Istražitelji su identificirali sve poginule u zrakoplovu koji je prevozio ukrajinske ratne zarobljenike

Ostatci oborenog ruskog aviona
16 komentara

DNK testiranjem i pregledom dokumenata potvrđena je smrt 74 osobe, priopćio je Istražni odbor

Ruski istražitelji kažu da su identificirali ostatke svih onih koji su bili u teretnom zrakoplovu koji je prevozio ukrajinske ratne zarobljenike; letjelicu su prošlog tjedna oborile snage Kijeva u regiji Belgorod.

Moskva je optužila Ukrajinu za obaranje zrakoplova Il-76 u kojem je bilo 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika, kao i tri ruska vojnika i šest članova posade prošle srijede. Zarobljenici su prevoženi u regiju radi razmjene s Kijevom.

Rusija je rekla da su zrakoplov uništile dvije rakete ispaljene iz američkog protuzračnog obrambenog sustava Patriot stacioniranog s druge strane granice, u regiji Kharkov.

U priopćenju objavljenom u četvrtak, rusko Istražno povjerenstvo reklo je da je identificiralo ostatke preminulih u sklopu kaznenog postupka koji je u tijeku. Napomenula je da je pronašla i izvukla više od 670 fragmenata tijela u području nesreće, kao i preživjele osobne dokumente.

Dužnosnici su dodali da Moskva uzima potrebne uzorke genetskog materijala od ukrajinskih ratnih zarobljenika, što znači da ima potrebne podatke za daljnju identifikaciju. Kao rezultat toga, rekli su, istražitelji su uspjeli potvrditi da ostaci doista pripadaju 65 ukrajinskih zarobljenika, kao i ruskim članovima posade i vojnom osoblju.

Agencija je također objavila strogo cenzuriran video koji prikazuje njezine operativce kako pretražuju snijegom prekriveno mjesto nesreće. Istražitelji se mogu vidjeti kako skupljaju dokaze u pakete, a ostatak snimke prikazuje nešto što izgleda kao krvavi dijelovi tijela s uočljivim tetovažama.

Rusija je osudila obaranje zrakoplova kao “teroristički čin” i pozvala na međunarodnu istragu. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da “ne razumije” zašto je Ukrajina trebala uništiti zrakoplov s vlastitim ratnim zarobljenicima koji su se trebali vratiti kući.

Kijev nije preuzeo odgovornost za obaranje Il-76, ali je rekao da ga Moskva nije obavijestila da su u to vrijeme morali osigurati zračnu sigurnost iznad regije Belgorod. Rusija inzistira da je Kijev dobio sve relevantne podatke.

Il-76rusijaukrajinaZrakoplov
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
2 mjeseci prije

Navodno su francuzi okestrirali ovo kao odmazdu sto su im rusi krknuli 60-tak francuskih placenika u harkovu raketnim udarom …. medutim rusi im nisu ostali duzni ….

Jomla
2 mjeseci prije

74 čovjeka u 670 dijelova!!!

Tысяча = Tisuća
2 mjeseci prije

Obitelji poginulih sute da ih ne bi progutao mrak.
Ukrajina dobija od EU 50 miljardi Eura da bi nastavila ratovatii za Nijemce.
Agonija Ukrajinaca i Rusa se nastavlja.

Koja
2 mjeseci prije

Stara fora! Ameri su žrtvovali svoje vojnike u Perl Harboru, žrtvovali par hiljada njih u WTC kulama, Omaha plaža takođe ima svoju priču… Staljin zarad viših ciljeva par miliona svojih državljana bespotrebno poslao “gore” kod St Pere, tito se u zadnjim trenucima rata otarasio srpskih mladića i svi navedeni slučajevi su obilato kasnije iskorišćeni, zarad “viših ciljeva”! Taj koji najviše “profitira” od obaranje ovog aviona je i direktan izvršilac, tačka.

Nekoime
2 mjeseci prije

Nema li sada Rusija pravo raketirati USA, kao što USA tvrde kako imaju pravo raketirati Iran?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI