Islamu u Gazi su potrebne “radikalne promjene”

Benjamin Netanyahu
19 komentara

Izrael će očistiti džamije i škole u Gazi od njihove “otrovne” ideologije nakon što se završi rat s Hamasom, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu vlasniku X (aka Twitter) Elonu Musku u intervjuu u ponedjeljak.

Izraelski premijer je ukazao na bogate zaljevske države kao na primjer muslimanskih zemalja koje su “deradikalizirane”.

Govoreći s Muskom u intervjuu koji se prenosi uživo na X, Netanyahu je rekao da će uništenje Hamasa biti “preteča” sistemskim promjenama u Gazi.

“Moramo demilitarizirati Gazu nakon uništenja Hamasa. Moramo deradikalizirati Gazu, a to će potrajati“, rekao je on. “Naročito rad na džamijama i školama, tu djeca upijaju svoje vrijednosti. A onda moramo obnoviti Gazu.”

Tokom sedmonedeljne izraelske zračne i kopnene kampanje u palestinskoj enklavi, Netanyahu je više puta izjavljivao da će Hamas prestati postojati do završetka operacije. Međutim, on je bio manje jasan o budućnosti teritorije.

Dok su neki u njegovoj vladi pozivali na veliko etničko čišćenje i okupaciju pojasa, premijer je ranije ovog mjeseca rekao da “tamo mora postojati civilna vlada”, ne objašnjavajući da li će tom vladom upravljati Palestinske vlasti ili druga politička grupa.

Proširujući svoju viziju “deradikalizirane” Gaze, Netanyahu je rekao Musku da “prvo morate da se riješite otrovnog režima, kao što ste učinili u Njemačkoj, kao što ste učinili u Japanu u Drugom svjetskom ratu”.

Netanyahu je ukazao na Ujedinjene Arapske Emirate i Bahrein kao primjere arapskih država koje su prošle kroz ovaj proces, vjerovatno misleći na njihovo priznanje Izraela 2020. godine. S Rijadom na vrhuncu sporazuma o priznanju uz posredovanje SAD prije nego što je počeo trenutni rat, dodao je Netanyahu da se “ista stvar dešava u značajnoj mjeri u Saudijskoj Arabiji”.

Izraelski lider je sugerirao da bi “arapski prijatelji” njegove zemlje mogli pomoći u obnovi Gaze, gdje je UN procjenjuje da je oko polovina svih domova uništena od početka rata. Ranije ovog mjeseca, jordanski ministar vanjskih poslova Ayman Safadi rekao je da arapske nacije neće učestvovati ni u kakvoj potencijalnoj postkonfliktnoj mirovnoj misiji u Gazi, niti će ” čistiti nered” koji je za sobom ostavila izraelska vojska.

“Kako bi itko mogao govoriti o budućnosti Gaze kada ne znamo kakva će Gaza ostati kada se ova agresija završi?” upitao je tada Safadi.

Musk je u ponedjeljak otputovao u Izrael kako bi se sastao s Netanyahuom i porodicama Izraelaca koje je Hamas uzeo kao taoce. Putovanje je došlo usred optužbi jevrejskih grupa da milijarder dozvoljava antisemitski sadržaj na X, a završilo se tako što je Musk podržao izraelski napad na Gazu.

Benjamin NetanyahugazaIZRAELMusk
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

talmudžizmu je potrebna – zabrana ! Kao VRHUNCU sotonske IDEOLOGIJE , koji nije vjera !

Гавран
4 mjeseci prije

Kada vide krst Jevreji ga pljuju. To se dešava pri poseti Hrišćana svetim mestima u Jerusalimu. Tako ih uče svete knjige. Sve to se zataškava i o tome se ćuti. Ovo je sinoćna izjava bivšeg ambasadora Palestine.
.
Novozlotvor Mask je u poseti Izraelu dao punu podršku delovanju Izraela.
.
Znaci vremena:
Jak vjetar jučer je iščupao američku nacionalnu božićnu jelku, 13 metara visoku plavu smreku iz Kolorada, sa svim njenim ukrasima, koja je stajala u blizini Bijele kuće od 1978. godine.

Гавран
4 mjeseci prije

Kako Hazari vaspitavaju američku naciju, pretvarajući je u brod ludaka, vidimo svaki dan.

Josip
4 mjeseci prije

Neces ti konjino zidovska jos dugo. Zar ti mislis da ce Palestinci to tebi oprostiti..

Гавран
4 mjeseci prije

Pogledah snimke na netu. Istina je, pljuju krst i pljuju ulaze crkava. Narodni običaj antinaroda.

Gad
4 mjeseci prije

Židovi, prijeđite na kršćanstvo, kanite se sotonizma.

Bruno
4 mjeseci prije

Deradikalizirati treba samo tri zemlje na svijetu, SAD, Ujedinjeno kraljevstvo i Izrael. Sve ostale zemlje su koliko toliko normalne.

Max
4 mjeseci prije

Vjersko i etničko čišćenje.

Jomla
4 mjeseci prije

Bibiju je potrebno kemijsko čišćenje mozga, s pjeskarenjem 😛

FELIX
4 mjeseci prije

POSTAJE MI SVE JASNIJE KO JE NA PRAVOM I KO NA KRIVOM PUTU. PRAZNIK HALOVIN JE POSTAO POPULARAN PRAZNIK (SIGURNO ZNATE DA JE TO NAJVECI PRAZNIK SATANA ).ABORTUS JE PRAVO ZENE ( NE SMATRA SE ZA UBISTVO). PARADE PONOSA POSTAJU SVE MASOVNIJE, ( KAKO PEDERI NEBI BII PONOSNI POBEDZUJU, CAK DOBIJAJU PRAVODO USVAJANJE DECE KOJU CE ONI VASPITAVATI ) ZABORAVILI STE CAK I BROJATI, JEDNA OD BOZJIH ZAPOVESTI KAZE DA JE SEDMI DAN BOZJI. KAO STO MI JE POZNATO JEVREJI SE JOS TRUDE, DA POSTUJU BOZJE ZAPOVESTI, KAO NAPRIMER POSTUJ OCA I MATER. KOD HRVATA VIDIM DA SE POVECAVA LJUBAV DO NEPRIJATELJA A MRZNJA RASTE U SRCIMA DO BOZJEG NARODA, SRBE MRZITE IAKO SU VAS I EVROPU VEKOVIMA BRANILI PRED TURCIMA.

Upravo tako
4 mjeseci prije

Ma je…se bagro jevrejska. Hebrejski zlocinac

Upravo tako
4 mjeseci prije

Srušio si škole i djamije sta pričaš jebo ti p.s m…r

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI