Iranski ministar vanjskih poslova otkazao službeni posjet Austriji nakon što je službeni Beč izložio izraelsku zastavu u znak podrške Izraelu u izraelsko-palestinskom sukobu

Mohammad Javad Zarif-Izraelska zastava u Becu
26 komentara

Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif otkazao je službeni put u Austriju, nakon što su dužnosnici u Beču podigli izraelske zastave u znak solidarnosti s Tel Avivom, tijekom sukoba IDF-a s Hamasom u Gazi.

Zarifov posjet otkazan je nakon što je Austrija podigla zastavu Izraela na svojim ustanovama i zgradama Ministarstva vanjskih poslova, potvrdila je medijima glasnogovornica austrijskog ministra vanjskih poslova Alexandera Schallenberga, Claudia Turtscher.

“Žalimo zbog ovoga. Primamo ovo na znanje“, izjavila je Turtscher.

Zarif se u subotu trebao sastati sa Schallenbergom. Iranski ministar zasad nije komentirao situaciju.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz rekao je da zemlja “stoji na strani Izraela” u najnovijem obračunu s Palestincima u Gazi.

“Teroristički napadi na Izrael moraju se najoštrije osuditi!” Kurz je napisao na Twitteru, referirajući se ovdje na 2.000 raketa koje su pripadnici Hamasa i Islamskog džihada ispalili na izraelske gradove.

Izrael je na raketni napad odgovorio bombardiranjem više ciljeva u Gazi. Zabilježene su žrtve na obje strane, izraelski mediji navode kako je stradalo devetero izraelskih građana, dok zdravstveni djelatnici u Gazi prijavljuju više od 100 smrtnih slučajeva.

Do eskalacije sukoba došlo je u trenutku kada je Beč trebao biti domaćin razgovora o iranskom nuklearnom programu. Glavni iranski pregovarač u Beču, zamjenik ministra vanjskih poslova Seyed Abbas Araghchi, tweetao je kako je “šokantno i bolno” vidjeti izraelsku zastavu koja se vijori iznad vladinih zgrada. Nakon toga je optužio Izrael za ubijanje civila u Gazi.

Kurzova podrška Izraelu izazvala je žestoke prepirke na društvenim mrežama. Neki, uključujući sina izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Yaira Netanyahua, zahvalili su se kancelaru. Drugi su izrazili žaljenje zbog toga što Kurz nije rekao ništa o palestinskim civilima koji su poginuli u izraelskim zračnim napadima.

Šef Slobodarske stranke Austrije (FPO) Norbert Hofer ustvrdio je da bi Beč radije trebao ostati neutralan i da bi trebao posredovati za mir. “Sad je posebno važno zadržati neutralnost i prekid sukoba staviti u prvi plan”, rekao je.

U još jednom izražavanju podrške Izraelu, Austrija je u srijedu u cijelosti zabranila pro-palestinsku skupinu Hezbollah, koja ima sjedište u Libanonu. Skupina “predstavlja ozbiljnu prijetnju stabilnosti na tom području, ali i sigurnosti Izraela”, rekao je Schallenberg. EU je zabranila vojno krilo Hezbollaha, ali ne i njegovo političko krilo. Izraelske obrambene snage izvijestile su da su ovog tjedna rakete ispaljene i iz Libanona.

Nasilje između Izraela i Gaze brzo je eskaliralo nakon što su napetosti između židovske i arapske zajednice u istočnom Jeruzalemu kulminirale sukobima palestinskih aktivista i izraelske policije u kultnom kompleksu džamije Al-Aqsa.

iranMohammad Javad Zarif
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
SULE
2 godine prije

Poslije 1-06, ste na redu za uništenje nuklearnih centrifuga jer Ameri ne dozvoljavaju da to Izrael učini ranije a vi IRANCI imate priliku pomoć braći Palestincima sa svojim krilom Hezbolahom ali ne smijete ni komentirati stanje na ratistu jer znate da je to vaš kraj-zato samo kamenje i zastave i juriš na trgove i urlikonje do ponoci

SULE
2 godine prije

Samo juriš na zgrade terorista-sad su po tunelima i čekaju Erdogana da im pošalje naoružanje kad se ne smije umiješati jer momentalno odlazi djevicama

Alen
2 godine prije

Sirotan, nema para ni za kravatu.

ledeno doba
2 godine prije

Kancelar Kurz je od početka umjetni produkt kabale, i sorosev kurčić. On je uoči Božića 2018. u svom kancelarskom uredu primo dedu Sorosa
Prije 3 godine, Kurčić je oduševljeno primljen u Izraelu u Knesetu, kao “prijatelhj Izraela”

a evo, prije 3 godine i ova slijedeća vijest sa portala austrijske TV:

Kancelar Kurz kao predsjednik Vijeća EU-a, poziva na konferenciju “Borba protiv antisemitizma i anticionizma”, koja će se održati 21. i 22. studenog u Beču. Konferenciju je organizirao u surdanji sa organizacijama “European Jewish Congress (EJC)” i ” Israelitische Kultusgemeinde Wien (IKG)” (-izraelska kulturna zajednica Beč).

https://orf.at/stories/3086861/

ledeno doba
2 godine prije

Austrija je sa vladom Kurčićeve Narodne stranke (lažni košer desničari kao i hadeze kod nas) i Sorosevih Zelenih, najprva i najdikatorskija u cijeloj Europi- što se tiče uvođenja koronacističkih mjera.
Evo, sasa kurčićeva vlada, uvodi čak testiranje za najmanju djecu u vrtićima!!!

predviđeno je 2x tjedno testiranje, za sada u početku kofol dobrovoljno, ali zna se da ta uskoro, zaobilaznim putema, ucjenama i pritiscima postaje faktički obavezno.

Testiranje učenika u austrijsklim školana odavno se vrši, a povećano je čak a 3x tjedno. I kurčićeva kabalina vlada ndedavno je indirektno zaprijetila roditeljima , čija se djeca ne žele testirati, oduzimanjem djece!!
stalno testiranje je samo uvod za uvođemje obaveze cjepljeja za djecu, čim cjepanje djece bude službeno dopušteno. Naravno i to, će biti lukavo sotonjarsko-kabalistički- na dobrobvoljnoj osnovi–ali će djeci koja se ne cijepe faktički biti uskraćeno pravo na školovanje

https://www.wochenblick.at/uebel-verweigern-schueler-den-corona-test-droht-eltern-der-kindesentzug/

isfnviesnfvuwneugvnw
2 godine prije

Koga ovaj folira pa i nježnik i on rade za istoga samo različito otvaraju usta.

Davor drugi
2 godine prije

Na veliku žalost je da metropola Beč nema političku mudrost i zrelost Grete Thunberg.

Max
2 godine prije

Logičan potez.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI