Islamistički zapovjednici za Al-Jazeeru priznaju da je sirijska ”revolucija” gotova

Vojnik - Sirija - Rat
17 komentara

U članku objavljenom na arapskom izdanju katarske Al-Jazeere se govori o ulozi koju je Islamska Republika Iran odigrala u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije, koja se suočila s agresijom orkestriranom iz inozemstva. Agresiju je počinilo nekoliko desetaka tisuća terorista iz 80 različitih zemalja, koji su u Siriju došli svrgnuti legitimnu sirijsku vladu i predsjednika Bashara Al-Assada.

U članku se navode iskazi nekoliko vojnih zapovjednika pobunjeničkih skupina u borbi protiv sirijske vlade.

Fateh Hassoun, bivši zapovjednik takozvane ”Slobodne sirijske vojske” i terorista u Homsu, rekao je da je sirijska vlada u ljeto 2012. godine bila blizu propasti, ali su vojna intervencija Irana i libanonski Hezbollah omogućili sirijskoj vladi da preživi napad kojeg su podupirali stranci.

Bashar Al-Zoubi, koji je u to vrijeme zapovijedao militantnim skupinama na jugu zemlje, također tvrdi da je sirijska vojska bila blizu kolapsa i imala je petinu, možda četvrtinu svoje bivše snage.

”Međutim, intervencija Irana, Hezbollaha, afganistanskih, pakistanskih i iračkih dragovoljaca je spriječila da 2013. godine oporba ostvari sigurnu pobjedu”, rekao je Bashar Al-Zoubi.

Sve je više znakova da Katar izlazi iz skupine sirijskih agresora, a katarski mediji i dužnosnici počinju govoriti ono što stvarno jest. U svjetlu optužbi od strane Rijada i Washingtona, Katar je odlučio da ne želi biti jedini na optuženičkoj klupi zbog sponzoriranja terorizma i agresije na Siriju, kada je poznato da je sve učinjeno u sprezi s vehabijskim režimom iz Rijada, Washingtonom, Turskom, Izraelom i zaljevskim monarhijama.

Prilično mudar potez mladog emira Tamima bin Hamada Al-Thanija, koji je preuzeo vlast u emiratu u ljeto 2013. i za sve ranije odluke može reći da ih je donio njegov otac, bivši emir Hamad bin Khalifa Al-Thani, koji je bio ključni akter u financiranju ”Arapskog proljeća” i naoružavanju islamističkih skupina na Bliskom istoku.

Izjave dvojice visokih zapovjednika takozvane ”Slobodne sirijske vojske” za Al-Jazeeru su ujedno priznanje da je ”revolucija” gotova i da Assad ostaje u predsjedničkom uredu u Damasku, sve dok narod na izborima ne odluči drugačije.

Al-JazeeraFSAHezbollahTamim bin Hamad al-Thani
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

Ovaj ima toliko veliki strah od Rusa, da ih uopste i ne spomijne. Jebi ga, stres i frustracija je to.

kladionicar
6 godine prije

“Prilicno mudar potez mladog emira Tamima bin Hamada Al-Thanija…”, jos bih samo dodao i vrlo pragmatican. A ako imas imalo” soli u glavi” nije tesko biti ni mudar ni pragmatican kada treba uciniti sve da mu glava ne zavrsi na panju ili omasti konopac poput kolegine mu, Sadamove.

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Puno će vode Tigrisom i Eufratom proteći da sapere krv sa ruku ovoga ljudskog otpada iz Dohe.A ovo proterorističko kozojebno glasilo ne treba ni komentarisati.Nema tu promjene strana i retorike ,to je samo spašavanje gole kože.Ako Irak i Sirija zaborave kakvu su im sudbinu ovi zlikovci spremali do jučer nisu ni zaslužili ništa drugo nego da baš to dožive.Kakva je politika Irana i Putina na B. I. vjerujem da će kad- tad ovaj ološ platiti za svoja nedjela.

Nik
6 godine prije

Nevezano za temu navodno barzani celnik irackog kurdistana podnio ostavku lip signal i za kurde u siriji sta ih ceka ako budu s amerima..

Riddick
6 godine prije

Rachel Maddow – US spends $500 million in Syria, trains ‘4 or 5’ fighters
Potrosili smo 500 miliona i obucili 4 ili 5 boraca , pogledajte na youtubu .
Farsa , cirkus ….

Zeljko
6 godine prije

Sada ljepo treba amerikance na optuzenicku klupu…oni su to I zakuhali

mmmmmmmmmmmmm
6 godine prije

Hmmm.. pravda bi bila zadovoljena pokretanjem masovnih ‘demokratskih’ prosvjeda na katarskom tlu, koji će poslije prerasti u oružani sukob. Neka plate.

Franjo
6 godine prije

Rat je tek poceo, saa, Hezbollah iran, iraq, Rusia su sjebali radikalne vehabije i bijele europske zidove u israelu, a monfrel nacije amerima ce tek jebat mater

Perun
6 godine prije

Nije za vjerovati onima koji se tako naglo prešaltavaju. Uostalom Katar je baš pravi primjer demokracije. Prvo otac emir pa sin sve voljom naroda. Doduše nemam ja ništa protiv režima ako su pravedni prema narodu niti mislim da je zapadnjačka demokracija nešto više od iluzije. Gdje su u Iraku bili teroristi kad je vladao Saddam? To se sjeklo u korijenu jer ako im pustiš da zažive niču kalifati pod sponzorstvom USA-Izrael-Saudijska Arabija i ove minijaturne zaljevske monarhije.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Katar je financijski podupirao raspad moje zemlje, islamski nacionalizam i uvoz mudžahedina, jebem ja Al-Thaniju i svima njima sve po spisku!!! Nikada se ta bagra heemonistička neće oprat u mojim očima. Svi oni poznaju samo argumente sile.

Borac2
6 godine prije

Hvala bogu pa smo neki znali za ishod sirijske krize jos prije 2012. 80 zemalja protiv 5. A nitko se ne pita zasto ne ide. Zato jer onih 5 je iskrenih i bori se za zivot, dok prvih 80 nezna ni zasto su dosli.

suzana
6 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=hloycrC4fcA https://www.youtube.com/watch?v=dwL_luy07gA http://www.svetamarta.com/ http://net.hr/danas/crna-kronika/sudac-iz-petrinje-mora-u-zatvor-zbog-primanja-mita-primio-je-oznacene-novcanice-uhicen-u-akciji-uskok-a-a-na-izricanju-presude-skoro-mu https://m.24sata.hr/news/mislili-da-je-droga-osudili-su-me-zbog-hrane-za-ptice-i-ribe-546066 Muškarac izgleda u javnosti slobodan, miran, sretan, ali je u osami i tišini svoje sobe, svojega privatnog života, često potišten, osamljen, nesnalažljiv. On je strahovito ranjiv. On mora izgledati jak, snažan i borben, ali ispod te vanjske snage i maske čezne za pohvalom, za nekim tko će ga uhvatiti za ruku, dodirnuti mu dušu i reći mu da je dragocjen, da je poželjan i da je lijepo što postoji. Žena se lakše izražava, ona lakše izriče sebe, svoje osjećaje i nježnost, ona se lakše približi djetetu i ljudima, i može, prema tome, otvorenije primiti nježnost, povjerenje i samu svoju dušu. Muškarac je zatvoreniji, on zna govoriti o objektivnoj stvarnosti, o stvarima, društvu, brojevima, ali teško o svojoj duši. On je često uvučen u sama sebe. Nikakvo čudo ako se zbog toga u muškarca pojavljuju infarkti i različite vrste bolesti koje ga satiru. Pogotovo su veliki… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI