Iran otkrio podzemnu zračnu bazu

Podzemna baza
14 komentara

Izgrađeno na nepoznatoj lokaciji, mjesto ”Eagle 44” može lansirati borbene zrakoplove i bespilotne letjelice

Iranska vojska je u utorak predstavila novu podzemnu zračnu bazu. Izgrađena na nepoznatoj planinskoj lokaciji, baza je otporna na bombardiranje i može opsluživati, puniti, naoružavati i lansirati borbene zrakoplove, bombardere i bespilotne letjelice. Video snimak objekta ‘Oqab 44” (Orao 44) prikazan je na iranskim državnim medijima. Snimka pokazuje nešto što izgleda kao lovac-bombarder F-4 Phantom kako izlazi iza protuprovalnih vrata, prije rulanja kroz široki tunel i uzlijetanja s vanjske piste.

Baza je opremljena zapovjednim mjestima, hangarima, mjestima održavanja, skladištima goriva i navigacijskom opremom, izvijestila je iranska novinska agencija IRNA. Iranska vojska izgradila je nekoliko takvih lokacija diljem zemlje, dodala je IRNA, napominjući da, iako su njihove lokacije ostale tajna, sve su izgrađene “ispod planina”.

Snimku iz jedne od tih baza, mjesta za bespilotne letjelice pod nazivom ”Strategic UAV Base 313”, otkrila je iranska vojska prošle godine. Međutim, ”Orao 44” je prva javno otkrivena podzemna baza Islamske Republike koja može primiti lovce i bombardere.

“Svaki napad na Iran od strane naših neprijatelja, uključujući Izrael, doživjet će odgovor naših brojnih baza zračnih snaga uključujući Eagle 44″, rekao je načelnik stožera iranskih oružanih snaga Mohammad Bagheri novinarima tijekom posjeta bazi u utorak.

Otkrivanje baze dolazi u vrijeme povećanih napetosti između Irana i Izraela, pri čemu Teheran krivi izraelsku vojsku za napad bespilotnom letjelicom na vojnu lokaciju u gradu Isfahanu prošlog mjeseca. Dok Izrael nije niti potvrdio niti zanijekao svoju umiješanost, medijska su izvješća tvrdila da je napad planiran u Tel Avivu, dok su ukrajinski dužnosnici zagonetno sugerirali da je napad nekako povezan s navodnom opskrbom Rusije dronovima ”kamikaza” od Irana.

Moskva i Teheran su zanijekali da se iranske bespilotne letjelice koriste u Ukrajini, a Kremlj je izjavio da koristi bespilotne letjelice domaće proizvodnje za gađanje ukrajinskih vojnih i infrastrukturnih ciljeva.

iranPodzemna bazazračna baza
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
LZN
1 godina prije

Željava XXL…..

Tupko Glupko
1 godina prije

To je kamuflaža da ih se ne prepozna 😃

Tupko Glupko
1 godina prije

Tko zna Irance – broj stanovništva (88 milijuna), vojske (610.000 profesionalne i još 350.000 osposobljenih rezervista), patriotizam, topografiju Irana (malo nizina, većinom planinska gdje nerijetko planine dosežu i 3.000 metara) – zna da ovu državu nikada neće nitko pokoriti, a još manje će pokoriti iranski narod.
Danas u doba satelitskih snimaka naravno da se zna gdje su te podzemne baze, jer avion nije nevidljiv kada izleti iz njega.
Ovo je samo upozorenje izuzetnima i odabranima da im ne padne na pamet napasti Iran. Jer ima tamo visokopozicioniranih budala koji razmišljaju o tome.
Neprekidne 43 godine sankcija izuzetnih, a oni prosperiraju.

Max
1 godina prije

Iran je još jednom pokazao umijeće stručnjaka u izgradniji baza zaštićenih od zračnih i raketnih udara.

Dawor
1 godina prije

….”nepoznata” lokacija će ubrzo postati POZNATA !!!!
Iranci … gdje je kraj vašoj gluposti ???

nessy
1 godina prije

Gledao sam jednom video o Iranskoj bazi/skladistu raketa. Duboko ispod planine ukopano, nisam mislio da toliko raketa ima na planeti (ne ulazim u tehnolosku razinu). Znaju to ameri dobro, pa im se ne mili bas udarati po Iranu. Iran je za razliku od Iraka, potpuno druga prica.

Gnostic
1 godina prije

Još zvanično priznajte da posjedujete nuklearno oružje,a posjedujete sigurno jer da nije tako cionisti bi vas davno spržili.Ravnoteža stra.Ništa novo a tako divno.😋

nessy
1 godina prije

Podrzavam Iran, ali danasnje navodjene rakete mogu doslovno pogoditi otvor 1x1m. A ulaz u bazu se sigurno zna, kladio bih se da ameri imaju jedan satelit koji nadgleda samo Iran. Sjecam se spice CNN-a, pri reportazama invazije na Irak, prikazuje raketu koja pogodi otvor tvornickog dimnjaka, visine 30-40m, i eksplodira tek na dnu.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Pod optužbom da je špijunirao za Veliku Britaniju, u Iranu je nedavno pogubljen bivši zamjenik ministra obrane Ali-Reza Akbari.

P.S.
Kad prosječnom zapadnjaku kažeš da su iranski vojnici pomogli u oslobađanju kršćanskih gradova i sela u Siriji od Al Qaide ili ISIS-a, misle da lažeš, kao i kad ima kažeš da su ranjene borce Al Qaide Izraelci liječili.

P.P.S.
Nekada je ovdje navraćala @Kora i znala vrlo afirmativno pisati o Iranu. Ponekad i preafirmativno, ali to je bio dio njene osobnosti. Volio sam se s njom spominjati iako smo se ideološki razlikovali.
I zato, ako kojim slučajem pročitaš ove redove, lijepi pozdrav i svako Ti dobro @Kora!

,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI