvoju nuklearnog oružja usred pojačanog obogaćivanja uranijuma

Iran - nuklearno oruzje

Iran odbacuje izraelske navode u vezi sa njegovim nuklearnim programom i ne smatra da uran obogaćen do 20 odsto predstavlja kraj nuklearnog sporazuma, naglasio je zamjenik iranskog ministra spoljnih poslova Abbas Araghchi.

„Takve optužbe se sve vrijeme čuju od cionista, a nemaju osnova, jer su prazne“, rekao je Araghchi. „Režim koji ima nuklearno oružje ne može optužiti Iran da teži nabavci nuklearnog oružja“.

Ranije ove nedjelje, Teheran je rekao da je počeo da proizvodi 20 odsto obogaćeni uranijum u nuklearnom kompleksu Fordow. Kao odgovor, izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da iranska odluka da poveća nivo obogaćivanja pokazuje namjeru Teherana da nastavi da razvija svoj vojni nuklearni program i obećao da će spriječiti Islamsku republiku da stvori nuklearnu bombu.

Dok je prema Zajedničkom sveobuhvatnom akcionom planu za 2015. godinu (JCPOA) Iranu bilo dozvoljeno da obogati uranijum do 3,67 odsto, zemlja je suspendovala svoju obavezu zbog povlačenja SAD iz sporazuma u maju 2018. godine, nakon čega je Izrael optužio Teheran da laže o svojim objektima i pokušavaju u tajnosti stvoriti nuklearnu bombu.

Islamska Republika je pojačala svoje aktivnosti u tom sektoru prošlog novembra, nakon ubistva vrhunskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizadeha, za koje je Iran optužio Izrael.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Facebook0
Twitter
Telegram
Reddit
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
iiiistina
Gost
iiiistina
22 dana prije

o d g o v o r n o s t……………………..
…………………………….Neznanje, nikog ne oslobađa odgovornosti za činjenje i nečinjenje. Svatko mora da preuzme odgovornost. U suprotnom se dešava da se neko kao ponavljač stalno vraća na Zemlju, dok konačno ne nauči potrebne lekcije: da pati, boluje i tuguje. Izbor je uvek na pojedincu. Ako neko ima iluziju da može da misli i radi šta hoće i da će proći nekažnjeno, što je sušta suprotnost Univerzalnom Zakonu, taj se grdno vara misleći da će ipak „neko“ doći da ga spasi, a da pri tom on sam ne započne da se mjenja. Pomoć će sigurno doći u skladu sa zahjtevom koji pojedinac upućuje svom duhu i namerom da se postane bolji čovjek. Upravo zato su tu svih 5 miliona duša koje nam pomažu. Samo čekaju naš poziv. Sjetite se pouke „kucaj i vrata će se otvoriti“, kao i izreke „kad je učenik spreman, učitelj je tu“.
……………..…..Djeco, pogledajte svijet: dostigao je [točku] uništenja. Putujete cestom punom opasnosti, a opet ne vjerujete; otvorite svoja srca, budite jedinstveni i budite jedna jedina obitelj kako biste si mogli međusobno pomagati.
…….Uskoro ćete vidjeti toliko stvari; također ćete zajedno……. biti svjedoci kraja ove bitke i pobjednici.
Ne bojte se.
Koliko je onih koji vjeruju da će sve ovo brzo proći: prepustili ste se onome što govori moćna, svjetska elita, a da ne razumijete što se događa. Budite oprezni: ono što vam kažu neće uvijek biti za vaše dobro.
………………Nevolje za ovu generaciju neće se odgoditi; pojavljuju se na svakom mjestu, u svakoj državi, na svakom polju, čak i najnevjerojatnijim mjestima.
Velika izdaja čovječanstva potaknuta je poremećenim ljudskim egom, poput divljeg konja koji ide kamo želi, ne razmišljajući o posljedicama svojih djela.
SVAKO je ljudsko biće odgovorno za svoj rad i postupke …
Tijekom Upozorenja nećete vidjeti jeste li radili ili djelovali kao posljedica tuđih postupaka, već ćete se gledati u vezi sa svojim osobnim djelima i postupcima koji bi vas trebali natjerati da reagirate, djelujete, oprostite i volite kao odrasli, kao ljudska stvorenja Božja i biti u svakom trenutku nalik Božanskom Učitelju.
Ne smijete nastaviti živjeti, raditi i ponašati se poput mlakog. Ovo vrijeme ne daje priliku mlakima.
…………Ovo je zakon “da, da” ili “ne, ne”.
Duhovna osoba nastavlja biti duhovna čak i u najvećim i najtragičnijim iskušenjima. Oni koji nisu duhovni, u vrijeme kušnje mogu rasti kako bi postigli najveće duhovne visine, ili u najvećim kušnjama mogu se vratiti naricanju u okviru svog “ega”: padaju i postaje im teško prepoznati da su mlaki.
………………….………..Da svjetski poredak zauzima buduće događaje i kontrolira čovječanstvo, nije tajna, a unutar ovog procesa žalosno je što neki Bogu posvećeni kapituliraju, prihvaćajući varljive novosti sramotnih suvremenih trendova lažne crkve.
Zemlja nastavlja svoj proces pročišćenja, pa će stoga čovječanstvo patiti, suočavajući se s ozbiljnim katastrofama i koštajući time ljudske živote.

……….Ostavite po strani svoje loše navike,svoje budalaste misli,osječaje koji vas navode da duhovno puzite i od sada,prema vlastitoj odluci,uđite u čahuru dobrote,lijepog ponašanja,dobrih navika,kako bi iz toga nastao NAJLJEPŠI DUH, uzdižući Vas

. Neka vaša glupost nestane, a osjećaji postanu altruistički. Ovo je Ljubav, djeco, Skriveno blago, Božanska Ljubav koja je živa i pulsira u čovjeku, a koju lopovi ne mogu ukrasti niti je moljci pojesti.
Trebate držati svoje lampe upaljenima…

iiiistina
Gost
iiiistina
22 dana prije
Reply to  iiiistina

pozdrav svima i adminu poziv da propusti ovaj snimak iz 2017 na portalu je prisutno i suradnika i komentatora a i posjetilaca koji ovo mogu razumjeti….tko je u stanju ovo izvesti ?koja je poruka cionistima? ukoliko je prisutan netko s poznavanjem korištenja nebeske geometrije i prepoznaje izvedeno – hvala na pojašnjavanju.
https://youtu.be/5nQ-NJLJHP4

Z.A.
Gost
Z.A.
22 dana prije
Reply to  iiiistina

Ne bih se slozio … Sjetite se pouke ” kucaj i vrata ce se otvoriti ” … Vrata nikad nisu bila zatvorena …

iiiistina
Gost
iiiistina
22 dana prije

…………………..Budite potpuno prisutni u svemu što radite i živite ga punim plućima u svakom trenutku, slobodno u ljepoti, bez obzira na okolnosti jer znate da je on neponovljiv i jedinstven dar. Gledajte uvijek samo ono najbolje u drugima, bez obzira u kakvim odnosima trenutačno bili s njima, gledajte njihovu bit,

budite svjesni da se ispod svačijeg nerazumijevanja i sljepila sebičnosti i arogancije skriva ljudsko biće koje pati zbog neznanja, i na taj način ćete otvoriti prostor razumijevanja i osloboditi se potrebe za osuđivanjem i samim time eliminirati mogućnost da padnete u zamku mržnje i neprijateljstva.

Ako netko ne želi biti vaš prijatelj, to je u redu, ne mora biti, to je u potpunosti njegov slobodni izbor kojeg treba poštovati. No, ono što je važno je da vi uvijek budete njegov i da nikome nikada ne poželite nikakvo zlo bez obzira kakav on bio prema vama. Jer, onaj koji zna, ne može biti sarkastičan, zajedljiv i osoran, nego susretljiv i dobronamjeran. Ako netko ne razumije zašto vi živite i ponašate se na određeni način, tada mu objasnite kao prijatelju kako biste proširili prostor razumijevanja. Držite svoje srce otvorenim za prijateljstvo i svježim za oprost i novi početak u svakom trenutku, bez obzira koliko se vaš osjećaj ponosa protivio tome i sugerirao vam drugačije. Jer vi niste svoj ponos.

Vi ste ono što jeste po svojoj prirodi bez napora – Ljubav, radost, dobrota i mir. Tu vam postaje jasno da drugi ljudi, druga živa bića koja svakodnevno s vama dolaze u dodir s raznih strana života nisu vaši protivnici i neprijatelji, nego da svi mi zapravo imamo jednu zajedničku prepreku koja nas razdvaja – a to je neznanje.

 A jedini način da se riješimo neznanja nije borba protiv njega ili podcjenjivanje onih koji “ne znaju”, nego širenje saznanja o istini onoga tko i što mi jesmo sa onima koji sami još nisu došli u priliku da ju spoznaju u svom iskustvu. Jer ni mi nismo uvijek sve znali. Netko nam je u nekom trenutku morao ukazati na nešto što nam je otvorilo nove vidike i spoznaje. Zato, umjesto da se dijelimo na one koji znaju i one koji ne znaju, stvarajući tako nepremostiv jaz ponosa jedni između drugih, podijelimo kad god je moguće istinu onoga što znamo o životu kako bismo pomogli onima koji još nisu imali priliku saznati da razumiju, stvarajući tako most razumijevanja koji povezuje i pridonosi općoj dobrobiti sviju. To je način koji vam omogućuje da kročite kroz život s lakoćom, ne ostavljajući iza sebe teške spone negativnih uspomena i nerazriješenih odnosa koji proizlaze iz neznanja i koje vas drže prikovanima za prošlost, odvodeći vas daleko od ljepote, mira i sklada koji prebiva u srži sadašnjeg trenutka. Držeći svoju pozornost na onome što je neposredno ovdje i sada vi se krećete zajedno sa životom, prirodno opušteni i mirni, stvarajući harmoniju i sklad gdje god da jeste.

Pero
Gost
Pero
22 dana prije

Naravno da irancima treba atomska bomba neznam sta je tu sporno i zasto je oni ne bi imali ako je izrael ili neko drugi ima. Zaista smjesno i zalosno kada neko kaze iran nemoze imati atomsku bombu a nece da kaze izrael nesmije imati to isto pa kakvi su to standardi . Da li je neko uporebio a bombu i ako jeste treba mu je oduzeti hahaha ne to se nece desiti jer nema pravde na ovoj planeti zato iranci naprijed ako je vec nemate ta bomba vam jamci sigurnost a istorija pokazuje ko je su drzave agresivne i tako ih treba i gledati.

Nomen
Gost
Nomen
22 dana prije
Reply to  Pero

Bomba po glavi stanovnika je najbolji poklon, poslije korone.

Komunjara
Gost
Komunjara
21 dana prije
Reply to  Pero

Pa to je bit cijele stvari. Zašto bi ratno aktivne države smjele imati, a države na kojima se oni iživljavaju ne bi? Bolno glupo. Pećinski zakon jačega u 21 stoljeću. Katastrofa. Treba otvoriti pjenušac kad Iran objavi da je ima

Weteran
Gost
Weteran
21 dana prije

Iran nikako ne sme doći u posed nuklearnog oružja !

POVEZANE VIJESTI

Izbornik